Цветет клеродендрум Sredi klerodendrumov je veliko dekorativnih, lepih cvetočih rastlin, vendar v kakovosti sobna barva ne živi daleč od njih. Sredi raznovrstnosti, pripravljenih porazov jarkimi kistimi ljubiteljev cvetličarstva – klerodendrum Tompsona, vstop v domačih pogojih, v katerih ne sestavljajo truda in pod silno novostjo.

Описание клеродендрума Томпсона

Na podpornikih ruskih cvetličnih okov je mnogoletna liana padla iz tropov zapadne države Afrike.

V pogojih tempa, brez resnih sezonskih temperaturnih temperatur klime rastline oblikujejo zmage, dosegajo 4-metrovne dolžine. V sobah takšnega razstavljanja klerondruma Tompsona, kot na fotografiji, se ne dobi, da in ni potrebno iz-za omejene prostornosti.

Glavno, kar pritegne pozornost k tej dekorativni raznolikosti klerodendruma, je to:

  • “Stegana” jajce očitno-zaostrenna osebnost, ki v odvisnosti od sorte lahko postane temno-zelena, pestro ali celo purpurna;
  • kisevidne socvetije, ki so sestavljene iz 10–20 majhnih 5-lepestkovnih venčikov v obodnih obsežnih pricvetnikih v obliki fonarikov.

Klerodendrum na navpični stojnici Cvetenje klerodendruma Tompsona traja s prvo polovico ves čas, da se vnese do seredine osen. Socvetija se obrazuje v pazuhah bokovih zmagov. Barve in pricvetniki so odvisni od sorte rastlin, ki se razlikujejo od okraskov in kombinacij cvetov. Venčiki z edinstvennymi tyčinkami, ki držijo nedolgo, in to okoli svetlobnih belih, rozovih, bordovih ali sirenevih barv, podaljšano v času, ko rastlina raste nenavadno očarano.

Na mestu cvetkov po izkušnjah se prikažejo mehke ploščice žele-oranževega odtenka. V vsakem vsakem od njih, ki je na voljo na enem mestu, ki ga lahko uporabite za razmnoževanje klenderendruma Tompsona.

Uradna stran za izražanje klerodendruma Tompsona v domačih pogojih

Na rodnih rastlinah obitaet v polteni pod kronami деревьев. V domačih razmerah kliknite mesto Tompsona, na fotografiji, najbolje namestite na vostočne ali zahodne okna, pod prikritjem ložii ali v vhodnih sobah, če okno izstopi na jug. Edinstveno mesto, kjer bo rast neudobno, to je na severni strani. Tukaj ne sodelujte brez dodatne osvetlitve v obdobju vegetacije in svetovanja, drugače pa dekorativna kultura ne sme založiti butonov ali njihovo število bo nič.

Če želite pridobiti od tropične povezave v središču sveta in stabilne roste, če ne potrebujete pogojev, blizu naravnim.

Za prašno cvetenje raste nužen svetV poletnem času se bo klaster dobro razpršil pri 18–24 ° C. K oseni in v zimskem času vhod za klerodendrumom Tompsono, na fotografiji, se spremeni. Rastenje, pripravljeno v zimovke, zbrasiva listvu. V času oddiha ga je treba prenesti v prohlad, kjer je pri 14–16 ° C klerodendrum probudet do vesny. Če dekorativno kuhinjsko ohišje ne bo uničilo prohladne zimovke ali postavilo vzorec toplotnih priborov, svetenje v prihodnji sezoni ne bo prišlo.

Kombinirano živilo raste manj, kar potrebuje vlago, ne potrebuje v dodatni osvežitvi in ​​podkormah.

Uhod za klerodendrumom Tompsona

Razračunavanje v zgornji državi zahteva redno policijo in podkorkoV času in do konca leta vhod za klerodendrumom Tompsono v domačih pogojih obsega:

  • iz rednega poliva;
  • iz podkormoka, prizvannyh dvigniti dekorativnost klasterja in ga hraniti v času cvetenja.

Ulažnite grunt pod velikoletno kulturo, ki jo je potrebno s takšnim razmakom, da od polive do polive zgornji sloj prosihali, v notranjosti zemljiške komore pa je ostalo malo vlažno. To ne sme zavreči korenine, kar se zgodi v premernem polivu ali v suhom substratu, ki je nameščen na podzemnih delih košare. V zimskem času, ko je klerodendrump Tompsona oddihnil, ga je potrebno krajnje ostrorožno in redko, slediti le, da v celoti ne bo visoko.

S polivami, ki se med seboj izvajajo in do druge polovice leta podkormi, za katere se uporabljajo kompleksna sredstva za domače rastline.

Za boljše cvetenje pri vhodu v klerodendrumom Tompsona najbolje brati sredstva s prevladovanjem kalije in fosforja. Azot polezen je le v začetku vegetacije, ko kultura narašča zeleno maso.

Pred začetkom aktivnega vesennega rosta rastlina presaživa. Mladi ekzemeljniki se lahko preusmerijo v večji meri vsakega leta, da se preusmerijo z intervalom 2–3 let. Če v postopku ni potrebnih postopkov, je mogoče zamenjati samo del podstrane in izvajati obrezko kornevoj sistema klerodendrama Tompsona.

Molodoj klerodendrum preiskuje vsako leto vesnojZa vse raznolikosti klerodendrumov je potrebno nizko ali slabo oslabljeno gnojilo bogatih organizmov in hranilnih snovi. Takoj substrat lahko naredite samostojno iz napovedi, torfa, hvojne zemlje in peska. No pri želji po pošti lahko preprosto dobite tri čajne pripravljene grunte za cvetlične kulture in posamezne dele kislega substrata za azalije.

Obrezka in razmnoževanje klerodendruma Томпсона

Verhušečni čerenki primerni za razmnoževanjeRazvijanje zmagov zahteva obvezno obrezovanje in oblikovanje krone rastlin. Najboljši čas za to stopnjo vhoda za klerodendrumom Tompsono domačih pogojev – ranjava vesna, ko zeleni pito še ne tronuje v rast.

Stebli je mogoče brez bolezenskega učinka na tretjo, kar samo izzove napovedovanje neaktivnih začetkov in objavo bokovih zmag z novimi socvetijami. V vzroslih ékzemplârov obrezujejo celo odrevesnevšie stebli, in mlade rastline podvergaût priŝipke.

Verhušečni čerenki z 2–3 parami, oblikovanimi listi, lahko uporabljajo za razmnoževanje klerodendruma Tompsona. Oni se ukorenjujejo v vodi, nato pa se izživijo v rihlem substratu pod plastjo. Čez mesec, ko se sažency aklimatizirajo, jih prenesejo v stalni goršok.

Obrezka in oblikovanje v postopku vhoda za klerodentrumom Tompsona pomaga prevračati naravno leno v kompaktnem klasterju, štambovo drevo ali uporabiti kulturo za ozelenjanje navpičnih površin.

Uhod za klerodendrumom gospodi Tompson – video