лошади породы тинкер Lošadi družine Tinker ali irski kobi so prejeli uradni status pred 20 leti, vendar so že uporabili ogromno popularnost sredi konevodov. Ta vrsta visoko ceni za učinkovito zunanjost, visoko kakovost in odmevne delovne kakovosti. Hvala za svoje dostojanstvo..

Lastnosti porode in opis

цыганская лошадь Tinkerami se imenujejo ponedeljkovi lošadi, ki so tudi znani kot ciganski podporniki. Ih zgodovinskih «predkamov» so stale srednjevekovne ciganske delovne konije.

Odlična značilnost te družine – dolg rep in griva, pa tudi velikosti, pokrita gusto šerstnost in pegi okras, ki spominja na njihovo koščeno preteklost. Ciganska pokrajina se povezuje v sebi in povzroča fizično silo težo s pomočjo estetsko privlačne frizerske lošade.

Parametri in ves

velika nevysokaâ lošadʹLošadne družine Tinker bodo imele velike in velike-rast živali lahko doseže 130-170 cm v holi.

Sredi konektorjev V Združenih državah Amerike se klasifikacijska lošaja uporablja v odvisnosti od roste:

 • mini – do 143 cm;
 • klasik-143-156 cm;
 • velika – več kot 156 cm.

Ves lošadej družine Tinker je odvisen od njih. Krvne živalske mase do 600-700 kg, mini-250-300 kg.

Izdelovalec

лошади породы тинкерDomače družine Tinker lahko določite po širokem omrežju in zmogljivem korpusu, neposredni in krepki shei, na samem plečatu. Glavno živalsko območje ima okrogel, viden profil in borodku, neposredne in podobne uši.

Nogi lošadej imajo velike kolenčne konstante in velikosti, zaprte gustote in dolgo šerstnost, nizkodajalne kopije. Hvost in griva gustye, pyšnye, s melkimi «volnami». Kopyta živalskega v celoti skrite pod šerstnostjo, ki zunanje opominja brûki-kleš.

Масть животных

лошадь на выгулеHarakterna posebnost vseh lošadej družin Tinker ni odvisna od okrasa – prisotnost belih pjaten asimetrične oblike.

Raznovidnosti okrasov:

 1. Tobiano – bela petka je na voljo na šee in grudni kletki, nogi svetle barve, lob črna, inogda ukrašenny svetla peta.
 2. Overno – svetla petek je na voljo po živalskih, nogih temnih barvah.
 3. Tovero – skupaj prejšnjih dveh različnih raznolikosti.

V večini primerov Tinker označuje kombinacijo asimetričnih petih temnih in belih barv. Temeljno se upošteva izključno temni odtek – zlasti ne glede na to, ali je lost ločena.

Posebnosti lastnosti

lošad s flegmatičnim temperamentomDomače družine Tanker se odlikuje po mirnem, flegmatičnem temperamentu. Oni so zelo terpelivy k sedokamu, zato se odlično podajo za učeni verhovoj ezde. Nekotorye živalske manifestacije predstavljajo zaostanek v uprjažki.

Tinkture pozitivno vplivajo na vergozne lošaje z bezopasnim, živčnim značajem, kljub temu, da jih pogosto izpeljejo skupaj z različnimi sorevnovanji do starta. Ta vrsta ni primerna za opazovanje, tako da se glava hitro prikaže v živalski ustanovi.

Ciganski lošadi se spredaj premikajo mehko, mirno, široko, vseeno pa se razlikujejo tudi po izjemni umetnosti in pristnosti.

Lošadi porody Tinker: izražanje in vhod

Tanker se nanaša na elitnega poroda lošadeja. Vzdrževanje živalskih potreb zahteva ustvarjanje posebnih pogojev in rednega, zasebnega prehoda. Ti pogoji so potrebni za udobno, preprosto in stalno, kakovostno in uravnoteženo vprašanje, pa tudi za redne gigienske postopke.

Obustrojstvo konюšni

обустройство конюшниOptimalni varianti za vsebovanje lošajnih družin Tank je ločena končnica. Če bodo vsebovali skupaj s predstavniki drugih področij, jih je treba nujno odpraviti.

