vodny giacint эйхорния Vodni giacint éjhornija – sorazmerno iz najbolj priljubljenih in lepih rastlin, ki se uporabljajo za okrasitev dekorativnih plodov in domačih akvarij. To neprimerno rastje – ne samo rožnato okraševanje vsakega vodnega organizma, ampak in njegovo očiščenje od patogenih mikroorganizmov. Izbiranje vodnega giacinta zahteva ustvarjanje udobnih pogojev in združevanje rjada tonkostej – v tem primeru, če je mogoče pridobiti iziskan cvetje, ki predstavlja izrazito akcento vsakega landšaftskega dizajna.

Vodni giacint éjhornija – značilnosti in posebnosti rastlin

enotno rastje vodni giacint Vodni giacint éjhornija ali eichhornia crassipes – to je sorazmerno in sorazmerno rast iz družin Pontederievih, razširjeno v tropskem in subtropnem klimo. Ta cvet lahko srečate v državah Južne Amerike, Afrike.

Posebnosti vodnega giacinta éjhornija:

 1. Giacint rastet na površini vode, njegova zmaga lahko doseže 1,5-2 m v dolžino.
 2. Krmilna naprava vetrna in motorna, popolnoma napolnjena v vodi. Korejski črni barvi doseže 40-50 cm v dolžino.
 3. Листья крупные, мясистые, с глянцевой поверхнею. Oblikujejo prikornevno rozeto, ki je sestavljena iz 5-8 listov.
 4. Listne plasti izonirane in zaželene verzije, v njihovih osnovah je možno razpravljati o jajceformirani ali sferični sprostitvi, dosegajo 5-9 cm v diametru. Te izdaje imajo porostno strukturo, zato igrajo vlogo “plačila”, ne dajo nove različice.
 5. Okolocvetnik je predstavil 5-6 lepestkov, dosegel 5-7 cm v diametru. En cvetni list vsebuje 5-15 barv, v nekaterih primerih pa lahko doseže 30-35 komadov.
 6. Po zaključku cvetenja se oblikujejo semenski korobi, ki se razkrijejo in izberejo semena v vodi. Točno v estetskih razmerah se dogaja razmnoževanje.

Giacint akvariumny lahko ima cvetove gomoljno, nežno-rozovo ali lilovo barvo, zahvaljujoč čemu rastlina izgleda zelo močno in učinkovito. Ne glede na to, kar pomeni, da bo svetovanje trajalo samo en dan, vendar bo trajalo dolgo časa, da bo ohranilo dekorativno privlačnost.

Выращивание эйхорнии в водоеме

выращивание эйхорнии в водоемеPosredujte in vstopite v vodni giacintom, ki ni takšen, kot se lahko pokaže na prvem vzponu. Vodno rastje razmnožuje dve vrsti načinov – vegetativno in semenno. Pervyj sposoben analogičen razmnoževanju zemljeniki ali klubniki.

posadka эйхорнии в водоемеV vzročnem giacintu na bokovih zmagah se oblikujejo odbojki, ki se uporabljajo za razmnoževanje rastlin. Dobro se obnesejo v smeši iz peska in torfe in omogočajo hitro pridobitev lepote in zdravega rastlinja. Vsekakor uporabite vse odprte izdelke, ki so že oblikovali 3-4 trenutnih listov.

Semennoe razmnoževanje

izrazyvanie эйхорнии из семянGiacint vodni iz semena se izrazito obremenjuje, če je iz odrokov, tako kot ta sposobnost bolj zaposlena. Vsekakor bo vse prišlo na delovno mesto v septembru, tako da se prve roske ne pojavijo.

Cvetovodam nujno učite, da za dosego ustreznih temperaturnih pogojev potrebujete ustrezno temperaturo – ne sme biti nižja od +35 ° C, v nasprotju s tem, če se material ne podaljša.

Kako sažat eichhornia crassipes:

 1. Za pripravo vprašalnega substrata zmešajte v ravnih propocijacijah na pošti, pesmi in torfu.
 2. Na dno emkosti obvezno nasypjte sloj drenaža – meliko galjke, šebnja ali keramzita.
 3. Semena je treba izseiti zelo gusto, tako kot so meliki. Uglubite jih približno 1-2 cm v substrat.

