posadka in uhod za sovno vejmutovo Sosna Vejmutova – to je dekorativno rastje, ki uporablja veliko število dačnikov in vsebin za to, da se lahko predstavi pri uporabnikih udeležencev, ki so sosednji bor. Posredujte in vstopite v sosvestno uporabo svojih pravil in posebnosti. Pri njih lahko pride do močnejšega in estetsko privlačnejšega drevesa, ki krasi vsak notranji dvorik, kamniti vrt ali barvo.

Posebnosti sosny Vejmutova

сосна Веймутова в ландшафте Sosna Vejmutova, ki se prav tako imenuje bela – to je veliko manjše večnozeleno drevo iz družin Sosnovih. Vaš naslov je tisto, kar je prišlo od imena znanega angleškega raziskovalca in učenca Vejmuta, ki je prvič označilo zvezde, ki so iz Severne Amerike na ozemlju Evrope.

Danes na voljo je tudi Mehika, Kanada in Gvatemale.

sosna Vejmutova na podvorju

Osnovne botanične lastnosti posebnosti Vejmutova:

 1. Sosna Vejmutova se razlikuje po velikih velikostih-vzročno drevo lahko doseže 40-80 m in do 1,5-2 m v diametru.
 2. Krona pravilne konusoobrazne oblike, tako da bo čas prebivalcev bolj okrožen in raskidistoven.
 3. Stvoril sobno neposredno stacionarno, pokrito gladko in majhno koroško serogo odtenka. S starostnim korakom temneet, grubeet in pokrito s produktivnimi treŝinami.
 4. Golubovato-zeleni rep s sizim odtenkom. Hvojni igolki, zbrani v pučkih-kistočkih po 5 kom, njihova dolžina doseže 8-10 cm. Popolnoma obnovljena je vsaka rast po izdelavi, vsake 3-4 leta.
 5. Izvedene so edinstvene sorte sorte Vemutova z zlatim in srebrnim repom, prav tako pa lahko spremenijo svojo barvo na podaljšanju leta.
 6. Ženske in moške šiške v dvojnem lesu. Prve črne barve, vsebujejo nadaljevalno, ovalno formulo, dolžine do 18-20 cm, vtori-okrogle, rumene barve, dimenzije do 1,5-2 cm.
 7. Sosna Vejmutova – dolgožitelnica. Lahko se podaljša do 400-500 let.

Sosna Vejmutova se razlikuje zelo hitro z rostom. Na podaljšanju prvih 35-40 let po delovnem mestu drevo izraste do 15-20 m. Po tem tempu se rosta zmanjšajo. Maksimalna višina vzroslovega lesa – 80 m.

Priljubljena sorta sorte Vejmutova

priljubljene sorte sorte VejmutovaNa delovnem mestu in v hiši za osebno Vemmutovo je treba učiti sobno drevo, tako da vsak od njih ima svoje posebne značilnosti.

Razširjene sorte sorte Vejmutova:

 1. Radiata-eden od najbolj razširjenih karlikovih sort, ki ne presega 3-4 m. Priljubljenost tega vida je obremenjena z lahkoto izražanja na vsakem pošti, vzdržljivostjo z morozamom in vetrom.sosna Vejmutova Radiata
 2. Makopin – raste v videu kustarnika. Hvojni igolki so se zbrali v dolgih pučkah, zelenih barvah, po tem, ko so temnejši. Со со со со со со со со со со со со со со со со со со со со со со со со со со со со со со со со со со со со со со со со.сосна Веймутова Макопин
 3. Sosna Vejmutova Minimus-karlikovano rastje v višini do 80-100 cm, prekrito z megico in gladko, s srebrno-zeleno barvo. Široko uporabljeno v landšaftnem dizajnu.сосна Веймутова Минимус
 4. Minimalen-eden iz karlikovih sort, ki izstopa do 100-120 cm v višini in imenovan krono do 150 cm. Sosna tega vida ima nenavadno svojo glavo-tonkujo, korotko, zeleno-limonnega odtenka, ki je s časom prebivalcev biruzovim.сосна Веймутова Минима
 5. Penlula-priljubljena in nenavadna sorta Vaymutova, izrazita do 3,5-4 m v višino. Derevo ima pripravljeno, naslednjo oblikovano formulo, asimetrične, obtožne vetre, pokrite konice srebrno-zelenega odtenka.сосна Веймутова Пендула

Každa različna raznolikost Vejmutova ima svoje zahteve za kakovost pošiljke, osvežitev in pogoje za delo. Pri izražanju lesa je potrebno učiti osnovne značilnosti in priporočila po postopku za vsako konkretno sorto.

Posadka in uhod za sosno Vejmutovo

posadka in vhod za sosno vejmutovoPosebnosti posadk in uhode za sobno Vejmutova odvisnost od rastlin rastlin. Če so klasične raznolikosti neprimerne za pošiljanje in bi se lahko razvile na vsakem mestu in z vsemi osvežitvami, je za selektivni razred potrebno dovolj sončne osvetlitve in maloporočnih, peščenih pošt.

izbira mest posadkeNa volitvah za delovna mesta, ki so na voljo, uporabite svoje dimenzije. Krupnim, visokorazvojnim lesom je potreben prostoren prostor, miniaturni vidi pa lahko izstopijo v vsakem dogovoru s pogodbenimi udeleženci. Pri tem razmerju med karlikovo soso in drugimi rastlinami mora biti 1-1,5 m. Za visokoroskopsko drevo se ta pokazatelj poveča do 4-5 m.

