stanovanje Vlažne tropske lese so priljubljene le v čudovitih rastlinah, ki so postopoma prehajale v naše domove in pisarne. Eksotične sobne epifite pokorile srce cvetoče svoje neprekinjene iznosilnosti. To so primeri tega, ki se uporabljajo v neprimernih razmerah in ohranjajo veličastno lepoto. Nahaja se v naravni sreči, ta kultura se podvaja v svetu po vetju in stvoren les. A vlada dobivajo iz okoliške sredine. V domačih razmerah čutijo sebe v udobnem okolju, porajajo vladelcev v zeleni zeleni in živahnih rastlinah. Uznaem, kakšno cvetje se nanaša na to skupino rastlin.

Komunatne epifity glazami biologov

stanovanje Za okraševanje domačega interierja pogosto uporabljajo zelene nasvete. V zadnjem času je priljubljena popularnost ohranila epitutno kulturo.

Razdeljene so na 4 skupine:

 • protoepifity razlikujejo sukkulentno osebnost in sočne steblami;
 • skobočne ali karmaškove oblike, ki izvirajo iz korenin podobe pticega gnezda, kuda se zbirajo vprašalne snovi;
 • rezervne zmogljivosti, ki se uporabljajo v listopadnih rožicah;
 • épifitni vodorosli se srečujejo v siroju in v živahni sredini.

эпифиты на деревеToda v naravi rastline, proizvedene na drevesih, niso paraziti. Možne rastline in rastline uporabljajo v količini opore, zaradi česar so sugubo iz okolice. Za to celoto v nekaterih raznovrstnostih se razvijajo zračne korenske porestočne strukture. Pri polivih so nakapilirali vlago, ki spodbuja rast in procvetanje. Solnečni svet dobi estetski način. Zato poklonniki eksotične flore z užitkom izražajo različne vidove takih kultur. Poznamo najbolj priljubljene priljubljene rastlinske rastline, ki so se “obiskale” na pododdelkih naših družb.

Бильбергия

бильбергияKultura se nanaša na družino Bromelievye. V naravni sreči, proizvedeni na ozemljih Meksika, Brazilije, Argentine in Bolivije. Nas nastiva približno 60 raznolikosti.

Najbolj priljubljene sobe v kulturi:

 1. Slezy Королевы.ponikavalna bilbergija
 2. Velikolepna (dolga listnata plastična maska ​​do 70 cm, butoni sostojata iz lepestkov spiralne narave golobarvne barve).бильбергия великолепная
 3. Lentočna (pestryj okras listvy, ârko-sinie butony s rozovym pricvetnikom).ленточная бильбергия
 4. Zebrovaya (purpurno-rižaja liva omečena poperčimi linijami).зебровая бильбергия

Če v splošnem rečete, listnate plastike, ki proizvajajo močnejšo rožico za zbiranje vlage. Oni so okrašeni v nasyŝeno-zeleni barvi, na površini pa so melikani serovati pemi ali poloskami.

Obstajajo vidni viri kombiniranih bifebergij, ki ogrožajo rožnate odtenke.

močan cvetlični prenosV zimskem obdobju iz osrednjih delov rožic pride do močnejšega cvetja. Pri njem ne nastajajo butoni ponikajočega značaja. Ih pricvetniki okrašeny v rozovem ali v celoti barvi in ​​privlačijo več pozornosti, na glavnem gumbu. Rastenie ljubit prostornye podkonniki, kjer je veliko sveta. Nepremičnina se nahaja v zasebnih sobah. Minimalna temperatura bistvenega pomena za kulturo delavcev je v mejah 12-15 ° C.

V obdobju cvetenja épifit omeščajo na plosko emkost z vlažno galjoko bodisi mhom.

Komunatne epifity dikie orhidei na podokonnike

комнатные эпифиты орхидеиV vseh časih te rožnate rože so neprestano slavile. Orhidei vospevali v stihah, pesmi in romanah. A butonci so nosili na ženskih ženskah «golobasti kroj». Danes cvetovi aktivno uporabljajo v kakovosti dekorativno okrasje domačega in pisarniškega prostora. Poznano z nekaterimi različnimi različnostmi epifitne kulture.

