вербейник в саду Odnaždy, uživanje v lepoti okoliškega sveta, dekle, ki je zamenjalo veliki cvet – verbejnik. Nemno razrazmisliv, napisala je kratko stihotvorenie ob tem rastlinju. V njem dekle je zbralo cvet s carskim simbolom oblasti – skimpetom in imenoval ga je pravilnik nosilci cvetov. Točno tako in predstavlja pred nami ta okrašen cvet.

mnogoletneje rastje verbejnik Verbenik se nanaša na vrsto velikoletnih rastlin, ki pripadajo družini Pervocvetnye. Nekateri iz njegovega predstavitelja živijo v enem ali dveh sezonah. Naslov, ki ga je imelo, je bil izoblikovan v obliki obrazcev, ki so zelo podobni različicam (tako imenovani v starih časih so vsi vidni virovski les). Skladno z drugo različico je verbejnik dobil svoje ime v spomin na izdajateljsko polkovodce Aleksandra Makedonskega – Lisamah. Dolgo časa se je štelo, da je ravno to odprlo to veliko rastlino. To je na samem dele ali ne, vendar vernik res ne spominja lepotnega kraljevskega skipetra.

Vneše opisano velika barva

verbejnik v estestni srediV naravni sreči se srečujejo bolj različni različni podatki o rastlinah. Večina njih je nastala na ozemlju Severne Poljske, čeprav so bile nekatere vrste odkrite na jugu Amerike in v Afriki. Več kot 70 sort velike barve izdeluje v Kitajski. Nemalo vidov verbejnika je mogoče najti v Rusiji, na Kavkaze in celo v Sibiri. Kot vidno cvetje pokorilo ni bilo prostorov običajne zemlje. Razširjeno kratko opisovanje verbejnikov, ki se lahko nahaja v bližini z njim znanim. In kdaj-nibudʹ ta cvet, stanet carem na ljubimcu v enem od udeležencev.

neposredno stacionarni zmag verbejnikaRastenje ima neposredne zmage, ki so v naslednjih vrsticah na voljo z zeleno listo. Forma plasti – lacetna ali ovalna. Očarovatelni butoni so namestili zeleno zmago in takšni odtenki:

  • belye;belo cvetje verbejnika
  • ярко-желтые;ярко-желтые цветы вербейника
  • nežno-розовые;nežno-розовые цветы вербейника
  • лимонные.лимонные цветы вербейника

Oni so bili zbrani v socvetiji, napominjajoči kolosi ali cvetlični filmi. Na nekaterih področij srečanja se pojavljajo edinstveni butoni ali na več kosov v povezanih pazuhah. socvetia v vide kolosaVerbejnik se nanaša na steljuščaste rastline s neposrednimi stanovanjskimi zmagami. Tako izgleda kot miniaturni cvetlični kustnik.

Posebne lastnosti rastlin in pravilen vhod

saženec verbejnika in vzrosloe rasteniePosadite in razmnožite na enem mestu velikega cvetja, ki ga lahko uporabite s sejanjem semena in vegetativnim načinom. Prikazano na fotografiji delovnega mesta verbejnika in vhod za njim zahtevajo izvajanje preprostih pravil. Predvsem, pomembno je, da izberete ustrezno mesto. Praktično vse sorte rastlin so polletne ali pa zavarovane udeleženke.

Verbejnik purpurny odlično odobrava na odprtih mestih, zato na delovnem mestu barva sledi temu dejanju.

Sledi stopnja – plodorodna počva rihlogo značaja. Ee je mogoče udobno sestaviti ali preganjati. Želeno, da bi bila dovolj nasyŝena vlada. V skladu z drugo možnostjo, če so v bližini dovoljene gruntovske vode. Nekotorye vidy verbejnika sesujejo naravnost v vodo, kjer oni pyšno procvetajujejo.

Vhod in posel verbejnika v odprtem gruntu za proizvodnjo na običajen način. Snačala izvajajo majhno lunko. Zatem, akkuratno pomešajo v korenskih rastlinah in pokrivajo zemljo. Vrhnji sloj poštne plošče vgrajujejo in običajno polivajo vodo.

Če rastline dobijo dovolj svetlobe, zraka in koristnih stvari iz pošte, razmere med njimi ne smejo biti manjše od 50 cm.

Ko pridelava dobro pride v palisandnike, to pušča veliko število zmag. zmagali verbejnika v saduSpust tako v tem času, verbejnik razrašča in se ukvarja skoraj povsod na površini udeležencev. Zato ga je treba neprimerno prenesti. Vendar pa lahko svobodno raste na enem mestu v času desetletja, razsajanje cvetov pa sledi že drugo leto. Podhodno za ta čas – junija ali poznega jeseni.