Sosnu Vejmutovo je mogoče sažati kot vesnoj, tak in jeseni. Za vesennejše naloge bo vsekakor prišlo v času druge polovice aprila do začetka maja, za osnenjske – z začetkom septembra in do seredintov oktobra.

Выращивание из семян

izreživanje sosny iz semenIzrazite sony Vejmutova iz semena je primerna za najpreprostejše in najpreprostejše načine razmnoževanja lesa. Semena se razlikujejo od dobre do višje in hitrejše od urejanja. Pri shranjevanju v hermetično zaprtih paketih semenskega materiala, ki ohranja odlično količino do 15 let.

Pred izrezivanjem semena je potrebno pripraviti. Če jih želite premakniti z majhnim številom vlažnih peskov in jih shranite v tem območju približno 4-5 mesecev pri temperaturi ne višji od +3 ° C.

Posada семян:

 • stratificirana semena promovirajo v prohladni vodi in razpravljajo;
 • pripravite substrat iz torfe, pesek in listnate zemlje v proporciji 1: 1: 3;
 • uglubite semečki v substratu na globino do 2 cm;
 • pustite obisk pri temperaturi okoli +20 ° C.

majhna sosna Vejmutova iz semenV odvisnosti od sorte se prvi vnosi pojavijo v obdobju 2-6. Ko se roske dovolj podrastijo in obrnejo, jih je mogoče preusmeriti v odprto pošto.

Izraščanje iz nakupov sažencev

Za izdelavo posebnih sistemov V tem primeru lahko uporabite samo semena, ki so že podrasla, kupljena v specializiranih pitomnikah. Za delo na leseni plošči pripravite lunko, velikost katere je približno 2 -krat več, če je njegova kornevoj sistem.

priprava delovne jamePripravite v pripravljeno jamo 2 vedra vode z majhnimi količinami drevesne zole, pregnoje ali torfe. Na dnu lukenj ne uporabljajte drevesnega sloja – to je lahko galka, keramzit ali kirpična kroška.

высадка саженцаIzpustite saženec v lunku, da se njegova kornejska šeska nahaja na eni ravni s poverljivostjo.

Po tem zasedite lunko, rahlo utrambujte in še naprej običajno polejte. Zamuljčirujte rubleno koroško, solo ali opisalko.

Uhod po nalogu

posadka in uhod za sosno VejmutovoSosna Vejmutova je neprihodila v hiši in ne potrebuje posebne pozornosti s strani zadovoljstva. V skladu s tem, ko poselite mlada lesena ohišja, jih je treba polivati ​​15-20 dni, pod vsakim sažencem pa 1-2 vedra vode. V zadnjem levem drevesu je potrebno polivati ​​čašče. Vzroslaya sosna odlično rastet in brez polivov.

Prav tako na podaljšanju 2-4 let po delovnih mestih, ki želijo podkarmirati posebne kompleksne udobnosti za hrvaške kulture. Pri željah namesto njih lahko uporabite nitroamofosko.

udobje za hvojnih rastlinPovsod okoli drevesa je treba redno obnavljati za izboljšanje dostopa do kislin in vprašanj. Prav tako se prehod izvaja pred vsakim polivom. Po tem gruntu je treba preprečiti premostitev listov, torfoma, rublene koroške, nevarnosti hvojnih igolk.mulčiranje saženca sosny

Bolezni sony Vejmutova

puzyrčatata ržavčinaIzdvajata dve bolezni sony Veymutova, ki bi lahko pomenila resno stanje na lesu – zmagovit rak in puzyrchata ržavčina.

Pobegovni rak, ki se sproži suho in poželenje, se pojavi na korenskem jazvennem porazu. Čisto igolki pridobijo temno-siv odtenok, počki odmirajo. V takem primeru, če vsi poraženi deli lesa odstranijo, se tudi obrača meddržavni pripravki.

Puzyrčata ržavčina Vejmutovoj sosny-bolezen, simptomi, ki so oranževo-burye puzyrki, ki se pojavljajo na vetrah drevesa. V času, ko se razrastajo in prevraščajo v masivne naroste.

Vetki, kot so načini, ki jih je treba uskladiti, iz treči na kore, ki se izkaže, smola. Pri puzyrčatoj ržavčini vse poražennye delci drevesa udarijo, zdravljenje sosny prevaja fungicidami.

izrazyvanie sosy VejmutovaSosna Vejmutova – strojno, privlačno in nepričakovano drevo, je dosegla široko razširjeno razširjenost v landskaftnem dizajnu. Zahvaljujoč ogromnemu raznolikosti oblik in barvam kronov, ki so osnova za originalno dekoracijo vsakega pogodbenega partnerja.

Posadka in uhod za sosedno Vejmutovo Radiato – video