Lesna gostja na dačnem udeležencu Dikorastužne raznolikosti lahko vidite praktično v vseh regijah z zmernim, subtropičnim in celo tropskim klimom. V kulturi velikoletnejšega sadnega gerana je bila vnesena še starejša gremika in za odhod plodov z dolgimi ptičjimi ključi je bila prozvana geranion, to je že žravlj.

Gerani v sadu: gostje iz dike narave

Nenavadni cvetovi gerani Obstaja mnenje, ki se imenuje zakrepilo za rastline z ažurno živaljo in nežnimi barvami še v I vekonosni ery zahvaljujoč Dioskorridu. To je naša najprimernejša uporaba v gospodinjstvu in lečebnem deležu veliko majhne ulice v srednji verigi, ki je bila priljubljena v Evropi. A na Rusi v palasadnikah se je pojavila v XVIII veku. Razširjanje in raznolikost raznovrstnosti, ki so bile povezane s tem, da je ime Geraniaceae dobilo celotno družino, vključilo približno 400 vidnih genov in več kot 200 vidnih južno-afriških pelargonij.

V divjini narave gerani raje selijo na lugah, pod streho hvojnih in navedenih lesov, v gorah in navdihujejo. Kulturne raznolikosti mnogoletnih geranej:

  • ohranili neprihodobilnost naravnih rastlin, jih prilagodili k surovim zimam, zasušlivomu letu;
  • več kot dekorativni in jarki, nekateri iz teh cvetov po dvakrat za sezono, ki se razlikujejo po pestrosti in osebno velikih barvah.

Poleg tega preprosti cvetovi, ki ponujajo večino geranijev, sadovnjaki, mnogoletne sorte in gibridi, lahko vplivajo na cvetlično vodstvo z mahrovim cvetenjem, pa tudi na odtenke, ki se ne srečujejo na lugu ali na lesni poljani, porojeno geranjo.

Geran v sadu se razlikuje po velikosti in oblikovani kuti, gamoji cvetov, okraski in pogledu na liste. V večini rastlin rastejo ploskovni ali čaševidni venčiki, ki so sestavljeni iz petih lepestkov s jarko izraženimi prožilci. Listina gerani ni lepa, ampak njeno cvetje. V odvisnosti od vida so lahko rovne zelene ali pestro okraski, obkrožene ali pripravljene za rast.

Razmnoževanje mnogoletnej ulični gerani

Pri ustvarjanju udobnih pogojev za izdelavo sozrevajočih plodov rastline spontano razkrivajo b semena, ki se raztezajo daleč naokrog. Vesna vhodi odkrivajo daleč od glavnega mesta geraniranja.

Z eno stranjo, samose lahko omogoči obnovitev in nenavadno spreminjanje oblike sada. Poleg tega na rednem delovnem mestu samostojno pripravite v času geraniranja – ni najbolj prijeten srečanje. Če se izognete samosevu, ne dovolite ploščic bolje odstraniti.

Sadni geran se dobro razmnožuje semenamiČe bo cvetlični obisk uporabil lastno seme za obisk, bo pred tem rešil složno nalogo. Podsyhavajoče zrele plošče se trenutno razkrijejo, nedovoljena semena pa ne morejo dati želenih vhodov. Zato začasno občasno preusmerite cvetlične liste s plodnimi pršicami v majhne holčove mešočke in prerazporedite posnetke, da semena ostanejo znotraj.

Iz hlopotnosti postopka in negarantiranega prejema vhodov semena za razmnoževanje ustrezne mnogoletne gerani se uporabljajo nečisto. Gorazdo učinkovito in še bolj pridobite novo rast s pomočjo delenj vzročne hiše.

Hranjenje in odhod za delo na delovnem mestu na daljavo

Na zimskem mestu iz sadja, ki ga prenašajo v vsebnikeČe se razprava že poimenuje v sadu ali na ulici, ga razdelite in razdelite njegove dele, lahko na začetku vidite. Ko bodo korenine z začetnimi začetki prihodki kupile in ne bodo mogle slediti holodov, ki bodo poslale geran v grunt, pomembno je ohraniti kornevišče plodno in žizno sposobno.

Važno pomnit, kaj v velikoletni ulični gerani dobro razvili periferne korenine. V delovnem materialu, ki je del kornevoj sistema, je treba ohraniti do delovnih mest in pozdravljati rast hrane in vlago.

Za to korneviŝe preklapljajo torfom in omakajo v posodi ali perforiranem paketu. V tem primeru morate videti prihodnji geran za 1–4 ° C do trenutka namestitve. Torfyanoj substrat je treba slediti uvlažnju, slediti, da se koren ne preusmeri ali ne ugasne. Kontejner je izbral s takšnim razmakom, da bi bili v celoti pokrito gruntom in ne prepleteni.

