uhod za fikusom v domačih razmerah Fikus – dekorativno rastje, z ogromnim raznolikostjo vidov in sort. Dohod za fikusom v domačih razmerah je nezaželen, vendar ne potrebuje razumevanja in učenja posebnosti teh rastlin. Pri dolžnem vhodu tega stanovanjskega cvetličnega prostora ni le čudovit okras v notranjosti, ampak in estetski čistilec zraka.

Fikus – tropično rastje. Zaradi tega večina predstaviteljev fikusnih lubjatov zelo vlažen zrak. V svojem rojstnem delu drevesa izražate ogromne dimenzije, ki se razlikujejo po velikosti in pripravljajo obliko.

фикус Бенджамина в Шри-Ланке V rodu fikusov prihaja več kot tisoč vidov, kar pomeni, da dolja iz teh zunanjih skoraj ne imenujejo izhodov med seboj. Številni vidi se nanašajo na dikim, kot del dela v sadah, oranžereah, pisarnah in stanovanjih.

Po temi: fikus Benjamin je vstopil v domače pogoje s fotografijo!

Uvod za fikusom v domačih razmerah

uhod za fikusom v domačih razmerahFikuse čudovito živijo v hišah in stanovanjih. Oni ne samo ukrašujejo sebe, ampak očistijo in ublažijo zrak s pomočjo izpadlih fitoncidov. Kljub temu, da večina fikusov pri izsušenem suhem zraku in pomanjkljivosti sveta lahko izgubijo svojo dekorativno privlačnost, zato jih je pomembno spremeniti.

Osnovne zahteve pri uporabi za fikusom:

 1. Mesto. Če želite izbrati fikus, morate rešiti, kjer bo stal. Vedno te sobne rastline ne morejo prenesti. Zato je začetna cena vredna izbire mesta in samo naslednjega.
 2. Освещение. Razmeščanje rastlin je verjetno v dobro osvetljenih mestih, izogibanje pojavljanju neposrednih sončnih lučej. V hladnem času leta boste želeli postaviti cvetove na podokniko ali uporabiti dodatno osvetlitev fitolampoja. V nasprotnem primeru se bodo zmage izkazale za slabe, manj pa bo stanelo, če se bodo začele težiti v svetu, dejanja med drugim.
 3. Temperatura. Temperatura, pri kateri je potrebna temperatura 18-20 °, in letom približno 25 °. Nekontorne sorte vzdržujejo nižje temperature. Če je v omenjenem položaju, je treba zmanjšati in količino polivov.
 4. Полив. Bolšinstvo fikusov občutljivo kot neumereno, tako in v redkomu polivu. Neljzja pozabačivat in presušivati ​​poštno pošto. Zmanjšajte, da se poliv primerno poveča za 1 -krat v nedelji glede na vrsto. Prav tako lahko uspete podsihati med polivami.
 5. Влажность. Fikusi ljubljajo vlažni zrak. Lahko jih oprimite in celo pod pritiskom, zlasti v dneh. Fikuse z velikimi listinami morajo občasno nasprotovati mokri trojki ali gubi, tako kot se zbirajo pyl in na površini se lahko obrazujejo.

Fikus – cvetovi, ki so potrebni za njegovo aktivno roso, ohranjanje lepote in zdravja. Zagon rastlin daje možnost nekaterim vidom, ki se oblikujejo v bonsajih, in nekaj izrazit pod potokom.

Če so vsebine pokrito z želatinami, ki jih je treba odstraniti, skoree vse skupaj, se začne prevračati. Neobvezno prelepiti poliv in dati zemljo podsohnut. Obveščene ali skručene ospajujoče listine lahko signalizirajo pomanjkljivo uvlažnost poštnih pošiljk. Možno je, da gozd raste v vodi z vodo, nato pa ga odstranite in dajte vode stečje.

Prenos fikusa – potreben postopek

пересадка фикусаMladoe rastenje v prvih 4-5 letih je treba preusmeriti každu vesno. Dalee vse reže. Krupni fikusi ne prepovedujejo, tako da je možno preprečiti rast ali koren. Vendar pa je potrebno vsakoletno nadomestno zgornje poštno sporočilo. Če želite, da se vrne zgornji sloj in namesti nov, če se na njem ne pojavi samo sol.