Величественная Ванда

эпифитная орхидея ВандаV tropikah raste predstavlja cvetni velikan trehmetrovske višine. Očarovana lepota, poučne igre, ki uspešno živijo v domačih razmerah. Vanda se nanaša na družino «Orhidejske». Ee kot rodna se šteje Indonezija, Filipini, Indija in Kitajska. Posebna pozornost privlači močne rastline. Oni so okrašeni v sero-zeleni barvi in ​​pokrivajo sloem omemervelih kletov. Obrazovalni “material” ima izvorno strukturo, kljub temu, da kultura vpihuje vlago iz zraka.

Popularne sorte:

 • Голубая;голубая ванда
 • Сандера;ванда сандера
 • Ротшильда;ванда ротшильда
 • Вальковатая.ванда вальковатая

Stebel vzrosloj orhidei epifita doseže 1 m v višino. Na njem ni na voljo naslednjih informacij o značilnostih.

V obdobju cvetenja iz plastike, ki izstopa zmage, uspanirano množstvo butonov. Они бывают:

 • красные;
 • оранжевые;
 • belye;
 • желтые;
 • синие.

Običajno socvetijo znižujejo glas približno 1,5 meseca. Če rastejo, zagotavljajo idealne pogoje za življenje, potem pa 2 leti v letu. Orhideja ljubit obilie sveta in toplo. Optimalna temperatura za kolesa od 25 do 35 ° C. Vlažnost v prostoru mora biti v mejah 70% in več.

Natančno omejeno za izražanje Vandy je oranžereja.

Каттлея

орхидея каттлеяCvetok se šteje za zelo čudovito iz orhideje kserofitov, ki so v preteklosti stoletiji. Vaš naslov je dobil v četrtek sadovnika, hkrati pa ga je izrazil v domačem oranžereeju. Ko raste zacvetaet, nastopa pravi praznik. Ee butony bivajo belymi, lilovym in дори černimi. Od njih izhaja izvirni vonj, ki spominja na sveže ali lilijo. Selektorji so povečali približno 1000 različnih kultur.

Nekaj ​​več variant:

 • Двухцветная;каттлея двухцветная
 • Боуринга;каттлея боуринга
 • Triana;орхидея триана
 • Форбеза.орхидея форбеза

Vsak razred ima svoje posebnosti, ki vrednotijo ​​ljubitelje priljubljenih kulturnih znamenitosti. Kot je znano, sodobne orhideje lahko enostavno prenašajo suh zrak in ne potrebujejo v čajnih polivah. Dostatno omestite emkost s cvetjem v poddonu s čisto tekočino. Poleg tega Kattleya raje uporablja podkončnike, kjer običajno solnečnega sveta. Udobna temperatura proizvodnje – od 22 do 25 ° C.

Sprememba cvetličnega tona prikazuje liste pomanjkljivosti vlage ali sončne barve. Če je potrebno, rastline ustvarijo epifitno drevo z izkušenim načinom.

Комнатные эпифиты кактусы

komnatne epifity kaktusySimpatični kolčki so uspešno prišli v pisarne in domače poklonnike. Oni ponujajo različne oblike in razcvet. эпифитные кактусыNekotorye iz njih delajo vladelcev šikarnimi socvetiami. Poznamo se s kakšnimi, dostojnimi našo vzgojene.

Хатиора

kaktus хатиораRodinovno rastje se šteje kot sončna Brazilija. Tam tisto srečanje v tropskih lesah. Botaniki nasčitujejo približno 10 različnih vrst Hatiorov.

V domačih pogojih izražajo:

 • Germina;хатиора гермина
 • Розовая;хатиора розовая
 • Гартнера;хатиора гартнера
 • Солеросовая.хатиора солеросовая

Epifitni kaktus Hatiora predstavlja sam miniaturni kustar, ki je sestavljen iz cilindričnih ali ploskih člennih zmag. Periodično njegovo okrašeno verhušečno buton rozovo, ali ali želto barve. Epifit ljubi obilo sveta, zato je to na oknu, narejeno na južni strani.

V času, ko solncepeka raste, pritegnejo in zaščitijo zmago pred ožgovom.

