eksotično rastje gloriorza Glorioza – to je dekorativno eksotično rastlinje, ki v naravi proizvaja v toplih klimah Južne Afrike in Azije. Ona se nanaša na družino melantievyh, na podlagi liliecvetnyh, in njeno drugo ime – cvetovi slavi. Na prodajnih mestih rastline izgledajo nenavadno, vendar s pravilnimi informacijami in vsebinami, ki se pojavljajo v cvetju z dolgimi učinki zmag. Vendar pa za to, da bi glorioza dobro čutila sebe v pogojih zmernega in celo holodnega klime, je vredno označiti vse vse njegove zahteve.

Глориоза – что это за растение?

glorioza v divji naravi Глориоза – это многолетнее растение. Ona ni preveč razširjena v sadovodu, zato nam povzroča majhno število raznolikosti. V bistvu so oni pripadali na priloge v tem videu, v katerem so proizvedeni v naravi, v tropskih lesah. Izborniki, ki niso namestili ojačevalnika, in niso vnesli svojih korektiv, zato v vsakem vsakem primeru obstaja možnost, da izrazite na podkončnikih tokratne povezave iz dneva.

Glorijo lahko prepoznate po nekaj priznanjih:

 • stebli, naravni, svetlo zeleni, lahko dosežejo 1—2 m v dolžino;
 • корневище – клубень;
 • listya imajo vytjanutu lancetnu formulo;
 • na koncah zmagov, ki so na voljo za priključitev, pri pomoči katerih rastlina lahko pritrdi na oporo;
 • cvetje jarkie, velike, odinočne, krepятся на dolgih cvetličnih ženkah;
 • v neprimernem obdobju podzemne delne rastline se lahko usmerijo in pri izgubi vegetativnih procesov se obnovijo.

Na fotografiji glorioza izgleda odlično in efektno, vendar ne bo navdušena nad njenim svetlejšim izdajanjem, pri delu s svojimi stroški pa morajo upoštevati pravila varnosti. Delo v tem, kar raste jado za živali in osebe. V njem se nahaja alkaloid kolhicin, ki je še posebej močan v koncentracijah v klubu in semenih. Za odraslo zdravilo dovolj uporabite v 6 mg snovi za naslednja leta. Po končanih delih z gloriozojno kategorijo se zavzemajo za kotacijo in druge razčlenjene lupine.

Ne glede na to, kaj v naravi glorioza lahko doseže 2 m v višini, doma pa izražajo v gorah. Za izstopanje v odprtem gruntu ona ne pride, čeprav tudi neznatne letne temperature koles ne bodo vlažne.

Izraščanje v domačih razmerah

glorioza v domačih razmerahPri pravilnem vhodu v domačih razmerah bo globoza izgledala učinkovito. Glavno, kar je vredno učitivat, raste privyklo k žarkomu tropičeskemu klime in običajnemu polivu v sezoni doždej, zato se zaporki ne prenašajo. Obstaja več načinov razmnoževanja cvetov, vendar v celoti kupimo mlade rastline v trgovinah.

Pri izražanju glorioz doma je sposoben izstopiti v odprtem gruntu. Ko se temperatura zraka stabilno zadrži na ravni 25—27 stopinj, se lahko namesti na ulico, s prvotno podobnimi ubratmi v hiši ali na tleh skupaj s korneviščem in zemljo.

Priporoča se premikanje rastlin v gorovju – tako se zmanjša verjetnost zmanjšanja korenin.

Sposoby razmnoženja gloriozy

Na fotografiji glorioza pri domačih pogojih se lahko razlikujejo. To rastlinstvo lahko izrazi velikega ali pa pusti majhne neposredne zmage. Če na podokonnicah že obstaja en tak cvet, ga lahko razmnožite z dvema stikoma. V naravi po obdobju cvetenja na verhuškah zmagovita se oblikujejo semena. Oni se razsipajo v grunt, se ukorenjujejo in naslednji dan iz njih prejmejo majhne zmage.

Размножение клубнями

размножение глориозы клубнямиSamyj prostoj sposoben razmnoževanje gloriozy – s pomočjo kornevišča. Ona se nanaša na klubske rastline in pri deležiji klubskih igralcev iz časov obrazuje polno dolge zmage. Razmnoževanje vodi vesvno, v času prenosa barve v novi emkosti. Postopek prostate:

 • korneviŝe izvlekujejo iz zemlje in akkuratno razrešujejo nož na več ravnih častov;
 • mesto sreza stane obdelati z izmerjenim drevesnim pogledom;
 • vsak klub izstopajo v ločenem gorščku in na zemljevidih ​​na nekaj santimetrov;
 • poliv je mogoče začeti samo takrat, ko se bo pojavil prvi rostok, in do tega je mogoče podgreti rast, ki ga je postavil na površinsko površino.

V vesennej presadki gloriozy si lahko ogledate, kaj staro kornevišče so izobraževali nove manjše klube. Ih nujno preprosto akkuratno ločiti in prestaviti v nov goršček. Čez nekaj časa se prevračajo v polnopravne ločene rastline.

Razmnoženje semenami

semena gloriozySposobnost izražanja glorioz iz več kot dolgij. Ona dolgo traja, in hoče zmagati in se hitro prikažejo, v prvem obdobju cvetenja ne bodo začele delovati, čez 3–4 leta po delovnem času. Vendar, če ni možnosti, da bi dobili klub od vzgojno zdravih rastlin, iz semena lahko tudi izrazite polno koncentracijo.