Fikus me ne ljubi, ko bi ga spravil v goršico, kar je bistveno boljše, če je njegova korneva sistem. Zato me je treba potegniti le takrat, ko bo predpostavljeno popolno zapolnitev vsega prostora starega vpliva. Diameter gorška mora biti na par palcev širše korenine.

Če se korenine iščejo iz starih odprtin – skoree vse gorko tesen. V tem primeru, če želite, lahko še naprej razpravljate o tem. Če to storite pravilno, ne poškodujte korni, to je dobro prenesti preusmeritev.rastnemu potrebnemu presaditvi

Postopek preusmeritve fikusa mora biti na voljo v več stopnjah:

 1. Predhodno je potrebno predhodno polirati, da bi zavrnili postopek, ki bi ga izvlekel iz gorke in ne uravnaval kornevu sistema.
 2. Pripravite poštno pošto, ki je na voljo iz obdobja, torfa in peska.
 3. Na zgornji strani postavite sloj gravij za zagotovitev najboljšega drevesa.
 4. Rastlina iz starega vrha potrebuje akkurat, ne strjahiva kom.
 5. Pripravljeni udeleženci na koreških srebrnih in pospešenih drevesnih ali aktiviranih pregledih.
 6. Posredujte cvetje v središču nove gorške, sledite tem, da boste lahko korenito svobodno v njem namestili.
 7. Vse svobodno območje bo postopoma zapolnilo zemljo, ne bo pasiralo šejku.
 8. Полить растение.

Ne stane pošiljati površino zemljišča z dekorativnimi maskami ali keramiko. To preprečuje prosihacijo in zračno pošto.

Prvih dva dni po prerazporeditvi bolje voziti od polive. Pri povečani suhosti zraka je možno primerno spraviti vodo.

Подготовка почвы

počva za fikusaLahko kupite univerzalno ali posebno za fikus. Od kislih in šeločnih substratov je vredno zavrniti, fikusi želijo slabo šibkost, preprosto sporočilo. Prav tako dobro prihaja takšna pošta: 2 dela listov, 1 del torfjanske zemlje in 1 del pregnoje.

Krupnim, mnogoletnim rastlinam je nujna težja in vprašalna poča. To lahko pomeni smeti 2-h časov dernovoj zemlji in 1 del listov ali parnikovoj. Možno dobaviti rusko sonosno koru, vermikulit in drevesni dogovor. Pri tem je pomembno, da na dno gorška dobrega drevesa.

Rvuŝiesya hrupkie korni v fikusa – vern priznanje nepravilnega uhoda. Priročni podatki lahko nepravilno ustrezajo podobnemu dokumentu ali napakam v policiji: zaliv, preusmeritev ali prekinitev tega in drugega.

Neobvezno si oglejte shemo polive in ne uporabljajte preveč plotnih globinskih gruntov. Ne sledi dodajanju melikanskega pesmi, cementirajočega poštnega sporočila.

Uvod za uporabo v domačih razmerah: zunanje udobje

vmesno stanovanje udobnihČe se gramotno ujemajo za fikusom, tudi v domačih pogojih ne bo deloval po lepoti in izvirnosti v svojem eksotičnem srečanju. Za vzdrževanje zdravja, korenitih sistemov in aktivnih rastlinskih rastlin v vesolju in letom je potrebno izvajati udobne podkore. To je mogoče kot kompleksno udobje, takšno in organsko ali posebno za fikus. Prav tako fikusi zelo ljubek podkormiki iz kofejne gušte.

Nezadostni vprašalniki in mikroelementi, ki iščejo na zunanjih straneh rastlin:

 1. Nehvatljiva azota pripelje do zamenjave ali ustavitve roste.
 2. Pomanjkljivost kalcija in kalija se pojavljata zaradi izgube jasnosti, ki so videti kot bledi in velymi.
 3. Nezadotok fosfora sproži vitagiranje steblej.
 4. Železodeficit vleče za seboj pigmentacijo in sprosten list.

Vendar pa je pomembno, da se zavežete. Podkarmlivati ​​fikus je treba približno 2 -krat na mesec. Če to počnete, se lahko na listi pojavijo črna petek. Obvezno upoštevajte navodila na embalaži!

Preden vstavite udobje, morate izbrisati poštno sporočilo, da ne bi uporabili koreninskih rastlin.