Hatiora potrebuje udobne temperature. Leto je na kolesih od 18 do 25 ° C. V zimskem času, ko nastanejo cvetlične pečice, 12-14 ° C. Vendar se razkrijejo v seriji ali koncertno. Polivi izvajajo po merilih izsihanija substrata. Regulirano provetrirajo pomestitev, kjer živijo epifit.

Эпифилум

kaktus эпифилумNajboljši opis je bil opisan leta 1812. Njegovo rodno se šteje Mehika. Učen nas nasytyvat do 20 raznolikosti takih sobnih epifitov.

Navadnejše vostrebovane naimenovanja:

 • Гватемальский;эпифилум гватемальский
 • Zazubrennyj;эпифилум зазубренный
 • Ангулигер;эпифилум ангулигер
 • Oksipetalum.épifilum oksipetalum

Пи пи пи пи пи пи пи пи пи пи пи пи пи пи пи пи пи пи пи пи Oni zagotavljajo trigransko ali plosko obliko in so opremljeni z izrazitimi zračnimi koreninami. V obdobju cvetenja rastejo ukrašavajo voronkovidne butone belog barve, ki spominjajo na orhideju. Polivi izvajajo po meri potrebe. Leto čudežno se razvija na svežem zraku.

V zimskem času lahko uvedete epifillumo v celoti izključite.

Zagadni paporotnik

komnatne epifity kaktusyS tem rastlinjem povezano nimalo suverij. Vendar njegova lepota ne vpliva na življenje osebe, ki ima svoj razum. Ljubitelji peščene zelene barve izražajo na podobeh paporotnikov in krog, ki uživajo v njihovi lepoti. Eden od priljubljenih videov je naftopis. On se nanaša na družino «Lomariopsisov». Rodinska kultura upošteva tropske lese, ki rastejo na ozemlju Afrike, Amerike, Avstralije. V kakovosti sobnega rastlinja paporotnik uporablja za okrasitev domačega in pisarniškega prostora.

Tudi vse v domačih razmerah izražajo takšno sorto:

 • Возвышенный;paporotnik vozvyšennyj
 • Сердцелистный;paporotnik srcaцелистный
 • Мечевидный.paporotnik mečevidnyj

Nefrolepis, ki se nanaša na epifitame paporotnikov, ima kratko korenito. Iz njega ne izstopajo dolgi (približno 70 cm) lističi iz svetlo zelene barve. So sestavljeni iz množice segmentov pilotno-mestnega značaja, dolžine približno 5 cm.

Paporotnik raje rasejansko osvetlitev. Zato jih izpostavljajo na podkončnikih, izdelanih na severu, zapadu ali vostoku. Temperatura vode – do 25 ° C. Največja dovoljena temperatura je 15 ° C. Uporabljajo kulturo na tradicionalen način. Pri potrebi podkarmlivajo.

Enkrat v mesecu paporotnik opryskivajo s pomočjo puljeverzatora.

Тилландсия

комнатные эпифиты тилландсияRastenie se nanaša na eksotično komnatné epifitame, ki pogosto izražajo podokonnike. V naravni sreči Tillandsiya parazitruira na trupu in vetkah деревьев ali камней. Ona vpije vlago in uporabne komponente. V domačih razmerah lahko ustvarijo učinkovit interier.

Востребованные сорта:

 • Уснеевидная (борода старика);тилландсия уснеевидная
 • Трехцветная;тилландсия трехцветная
 • Голова медузы;тилландсия голова медузы
 • Серебристая.тилландсия серебристая

Listovi iz plastike Tillandsii zagotavljajo izstopajočo obliko. Okrašeni so v sivi, temno zeleni ali rdeče-črni barvi. Listina, ki obrazuje pitovno rožico, iz katere izhaja kolosovidno socvetje. Butony cevi z oblikovanimi obrazci zaostrennymi lepestkami. Uporabljajo se za rast po tradicionalnih shemah.

Upoštevali smo: katere rastline imenujejo epifitame, raznolikost skupnih kultur in pravila za njih. Okazuje se, oni se štejejo za ukradeno dekoracijo notranjosti. Zato z veseljem bomo izrazili kopalnice iz tropikov.

Vašemu pozornosti komnatni epifiti paporotniki – video