kot posaditi vodne rastline v Prudu Ustvarjeni lastni vodniki z vodom na ozemlju zagorodnega doma – poizvedbe velikega čudeža. Vendar za ohranitev ekosistemov je pomembno vedeti, kako posaditi vodne rastline v Prudu in pravilno uhaživati ​​za njih. Pišna zelen ne samo okrasi umetniško ozero na ozadju dačnega landšafta. Ona služi edinstveno očistilnemu sredstvu in nasiči njegovo kislino. Kulturne konstrukcije so ustvarjene nad površino vode, ki se raztezajo in razgrajujejo jadotne gaze. Kmalu bom izvedel čas s prijatelji v takšnem okolju, ki prinaša morsko zadovoljstvo. Za začetek spoznavanja, katere rastline lahko posadite v službo, da se uspešno razvijejo?

Dostojni izbor – zalog uspeha

vodne rastline za dačno prudo Med najpomembnejšimi zanimanji je delo in izražanje vodnih kultur. V naravi jih obstaja ogromno število. Rasmotrim najbolj priljubljene rastline, ki uporabljajo za umetne vodne organizme.

Нимфея (кувшинка)

nimfeja na pruduCvetok se šteje za brezsrpen liderom sredi svojih sorodcev. Skladno z drevnogrečno legendo simbolizira vljubno lepoto, ki se je prevratila v čudovito rastje. Нимфея – это водный многолетник. Opremljena je z dolgim ​​ploskim steblom in razvitim kornemom. Cvet je na voljo s pomočjo kornevnih odzivov in širokih listov. Biološki nasčitujejo deset različnih njegovih raznolikosti.

Odmetim samo najbolj priljubljene:

 • Виктория;кувшинка Виктория
 • Альба;кувшинка Альба
 • Zlatna medalja;кувшинка Золотая медаль
 • Голубая красавица;kuvšiнка Голубая красавица
 • Розея.кувшинка Розея

V odvisnosti od sorte kuvšinke se razlikujejo od ukrajinske. Oni so skoraj vsi odtenkov. Cvetenje nastopa v rednih časih in se nadaljuje nekaj tednov.kuvšinky v malekom prudu

Toda rastline se zaprejo z naslednjimi temnotami in vstopijo pod vodo, hkrati pa spet ukrašajo površinsko površino.

Эйхорния (водный гиацинт)

водный гиацинтPrivlekatelnost rastiranja privaja izyscanne socvetije, ki so iz množice miniatjurnih butonov. So okrašeni v rožnati, rožnati in lilo barvi. Ne glede na to, kar pomeni, da je celota dolga, dekorativnost ohranja hvaležnost vseh vrst porekla.дачный пруд

Giacint se nanaša na vodne rastline, ki očistijo vodo v stiskalnici, ko gre za njegovo korenito napravo, ki podpira vrsto pomembnih stvari:

 • фосфаты;
 • кадмий;
 • insekticidi;
 • fenol.

Rastenje se čudovito razvija pri temperaturi od +14 ° C. Ono ima raje grunt, ki je sestavljen iz peska in gline. V idealnem primeru različna raznolikost se nanaša:

 • Разнолистная;raznolistnaya эйхорния
 • Толстоножковая;толстоножковая эйфорния
 • Лазоревая.лазоревая эйфорния

Sorta vodnega giacinta se razlikuje od največjih socvetij in dekorativnih lastnosti. Glavno stanje izražanja – čista voda, ki jo ustvarjajo okoli sebe.

Kubyška (želtaya)

водная кубышкаRastenie se nanaša na rod vodnih lilij. V njem so velike listine nasiščeno-zelenega barvnega in zelenkasto-zelenega cvetja. украшение прудаV času cvetenja vsaka teritorija se napolni s stalnim nepovlastljivim aromom. V skladu s splošno veljavnimi pravili, kako posaditi v vodnih rastlinah, kulturo razmeščajo na največ 2 m globine. кубышкаHitro se razkrije, zato je namenjen samo prostorskim umetniškim ocenjevalcem.

Турча болотная

turča bolotna na pruduVodna trava čudovito uživa v dovolj čistih prudah. Vesna se dolgo nahaja pod vodovodom. Liš v seredineh leta je na površini. красивое цветение турчиŠikarne socvetije, ki so nastale iz množice butončikov, prevračajo umetniško ozero v «klubu». Lepestke turči bolotne okrašene v rozovi ali nežno-sirenevi barvi.

Пузырчатка

яркая пузырчаткаTo rastlinje se nanaša na pogoje hišnikov, njegovo aktivno rast v domačih vodoemah. Na površini listopadnih plastičnih plošč so na voljo miniaturni zasloni. So ljubezenska za mehke brezzvočne strokovnjake. dolžnotno cvetenje puzyrčatkiCvetet puzyrchatka 3 messeci (vse leto), kaj pridaet prudu božestven vid.

Če je v umetniškem ozeru razvodjan ribok, bi ga bilo treba zadržati pri izražanju puzyrčatkov. V nasprotju s tem, če bi uporabila košaro, namenjeno živalim.

Bolotovetnik ščitnik

bolocvetnik ščitnikTako stojite s kulturo, ki napoveduje kuhinjo v miniatjure. Natančno za to in ceni bolocvetnik ščitnik. Ko se izpustijo njegove jarke, se zdi, da so na površini vode zaprte jarke ognji.яркое цветение

Svoj blagoslov in lepoto cvetočih ščitnikov, ki dopolnjujejo ozero z junijem v avgustu.

