În octombrie 1958, la deschiderea Laboratorului Național Brookhaven, fizicianul William Higinbotham a creat ceea ce se crede că este primul joc video. Jocul a fost alimentat de un mic computer analogic care avea capacitatea de a afișa diverse curbe, inclusiv urmărirea traseului unei „mingi care sări” – monitorul folosit pentru a afișa aceste afișaje grafice de ultimă oră? Un osciloscop.

william-higginbotham

Higinbotham era familiarizat cu sistemele de afișare radar care i-au permis să proiecteze afișarea simplă a jocului și în octombrie, când Brookhaven și-a ținut zilele vizitatorilor anuali – majoritatea exponatelor existente erau toate destul de plictisitoare și plictisitoare. Higinbotham a avut o idee pe care a crezut-o, „ar putea înviora locul pentru a avea un joc pe care oamenii îl pot juca și care ar transmite mesajul că eforturile noastre științifice au relevanță pentru societate”.

Captură de ecran 02-02-2018 la 10.31.13 AM

Jocul a durat aproximativ două săptămâni pentru Higinbotham și după câteva zile de depanare a fost în sfârșit gata să dezvăluie Tenis pentru doi! Suficient cu jocul de cuvinte.

Captură de ecran 02-02-2018 la 10.31.25 AM

Urmăriți videoclipul și apoi puneți-vă în genunchi și mulțumiți creatorului pentru William Higinbotham!