vhod za gipoéstesom v domačih razmerah Gipoéstes – jasen predstavnik eksotičnih rastlin iz otoka Madagaskar in tropikov Južne Amerike. To raste s krasnimi lastnostmi, ki uporabljajo ljubezen do številnih cvetličarjev, vendar ne smejo priti do gipoéstesom v domačih razmerah, ne zahtevajo pomembnih fizikalnih in začasnih sil. Neprihodni tropični cvetovi se lahko izrazijo kot pri zadovoljnih udeležencih, tako v količini učinkovitih sobnih rastlin.

Osnovne posebnosti gipoéstesa

posebnosti gipoéstesa Cvet gipoéstes se nanaša na dekorativno-izjemne velikoletne hišarke iz družin Akantov. V naravnih razmerah to raste le v tropičnih lesah Madagaskara in Južna Amerika, kjer tisto, kar tvori velikometrovne, neprohodne zarose.neprihotlivoe rastje

Lastnosti gipoéstesa:

 1. Kust nevysokij, ki doseže višino 50-60 cm v višini, kompakten in gustoobličen.
 2. Rastenie se razlikuje od silne vetrnosti, za čas, ko je v obdobju vegetacije pokrito veliko primernih odročkov.
 3. Lastnost jajceobrazne ali srčnoobrazne oblike, nasprotno nameščene, z zaostrennimi ali rovnimi končiki.
 4. Cvetne cevi, nameščene v polzonticah. Še celo srečanje je belo, rdeče ali sivo okrasno barvo.
 5. V odvisnosti od vrste svetenja gipoéstesa se začne v koncernu ali začne leta in se nadaljuje do prvih zarozov.

Glavna izjemna značilnost gipoéstese se šteje za nenavadno, svetlo okrasno listo. Površina listov iz plastike, prekrita z mehkimi petami, ki spominjajo na obraz.

V odvisnosti od sorte njihov okras je lahko bordo-krasen, rozovym ali srebrno-belim.

Виды гипоэстеса

виды гипоэстесаV naravnih razmerah ni manj kot 150 različnih vrst tropičnega rastlinja, v domačih razmerah pa je izraženo vse več.

Priljubljeni video posnetki:

 • кровово-красный;krovavo-rdeči gipoéstes
 • листоколосніковый.listokolosikovyj gipoéstes

Krovavo-rdeči gipoéstes-zelo močno izpopolnjen polkustarnik višine do 40-50 cm. Odlikuje se z vzvodnimi, ovalnimi listi dolžine 6-8 cm. Ih pokrovnost pokriva purpurno-rdeče prožilce in majhne rdeče peščene. V obdobju cvetenja rast pokriva rdeče-bele barve.

Listokolokonosni gipoéstesi-osnovna izjemna značilnost tega vida upoštevajo megkovane rdeče-fioletovne liste, guste pokritosti stebli polkutarnika. Cvetje odinočne, pazušne, efektnega lavandovske barve.

Uvod za gipoéstesom v domačih razmerah – osnovna pravila

vhod za gipoéstesom v domačih razmerahPri uvajanju gipoéstemov v domačih razmerah je zelo pomembno ustvariti udobne pogoje, ne da bi tropsko rast hitro uresničilo svojo dekorativno privlačnost. Pravilno izberite gorko in pripravite substrat, ki zagotavlja, da so cvetovi potrebni za hranilne snovi.

Nemalovažnoe pomen pomeni, da se sprošča v ustreznem polivu in podkormaku, temperaturi in vlažnosti zraka, profilaktiki in boju z boleznimi in nasekomimi.

Освещение

osvetlitev za gipoéstesaGipoéstes se nanaša na svetoljubive rastline, vendar pri tem ploho ne prenašajo prebyvanja pod neposrednimi solnečnimi lučmi. Lučšim različicam stanet megkij, razsejan svet, s priteniranjem. On zagotavlja izjemno visoko zmogljivost listov gipoéstesa.

V zimskem času tropičesko rastje potrebuje tudi svet, zato je treba dodatno uporabiti svetilke za umetno osvetlitev.

Ne dovolite pomanjkljive osvežitve – od tega jarka je na njegovem mestu, ki bledi in raste, okrasila dekorativno privlačnost.

Priprava gorške in grunta

питательный грунтZa izražanje gipoéstesov lahko uporabite kot glinaste, takšne in plastične ploščice. To raste ne razlikuje se v velikih velikostih, zato kustik ne oprokira emkost iz plastike.

Lučše vsega izberi nevysokie in široke gorške. V visokih emkostjih bo zastalo mesto, in to bo varno za majhno in površinsko krmilno napravo, tropsko barvo. V zgornjih mejah obvezno morajo biti starejše odprtine za slino lišne vlade.