Peristolistnik zelen

peristolistist zelenRastenie pogosto imenujejo urot mutovčata. Hitro se pogosto razmnožuje in služi v ubežnem prepričanju za različne vrste rib. Peristolistnik zelene barve ne bo nizkih temperatur, zato idealno prenaša zime. On se nanaša na plavavajoče rastline, ki so uspešno razvite brez pošte. Vse življenjsko pomembne snovi pomagajo mutirati, da neposredno dobijo iz življenskih okolij.

Белокрыльник болотный

белокрыльник болотныйBlagovno cvetje je stilsko okrasje umetnih prudov. Njegovo srce je na dolgih češnjah. Ima naslednjo obliko in bleščečo površino svetlo zelene barve.

V obdobju cvetenja belokrilnik proizvaja mezistni cvetlični obrok, ki ventilira nežno-železni čas. Njegovo zanesljivo ščiti belo steno, ki preprečuje prekrivanje. Zanimivo je, da rastline reagirajo na približnem osadku. Končič lepestka se odklopi od nečasne škarje, posebno strela barometra. V začetni fazi, namesto da se ustvari enaka ploskev, ki spominja na višino.

Hotja belokrilnik je izletel iz jadovih stvari, njegova lepota pa doda umetniško ozero nepovtorim šarmom.

Nevarno je, da so vse možnosti vodnih kultur, ki izražajo v umetnih vodovodah. Vendar pa ni mogoče somnevati, vsak najti za sebe idealno možnost. Daleč izsleduem postopek izražanja takih kultur samostojno.

Kako posaditi vodne rastline v Prudu

домашний прудObičajno zelena kultura v naravnih ozerah je na voljo v treh jamah: nadvodni, podvodni in svobodno plavajoči. Podobne sheme so še posebej pripravljene in specializirane.kot posaditi vodne rastline v Prudu

Pri tem oni učijo osnovne zone, ki se nanašajo neposredno na prudu:

 • близлежащая территория;
 • береговая линия;
 • negluboka del (rastline, naložene v vodi, ki se napolnijo);
 • glubovodni vodni park.

posadka kuvšiki v pruduPervym delom, ki zaseda centralno območje, ki se razlikuje po največji glubosti. Nato se postopoma dvignejo v begu. Običajno posadka raste v začetku načina v koncernu ali na začetku leta. Glavno, da voda dobro napreduje in si pridobi prozorni vid. Poleg tega strokovnjaki pripravljajo hitrost razstavljanja kulture. Vedno v omejenem prostoru vsakega od njih je dovolj veliko količino mest, kisline in komponent za napajanje.kot posaditi vodne rastline v Prudu

Zato obstaja še ena shema izbire kulturne za vodoemo:

 1. Pribrežna zona. Natančno dimenzionirajo 3 irice ali 4 neodvisne bolotne.
 2. Мелководье. Podhajajo rogoz, verbejnik monetčatyj in kalla.
 3. Centralna gluboka del. Tudi vse skupaj izberejo kuvšinko vsakega vida, lotosa in kubyšku.

Kot pravilo, semena vodnih rastlin za prusko, kupujejo v specializiranih trgovskih točkah ali internetnih trgovinah. Floristy ponujajo lepotne kataloge raznovrstnih videov kultur, ki so namenjeni za oblikovanje umetniške vode.

Tehnologija zaposlitve

zabojnik za izražanje vodnih rastlinV večini primerov strokovnjaki pripravljajo vodne rastline v vsebnikih. V kažju kulturo uporabljajo individualno emkost.

Hvala temu nasaždevanju lahko:

 • пересаживать;
 • prestavljati v različne zone;
 • ubirati pri čistke vodoema;
 • «Konzerviranje» v zimskem obdobju (shranjevanje v podvalah).

Pred obiskom vodne rastline vodni proizvodi pripravljajo substrat. Običajno 2 dela rihloj glini mešata s torfomom ali peskom. Dno emkosti zastilirajo meškovinno, a povrh zasipavajo grunt. Po tem izpisujejo semena.

Da bi preprečili pošiljanje poštnih pošiljk iz vsebnika, jih pokrijemo s slojem gravij ali tal.

vodno rastje kabombaIzsažene kulture enakomerno razporejajo po vodi. Na primer, visokorazlične vizure, ki se pojavljajo s prašnimi kulturami. V sami gluboki zoni se uporabljajo različni vidovi kuvinoka, peristolistnika ali kabuma – rastline oksigenatorji za prudo. Izražajo ogromno količino kisline in razgrajujejo, ki se nahajajo v vodi srednjih sestavin.

сальвиния в прудуV količini, ki jo plačujejo kulturni uporabniki uporabljajo vodni giacint, izposojo in listine. Rastenija poglobavajo iz vodne mase in uporabljajo posebno razmnoževanje nevarnih vodnih oblog. Ih zelen ustvarja za pollet v obdobju letne nošenja.dekoriranje posadk raste

Specialisti kategorično zavirajo izviranje v umetnih vodnih sistemih. Od nje se ne bo odločilo, tako da je čas prevratila ozero v bolo.

маленькие прудыPodrobno se obrnite, kot da se usedete v vodnih rastlinah, lahko pa pridete v smeri. Semena različnih vidov kulturno svobodno prodajajo v trgovinah. A iz kataloga enostavno izberite primerno možnost. Okazuje se, vse genialno prosto. Glavna nastavitev in želja govorite o čudesih.

Kako posaditi vodne rastline v dacu – video