Posredujte verbejnik lahko in s pomočjo semen. Če se izvaja v času toplote, jih morate predhodno zadržati 2 meseca na dan. Sobranna semena kladut v hladilniku, kjer se shranjuje tovarna na določen rok. Po tem izsevajo. V času osrednje zaposlitve semena ne potrebujejo v predhodni holodni izdaji. Zimni morozi so naredili to estetsko. In vesnoj iz pošte pokažejo družabne mladine zmage.

выращивание рассады из семянPosadko verbejnika s pomočjo sejalnega semen lahko proizvedete in v zaprtem prostoru. V ulažnjeno površino, sestavljeno iz torfe in pesek, izsevajo delovni material. Nakryvajte jaŝi steklom ali plenko, po čem stavijo v svetlo prostor. Optimalna temperatura ne sme biti nižja od 15 stopinj. Skozi 2 nedeli na površini grunta se pojavijo zeleni vhodi. Spustja še nedelita ali dve, ju pikirata v ločene goršočke, kjer nabirajo sil. Po tem cvetu visavajejo v palisadnik.

Da bi rastline postopoma prišle na ulično temperaturo, je potrebno redno spremljanje. Zahvaljujoč temu mladosti se vklopijo in se odlično počutijo po izpadih v odprtem gruntu.

Razmnožiti verbejnik je možno in metodo delitev kusta. Izvlečenno iz pošte rastline razdelijo na več kosov. Glavno, da bi bili v vsaki od njih razviti koreni. Taka rastlina je že v naslednjem tekmovanju.

monetčat verbejnik, izrazennyj iz čerenkeFotografija verbejnika monetčatega, vhoda in delovnega mesta, ki je bila izvedena s pomočjo delenj čerenkov, prikazuje nebivalen vostorg. Postopek se začne s prostori čerenkov v vodi z vodo. Nahajajo se v tekočinah, odpuščajo koreške. Po tem, ko jih izpostavijo na teniško mesto dačnega udeleženca na vlažni pošti. So časen kustiki zacvetut na radost domočadcam.

Neredko za okraševanje landšaftskega dizajna, verbejnik je nezamenljivo gojenje. Uporablja ga pri oblikovanju cvetličnih palisadnikov, kot fonovo rast. Primenjujejo se za okrasitev pribrežnih udeležencev domačih vodov in bordûrov. Verbejnik se izjemno vpisuje v alpijsko gorko, kar je njeno originalno ustvarjeno z rokami. Innoga rastlinja preprosto raste kot ločeno stoječe cvetje, da bi pritegnili pozornost k glavnemu oblikovalcu landšafta. Namestitvene sorte uporabljajo za podrejene kase in visoke klube.высокие клумбы

Высокие клубы

вербейник у водоемаIzvedba domačega vodovoda s pomočjo verbejnika

verbejnik na visoki klubiVerbejnik monetčatyj na vozvyšennoj klubu

verbejnik v sadovoj cestiKompozicija: verbejnik v bordu

монетчатый вербейник у водоемаVerbejnik monetčatyj na beregu domačega vodovoda

verbejnik v landšaftnom dizajnuSredi пышного царства цветов

Priljubljene podobe gordelnega cvetja

Za nekatere dačnikove gordelične «hozjajne cvetlične države» – verbejnik, ki je enak iz ljubimcev landšaftskega dizajna. Osebno rastejo cene za različne sorte, ki svobodno proizvajajo na ozemlju Rusije. V veliki meri se lahko upošteva velika barva, ki jo je mogoče nadomestiti z različnimi oblikami in odtenki, ki podpirajo različne sorte.

Verbejnik navaknovennyj

вербейник обыкновенныйDansko simpatično rastje se razlikuje od visokega neposrednega stebla. On ne pokriva korozije in nima nikakršnih razlik. Iz vodoravnega vžigalnega kornevišča v celoti podhranjujejo neposredno stanje zmage v ogromnem številu. Celotno število cvetov doseže 50 cm, nekateri izvlečki pa izražajo metrojsko višino. Po vsem tem stebl verbejnika navadnega sneznega doverhu rastet mutovčatastva. Ona daje vzorec z zaostrennimi končiki. Nižji list okrašeni v svetle-zeleni barvi, zgornji-bolj nasyŝenny zeleni. Nekontrolni izvajalci se razlikujejo od samega zadnjega lista.

metelčatoe socvetie verbejnikaNa samem vrhunskem neposredno stalnem steblu je na voljo metelna socvetija. Vsak od njih je ukrašen s simboličnimi cvetličnimi mizami, ki so blizu druge osebe. Vendar pa so samostojni iz petih ločenih ležečih lestvic, ki obkrožajo ventilator z zavezo in tipkami. Kot pravilo, socvetija okrašen v železni barvi, čeprav se srečujejo z oranžnimi, bordenimi in belimi različicami. Cvetenje raste letom, po čem namesto butonov se pojavijo šarki z velikim številom semena.

