замия флоридская Zamija – to družino je zelo rastlinsko. V naravnih razmerah ta cvet proizvaja v tropskih in subtropskih regijah Amerike, prav tako pa ga je mogoče izraziti doma v gorščini. On ne izraža zelo velikega, vendar ne zahteva posebnih pogojev. Daže pri dobrem uhodu v domačih pogojih skoraj nikoli ne cveti, niti izgleda izvirno.

Lastnosti in raznolikost rastlin

соцветие замии Različno vidne te rastline so drugačne od drugih zunanjih pogledov. Vendar pa vse vsebujejo kratek bokovidni stol, ki izvira iz dolgih perističnih listov različnih oblik. To je obojestranski cvet, obstajajo moški in ženski izdelki. V gorškah predstavniki zamije rastut medlenno:

 1. Zamija ložnoparazizična – to je največje drevo, ki v estetskih pogojih izraža do 3 m višine. Lahko dosežejo 2 m, na vsakem od njih pa so na voljo listopadne oblike do 30—40 cm.zamija ložnoparazitična
 2. Zamija pripudrenna je dobila svoj naslov iz-za nenavadnega okrasa listov. Oni nadaljujejo, na njihovi površini pa so svetle češujke. Stil skoraj popolnoma skrit pod gruntom, lahko bo viden samo v vzgojenih cvetovih.замия припудренная
 3. Zamija široko razširjena – to ni visoko rastno s podzemnim ali podzemnim stvorom. Listina velike, listopadne okrogle oblike.zamija širokolistna
 4. Zamija karlikova – to je raznolikost, ki je zelo primerna za izražanje v domačih pogojih. Tvor podzemni, doseže 25 cm v dolžino v vzraslih rastlinah. Seznam zbranih v rozeti se lahko izrazi do 50 cm.замия карликовая

Vse različno vidne rastline za ljudi in živali. V košu in zdravju izzovejo alergijske reakcije in dermatoze.

Pravila prehoda v domačih pogojih

zamija rastet medlennoPodoben vid je vreden, če ne izbirate samo po barvnih fotografijah, ampak tudi po njihovih pogojih. Lahko bi izrazili domove v gorškah, vendar je pomembno ustvariti njihove udobne pogoje, čim bolj približne do estetskih. V domačih razmerah cvetovi ne bodo razvejani, kar bo edinstveno sposobno za njihovo razmnoževanje – s pomočjo semen.

Temperatura in osvetljenost

osvetlitev za zamijeČe želite, da se na dobro osvetljenih mestih razširijo, je zato potrebno organizirati take pogoje. Gorki stroški se postavijo na podoknike na sončni strani. Tem ne manj, v preveč žarek dni raste bolje, da se prestavi v tenec. V tem cvetličnem rastu, ki je viden v rožicah, je zato pomembno razviti različne razmere na solncu. Tako bodo odinakovega velikosti in okraski.

Vse raznolikosti zamij – to so toplotne rastline. Najudobnejša temperatura za njih je 25—28 stopinj, pri čemer se ne sme spustiti pod 15 .S. Pomembno je, da provetrirate, vendar s cvetjem ne morate stati na skvoznjake. Periodično listja je lahko v nasprotju s pyli gub.

Če se rastline ne pripravijo v takih pogojih, se lahko postopoma sprožijo.

Trebovanja na pošto in polivo

uhod za zamiейUhod za komnatnim rastjem zamij – to je netrudno. Ona dobro deluje na vseh vrstah poštnih pošiljk, za svoje delo v domačih pogojih, pa tudi na običajnem trgovskem substratu. Lahko ga tudi pripravite samostojno iz takih komponent:

 • glina v kakovosti osnove – 4 deli;
 • torf – 2 dela;
 • pregnoj – 2 dela;
 • pesek – 1 del.

V letnem obdobju cvetov je treba stalno vzdrževati, ne dokončati preusmeritve zgornjega sloja pošte. V tem primeru mora biti sobna temperatura ali malo več, ali ne vroč. Zmanjšajte količino poliva, ki postopoma zmanjšuje količino rastlin v 3 do 4 delih. Prav tako je treba slediti za stanje rastlin. Če je njegov način, da začnete želeti in opustiti, to pomeni, da vlada ne hvata.

Bolezni in vreditelji

rastenje potrebuje v pomočiPri pravilnem uhode cvetov rastet zdravem. Za profilaktiko njegovega ničega obrabatyvat ni potrebno. Če raste, se bo čutil, da nima dovolj udobja, je to mogoče s takšnimi simptomi:

 • pri preveč običajnem polivu v kombinaciji z azotnimi udobjami lahko začnete podganjati koren;
 • v pogojih, ki so preveč vlažni, pri znižani temperaturi zraka cvetovi lahko poganjajo;
 • solnečni ožogi izgledajo kot motnje pigmentacije listov;
 • lahko se tudi pojavijo paraziti (pavtinski klešč, tle in ščitniki) postavljajo vprašanja o barvah in jih lahko pripeljejo.

V domačih razmerah izrazite zamijo in uhaživajte za njeno nesladko, dovolj, da jo držite v kompletu in redno polivate. Rastet ona medlenno, zato vzrosloe raste ne prenaša, niti v petih letih. Vendar pa lastniki domačih živali ne priporočajo namestitve tega cvetja, ko bi ga posadili. Vsebine so na seznamu in v steblah, kosi pa so lahko izpostavljeni. Omogoča vpogledno alergijsko reakcijo, ki kaže vsako kožo, razdraženost, zodom in izpadanje šersti.

Izraŝivaem zamiю – video