Po tem emkost s semenami, ki jih je treba nakriti steklom ali poliétilenovoj plenko in namestiti v toplo in suho mesto do pojavljanja prorostkov. Nujno pozorno spremljajte temperaturo zraka. Če spusti nižje od +35 ° C, je treba za uporabo dodatnega dodatnega podgrevanja potrebovati dodaten podvig, drugače pa njegova semena ne prorastuti.

Пересадка в аквариум

vodni giacint эйхорния в аквариумеVodni giacint v akvariume je najboljše, kar čuti v sebi v peščeno-torfjani smesi. Preusadite rastline v akvarij ali dekorativni vodovod, kar bo v celoti potekalo v drugi polovici maja ali na začetku junija.

Kako preusmeriti njeno delovanje v akvarij:

 1. Za izražanje le -teh v udobnih razmerah izberite samo prostorske in dovolj velike emkosti.
 2. Izpustite rast v akvariju in uporabite njegovo korektno pripravo s pitnim substratom.
 3. Zalejte v emkost vode.

V primeru, da se uporabi vodno orodje za proizvodnjo ali drugo dekorativno vodo, ga je treba udobno namestiti. V tem primeru na dno vode ne potrebujete malo sestavin, pregnoje, očiščenega donega ali kompleksnih mineralnih udobnih, namenjenih za akvarijske kulture. To zagotavlja nujno vprašanje in ustvarja pogoje, najbolj opominjajoče naravne.

Pravila vhoda za эйхорнией

uhod za эйхорниейÉjhornija v akvariju ne zahteva posebnega uhoda. To neprimerno rast ima visoko odpornost proti boleznim in nikoli ne ogroža nasekomymi-vredivalcev. Ena izmed najpomembnejših pravil, ki veljajo pri zdravljenju – redna obremenitev rastlin rastlin. Ona pomaga podpirati akkuratno formu in dekorativno privlačno vodno giacino.

цветет эйхорнияV procesu obrezkov je treba odstraniti vse suhe, preverjene in poškodovane zmage. Poleg tega bo obremenitev vzdržana prek hitrega hitrega razraščanja vodnega giacinta, do katerega pogosto prideluje rastlina. To je treba narediti samo v zaščitenih perčatakih. Steklena plošča vsebuje snovi, ki lahko vplivajo na barvanje, zob in žganje.

Zimovka эйхорнии

zimovka vodnega giacinta éjhorni v kontejnerjihVodni giacint se nanaša na toplotne rastline. Za udobno rast, razvoj in svetovanje potrebuje temperaturo zraka nižjo od +20 ° C. V zimskih razmerah podpirajte takšen režim zelo složno.

Osnovna pravila za uvedbo vodnega programa:

 1. V primeru, da se v odprtem vodnem prostoru pred naslednjimi zimskimi morozi vzamejo v oskrbo, ga je treba nujno odložiti v toplo in suho okolje. Pri izdelavi vodnega vodnika v akvariju mora biti podprt optimalni temperaturni režim. Če je potrebno, uporabite dodatno opremo.
 2. Akvarium z vodnim giacintom mora biti nameščen v dobro osvetljenem prostoru, tako da potrebuje običajno sončno svetlobo. Optimalno nadaljevanje svetovnega dne dolga ne bo trajalo 12-14 ur. Tudi ta bolezen potrebuje v povečani vlažnosti zraka.
 3. Količina je primerna za ogrevanje radiatorjev. Ee neljzja nakryvat poliétilenovoj plenkoj ali steklom. V primeru, da ne pridejo v poštev kislinska živila in zmagajo vodno giacinta, se lahko začnejo poganjati in rastlina lahko poganja.
 4. Prav tako je treba spomniti, da vodni gigant ne prenaša holodnih vetrov, zato je treba vplivati ​​na barvo, ki jo je treba zaščititi pred skvoznjakov.

эйхорния в водоемеVodni giacint éjhornija – redkoe in izjemno učinkovito rastje. To lahko pomeni roskošnega okrasja vsakega stanovanja, dekorativnega ploda ali drugega vodnega telesa. Pri pripravi preprostih in neodvisnih pravil za izražanje le -ta ne poudarja le izvirnega landšaftnega dizajna in učinkovito čisti vodo v vodi zaradi naravnih antiseptičnih lastnosti.

Ohranjam vodni giacint éjhornija zimoj – video