Konfuzija za ciganske lošaje mora biti sestavljena iz treh odsekov – namestitev s stojnicami, za veterinarske in vodne postopke, pa tudi za izbiro. Prav tako potrebuje posebno klado, namenjeno za shranjevanje oborožnega inventorja in kormov za živali.

Osnovne zahteve pri obstrukturi konjušni:

 • kakovostna ventilacijska naprava – za lošadje Tanker zelo važen svež zrak, vendar jih je treba breči od pronirajočih skvoznjakov;
 • sistem obogreva – v zimskem času v času, ko je potrebno nujno razgreti ali dobro centralno ogrevanje;
 • vodovod – obvezno mora biti v stalnem stanju, voda je potrebna za avtomatsko iskanje in vodenje veterinarskih postopkov.вольеры

Pri izdelavi stroja, pri katerem je pomembno, da pozorno pogledate na zunanjo površino – v celoti morate odstraniti podstavke iz torfe, solo ali opisa. Ih potrebno je zamenjati na čistine vsake 2-3 sutok.

Рационные животных

racionalna prehranaV končni obliki obuvajo skupne kormuške za ciganske lošade, ki jih pritrdijo na ravni živalske celice.

Racionalno lošadenje Tank mora biti sestavljeno iz različnih oblik:

 • seno;
 • korneplody (sira sveža in morska, sira in proparen kartofelj);
 • kukuruznyj in podsolnečny silos;
 • zlakovne kulture;
 • opravljen jačmen in oves;
 • svežaя трава.

кормление лошадейObičajno se kosa razrašča v odvisnosti od življenja živali. V vsakem primeru 50 kg teže telesa ne sme priti do 2 kg sene. Količina zrnatih kormov v racionalnih lošah je odvisna od stopnje njene fizične dejavnosti. Pri neznatnih obremenitvah živalskih danih 2 kg na dan, pri intenzivnih fizičnih vadbah porcijo zrnatih kormov poveča do 6-7 kg.

Гигиена и уход

V poletnem času po vsaki vadbi je treba opozoriti na veliko količino toplih vod. Zimska opozorila živalim ne zahtevajo. Za vhod v šerstnost se uporablja poseben skrinjica, v kateri je živalsko bomba.

Hvost in griva lošadi, kot tudi šerst na velikostih, ki izčesavajo gustym grebnem. Za preprečitev njihovega spuščanja pred fizičnimi vadbami se lahko zalepijo v kosu, po čem razpršijo.

Grivo in rep ciganske lošadi je treba 3-4 dni uporabljati s pomočjo posebnega šampona, za dodatno uporabo pa uporabite balzam. Če je živalsko nepodkovano, kopije zahtevajo tudi posebno prehrano. Ih očistijo s pomočjo posebnega krčka in lahko v toplotno vodo po vsaki napovedi na ulici.

Выпас и подковка

konjušnja z uličnim zagonomČe so v ločenih gospodinjstvih v letnem času, jih je mogoče vsebovati v svobodnem izboru. Životni bodo samostojno sami sebi privoščili. Na zimu jim obvezno zagotavljuje seno.

V času, ko žival potrebuje tri dni na dan, ko bo vodil.

Domača družina Tinker lahko izpusti le v leto, ker morajo izvajati v toplotni povezavi.

Bolezni konej in njihova profilaksa

ухоженная лошадьDomače družine Tinker potrebujejo vsakoletno veterinarsko raziskovanje o anemiji infekcijske vrste, sapu, lepsospirozu, slučni bolezni. Životnih obveznosti, ki privirajo od besenstva, stolbnjaka, brucelleza, gripa, sibirski jazvy in dermatofitoza.

Za vzdrževanje zdravja morate skrbeti za osnovna pravila za preprečevanje bolezni:

 • redno obdelovati čas živalskih živali;
 • odstraniti sirost in skvoznjaki v konjušne;
 • zagotoviti lošadi sbalansirovan racion;
 • ne pozabite o profilaktičnih veterinarskih osmotrah in vakcinaciji živali.

Lošadi družine Tinker – to je kombinacija učinkovite zunanjosti, mirnosti in izjemne fizične moči. Te kakovosti zagotavljajo široko paleto priljubljenosti med konektorji in uporabo v različnih življenjskih sferah – od najboljših ez do izvedbe velikih cirkovih sob.

Muskulistye lošadi porody Tinker – video