grunt za akvariuma Grunt za akvariumo – ne samo oblikovalski element. To je polnocelična del ekosistemov, brez katere ni mogoče živeti v zaprtem akvariumnem prostoru. Izbirajte ga, ki se nahaja iz zunanjega vida – vse enako, kar obuvavate lastno stanovanje, orientirate na lepoto delovnega materiala.

Grunt za akvariuma: opredelitev, njegova nujnost

za kaj nužen grunt za akvariuma Grunt – to je del ekosistemov zaklenjenega prostora, potrebnega za rastline in rastline ter predstavlja oblikovalski element.

V «domeni za ribolov» ni potreben, ker:

 • je prerazporejevalnik odhodov v življenski industriji;
 • sposoben nasyŝevanju vode kislinom;
 • naravni filter za nevarne snovi;
 • življenjsko neobvezno donjen ribolov;
 • Istočnik hrane za rastline.

Delo v tem, kar na površini substrata živi, ​​razmnožuje se, koristne bakterije in mikroorganizmi. Pravzaprav so odgovorili za prve tri točke, ki so bile boljše.

Kako izbrati grunt

vprašalna osnova za rastlinePridobljeno v zoomagazin, v novici – akvariumista voznikaet željo, da kupi vse samo lepo. To je samo primerno in v gruntu, glavno, njegov zunanji vid. Na samem deležu, privlačnost substrata – delo drugorojeno.

Izbirajte ga, obračajte pozornost na naslednje veščine:

 • tip;
 • velikost in formula frakcije;
 • cvet.

pripravljen za akvariumoV prvi vrsti morate nujno določiti imenovanje akvariuma. Za melih, živalskih ribnikov, ki so enovrstne vrste, za velike hišnike – za drugo, in za paludariumo (akvariuma za izraščanje rastlin) – popolno in.

Za črepinje in miniatjurske krokodilove je namenjena samo velika sestava. Želatelno, gaлька ali boljše kamni.

Grunt za akvariuma: njegove vrste

poseben grunt za akvariuma

Substrat akvariumnyj razdelek je na nekaj vidov:

 • naravni;
 • naravni, brez obdelanega;
 • искусственный.

Naravni osnovi se nanašajo na galko, rečno pesem, kamni, gravij.

Obrabotanne grunte: rdeče gravije in kamni, keramzit.

Iskusni substrati – stekleni kamni, obdelani plastik.

Prednosti in pomanjkljivosti naravnega ozemlja

naravni grunt za akvariumaNovi in ​​profesionalno lovljeni naravni substrat iz njegove predstavitvene podobe, velika izbira, cenovna dostopnost.

Položitvene strani akvariumnega napolnjenja naravnega grunta:

 • kemično nejtralen, a to pomeni, da substrat ne spreminja rN vode;
 • za nižje uhaživanje s pomočjo sifona;
 • dobro prihaja za razmnoževanje koristnih bakterij.

Nedostatki substrata:

 1. Kot samostojna enota, ne pride v poštev za gojenje rastlin. Neobvezno uporabite posebno podložko.
 2. Krupna frakcija ni namenjena shranjevanju z doniranimi ribami. Ti podvodni obitatelji se ljubijo v gruntu, če jim ne želite izbrati pesmi.

Obrabotanny grunt za akvariuma

predelani grunt za akvariumaV rezervoarju take vrste substrata smotrits lepovo. Vendar pa kemično okrašen grunt negativno vpliva na zdravje rib, ki izstopajo z nepomembnimi snovmi. Beli, rdeči elementi se vračajo v grlo – mlačni ali srebrni s časom.

Kaj se nanaša na keramiko, to je njegova sestava, ki prispeva k lažjemu gojenju rastlin, pomaga pri boju z razrastitvijo vodonosnika.

Novičam – akvariumistam najbolje obravnavati pozornost na naravni grunt. Obrabotanny dovolno kaprizen, ki zahteva šepetilnega uhoda.