Za razmnoževanje semen morate opraviti izkušnje rastlin. Globoza se nanaša na samoopiljajočo se barvo in postopek se lahko izvaja v domačih razmerah:

 • pylcu s pomočjo kitov, ki prenašajo cvetove tega že rastline;
 • po cveteniji zaвяжутся семена;
 • jih je treba zbrati in izsaditi na plodorodno poštno številko;
 • do ukoreninjenja rastkov stane skryvat jih steklom in občasno provetrivati. podpira temperaturo ne manj kot 20 stopinj.

Ko se pojavijo majhne listine, lahko rastline preidejo v ločene gorščke in najdejo sistemski sistem. V pogojih pravilnega vhoda glorioza hitro raste, v domači višini pa naj bi povečala 50—60 cm. Izrazite velike rastline, če jih v poletnem obdobju izbrišete. Na tretji let bo mogoče opazovati, kot se pojavljajo prve jarkove cvetove.

Priporočila po postopku

glorioza v gorške na uliciKompletna glorioza – to raste, kar zahteva posebno prehrano. Ona je adaptirana k žarkomu tropičeskemu klime z neregularnim, no običajnim polivom. Cvetok dobro raste na plodorodni pošti. Pri nakupu zmesi je vredno dobaviti peresno, komponento, torf in pesek. Udobjevanje periodično vnovično ponavljanje – postopki, ki omogočajo udobno izvajanje ves čas, ko se rast preusmeri v večji vrh.

Obstaja še nekaj priporočil, kot izražajo gloriozo velike in zdrave, pa tudi pospešijo cvetenje:

 • razporediti goršok s cvetkom na dobro osvetljeno stran, in pred iznesenjem njegovega letom na ulici postopoma prilagoditi solncu;
 • obdobje aktivnega rosta prihaja na konec leta in je začelo leta – v tem času cvet potrebuje v navadnem polivodocu sobno temperaturo;
 • osrednji procesi, ki so namenjeni zamenjavi, so vredni zmanjšanja poliv in prestavitve gorkovice v manjše osvetljeno mesto;
 • glorioza najraje raste v pogojih visoke vlažnosti zraka, zato je mogoče dodatno izločiti listje iz pularjev.

Glorioza potrebuje dodatno dodatno oporo, vendar ona ne obtožuje njene, kot mnoge druge rastline, in krepi krepitve, ki so na voljo na koncev zmage. Vetvi stanejo, če ne padajo in ne poškodujejo pod lastnim vesom.

Kako izbrati goršok za glorioze?

rastenju nužna oporaKornevišče v barvi ni preveč veliko, zato se zgodi majhno, a ne gluboko gorko. V njegovem dnevu morajo obvezno biti odprtine za odtok vlage in za prezračevanje. Poleg tega, pred vstopom v skupino, je treba obvezno razporediti drevesni sloj. V teh nalogah lahko podkupite keramično drevo ali melikano. V središču zgornje mešanice se nahajajo na visoki opori – ker ne bo rastelo, se bodo uporabljale posebne napetosti, če bodo njegove zmage dolge in pomanjkljivo pročne.

Sorta in raznolikosti gloriozy

V naravi ne obstaja več kot 10 raznolikosti glorioz. Za domače izražanje bodo vse skupaj predlagale 3 osnovne sorte. Oni so nastali v različnih regijah, vendar se dobro počutijo in doma v gorškah.

Глориоза роскошная

глориоза роскошнаяGloboza roskošna – to je raznolikost, ki je v celoti v naravnih razmerah. Ona je izdelana v tropikah, ki želijo vlažni klimat, lahko se posname na 1,5 km nad gladino morja. To je velik cvet – njegova zmaga doseže 2 m v dolžino, vendar jih ni dovolj, da bi jih morali krepiti. Цветки крупные. ločene lepestke izražajo do 8 cm. Snaružijo jih rozove, znotraj njih okras se spreminja od želtoga (blizu srca), do jarko-krasnomu na koncih. Drugo ime naslova sorta – glorioza velikolepna.

Глориоза простая

glorioza prostajaTa vrsta je široko razširjena v tropih Afrike. Njegovo zmago je izraženo do 1,5 m, značilnost za vidne glorioze. Cvetovi nekropni, lepestki dosežejo 3—5 cm, pri čemer njihova širina obsega približno 3 cm. Imajo zelenkasto-zelenkast okras s prehodom v rdeči, naravni, praktično ne zategnjeni notranjosti.

Глориоза Ротшильда

глориоза ротшильдаGlorioza Rotšilda – še ena sorta teh rastlin, ki deluje za izražanje v domačih razmerah. Odlično od drugih raznolikosti, ima razveljavljene zmage, vsak, ki mora krepiti proti opore. Lepestke z veliko velikostjo lahko vsak dosežejo do 10 cm v dolžino. Oni krasni, pokrito purpurnimi petnajstimi, na koncu malo zategnjeni prekršku.

Glorioza – to je sorazmerno z nekaterimi eksotičnimi rastlinami, ki jih je mogoče izraziti v domačih razmerah. To ni zelo primerno za shranjevanje in shranjevanje, ki podpira optimalni temperaturni režim in redno pošiljanje. Različne sorte gloriozy se nanašajo na mnogoletne rastline, prve cvetje pa se pojavijo le čez nekaj let po tem, ko so posadili v zemljo. Vendar pa, ko izvedete vse delavce in se obrnete na podjetje, ki velja pravila o varnosti in zaščiti osebnih podatkov. Prav tako je vredno omejiti dostop do domačih živali – v zeleni masi in klubih, ki vsebujejo silikon.