цветение иксоры Iksora – to je južni eksotični cvet, ki je primeren za izražanje v domačih razmerah. Pri pravilnem vhodu in vsebini on zelo dobro čuti svoje domove v gorščini in porabi vladelca nenavadne jarke socvetij. To je v veliki meri redko rastje, zaradi katerega prenosnik prevozi in lahko delno ostane v poti. Vendar, če je to mogoče najti v cvetličnih trgovinah, to lahko pomeni skoraj skoraj leto. Posredujte na fotografiji gostoljubne!

Opis rastlin in njegova raznolikost

иксора в горшке Vse raznolikosti iksorov pripadajo družini Mali. Izgledajo kot majhni klasterji s ploskimi listi različnih zelenih površin. Glavno njihovo ukraševanje – to je jackie socvetija od 10 do 20 cm v diametru. иксора яванскаяBarve so lahko rdeče, bele, železne in tudi barve lososevoj ikri. V domačih razmerah izražajo iksoru jarko-krasno in iksoru javansku. Ti so praktično enaki zunanjemu pogledu in zahtevam v njih. Različiti dva neverjetna videza je mogoče samo v obliki čašelistov in cvetov socvetij. V iksorih javanske udivitelne jarko-rdeče rože, končiki lepestkov, ki jih zaostrenny.иксора ярко-красная

Te rastline krožijo leto, še posebej aktivno – v obdobju doždej. V domačih pogojih lahko ustvarite za njih ustrezne klimatske pogoje za svet.

Pravila zaposlovanja in prehoda

posadka iksory na udeležencihFoto barvne ikone izgledajo lepo, v živo pa rastejo ukrasi vsakega interierja. Poleg tega je treba spomniti, da je cvet v estetskih pogojih izdelan v tropih, zato je občutljiv na temperaturo in polivo. To ne raste, kar se dobro počuti pri neregularnem domu, pri pomanjkanju vlag in v holode, kar lahko pogibnut.

V letnem obdobju rasti lahko premikate na svežem zraku, vendar tega ne prenašate

Temperaturni režim in osvetlitev

pravilni uhod za iксоройPri izbiri ustreznega mesta za iksore je potrebno učiti, kajti ona prenaša temperaturne stopnje, vendar ne želi dobro osvetljenih mest. To je mogoče izraziti v sorodnih razmerah pod lampami.

Osnovne zahteve za vsebnost rastlin:

  • dnevna temperatura – ne manj kot 20 stopinj, največ 30 stopinj in več kot dobro prenese;
  • veliko število sončnega sveta;
  • temperatura zraka se lahko zniža do 15 stopinj, vendar mora ta cvet naraščati postopoma.

V letnem obdobju lahko pridete na balkon ali na verando, vendar le pod pogoji, da noč ne opazujete podobnosti. Zakakirajte cvetje morate postopoma – letom ga postavite na podokno okoli fortokov, kar bo nenehno odprto. Če je tisto, kar se prikaže pod svetilkami, stanje od istočnika sveta do verhuške ne sme biti manjše od 15 cm.

Cvet potrebuje v dobri osvežitvi, nekateri pa želijo izraziti njegovo pod lampoj

Grunt, podkormiki in režim polive

iksora na dačnem udeležencuPosoda in vhod za barvno ishoro – to je netrudno, če je v prostorih dovolj toplo in svetlo. To raste v nasprotju z velikim grozljem, ki je obdan v knjigi, na njegov dan pa bi moralo biti odprtje za odstranitev lišne vlage. Pod grunt obvezno kladut posebnega drevesa – lahko ga kupite v kateri koli trgovini ali uporabite v teh penoplastih.

Sestavljena grunta – to je še eno potrebno, brez katerega cvetje ne kaže izrazitih visokih in zdravih. V sredo mora biti šibko, po pošti pa je treba redno razpravljati.

Podstavek za rožnato barvo je mogoče pripraviti v domačih pogojih iz naslednjih komponent:

  • dernovoj ali sadovoj zemlji, ki jo lahko kupite v trgovinah;
  • песка;
  • v količini podkormikov – napoved, torfa ali sestavina.

Rastline redno izvajajo, tako da samo zgornji sloj poštnih naslovov začne podsihati. Voda, ki je v sobni temperaturi, bo trajala nekaj časa. Prav tako je potrebno regulirati vlažnost zraka, razpršilno vodo iz puščarja. Prav tako lahko kupite podkorme za dekorativne rastline in jih dodate v grunt v 2 nedeljah letom in 1 raz v mesecu – zimoj.

Glavno priznanje tega, kar raste dobiva pomanjkljivo vlago – to je padanje spodnjih listov. Oni se ne obnavljajo, zato bi morali nenehno slediti samočuvstveni barvi.

Размножение иксоры

oblikovanje bonasa iz иксорыRazmnožiti rastlino je možno krožno leto s čerenkovanjem. Za to po cvetovanju je treba srečati nekaj zmag in jih postaviti v emkost z vodo, ki se bodo uresničili. Prvi korenini inksora izdaja že čez 1-2 tedna, čez tri tedne pa ostanejo dovolj krepkih, da bi lahko cvet prenesli v grunt. V zgornjem delu takoj vnesite organsko udobje, da hitro raste. Za pospešitev rostnega korena na zmagah lahko uporabite posebne prodajalne (Kornevin).

Nekontrolisane raznolikosti teh rastlin lahko izrastejo za ustvarjanje miniatûrnih rastlin – bonsaj

Iksora odlično gleda v gorškah na podočnjakih. Iz tega razloga, kaj ona raje dobro osveži udeležence, se ne priporoča postaviti blizu visokih rastlin. Sosedstvo za to barvo je pomembno, zato bo moralo podpirati okoli visoke vlažnosti zraka. Pri pravilnem vhodu in v rednem polivu se pojavljajo velike socvetije z mehkimi različnimi barvami. Lahko so različni odtenki, vendar večina sorte cvetov rdečih ali želtih barv. V prodaji lahko srečate malo sorte teh rastlin, v naravi pa obstaja več. To je povezano s težavami pri prevozu in sposobnostih, da se prilagodijo klime v tujih državah.

Video o Иксору