Искусственный грунт

искусственный грунтOkrašenna galika, pripravljena iz plastične kroške, dobro smotrita v «domike za ribe». Zaradi takšnega pogleda na grunto lahko enostavno pridete do njega, on pa ne spreminja rN vode. V nadaljevanju časa, kraski načini povezujejo s plastiko. Temelji na vašem zunanjem vidu, na koncu pa lahko le poimenujete uporabno za akvarijske obitavatelje. Poleg tega plastična galika ne pride v poštev za rastne rastline, ne vpliva na biološke cene za ekosisteme umetnega vodovoda. Polezne bakterije in mikroorganizmi ne živijo na njej.

Stekleni kamni, kot in galka, so ukraševalna rezerva. Nikakoj polji, krom estetskega zunanjega videa, steklaški ne ne.

Velikost in forma frakcije

velikost in oblika frakcijeOd velikosti frakcij je odvisna cirkulacija vode in koristnih snovi, raztopljenih v njej. Čim manj grunt, tem višja je nevarnost izobraževanja za visoko stopnjo brez dostopa do kisline. V takih območjih se oblikuje serovorod, in tudi melika sestava zelo složno pročistiti. V nem skaplivajo ostanki ribjego komar, odhodov iz njih živine. Kakor sledenje, vse to začne gnit, voda kupi odvratilni zapah, a ribki pogibajujo od udušenja.

V zvezi z izbiro od serovodorode, ki je opisana spodaj, tukaj je primer nevarnosti mehkoga grunta. Toda z druge strani, majhna riba ne potrebuje velikega substrata. V večini akvarij uporablja grunt, velikosti 0,5-3 mm.

Nadzorna tabela s frakcijskimi elementi in jih uporablja v teh ali drugih »domikah za ribolov«:

Velikost frakcije Predpisano
0,1 mm – 1 mm Na voljo za majhne rezerve z melikimi in donji izdelki
1 – 5 mm Horoši grunt za akvariumov z velikim številom živih rastlin, melih in srednjih rib
6-12 mm Stanet idealnem variantom za velike ribe in čerepe.

Podrobnosti, značilne za 12 cm, so namenjene samo za zelo velike rezerve in velikanske ribe. K primer, za vsebino aronirani.

Цвет грунта

cvet gruntaŠtevilni novički-akvariumisti menijo, da bi morala biti živahna in lepa. Pripadajo v zoomagazin, izbirajo jarko-oranžne, rdeče, modre in fioletovne barve. Drugi pa menijo, da temne barve omogočajo napredovanje dneva, kar zelo ljubi rastline. To je lož, rastline vse enako, v kakšnem barvnem stanju, ki zahtevajo vsebino snovi iz njega.

Raznovrstni poštni naslovi za shranjevanje plohih tem, ki lahko nekakšna kraska postopoma raztopijo pod vzvodnimi vodami. A to pomeni, da je ona medlenno, no verno travit рыб химий. Nič dobrega za vodne prebivalce na tem mestu. Ta rezervni rezervni vir se prevrati v veliko kladivo za ribolov.

Želeno odložite predpogoj naravnega substrata estetskih cvetov: koreninemu, serumu, želtovatemu. Od nakupa belog osnova je bolje upravljati, ali pa hitro začne prvotno lepoto.

Vnešnja in notranja struktura grunta

akvariumDont namest okrogle oblike idealne za ribo Somiki, obitacijski na dnevno rezervo, smogut zaryvati se v njem, ne tvegajo se upravljati ob ostrie uglji. Ostali akvariumni obitateli sohranijo telo in žabrijo v celicah.

Ostryj grunt, še posebej mehko frakcije, lahko uravnavajo ne samo češu in žabar. Rybki v stanju so ga razširili, in ostrie kraj naneсут vstreča jih je piškovarni sistem.

Kaj se nahaja v notranji strukturi pošte, mora biti v poštev. Izjemno v porističnih sestavinah se pojavljajo koristne bakterije in mikroorganizmi. Substrati z gladko notranjo notranjostjo jih ne izkoriščajo, kar pomeni, da ne obstajajo uporabnosti za akvarijske rastline.

