Paporotnik v notranjih prostorih Paporotniki se nanašajo na starejše predstavnike rastlinskega sveta, ki so prerazporedili dinozavrov, so bili prikazani na evolucijah človeka, danes pa uspešen rast ni samo v naravi, ampak v pomeščeniji. Vnimanie k rasti s strani cvetličnih oglasov s čudovito lepoto, ki je izredno razkošno in temno, kar je v domačem okolju v popolnem neskladju.

V celoti načrtujte danes, ko se pojavi približno 10 tisoč vidnikov paporotnikov, vendar v zbirki ljubiteljev sobnih rastlin, konečno, manj raznolikosti. Na podkončnikih so najbolj neprijetni in pri tem dekorativni rastlini. Sredi njih davallia, asplenium, pters, naftopis in drugi vidi iz različnih pogodb sveta.

Строение папоротников

Začasna sprememba položaja med mhami, vodorosljami in golosemennimi vidnimi rastlinami, parotroniki, ki so ohranili črtaste drevesne predstavitelje cvetov in pri tem uspešno podprli življenje v spremenjenih letih za milijone let.

Rastet nov list paporotnika Ta posebnost prebivalstva je očitna pri obravnavi stroge paporotnike. Lahko, ali pravilno, v skladu s podzemno delno rastlino, in kot pravilo, izstopajo v obliki figure, občasno ali velikokratno razpršeno formo. Molodie, še ne razkrivajo se listopadne plastike v paporotnikovih tugo zgornjih straneh v spirali.

Po merilih prometa, se rastvorijo, stanujejo temnejše in plotnejše. Pod sloem grunta so na voljo korpevišča paporotnikov.

Kako uhaživat za paporotnikom v domačih razmerah?

Priporočljivo je, da v domačih razmerah ustvarite mikroklime, ki so popolnoma podobni naravnim. To je v polni meri kasacija:

 • temperature zraka v različnem času leta;
 • vlažnosti okolišujoče sredine;
 • osveščanja;
 • pogostosti in obseg polive;
 • vnesenija podkormoč;
 • пересадки.

Пересадка папоротникаVečje število izraženih v pomeščenih sobnih paporotnikih, kot na fotografiji, je to izhod iz tropov ali subtropičnih regij planetov. No, obstajajo in korenni obitateli zon z umerennym klimat. Če želite vzpostaviti pod zahtevo rastline, vsi parotonci zagotavljajo zaščito pred skvoznjako in resnimi temperaturnimi spremembami, prav tako pa morajo biti zaščiteni pred poljsko solnce.

V odvisnosti od izrazitega vida starejši podpirajo sprejemljivo temperaturo. V letošnjem času rastline preživijo napredovanje do 28–30 ° C, pri tem pa se ne upoštevajo pogoji, povezani z vhodom, in z večjo pozornostjo s strani vlade.

Paporotnik na balkonuKako to storiti za paporotnikom, če je to največji previsen? Za rast ni potrebna samo zaščita pred prvimi solnečnimi lučeji, ampak tudi pogosto aromatiziranje v posebnih dneh. Pomoč zapolnitve vsega svobodnega obsega gornje vlažne sfagnumom ali prostora barve v vlažnem florariumu. Poleznym reševanjem stanet preusmerite paporotnike na ves čas hitrega odpiranja nebo.

No z naslednjim osem, še do prvih zarozkov cvetličnih prevodov najdemo za zeleno pitomco prohladno mesto pod križem. V večini primerov je vsebnost pri običajni sobni temperaturi nižja od 17 ° C. Nič ni, če udobno pridete pri 14–16 ° C. Minimalno dopustna temperatura – +10 ° C, če bo zrak v zraku holodnejši, bo to povzročilo preveliko ohlajevanje kornevišča, kar je posebej nevarno na vlažnem mestu.

V domačih razmerah, ki bodo prispevale k skupnemu paporotniku, bo to bistveno povečano, če bo goršok nameščen na samostojno ali na zunanjo stran. Tukaj rastline ne grozijo solnečnih ozogih in delujoča osvetlitev zadostuje za aktivno roso in vzdrževanje dekorativnosti.

Ne vredi pozabiti, da vsi predstavniki družin negativno reagirajo na nevarnost vdihavanja, dim, vhlopy avtomobilov. Zato ne samo najboljše mesto za barvo – to je soba za kuhinjo ali balkon, ki se nahaja na majhni ulici z intenzivnim gibanjem.

Sestava kompozicij iz paporotnikovČastota in intenzivnost polivov se spreminja glede na sezono. Kadar je skupni paporotnik, kot je na fotografiji, aktivno razvrščen, ga polivajo, zmanjšajo tempov rosta, signalizira o potrebi po ponovnem pošiljanju po pošti.