Размножение

razmnoževanje fikusa listom s čerenkomČe fikus izgubi svojo dekorativno privlačnost ali se pojavi želja, povečajte število rastlin v domeni, lahko poskusite razmnožiti cvetove.

Obstaja še nekaj načinov razmnoževanja fikusov:

 1. Черенкование. Drevesni zmag morate izbrati dolžine približno 10-15 cm. Za učinkovito ukoreninjenje v okviru črevesnih dejanj je razrez ali razpad (če je drevesna megka dejanja ena nadrez, če je tvordasta – krestoobrazna). Po srezanju ga je izpustil v topli vodi na čas za čudovita izdvajanja mlečnega soka. Dalee obstajata dve različici urejanja čerenke:
  • В земле. Čeren se uglublja na dve škatli v lahkem gruntu. Zatem se začne uplotnjati in se uvlači. Za ustvarjanje toplotnih pogojev je potrebno nakriti poliétilenom ali plastično posodo.
  • V vode. Čeren se izpusti v emkost z vodo in se nakriva v pladnju ali plastični posodi. Po ukorenitvi se izbere v goršo s zemljo.
  • Razmnoževanje iz liste. Zdrava, mlada, vendar ni najboljši zgornji list srezajoča se z delom stvola. Polčasni čeren se v nekaj urah izloči v vodi, nato pa se emkost zapolni z drevesom na 3-5 cm in gruntom. Daleko posadko je treba polirati in odkriti poliétilenom. Po ukoreninjenju in pojavu rasti novo rast lahko preusmerite v preprosto pošto.
  • Razmnoževanje odvodkami. Najboljša možnost za pridobitev novih rastlin. Obstajata dva načina, z zračnimi in vodoravnimi odvodniki:
   • V prvem primeru, če izberete zdravo zmago, odstranite nekaj mest na mestih, kjer bi se morali izobraževati. Delaje se para krugovih srezov z razmasom 2-3 cm in snema se kora. Mesto srezov obrabatajo se v poroškem Kornevini in se oboračujejo uvladžennym sfagnumom, nato plenkoj in zakrepljajo nitami. Po izobraževanju koren čeren srezaje in sažaje v grunt.
   • Drugi način je namenjen za uporabo s prilagodljivimi vetrovi. Izbran zmaga prigibacija k zemlji v videu dugi in naslednja uglublja se do izobraževanja kornevoj sistem. Dalee ukorenivšijsya zmaga je mogoče odpreti od osnovnih rastlin in presajati.

   Postopek po razmnoževanju rastlin potrebuje začetek vesne ali v prvih dekadah leta pri temperaturi zraka 23-25 ​​°.

   Ukrep za fikusom v domačih pogojih vključuje boj z bolniki in bolniki

   uhod za fikusom v domačih razmerahPred nakupom fikusa v trgovinah je pomembno osmotreti rast na prisotnost priznanih vrediteljev ali bolezni. Pri majhnih namenih na nepričakovano barvo, pri nakupu je bolje zavrniti. Novo rastlinstvo v domeni bolje postavite na nedeljo ločeno od drugih sobnih cvetov.

   Fikuse so lahko podvržene takemu nedugamu:

