сарай для коз своими руками

Postrojite saraj za svoje roke – delo ni iz lahkih. Vedno omejeno bi moralo biti zanesljivo zaščiteno pred nepooblaščenimi, zdravstvenimi in krožnimi leti. V tem času se čudovito uživajo s pticami in drugim skotom, ločena cona pa jih naredi bistveno nam udobne. A hozjaeva polčat ni samo dobiček, ampak in užitek od uhoda za njih.

Raznovidnosti kozljatnikov

konstrukcija kozlâtnika

Pri izbiri konstrukcij, ki jih je treba izvesti, je treba uvesti klimatske pogoje in materialne možnosti. Na primer, v južnih širokih živalskih vrstah z rednimi celicami do posednjih ostankov pod navedenim, zaščitenim od skvoznjakov. Ko nastopi zima, jih prevede v prostor, kjer podpira stabilno temperaturo (nižja od +8 ° C).

udobno vsebino koz

V prohladnih regijah kozi živijo skupaj z drugimi domačimi skotom. Korpus razdelijo pročne pregorodke, da bi vsako živalsko čustvovalo sebe udobno. Kljub temu, da je najboljše odločitev gradbena družba «z vsemi udobji». Njegove dimenzije se določijo glede na količino, ki jo poznajo ljudje.

V tem primeru mora biti dovolj prostora za ločeno vsebino:

 • козлов;
 • взрослых коз;
 • котных самок;
 • молодняка.

Ta način preprečuje konflikte in konkurenco med živalmi. Oddelne sekcije pomagajo nadzorovati razmnoževanje, in ohraniti mladost od agresivnih povečanj, povečanih.

saraj za koze svoje roke iz različnih materialov

Postrojte saraj za svoje roke lahko iz materialov:

 • шлакоблок;
 • drevo (обшитый доской брус);
 • саман;
 • кирпич;
 • stalne pripravljene konstrukcije.

Na izbiro materiala vplivajo klimatski pogoji, finančne možnosti lastnikov in lastnosti samih živali. Kozi ne ljubijo skvoznjakov in ne prenašajo silnega holoda. Če potrebujejo dovolj kisline, višina prostora ne sme presegati 2 metrov.

Kozlatnik za namestitev 10 živali običajno zaseda površino približno 20 m².

Trebovanja k pomeščevanju in črteži

udobno za živali

Pri gradbeništvu kozolnika sledijo številni dejavniki, ki zagotavljajo življenjsko udobje.

V sarae mora biti:

 • optimalna temperatura +18 ° C letom in +8 ° C zimoj;
 • vlažnost ne presega 75%;
 • dobra osvetljenost;
 • idealna ventilacija (brez skvoznjakov).

чертеж сарая для коз

Ključna vloga pri ustvarjanju prostorov za lastne roke pomembnih črtek in predhodnih razprav. Na primer, za eno posebno eksplozivno opremo potrebujete prostornino 1,5 m³. Ženska s kozatami udobno se počuti na površini 2,5 m³. Molodanku je potrebno razdeliti prostor na 0,8 m³ na osebo.

Pred začetkom gradbeništva, želeno gramotno razpravljati o tem, kakšne glubine gredo v gruntovne vode. V nasprotju s tem, ko sooroženost lahko povzroči škodo ali pa bo poškodovana v času stihii.

Stroj na dače saraj za koze svoje roke

gradbeništvo za uporabo v lastnih rokah

Prvič na poti, ki bo izbrano primerno mesto. To lahko pomeni vzpon ali ravnost, kjer podpira stabilno vlažnost.

Dalee tŝatelno podgotavlivajo površino:

 • убирают мусор;
 • выпалывают сорняки;
 • spilivajo in izkorčevujejo kustarnike in drevesja (če obstajajo);
 • тщательно выравнивают участок.

zakladka fundamenta stroenija

Na naslednjem stopinjah sooružajo temelj. Po perimetru prostora, označenem v črtežah, izvajajo prehod gluhe v približno 50 cm. Iz področnega materiala nameščajo nevarnost in zalivajo beton. Konstrukcija ostane na 3-4 delih za polno izvajanje.

Temelj, ki ga želite založiti v topli pogoj, če ne predlagate običajnih oskrb.

Za soružiranje saraje iz lesa, ki temelji na stroeniji delajo iz vkopannih v zemlji. Z površin uporabljate zgornji sloj grunta. Izkoristite jame na razdalji 80-90 cm drug od drugega na celotni površini prihodnjega prostora. Dno voronok zasypavajo graviem, zmešanim z odsevom (debelina podolgov 20 cm) in tŝatelno utrambovyvaju. Zatem namestijo vse in zalivajo betonom.

