деревянное окно Uporaba naravnih materialov pri urejanju doma – trend zadnjih let. Ena iz sestavljajočih podobnega interierja – lesene okna. Sodobne tehnologije za obdelavo lesa omogočajo izboljšanje kakovosti uporabe naravnega materiala, zagotavljajo zanesljivost, zanesljivost in trajanje roka trajanja.prednosti postavitev деревянного окна

Osebnostnosti деревянных окон

деревянное okno originalne oblikeZa sodobne lesene okna se uporablja celo drugo ne celotno drevo, brušenje, natančnost in ostrina, ki je bistveno višja. Prirodni material okenskih okvirjev ekološki, ne izstopa iz trdnih snovi. Sodobni laki in kraki, ki se uporabljajo za obdelavo, varnost za zdravje.

Выбор древесины

drevesina za izdelavo okenKakovostni material in pravilna ustanova vzdržujejo dolgoročno in dobro toplotno zaščito, ne delujejo z metaloplastičnim oknom. Poleg tega drevo izvira po številnih parametrih, ki zagotavljajo potrebno plastičnost v kombinaciji s pročnostjo. To podpira vzdržljivost pri deformacijah in omogoča vzdržljivost obremenitev.

Porodi iz lesa, ki so v celoti uporabljeni za okna, so razdeljeni na trdne in mehke.

Твердые породы:

 • дуб;
 • бук;
 • mahagoni in drugi.

Мягкие:

 • ольха;
 • bereza;
 • lipa;
 • вяз и другие.

postopek izdelave oken iz lesaHvoja – pogosto uporabljen material. Ona ima dolgoročno sposobnost, ki podpira skrbno obravnavane stvari. Važna pomanjkljivost drevesin je gorjučest. Da bi nevtralizirali v kakšnem merilu ta pomanjkljivost drevesin, propitujejo posebne sestavke.

Steklopakety

строение окнаIzdelava okna in njegova ustanova zahtevajo uporabo posebne opreme: krepeži, uporabniki. Derevenna evrookna mora imeti steklopakete iz toplotnega ogrodja ali navadnega stekla. Dopolnilne steklene plošče imajo lahko posebne pokrovne plošče.

V steklopaketah pomeni tudi stanje med steklami in gazom, ki se uporablja za polnjenje. Ustvarjena germetičnost v mnogih primerih je odvisna od uporabljenega proizvajalca.

okno z уплотнителямиKako uporabiti domače okna? Uplotniteli so lahko iz različnih materialov, vendar vse skupaj po stiku stekla in samih konstrukcij izbere silikon. Na mestu stika zgradbe z ramo razpolagajo z elastomeri. Ti materiali trajno vzdržujejo temperaturna kolesa in vzdržujejo solnce. Zagotavljajo plosko zaščito in hermetičnost okenske konstrukcije.

Uplotnitelni konturov je lahko 3 ali 2.

Фурнитура

ohišje za lesena oknaKakovostna restavracija znanih proizvajalcev bo služila dolgo časa brez posebnih uporabniških lastnosti. Izbirate priporočeno vse elemente v enem slogu in cvetu. Poleg tega je možno dodatno opremiti z motiviranimi setami, sistemi žala in stavnimi.praktična udobna oprema

Dostoinstva in pomanjkljivosti uporabe

деревянные окна на дачеDostopnost uporabe lesa za okna:

 • nizkaya toplotnost;
 • хорошая zvokoizoляция;
 • экологичность;
 • prostota montaža;
 • pročnost;
 • legkost;
 • možnost izvajanja popravil.

Če motivirajo lesene okna s steklopaketom z ognjevpornim steklom in ustrezno preskusno, ta konstrukcija lahko vzdrži do 90 minut delovanja ognja.