   1. Сажистый гриб. Na prvi pogled se prikaže majhen nalet črne barve. To je poslednja izbira, ki je povzročila izgubo, zaščito in druge vrednote. Raztopino je treba obdelati z raztopino v vodi. Zatem ves cvet od verhuške do korenine opriskuje raztopino fugicidov.
   2. Церкоспороз. Na obratni strani se pojavljajo in postopoma razraščajo po vsem rastnem tempu. Pričinsko je gribov Cercospora. Neobhodimo odstraniti bolno listo in izprazniti rastlinsko protigribkovsko zdravilo.
   3. Серая гниль. Rastenie pokriva plesenju, nato pa se na listi pojavijo temne petek. Pravilno zamenjajte bolezen in odstranite zaražene dele v samem začetku. Zatem fikusy opryskivajo fungicidami. Prav tako lahko provetrirate namestitev in začasno skrajšate poliv.
   4. Мучнистая роса. Na listi se pojavi nalet podoben na muku. Na začetnem nivoju bolezni je dovolj, da zaščitite zaraščena mesta z raztopino. Če je stanje zagnano – poraženi udeleženci udarijo in samo rastejo, oprijeskajo fungicidami.
   5. Корневая гниль. Вызывается неумеренным поливом. Pripravljeni korenini ne delujejo s svojimi funkcijami in rastejo, ne dobivajo polnopravne hrane. Za profilaktiko lahko v mesecu polivirate fikus slabo-rozovym raztopino margancov, in po pošti na delovnem mestu, ki ga dodate starejši dogovor. Prav tako je treba slediti za umerennostjo polive.
   6. Vrediteli (mučnistye črvecy, nematody, pautinnye kleŝi, ščitki, tripsi). Na seznamu se lahko pojavijo petek ali točke. Prav tako stane iskanje vreditelej, če se le -ta obescvečivajo, postopoma želijo, se pojavljajo vdaljene petke, točne prokole, štrihi na listih. Tako rastlina nasprotuje močnemu raztopini, pri zelo razširjeni uporabi pa oprijeskajo instifikatorje. Za boj z učinkovitimi učinki samo na akacidije.

   Staviti gorške z barvami blizu drugega drugega je nezaželeno, tako da lahko to omogoči hitro razmnoževanje vrednot in razširjanje bolezni med rastlinami.

   Razvidno vidni komnatnih fikusov

   Te učinkovite rastlinske družine lahko izgledajo kot majhna drevesa, lani ali kusti. Vsak videz fikusa se razlikuje po izvirnosti in individualni lepoti.

   Kaučukonosni (elastika)

   каучуконосный фикусŠe posebej razširjen vid. Legko živi in ​​izraža. Namesto tega izgledajo različne oblike in okraski. Nekotorye sorte dobro vetravajo in dovolj kompaktne, druge slabo obrazujejo bokovne zmage in stremijo rasti navzgor. Oblikujte krono, ki je potrebno pravočasno, podvezivna stebla ali periodično obrezajte jih in ukorenite. Očen mi ni všeč preohlađenja korneja. Za suho stabilnost, ne terpit pogosto polive. Imejte majhno kornevno sistem, zato je bolje, da izberete pomenše.

   Фикус Бенджамина

   фикус бенджаминаPriljubljen priljubljen sobni fikus, ki doseže 1,5 – 2 metra v višini. No, poddano je oblikovanje kronov obrezovanja in upogibanja stvolov. Legko prilagodljive vetrnice sprejemajo formulo. Bliskovite, kožilne, nadaljevalne ali lancetne oblike, zaostale na konce. Ne preusmerite preusmeritve pošt. Očen mi je všeč svet, še posebej pestrolistična sorta. Dobro prenašajte suh zrak.

   Биннендийка Али

   фикус беннендийка алиListina v obliki, ki spominja na svoje, zato ima v narodu ime naslov ivoličen. Horošo vetvitsya. V domačih pogojih lahko doseže 1,5 m višine in približno 70-80 cm v diametru. Ljubezensko svetel, svetlo polten. Sorta z zelenimi listi (ne pestrolističnimi) bolj tenevynoslivi, kot drugi vidi fikusov. Perenosite silično peresuško, no pogibajte od preuvlazenj. Zmanjšajte polico do takšnih stopenj, da v celoti izstopite.

   Лировидный фикус

   лировидный фикусKožistye velike liste do 50-60 cm dolge bližine, ki so na voljo za ustvarjanje in izdelane v celoti, kar naredi rast podoben na prehodni skriptu ali liru. Ljubezen odinočestva, ne vredi postaviti njegovega vložnega k drugim rastlinam. V domačih razmerah lahko preživite, pri 4-5 letih pa lahko zmagate. Ne prenaša ohlajanja grunta po polivi.

   Карликовый

   карликовый фикусPočvopokrovno ali ampelično rastje s srčno vidnimi listi in cepljanjem zmag. Listočki v dolžini 1-4 cm postopoma postajajo podprti s kožimi listi listov do 7-10 cm. Ploho prenašat presuško zemli. Pri pomanjkljivo osvetlitvi lahko ogrozijo nove zmage brez listja. Zmožno vzdržuje temperaturo okoli 12-14 ° C brez skvoznjake.