To je iz vsega višjekazannega, pri volitvah grunta za akvariumo, ki stane na voljo za predpostavko naravnega, srednjega dela, z gladkimi kraji.

Полезные советы

Razširjena vprašanja od novincev:

 1. Uporabite lahko tudi dodatne rezervne dele za nakup akvarijske pošte?
 2. Podojtet li садовая земля?
 3. Čem plohi stekleni kamuški?
 4. Napačno ali sprememba рН v akvariume?
 5. Iz akvariuma pahnet tuhlymi jajcami, kaj delati?
 6. Kako očistiti donji sloj akvariuma?
 7. Skoraj raz v letu čistiti in spremeniti zadnji nastil?
 8. Kako pravilno zakladiti substrat v akvarium?
 9. Kaj tako podložka pod?
 10. Uporabljajte lahko tudi rečni pes?
 11. Ali je treba njegovo nakupovanje opraviti po nakupu? Каким мылом?

To ni tako veliko, vendar zahtevajo podrobno obravnavo.

Košač za dopolnjevanje na osnovi kakovosti

košači napolnilnikKategorično preprečeno uporabo silikagela ali kukuruznega košara za polnjenje. Taki donski nastil ubьet rib, koristni mikroorganizmi, sesedanje na silikagele, ne zadržujejo se na nem. Poleg tega je ta vrsta dopolnilnih sestavin sestavljena iz snovi, ki se ne ujemajo z “ribjim carstvom”.

Садовый субстрат

садовый субстратSadna zemlja prinaša hitro oksislenje vode. V tem primeru se začne gnjenje, gnojenje za rastline in rastline.

Стеклянные камни

стеклянные камниNe glede na vašo privlačnost, ne bodo prispeli v količino vsebine za akvarij. Steklo le znotraj notranje poristosti, rastline v nem ne priživujejo. Uporaba v akvariju je mogoča le ob odsotnosti rastlin.

О рН в аквариуме

uroven rN v akvariumeRaven rN – to je velika vrednost, ki prikazuje koncentracijo stopnjevanja v vodni ionovodi in vodi.

Če рН < 7, to govori o tem, kaj voda v akvarijume kisla, pri rN > 7 – šeločna. Na raven rN vpliva akvariumni grunt iz mramora ali rakušek. V njem se nahaja karbonatna kalcija, raztopljena v vodi in povečana rN sredina.

Možno je preveriti prisotnost karbonata kalcija v grunt. Če želite to, se stoloven anksioznost zmanjša, majhno število se pojavi na substratu. Pojavljanje pesmi je namenjeno karbonati kalcije.

О сероводороде

uroven serovodorodaSerovodorod se pojavi v akvariumah z zelo majhnimi velikostmi grunta. Če se to zgodi, je opisano v rubrikah “velikost in oblika frakcij”. Največja serovodoroda je označena kot zapahom tuhly jaic iz akvariuma.

Če želite odstraniti njegovo skopljenje, je potrebno:

 • presadit rib in rastline v drugi emkost;
 • akkuratno slit vodo;
 • dostaviti grunt, postaviti ga v gluboki taz;
 • preskus pod protočno vodovodno različico;
 • prekinitev v teku 20 minut;
 • дать остыть;
 • ponovno postaviti v akvarium.

Po prodelannyh manipulacijah, zalijte grunt od stanjavšejše vode (ne manj kot tri sutok). Rastenija in ribolov se lahko vrne na prejšnje mesto bivališč.

Če ni časa ali možnosti za odpiranje vode, lahko uporabite poseben klimatski sistem za čiščenje.

Чистка донного настила

чистка аквариумаGrunt za akvariumo, s pomočjo sifona, pročiščajo eno različico v nedeljo. Uporabite lahko samo na preprost način, z ručnim sifonom, takšnim in avtomatskim.

Kaj se nanaša na generalno zbirko v akvariju, vodi njeno eno v različnih državah. Popolnoma menjujejo grunt v enem letu (v srednjih akvariumah) ali v treh letih (v velikih).