Običajno običajno zdravilo ima zdravilne lastnosti. Vrednosti, ki se nanašajo na tonizirajoče ali protivospalitveno sredstvo, se ne uporabljajo. Neredko ga uporablja kot poročno in bolj naravno naravo.

Verbejnik монетчатый (монетный)

монетный вербейник в кашпоRastenie se nanaša na družino, ki ima veliko telesnih poškodb. Ono ima polzusne vodoravne stele dolžine približno 80 cm. Pobegi verbejnika monetnega neposrednega položaja, malo razvetljeni. Na njih se pojavijo uzelki, na katerih so izražene majhne koreške. Zahvaljujoč jim je rast uspešno razrasla na ozemlju. Očen mi je všeč plodorodno poštno in tenistye mesta. V naravi se srečuje v tenih nevysokih kustarnikov, na vlažnih lugah bodisi na okrainah bolotišnih udeležencev.

листья и цветы монетчатого вербейникаListina v verbejnika monetčatoga nasprotni, naslednja okrožna oblika. Kraja v njih celična, po cvetovih – zelena. Butony pa izražajo v pazuhah listovoj plastiki. Običajno so velikega in edinstvenega. Okras-zlato-želatinasti, čašečka-voronkoobrazna, lepetki se ne povezujejo drug z drugim. Period cvetenija – seredina leta.

Verbejnik monetčatyj ljubitelj zatenenskih udeležencev zdaj in plodorodno pošto. Izpolnite le ta dva zahtevka, lahko pa že dosežete uspeh pri izražanju teh rastlin.

Вербейник точечный

вербейник точечныйCvetočni podatki so v različici uporabljenega kornevistem, ki vsebuje več razlik. Od njih pod zemljo odhajajo zmage. Zahvaljujoč temu rastejo čudežno razraščena območja palisadnikov.

Prjamostoječi stebel verbejnika, ki je v začetni fazi, ima nezaželeno opustitev. V nasprotju z drugimi videoposnetki, na zmagovalnih straneh je nekaj različic. V vsakem primeru iz njih ni na voljo širokih lancentnih listonosnih ali želatinastih butonov, ki se raztezajo v večjem številu, ki spodbuja plosko steno.

Вербейник ландышевый

вербейник ландышевыйNaslov rastlin je namenjen temu, kar zunanje tisto, kar ga spominja, je. To je res tako. Vertikalni nosilec ima stabilen ploski stebel, na katerem je zmanjšana višina razpoložljivih naslednjih listov. Snizu oni slegka sizovaty, a nadrseli vsemi melikmi točečkami. V času cvetenja rastlina odeva v kolosovidne butone, ki so nastale iz množice melih cvetličnih listov. Oni so okrašeni v belosnežnem barvu in sedijo na najbolj verhuški stebli. Izrasteet cvetkov do 45 cm in lepo vpisuje v kateri koli landshaftny dizajn.

Verbejnik kletrovidnyj

вербейник клетровидныйTa vrstica verbejnika ne sme biti imenovana na zemlji, za njeno vzpostavitev podzemnega kornevišča z njim. Ono ima takšno rožnato-belo barvo, malo debelejše, kot je v državi. V verbejnika kletrovidnega neposredno stacionarnega stebla (približno 20 cm v višini), tako da je vse storon pokritost lišća. Socvetje sobranno v plotnih kolonih, napolnenem množstvu belih butončikov. Zacvetaet v seredine leta in porabi glas v teku 3-h v nedeljo.

Verbejnik клетроидес

вербейник клетроидесDanne vrste rastlin se nanašajo tudi na verižne sorte. Svetloba izraža v višini do 80 cm. Na njegovi visoki ploskvi zmage rastejo okrogle oblike nasprotnih listov. Cvetet verbejnik kletroides belosnežnimi kolosovidnimi butonimi. Izdali so napomin originalnih zelenih kust v belom oblačenju nevesty. Primenjujejo se za okraševanje uporabnikov: sodelujejo pri živahnih bordurah na gazonah, v alpijskih gorah in v beregu izkušenih košaric.