   Дуболистный фикус

   дуболистный фикусPolzučee raste z gibljivimi zmagami, cepljanjem za opore. Uporabljajo se v notranjosti za dekoriranje sten in pologov. Listnato bleščanje, kožice dolžine 4-6 cm, v obliki spominjajočih listov. Možno izraziti kot ampelno rastlinje ali premagati zmage po različnih oporam (cilindrami, piramidi in dr.).

   Карика

   karikaDrevovidno rastje, tudi imenovano inžir ali figovo drevo. Listina opuščena, velika s 3-7 lopastmi. V pazuhah listov se zalagajo rostovne in cvetlične poči. Listine zimoj delno opadaet. Imenovan je niz nizkoroslih sort, plodonosnih v sorodnih razmerah.

   Вишневидный

   вишневидный фикусНизкорослый вид. Pobegi oranževi, listja vdaljno-zaostrenni. Imejo majhne dekorativne plošče, ki jih spominjajo. Plodonosno rastje izgleda zelo učinkovito.

   Фикус Парцелла

   фикус парцеллаŠirokoovalne naprave s pestro mramorno okrasko in vkrapljeniji na drevovidno stvore. Lahko obrazujejo krono lepo obliko. Uvod za uporabo v domačih pogojih zahteva izpolnjevanje določenih pravil. Leto zahteva običajnega poliva in opryskivanja. Ploho reagira na skvoznjake in kolesce temperature. Ne izpostavljajte nevarnosti zraka, zato kategorično ne nameščajte v kuhinjo ali blizu nje.

   Ржаволистный

   ржаволистный фикусNeprihotlivoe rastje s polšarovidno krono. Krupne širokoeliptične plošče z okrašenimi barvami na obrazni strani. Imejte mlade rastline, ki zmagajo v krasnovato odtenko, in spodnjo del stisnjene pokritosti zračnih korenin. Polivati ​​rastenje je potrebno toplotno vodo.

   Бутылочный фикус

   бутылочный фикусOsnova tvorbe, v kateri raste rastlina, ki nakapljuje vlago, napominuje utolštenno butylku. Korni kortiki, zato za njihovo izražanje izbirajo nevysokie, ali široke emkosti. V zimskem obdobju tega videza fikusov bo prišel v stanje pokojnosti, zato ga je treba močno skrajšati.

   Бенгальский

   бенгальский фикусLahko oblikuje bonsaj. Odlikuje se izobraževanje zračnih korenin, del iz katerega ushihaet, in ostanejo doseči zemljo in se lahko ukorenita. Največja moč, različne konfiguracije, odvisno od sorte.

   Дельтовидный фикус

   дельтовидный фикусForma lista, podobna tregulatorju z okroglimi glavami 4-8 cm v dolžino. Na vaši osebni strani ima svetle točke, na obratni pa – nekaj temnih. S starostjo lahko začnete plodonotirati melikhe želtymi jagodke, neprimerne v piču. Izrastaet do 80 cm. Obstojen pri temperaturnih spremembah, vendar ne izstopa skvoznjakov. Pripravljen, ljubljen vsakdanje opskrbivanje in prohladna duša.

   Кратеролистный

   кратеролистный фикусLahko pa tudi kožice, vendar manj kot 9 cm dolge obratnotreugolne oblike, sledijo namestitvi na končiče. Krona fikusa kraterolistnega lahko nastane v obliki metli. Leto, ki morda vsebuje rastline na ulici.

   Fikus mikrokarpa

   fikus микрокарпаLahko oblikuje bonsaj. Odlikuje se nenavadno utolŝennym stvolom in krovno krono. Sklonjen k silnemu razsvetljevanju, z vidnim poljem. Za oblikovanje prašne, v veterinarski kroni je potrebno proizvesti obrez. Pri oblikovani bonsaj se lahko zberejo osebnost. Lahko se pojavijo majhne velikosti do 2 cm v diametru.

   Ukrasite svoj dom v izvirnem tropskem barvnem slogu, ki ga lahko vsak čas, dovolj, kot bi ga lahko uporabili za fikusom in delite z njim malo časa. Zdorovo, uhoženo rastlinstvo bo razvilo svojo lepoto v mnogih letih, v zraku pa bo v zaprtih prostorih stanet sveže in udobno.

   Uvod za fikusom kaučukonomnega v domačih razmerah- video