Za pripravo gipoestesov je treba pripraviti lahek, riž, vprašalnik in zračnopropaziran grunt z nizko ali nevtralno kislostjo.

Lahko ga naredite samostojno iz naslednjih komponent:

 • torf;
 • pregnoj;
 • veliknozernistyj rečne pesmi;
 • listopadna zemlja.

Te komponente je treba zmešati v proporcijah 1: 1: 1: 2. Prav tako lahko uporabite pripravljen substratom za listnate rastline, ki se prodajajo v vodnih trgovinah.

Temperatura in vlažnost zraka

pogoji izražanjaV primeru, da za gipoéstesom v domačih razmerah morate učiti, kaj on rodom iz tropikov, zato je treba izpolniti temperaturni režim. V vesolju in letom toplotne energije mora biti temperatura zraka nižja od +23 ° C, v zimskem času pa ne sme pasti pod +18 ° C.

Za nasičenno okraski listov gipoéstesa zelo pomembna povečana vlažnost zraka. Če želite to narediti, lahko na dan, ko izpustite megkoj, odstopite vodotok iz pulerverzatora,.

Dodatno lahko položite v poddon keramzit ali moh-sfagnum in nalijte malo vode. No pri tem je treba natančno slediti, da ne bi prišlo do cvetličnega gorka, ne da bi prišlo do vlage.

Поливы

pravila polivaObseg in pogostost polivov gipoéstesa so odvisni od časa leta in ugodnih pogojev. Žarkim letom rastlina potrebuje v običajnih polivah, ki vodijo takoj po podsihanju zgornjega sloja pošt v gor.

Nujno natančno sledite za gruntom in ne dovolite njegovega polnega izsihanja – to je bilo predloženo za odstopanje listov gipoéstesa. Optimalni način velja za uporabo v 2 dneh letom in vsakih 5-7 dni jeseni in zimoj.

Za uporabo v sobnih rastlinah je treba uporabiti izključno distilirano ali stalno vodo, podgreto do sobne temperature.

Polivati ​​gipoéstes je možno iz lejkov, takšnega in opryskivavanja zemljiškega koma.

Podkormki

udobenje za gipoéstesoPodkormki gipoéstesa vodijo z aprelja po oktobru. Udobjeni morate vnesti vsakih 20-30 dni. Če želite v celoti uporabiti kompleksne mineralne pripomočke za okrasne okrasne kulture, ki vsebujejo kalij in azot.

Pri izbiri podkormov je treba natančno označiti njihovo sestavo. V njem mora biti predlagan kalij, ki podpira hranjeno svetovanje in nasenčenost okrasa listov.

Azot mora vsebovati v minimalnem številu, tako da njegov izpad lahko prinese kmečke in zanimive liste.

Razmnoževanje gipoéstesa

izrazyvanie gipoéstesa iz semenRazmnoževanje gipoéstesa vodi čerenke in semena. Čerenkovanje se šteje za bolj razširjeno. Lahko ga izvedem vesno in letom. Za raznoliko uporabo uporabljajo zmage z rastlinami z dvema in več vzlami.

Če želite, da se čerenki rahlo dvignejo v majhnih plastičnih stebrih s vprašalnim substratom, prikrijejo steklo in namestijo na toplo mesto s temperaturo ne manj kot +25 ° C. Spust 12-15 dni, ko so mladiči lahko pikirali v ločenih gorah, izvlečeni iz stakančičev s pomočjo ložk.izrazyvanie gipoéstesa iz čerenkov

Izbira gipoéstesa iz domačih pogojev se izvaja v več fazah:

 1. Na delovnem mestu je mogoče začeti v začetku marca. Nujno pripravljeno majhno plastično posodo in vprašalni substrat iz ravnih čajev torfa in peka.
 2. Semena je treba zavreči v raztopini Cirkona, Epina ali druga naprava za stiskanje na 12 ur.
 3. Počvu v kontejnerju je treba običajno uvladiti.
 4. Razširite semena po površini substrata, sledite pošiljki po pošti.
 5. Zaprite kriško, steklom ali poliétilenom in pustite 2 nedeli.
 6. V obdobju podaljšanja sejanc je treba vsakodnevno razpravljati.
 7. Spust 14 dni lahko prerazporedite in pišete v ločenih emkostih.

Gipoéstes – močno tropično rast, ki se lahko z lahkoto izrazi v domačih razmerah. Vse, kar potrebuje – ustvarja udobne mikroklime in minimalni vhod. V skladu z osnovnimi pravili lahko dobite lepo dekoracijo notranjosti z nenavadno živahno in pestro osebnostjo.

Odličen vhod za gipoéstesom v domačih razmerah – video