Pri presaditvi bolje pridelujejo rastline s zaprto kornevo sistemoČe raste tudi v razmerah, ko je hladilnik hladilnik porasel, bo to treba prenesti v svetlo prohladno namestitev. V tem primeru je zelo majhna vsebina, ki se nahaja v gluhih posodah in lahkih vprašalnikih in navadnem vhodu, pri čemer se upošteva podrejena podloga.

Moj preprost način v nadežljivi varianti na delovnem mestu in v primeru, da je za velikoletnejšo sadno geranjo – to je nakup delovnega materiala z zaprto kornevo sistemo. Taki saženci lahko hitro preživijo in se lahko skoraj v vsakem toplotnem času prenesejo v grunt.

Ko bi lahko izasaživali geran na ulici? Rastenija ni močno prizadeta zaradi zaroze, večina prebivalcev pa hitro začne rasti na novem mestu. Zato lahko pri progresu grunta do 15–18 ° C korenine lahko preusmerite v odprti grunt. V odvisnosti od regije in ugodnih pogojev bo celoten čas nastopal v prvi polovici maja. Pri ogrožanju nočnih zaporkov neukorenivši se gerani v najboljšem primeru nakryt netkanim materialom.

Posadka gerani v sadu in vhod za kulturo

Če želite zakleniti, morate pravilno izbrati mestoDanes preostale dekorativne sorte sadnih zelenih cvetličnih rastlin so obvezne, da se zanimajo za selekcijo rastlin iz Nizozemske in Velike Britanije. V tem primeru so te okulturne podobe stabilen, njihov cvetenje običajno in dolje, gerani v sadu zahtevajo podbora pogoji, bližnjih tem, v katerih so jih izdelali.

Kadar ves geran izvirajo na odprtem gruntu, mesto za posel izberejo glede na vrsto in vrsto:

  1. Lugova, gimalajska ali velikolepna geranja na ulici bodo aktivno rasla in cvestila, če bodo rastline na soncu, in jim bo zagotovljen običajen poliv.
  2. V suhih pogodbah zdaj, kjer je veliko sonca, nezamenljivih velikih cvetov in rdeče-bujne raznolikosti.
  3. Na alpijskijski gorki smo dobro gledali gruzinsko geran.
  4. Če je na takem mestu več lastnikov, ki so v teniških hišah, je tukaj čudovito razvrščena bolotna geranja.
  5. Balkanska geranka na delovnem mestu in na mestu, kjer bi lahko hitro prenesli zasuhu in zatenjenje.

Pri pravilnem uhodu geran v času poraduet pyšnim cvetenjemV vseh geranej so razvite dolge korenine, ki so krajše ploskev prenosa. Da bi zmanjšali obremenitev po tem postopku in umaknili posledico, da bi naloge, ki se izvajajo v tem primeru, naredile precej gluko na delovnem mestu. Ee glubina mora biti na več santimetrov več, če bi bila razpršena po vprašanju gruntu na dan jamy korney. Po akkuratni zasipki mesto posadke polivajo, grunt pa nadzirajo.

Po večini vidov za nekaj let je to bistveno razloženo, če med posameznimi geranji v tem času ne sme biti manj kot 20–30 cm.

Zahvaljujoč plodnosti kron in izpuščenim éfirnim maslom v bližini geranámi nehotno seljajo sorte, prav tako pa ne vse nasekomye-vrediteli, ki jih je mogoče urediti z dekorativno kulturo.

In vse to celo tako neprikladno, sposobna stalnost za sebe raste potrebuje v podpori. Vhod za geranjo v sadu po delovnem mestu vključuje:

  • v redni polici, ki odzivajo na zahtevo konkretnih vrst rastlin;
  • v podkormkah, ki so na voljo s pomočjo te komponente in torfa vodijo takoj po prenosu;
  • v osrednji obrezki požuhšeje liste in letnih udarcih v označenih socvetih.

Cvetok sadni geraniVesna za generiranje mora začeti s podkormi azotnim udobjem. Nekaj ​​podtolknet raste za izobraževanje v pisni obliki, v enem mesecu pod rastlinami, ki vključuje kompleksna sredstva, v katerih je azot, fosfor, kalij in mikroelementi. Vizidi, ki živijo v gorah ali zasulih območjih, manj potrebujejo za udobje, če so ravne raznolikosti.

Mnogoletna sadna geranja – to je nenavadno, netrebovativno in zelo privlačno zeleno okrasje vsakega udeleženca. Razširjeno na splošno in lahko se uspešno uporabi v enotnih in skupinskih nalogah, ne potrebuje tega v osebnem domu.

Герань в саду и огороде – video