Укладка пола

пол в сарае

Po ustvarjanju zanesljivega temelja, ki prihaja v gradbeništvo pola. Ploŝadko zasypaût zemljo ali glino, izravijo in tŝatelno utrambovyvaju.

Pokrytie delaût iz:

 • ploskoga šifera;
 • досок;
 • рубероида;
 • kovinskih listov.

V času namestitve se namestijo posebne žolče, ki so bile izdelane v embalaži ali pa so namenjene zbiranju elementov in živali. Sverhu njeno nakryvajo s posebno rešitvijo ali posebnim nastilom. Zahvaljujoč temu polnemu letu bo v suhom in temnem pogledu.

Pol iz betona je vedno holoden, zato zahteva veliko količino podstiločnega materiala.

Стены, окна и двери

vožnja sten, vzpostavitev pregorodok

Višina nezaželenih sistemov ne sme presegati 2,5 m. Ih zvok iz vsakega gradbenega materiala na tradicionalen način. Pri gramotnem obuštvenem kozarcu, okenskih programih s fortočno za provetriranje dimenzij na južni strani. Za manjši prostor dovolj enega okna. Dva dela delajo z dvema značilnostima. V skladu s pravilnikom o varnosti se mora odpreti.

Потолок и крыша

montaž kryši

Če načrtujete sorazmerno krovo, potok obšiva doske. V toplotni izolaciji se uporablja penoplast ali mineralno vatu. Vrhnji sloj nakriva faneroje.

Krovlju izvirajo iz širitve ali čepice. Enostavna konstrukcija se skriva pod majhnim uklonom, tako da na njej ne vzdržujejo osi. Dvoslojna varianta krvi stane dražje. Kljub temu, da konstrukcija omogoča organiziranje črnine, kjer je udobno shranjevati seno, podstavek ali material. Za takšen krvni tok potok uporabljajo s pomočjo globin, mešano s solomojo.

Komunikacije

podključitev k elektrosnabževanju

Če želite občutiti sebe udobno v novem saraju, morate gramotno razložiti komunikacijo. Prostešno ventilacijo naredijo iz cevi (premer približno 100 cm).

Namestijo jih:

 • v centralni deli krvi;
 • pod potokom (dalji dogovor);
 • nad polom vozle vhodne dveri.

Vse težave zapirajo rešitve, da ne bi zapustile musorja, grizun ali drugih živali.

Vzročne koze in mladostniki potrebujejo dovolj osvežitve. Zato v varni višini namestijo električne svetilke. Sverhu jih nakrivajo plafonami ali kovinskimi rešetkami.

V regijah, kjer se nahajajo preveč holodni prostori, prostor za opremljanje umetnih istočasnih plošč. Neredko hozjaeva vodi parno ogrevanje. Kotel je nameščen v posebnem prostoru, ki je kasneje od koza.

Organizacija notranjih delov saraj

notranjene obutev saraj za koz

Razumny pristop k obstrukturi, ki zagotavlja varnost živalskega udobnega pomena v prostorih. Obstaja še prosta shema, ki je primerna za uporabo. Sčasoma določite mesto za konstrukcije. Zatem delajo lesene pregrade, višina približno 1,5 m. Frontalennoe del izgotavlival v video kalite.

установка кормушек

Z naramno stranjo podvešujejo kormuške in vedro za vode. Zahvaljujoč temu ne prihaja vsak čas, da odide v notranjost stojala, da bi opozoril ali nakomentiral. Na voljo so znotraj celic na višini 0,5 m od pola. Vnizu kladut poddon za zbor ostatkov korma. Pozže mu spet podari kozam.

V spodnjih delih želijo, da bi vzpostavili negativno vpliv na soli, da živali ne iščejo njenega sena.

letni zagon za koz

Letni zagon, ki predstavlja svojo konstrukcijo, ki je sestavljena iz povečanja in namestitve. Hodovim materialom se šteje drevo. Če ne naredite zabora in ne pokrijete. V letošnjem zagonu namestijo iskalnike, jasi in kormuške. Prav tako izstopajo mesto za oddih živali, kjer ne gredo skvoznjakov.

Kakor je vidno, zgraditi svoje roke z namenom, da bi si ogledali vsak dannik. Glavno sledi preprosto shemo. Vključuje izbiro in pripravo udeležencev, tradicionalne etape gradbeništva, vzpostavitev komunikacij in obutev kozlatnika.

Teplji saraj za svoje lastne roke – video