bela iva на берегу пруда To družinsko družino Moje široko znano pod naslovom iva bela ali srebrna, vetra, rakita in verba. Ono raje vlaži, siri mesta in rastet po beregam rek, prudov in vodoemov. Ne glede na to, da obrazujejo celice, ki vodijo krom vode na pomembne razmere. Zahvaljujoč dobro razvitemu koreninskemu sistemu lesena naprava uporablja za krepitev begunskih vodov in ovragov.

Podrobno opišite in belujte kot veliko dvodnevno drevo z veliko krono, ki izraža v višini do 20-30 metrov. To se razlikuje od drugih družin, ki predstavljajo večino predstavnikov. Iva svetoljubiva, morozoustojna in ne preveč zahtevnatelna k počvam. Ona ima raje peščeni ali peščeno-ali lastni vlažni grunt, ne bi smela prenesti mestnih pogojev in se lahko podaljša do 100 let.

Krona beloj invy raskidista, šatrovidne oblike. Stvoril močan, pokrito temno-serijsko kodo s trešami. Листья простые, черешковые, с прилистниками. листья ивы белой Sverhu oni zeleni, in snizu belopušeni. Derevo je ranim in centnim medonosom. Medijske barve so zbrane v cilindričnih kristalih. Cvetet iva hkrati s pojavljanjem seznama, v aprilu-maju, v maju-juniju pa se zgodi sozrevanje semen.

Razmnoževanje, izraščanje in vhod

раскидистая белая иваDerevo lahko razmnoži semena, vendar pa hitro onemogočijo, ta metoda za raziskovanje se praktično ne uporablja. Porasla bela inva daje redkost, zato se uporablja vegetativnoe razmnoževanje steblenih češenj, ki jih sesajo do izpuščanja. Čerenki hitro pridejo. Predhodno jih je mogoče postaviti v vodo za izobraževanje, nato pa vložiti v grunt.

Pri vsakem posadku za vsakega posameznika pripravite majhne dimenzije 0,5×0,5 m, ki jih je treba nadomestiti z mešanico grunta, torfe, sestavin in navoza. Mesto izbirajte sončno, dobro osvetljeno. Molodem sažencam potrebuje poliv, podkormka mineralnih udobja in oblikovanje krone.

Celebne lastnosti bele invy

сушенная кора белой ивыTo je zelo znano v ljudski medicini. V kakovosti zdravilnega sira se uporabljajo koraki v belem stanju, lečeče lastnosti, ki obvladajo vsebovanje takih stvari:

 • vitamin С;
 • флавоны;
 • lignin;
 • катехины;
 • антоцианы;
 • glikozid salicin;
 • dubilne snovi.

Koru beloj invi so začeli v obdobju od marca do maja, ko sokodviževanje nadomestilo, in ona se je dobro ločila od vetra. Za pripravo uporabljajo zmage v starosti od 2-3 do 6-7 let. Zatem koru izsušivajo, ona pa ne stanet hrupkoj. Pripravljeno zdravilo na način, ki ga je mogoče shraniti in uporabiti v 4 letih.

Izdelki, ki se uporabljajo za uporabo, se uporabljajo v kakovostnih japonskih sredstvih pri lihoradočnih stanjih, revmatizmih, vospaleniji sliziranih ovojnic želodca in kisika. Vključuje dezinficirane, vežujoče lastnosti in uporablja kot protivospalitelno sredstvo pri stomatiziranju, gingivtu, katarahu zgornjih dihalnih poti, angini in ORZ.

pod krono belo ivyTo pomeni, da ima krvno -krmilne, močne in želečne lastnosti. Običajno se uporablja za pozicijo gor in rt, uporablja pa se za nožne vanj pri pozitivah, bolezni kožnega in različno razširjenega ven. Lečevne lastnosti in vseeno lahko dovolijo uporabo kot kroostanalivirajoče sredstvo tudi poroš iz njenih korenin.

Uporaba ljudske medicine v narodni medicini

samostojna priprava kory beloj ivyZa pripravo odvar 1 st. lokuj izmenljivega sirupa zalijemo v umazano posodo 200 ml vrele vode. V 20 minutah zadržite na vodi, predelajte, ne dovolite, da se ohladijo, in naložite vodni vir do začetnega obsega.