Za paporotnikov vreden in izbytočnyj, in skudnyj poliv. Prvič, grozit pride do vgradnje in zakisanja grunta, zmanjšanja intenzivnosti dihanja in prehrane rastlin. Vroče korenine in ne pogorijo, cvetovi se hitro prenašajo v ognjevitem oslabljenem stanju.

Uhožennyj paporotnik v kašpoSuhost substrata pripelje do gibel listov. Ne stane, če izgubite turgor in svetlo barvo oživite po vozoblikovanju polive. Da pri pripravi ustreznega vhoda odstranijo, kar negativno išče na zunanjih oblikah barve.

Kako v domačih razmerah lahko pridete do paporotnika, izgubite povsod na podzemni del? Ponovno odpraviti škodljive posledice za rast rastlin je mogoče, zaradi česar se lahko razvijejo paporotniki. V rastlinah so odstranjene in že mertvne, in še ostanejo zelene vaje, po tem, ko se prestrežejo na dobro osvetljen podkončnik. Pri rednih, vendar ne preveč običajnih polivah, paporotnik lahko hitro obnovi. Priznanje prepovedi se bo pojavilo nad substratom tugih zelenih spiralnih listov.

Učinkovito pomagajo podpirati rastlinske kompleksne podkorke z vključevanjem organskih snovi in ​​mineralov. Na redni osnovi vodijo z rednimi in do najboljših ocen.

Prenoska komnatnega paporotnika

Paporotniki epifityNajboljši čas za prenašanje sobnega paporotnika – vesna. V odvisnosti od vrste domačih rastlin lahko postopek ima svoje posebnosti.

Poleg tega paporotniki ne vsebujejo samo zemeljskih rastlin, ampak tudi epitifatov, ki so pripravljeni za to stopnjo vhoda za skupni paporotnikom v domačih razmerah. Za to podbirajo:

 • primerno po velikosti gorko, korzinu ali fragmentu drevesin za epititne raznolikosti;
 • zadovoljiti potrebo po kulturi, obvezno lahki substrat.

Perevalka эпифитаTrgovine, ki ponujajo pripravljene mešanice, za večino predstavljenih v domačih pogojih rastejo, najbolje pa se dodatno zanimajo za iskanje svojega pitoma. Na primer, za epifitove najverjetneje dobavite v velike dele drobcev, ki ogrožajo drevesine, proparenne korije, mha, in izhode iz tropikov, ki zahtevajo vključitev v poštno večjo količino vprašalnih komponent.

Razmnoževanje paporotnikov

Vse dobro poznajo narodne skaze o predstavitvi bogastva in odstranijo barvne paporotnike. Najti nikjem nevidljivo čudo je možno samo v eni, samo kratki noči v letu, ko je to svetovalec. In čeprav je heroj skazok udaril, da bi dobil volšebni cvet, v resničnosti jih je treba ponoviti, ne da bi bili povezani!

Športi na listi paporotnikaV silu svojega stroenija paporotniki ne cvet. No, kaj je paporotnik razmnožaetsja? Delo v tem, kaj so parotroniki ohranili enega od starejših načinov pridobivanja posledic s pomočjo spora.

V domačih razmerah uporablja krajše redke iz delovno sposobnih in dolgih pričakovanj, ko se to izključi in poveča rast krožnih rastlin. No razmnoževanje sporamov ne sme zamenjati, če gre za idejo o izrazivanju osebnih redkih vidov.

Razmnoževanje paporotnikov sporamiRazmnoževanje paporotnikov sporami se začne z izobraževanjem na vajah sporangiev, ki vsebujejo gaploidne spore. Sozreva, oni se razsipljajo na bližnjih udeležencih v gruntah, različno se vetrom in živalim in, padajo v ugodno srečo, prorastajo. Po oploditvi načina življenja novega paporotnika, ali do izobraževanja samostojno vprašujočih se rastlin v odvisnosti od vida lahko pride do nekaj let.

V komnatnih razmerah vodijo delo vzroslih ekzemerov. Vse, kar morate storiti, je zelo neprijetno za postopke obratovanja rastlin, vse skupaj pa s presadko v svežem gruntu.

Paporotnik se odloči za ločene rožice, da bi v vsaki ostal:

 • несколько листьев;
 • njegova točka rosta;
 • dostatočen za rosto udeležbo kornevišča.

Razmnoževanje paporotnika deljenjem rastlin rastlinSposobovi razmnoževanja paporotnikov množica. Odlične raznolikosti lahko preprosto razmnožite s pomočjo delitev podzemnih zmag. Drugi dajejo naravo na svojevrsnih usah. Tretjič, parotroniki, da bi pospešili razraščanje in zagotovili, da mu bodo sledili večji šansi za nastanitev, starodrodne zaščite. Oni oblikujejo dočernije rozete neposredno na vajah. Ko so zarody dovolj podrastut, da bi ohranili lastno življenje, se osipajo in ukorenjujejo.

Tonkosti uhoda za paporotnikom doma – video