Če grunt ne čisti vovrema, to v akvariume načno običajno rastlinsko rastline. Izključite se od njih zelo složno, zato je vredno podpirati čisto substrato.

Kako zakladyvat grunt v akvarium

zakladka osnoveСубстрат кладут горкой. Osnovni del načina je v zadnji steni rezervoarja, debelina sloja je od 5 do 8 centimetrov, v odvisnosti od objektov “domicil za rib”. Če se približate sprednji steni, tem manj debelina sloja.

Pri zakladitvi substrata je treba slediti za njegovo enakomerno porazdelitev po dnevu. Ne sme biti pustnih mest, «proplešin».

Zalivajo založeni grunt tak:

 1. V seredinu emkosti namestite jedi ali bolšo tarelko.
 2. Odstranite vodo v tanki strujki v kuhinji.
 3. To mora biti enakomerno nameščeno na njegovem kraju, nakryvati površino.
 4. Ko nivo vode prihaja do serednih emkosti, tarelko vnutrite.
 5. Še naprej bo na voljo tonska struja do teh mest, njena raven pa ne bo skoraj v bližini akvarij. Približno 5 cm mora ostati.

Če ne uporabljate vode, ne da bi upoštevali ta pravila, preprosto izbrišete na poštnem naslovu, se ta razvrsti v rezervo. Zaradi čudovitega dizajna se je zgodilo nekaj nepomembnega, voda stanet večnamenske.

Podloga pod grunt

pitatelna podložkaPitatelna podloga, potrebna za posaditev rastlin. Obstajajo podloge za novince in strokovne.

Po suti, vprašalna podložka – to je substrat iz globin, torfa ali biogumusa. Uporablja tak substrat za hranjenje koruze in stimulacijo rožnega rastlinja, kladut pod osnovno grunto.

Pitatelni substrat ne uporablja rezerv z majhnimi količinami nasičenosti.

Rečni pesem v količini vprašanega besedila

речной песок

Prirodni grunt – možnost varčevanja pri njegovem nakupu. Vendar, če ste izbrali grafični ali rečni pesem v količini substrata za akvarij, morate vedeti, kaj:

 1. Lahko ga spremenite v ekološko čisto območje. Obŝelen plâž – ni najboljše mesto za skupino akvariumnega grunta.
 2. Nelzja brati pesek krasnega ali nasyŝenno-želtoga cvetja. Vsebuje okis železo, izredno dragoceno za ribe.

Nado ali promyvat grunt po nakupu

промывка грунтаNovički, kupili grunt, streljajo takoj, ko ga bodo objavili v “dom za ribolov”. Potem pa se udirajo, zakaj voda pomuti, rastline ne preživijo, in ribe se umerli.

Pred tem, kot založite akvarijski dopolnilnik, ga morate napredovati. To dela elementarno:

 1. Grunt objavi v velikem tazu. Lučše izkladirajte majhne porcije, in ne takoj ves.
 2. Tastabilno se lahko pod strujnimi protočnimi vodami.
 3. Dostavite promytyj substrat, položite v gluboko kastrûlû.
 4. Posredujte na srednjem ognju, dovedite do Kipenije.
 5. Počakaj 15-20 minut.
 6. Дать остыть.

Razumeets, tako promyvajo samo naravne osnove, v tem številu, zasebno samostojno. Izkušen substrat je mogoče preprosto prestaviti v protočno vodo in ga tresno izsušiti.

Kaj se uporablja s kemičnimi sredstvi, bolje je, da jih upravljate od tega. Novice, ki se nanašajo na to, da izberejo grunt za akvarium zoosampena, kategorično niso vredne brata z njimi. Prav tako ne smejo delovati v gospodinjstvu, poroštvu (na primer otroškem) in sredstvu za posodo.

Veliko je odvisno od pravilno izbrane sestave in lastnega vhoda za njih. Za trenutno akvarijo, z rastlinami in veliko podobnimi ribami, je na voljo naravni substrat.

Kako in kako izbrati grunt za akvariuma – video