Za nezaželeno uporabo kromov, ki jih je mogoče odpraviti, je mogoče pripraviti vrhunske kovine. Za ta stakan suho, izmešano sirje, zalijemo s kislim kruhom in nastanemo v 30 minutah. Polovica, ki je na voljo, se doda v taz z vročo vodo, namenjeno za nočno uporabo. To sredstvo ne izključuje samo stanja pri različnem razširjanju vena, ampak je učinkovito proti podpornosti nohtov.

Izdelki za zaščito las se uporabljajo pri uporabi las. Za njegovo pripravo 1 st. ložko med razvrščeno suho koro in 1 st. lokuj kornej lopuha zalije 0,5 litra vode in jo pri 20 minutah postavi na vodo. Po tem pripravi v 2 urah in procesirajo. Gotov odvarjevalec uporablja lase za njihovo izdelavo.

V zvezi z uporabo notranjih kod, ki so v nasprotju s tem, so:

 1. Чувствительность к салицилатам.
 2. Beremennost in kormljenje grudю.
 3. Jazvenna bolezen žolčka in dvenadcatiperstnoj kiški.
 4. Alergijske bolezni in bronhialna astma.

To priporočilo se ne uporablja za zdravljenje otrok in področij do doseganja 16 let. Poleg tega je v nasprotju s sočasnim jemanjem zdravilnih pripravkov, označenih pri predhodnih boleznih, sredstvih iz kašlje, aminokislota, antacidov, vitaminov in aspirina.

Uporaba belih invy v rokodeii

кашпо из прутьев белой ивыGibke prutia beloj plakuče in se uporabljajo za izdelavo izgorodejev in različnih izdelkov ručne dela. To uvlekateljsko delo je razširjen pogled na državo. Korzini, podnožji, predmeti za dekoracijo in celo mebelj, mešana iz ivovih prutjev, ukras interierja in zunaj njih v delnih živalskih ploščah in naravni atmosferi.

Za pletenijo uporabljajte sorazmerne in dvostranske zmagovalne zmage. Zagotavlivaj jih sledi rannej vesolji, ko se še ni začela povečevati, ali pozdnej jeseni, ko je že bila čudovita. Prutja bi morala biti neposredna, gibljiva, elastična, brez poškodb in tako zdrava drevesina.

Naučite se plesti enostavnih izdelkov, ki niso na voljo, zato morate le ohraniti terpenijo in droge. To drevo vam bo pomagalo pri dolgih letih, najboljše izkušnje in mojstrstvo pa lahko uporabite za izdelavo bolj obsežnih predmetov, na primer mebel. Pletena iz ivovih prutjev mebel lepova, nadežna, prosta v hiši, in smožete služiti dolgim ​​letom.

Белая ива в ландшафтном дизайне

ива белая в ландшафтном дизайнеTo nepričakovano drevo, ki ga prav tako poznam pod naslovom verba, rakita ali iva bela tristisa, se uporablja v dekorativnem prostoru za ozelenjavanje parkov in skverov. Posebni dobri pogoji za uporabo tam, kjer so vodni, veliki ali majhni. Ceni se za dovolj visoko rast in izvirno formulo krone. To omogoča z uspehom uporabo drevesa v oblikovanih sanitarno-parkovnih zemljiščih.

Kot vidno na fotografiji, iva bela nosi raskidistoj skozi vse s svetlobnimi vetrovi. Ona je izjemno smotrna kot v odinočnih poslih, v takih in v landšaftnih kompozicijah. To drevo bo učinkovalo ukrasno udeležence v angleškem slogu, ki predvideva asimetrijo, brezplačno načrtovanje in maksimalno približevanje naravnim naravnim pogojem.

Še bolj dolgo do krščanstva naši predlogi so prebrali belo ivu. Prvenstva so bila uporabljena kot sredstvo proti strmoglavljenju, vendar so jih vsi uporabljali v svojem ustreznem oberegu. Tako pomembnost je pripisana temu drevesu, glede na to, da bo imela veliko živahno silo, razpustila svojo prvo in ranje drugih drevescev, ki jo sprejmejo od sonca, ki je v spomladanski energiji..

Ивы в ландшафтном дизайне – video