Verbejnik пурпурный (реснитчатый)

вербейник пурпурныйTo veliko bolj razširjeno obrazuje miniaturne kustike s pravorazrednimi steblami. Vse pokrivajo gladekimi lancetnimi lističi vino-krasne barve. Verbejk purpurny slavits originalne socvetiami, ki so na voljo na verhuškah strojnih zmag. Butoni so bili zbrani v majhnih buketih, ki predstavljajo limonino cvetje na sončnih lučah. Ljubitelji odprtih svetih udeležencev z lastno plodorodno pošto.

Neredko verbejnik visi do 45 cm v višini, kar mu doda velik videz. Način cvesti raste v koncu avgusta in se lahko nadaljuje do srede septembra. Ne gre za surovih zimov, glede na to, da se upošteva morozoustojne sorte. V naravni sreči se srečuje na vlažnih lugah v vodi vodov.

цветет реснитчатый вербейникOsebenno hoče izdeliti originalni vrstni red obnovljenih datotek – verbejnik datotečni kreker. On je sposoben izraziti do metropole, kar milo milo gleda na drugo zeleno. Primomočaie zmage, ki so poosebno pokrite z lancetnimi zaostrennimi na končikih listov. Socvetija se prikaže v pazuhah listovih plasti na verhuške zmage. verbejnik datotekkrekerKolokolʹčikovni butoni okrašeni jarko-želatinasti barvi in ​​se spuščajo v začetne ose. Cvetut do naslednjih oktober. Морозостойкие. Udobno se počutite na odprtih površinah, ki se nahajajo na zasebnem območju.

Verbejnik božole

вербейник божолеTa vzpodbudni mnogoletnik izraža do metropolitanske višine in se razlikuje od nenavadnih socvetij. Oni so bili okrašeni v temno rdeči barvi in ​​zbrani v plotnih kolosalcih. Verbejnik božole ima naslednjo gofrirano po kraju srebrno-zeleno lancentno listje. Čudovito se ujemajo s temnimi butonimi, ki se pojavijo v času cvetenja. Rastenie raje plodorodne poštne pošiljke, na katerih dolgo ostane shranjena. Pogosto jih uporabljajo za okrasitev različnih udeležencev. Uporabljajo se za lokacije namesto bordurov.

Вербейник Александр

вербейник АлександрVelik travniististni mnogoletnik izraža od 40 do 50 cm v višini. Na njegovem neposredno stalnih steblah so na voljo široke širine listov. V navdih vsega zmaga, v serednih letih, ki se pojavljajo v številnih nežnih cvetličarjih. Ti so bili zbrani v majhnih buketih in so si vzeli limonino cvetje na ozadju zelenih rastlin. Verbejnik Aleksandr roskošno čuti sebe na plodorodni zemlji, kjer je veliko zraka in sveta. Osebno mu je udobno v kombiniranih posadkah cvetov, ki vozijo vodoemov. длительное цветениеNeredko verbejnik uporablja pri ustvarjanju miksborderov, ki neprestano cvetijo do gluboko osen. Kakor v takem okolišu on izgleda kot povezovalec korolevstva cvetov.

Pred načrtovanjem barvnega razreda se bo hitro razširila lastna podatkovna podpora. V nasprotju s tem, če vernik izvira iz sladkih rastlin, če ne bo ustrezal ustrezni harmoniji klubov.

Ni enega шанса вредителям

тляVerbejnik ne zrca povezuje cvetne nosilce, vedenje skoraj nikoli ne boli. To je le še pred živimi vreditelji: tlej in dolgonoskami. S pomočjo posebnih pripravkov lahko to storite z našimi lastnostmi. долгоnosiкDolgonosniki izdajo sebe poražennym listjem. Pri odkritju objektov, ki jih iščejo, jih je treba takoj začeti zbirati. V času, ko se začne pojavljati ličinok žukov, ki nezahtevno pospešuje zdravo rast.

Zbirajte žučke, priporočeno po tem, kot sledijo sumerki. V tem času se aktivno zbirajo na listnatih ploščah, da podpirajo sočno zelenjavo.

Daje objektivno oceno velike barve, ki jo je mogoče opaziti, če ne potrebuje posebnega vhoda. Legko se nahaja na novem ozemlju. Zelo lepo smotrimo v landšaftnem dizajnu. Odkriva veliko število koristnih lastnosti, ki spodbujajo naše zdravje. Skoraj nih jih ni mogoče označiti kot venujočega, tonizirajočega in želodčnega učinka. Izrazite takšen cvet na zagorodnih udeležencih, ki prinašajo le pozitivne emocije. Lahko bi bil, vreden poizkusa in užival v njegovem cvetličnem veličastvu.

Video o posadki verbejnika mnogoletnega