Poleg tega so pomembne vrednosti, lesene okna vsebovale in nekatere pomanjkljivosti. Pri izdelavi in ​​montaži morajo biti vsi prostori primerni za vse dimenzije in parametre, ki so v največji možni meri. Nič manj pomembno je, da uporabite uplonitele. Točno v takšnem stanju lahko doseže dovolj visoko šum in toplotno izolacijo.lesene okna v oblikovanih prostorih

Brez ustrezne preskusne drevesine se ne more konkurirati z metaloplastiko. Propicka podpira trdnost do zunanjih vozil. Brez nje drevesno okno ne služi dolgo.

Na rok trajanja in zunanji izdelki vplivajo na kakovost drevesin. Na izhodu iz video posnetkov, področij in drugih defektov lesene konstrukcije ne gre le za zunanji videz, ampak in izgubijo svoje uporabne lastnosti.

Konstrukcijske lastnosti

različne konstrukcije lesenih okenV odvisnosti od stila zgradbe in predpostavljenega stanovanja bodo izbrane ustrezne konstrukcije lesenih oken. Poleg tega se v celoti uporabljajo trije in dvojni konstrukcijski elementi, ki imenujejo tradicionalni zunanji videz.

Pri nakupu oken iz lesa je treba pozornost posvetiti kakovosti materiala. Okončno je treba dopolniti podkonnikom in slikovno konstrukcijo.

Mnogotvorčatne konstrukcije

многостворчатые окнаSnabženni povorotny mehanizem, takšne zgradbe lahko razdelijo navpično prekladirano, služaŝe dodatno krepilno konstrukcijo. Prisotnost navpične plošče lahko omogoči odpiranje obeh stavb neodvisno drug od drugega. Če razdelilna plošča ni na voljo, mora biti opredeljena, vsaka iz ustvarjalca se odpre.

Priljubljeni in praktični okni s profili, v katerih je popolnoma uporabljena kovina za napačne dele, in les – za notranje dele. Aluminij ali profil na zunanjih delih okna dodajajo konstrukcije, ki so odporne na neprimerne zunanje pogone in preprečujejo ohranitev drevesa.

Odnosnostne konstrukcije

odnostvorčatoe oknoV zadnjih letih opazovanje bolnih sprožilcev ni na veliko strukturnih konstrukcijah, pa tudi na odnosnosti. Zakazal se je okrogla okna od proizvajalca, ta trenutek se obvezno ogovariva. V tem primeru se lahko spremenijo izdelki iz debeline in število kamer.

Običajno se ne odpre okno, ki je na voljo v bližini balkonskih vrat ali odprto okno. To vprašanje je posodobljeno v trenutku projektiranja. Stopnja takšnega okna bo nižja, tako da v njem ne obstajajo zaporedni mehanizmi in krepka furnirja.

Videi obdelave lesa

обработка деревянного окнаZa to, da je leseno okno dolgo služilo in imelo prednosti v primerjavi s metaloplastičnimi konstrukcijami, je treba material obvezno obdelati, da bi preprečili nastanek in deformacije. Propicka se lahko izvede z neskončnimi načini:

 • povernostno obdelano;
 • polnjenje v raztopini;
 • oblivaнием;
 • primenjenm vakuuma;
 • da označevanje.

Vse oblike obdelave niso učinkovite. Luščujoča zaščita materiala zagotavlja vakuumsko vožnjo. Tako se poveča rok uporabe do polovice.

Preveri preskus, prehod na naslednjo stopnjo – gruntovke. Ona ni potrebna za dodajanje trdnosti zgornjega pokrova – kraskam in lakamom.

Zaščitna obdelava površin lesa je lahko takšna, ki proizvaja delce lesa.

Деревянные окна своими руками

samostojna ustanova državnega oknaOdprta okna za dači ali zagorodnega doma bi lahko bila narejena s svojimi rokami. Če želite pridobiti dobre rezultate, morate upoštevati tehnologijo proizvodnje in izvesti delo na vseh stopnjah. Postopek dela nad oknom mora začeti z izdelavo črte, pripravo instrumentov in količino potrebnega materiala.

Potrebni instrumenti:

 • молоток;
 • стамеска;
 • robanok (najbolje – električni);
 • steklorez;
 • шуруповерт;
 • дрель.

Boljši instrument bo opravil delo in jim pomagal kakovostno izvesti.

Izdelava korobe

korob okna iz drevesaOsnovni proizvodni izdelek mora biti izdelan iz kakovostnega materiala. Dostopna po ceni se upošteva. Doska mora biti brez napak (treščan, sučkov itd.). Optimalni doski debelina 5 cm in širina 15 cm. Za krepitev na vsaki pesmi iz pesmi, ki izpolnjuje pesmi, velike 1,5 cm.

Sestavljen iz dosoka korob. Fiksiranje detajlov poteka s pomočjo stolarnega kleja. Pri povezavi mora biti podpisan neposredni sporazum med poverjenostmi. Dopolnilno krepitev in pritrditev neposredno izvajajo pri pomoči lesenih sternej v 30 mm, ki so vstavljene v večjo odprtino.

Po pripravi okenskih projektov v nego vstavljen korobnik. Krepitev v projektu izpolnjuje s pomočjo dubelov in samorezov. Zazori in še zapolnjujejo montažno peno.

Izdelava ram

рама деревянного окнаV odvisnosti od tega, katere točno okna s svojimi rokami načrtujejo izdelavo, izberejo različico izdelave ram. Za izvedbo podvodnega brusa 40×60 mm ali več. Sledi učitivat majhen zazor v nekaj milijonih, potreben za svobodno gibanje. Poraba brusa mora biti natančno proizvedena, s pogrešnostjo ne več kot 0,1 cm.

Za izdelavo profilov se uporablja električna energija ali frezer. Premer palice mora biti 10×10 mm. Steklo, ki ga želite izbrati ne manj kot 0,4 cm.

Dopolnilni okraski za okvir lahko pomenijo jasno obnašanje.

Крепление стекол

установка стеколPri rezi stekla je zelo pomembna velikost. Prav tako je dovoljeno zagotoviti dobro prilagajanje stekla k rami. Pri odkloneh v velikosti več kot 1 mm bo škodljivo hermetičnost. Steklo oživi s pomočjo stekloreze, ostrij kraj se obrača na mehkoj naždani papir.

Krepitev rame je izdelana samo po predhodnih primerkih. Po tem koncu je mogoče obdelati germetikom. Štampilnica opravlja funkcijo dodatne krepke stekla v rami. Fiksirajo njegove tonke gvozdikami.

Naslednji korak izpolnjuje krepitev ohišja in ručnikov, obarvanih površin in namestitev v okenskem prostoru.

Obnovitvena dela

obnova starih okenČe ne želite spremeniti svojega zunanjega vida in izkoristiti kakovostne nastavitve, lahko poskusite opraviti obnovitvena dela. Vzpostavitev stanja starih oken je pogosto namenjena barvanju in inštalaterjem. V skrajnih situacijah, ko bo zagnano stanje, ki bo dobilo dodatno obdelavo.

Težave s ščelami je mogoče rešiti s pomočjo uporabnika. Odločite se za rešitev težave s prekosom, ki vpliva na možnost svobodnega ustvarjanja. To stanje lahko vsebuje rezultate rezultatov sedanjega petelina, razmnoževanja in prenosa samega drevesa ali preveč velikega nanesennega krasa. Pri tem izvaja profilaktični mehanizem petelina, ki se zadržuje na spodnji plasti kraškega, odpravlja odprtosti in zapira.

Složno rabi s prognvšivimi udeleženci. Oni zahtevajo udarce. Polučivšee uglublenie obrabatyvaetsâ stolarnym kleem, vstavljena manjkajoča del in izvaja zaključno obdelavo.

Pripravljeni okni se odlično ujemajo z večino strank, ki imajo daljši rok uporabe in privlačen zunanji vid. Montaža z združevanjem vseh konstrukcijskih značilnosti omogoča ustvarjanje atmosfere v vaši domeni.

Derevansko okno s steklopaketom svojimi rokami za dači – video