Самшит в ландшафте Samšit (drugi naslovi – buks, bukus, kamnito drevo) – čudovit večnozelenski kustarnik z zelo trdno drevesino, sposoben ukrasiti sebe kateri koli landšaft.

To plastično rast z lahkoto prenaša čajne oblike, ki tvorijo strižke. V landshaftnem dizajnu iz delovnega mesta samšita oblikujejo živa ograda in bordure, ga porabijo v količini velikih ekzemerov na lužakih, “vajujejo” zelene skulpturne kompozicije – topiarije. Iz njega se oblikujejo različne prostorne geometrijske figure – kocke, piramide, šare, ki ustvarjajo masivne labirinte.

Sadovne oblike iz samšita Rastet buksus namizno medlenno, kar od strigov do strigov izjemno ohranja formulo in gusto krono. Za leto, ko ga odnese na 5-6 cm. Napisano je, da v ugodnih razmerah raste samšita sposobno preživeti do 600 let. Srednja rast in visoka dekorativna krona sta naredila njegov neodvisen element notranjega oblikovanja. Številni ljubljenčki in ljubitelji so že dolgo obiskali to veselo drevo v svojih stanovanjih.

Samšit kustarnikovoj oblikiV naravi samšit izraža, odvisno od vida, od 2 do 14 metrov v višini. Vstreča se v drevovidni in kustarnikovi obliki. V primeru, da ga vidite, ga lahko srečate v južni del afriškega kontinenta, centralno Ameriko, južno Evropo, pred Azijo, Okeanijo in Japonijo.

O sortah, botaničnih posebnostih, o poslih in o njih za samšitom my in pogovori spodaj.

Сорта самшита

Цветет самшитRastenje nasčiva daje približno 30 videov in se nanaša na jadotym. V tem primeru ima tudi antibakterijske lastnosti. Vsebuje fitoncidente, ki ubijajo številne bolezni. Cvety v samšitni meliki, nevzrazni, nikakršnih dekorativnih vrednosti nimajo. Plod – trda tridelna korobočka, ki vsebuje črne semena.

Če ste v domeni majhni deti, to, učiteva jadovivost samšita, vam je bolje, da se zadržite na svojem delovnem mestu v stanovanju ali na udeležencih.

Samšit večnozeleny Buxus sempervirensZa dekorativno ozelenjenje, ki je v osnovi uporabljeno samostojno (Buxus sempervirens). Na njegovo osnovo je vloženih nekaj pestrolističnih sort, ki pospešujejo zeleno okrasno listo s belim in odtenkom želtogo. Sledi, vseeno, zamenjajte, kar je zaradi visoke dekorativnosti teh rastlin zmanjšalo njihovo zimostojnost.

Sorta Različni vidi buksusa se bistveno razlikujejo po višini, hitrosti roste ali okrasu kronov. Zato v Landšaftnem dizajnerskem razredu za zaposlitev, izbrano z učenci njihovih predmetov:

 • Za nevysokih živih izgorodej in bordûrov je idealno, da medlenno rastejo sorte “Blauer Heinz” in “Suffruticosa”. Bordûrnye rastline, ki živijo v vrstici na razdalji 30-40 cm drug od drugega.
 • Za majhne sadne oblike, kot tudi kontejnerske rastline, ki uporabljajo enolične sorte rastlin, na primer “Green Gem” ali “Suffruticosa”.
 • Za velike zelene kulturije lahko najbolje uporabite skupinske naloge, na 2-5 rastlin visoko rastnih sort. Vse to za to celoto je običajno običajno, zelo samostojno.

Živa izbira iz samšita sorte «Suffruticosa»Druge vrste buksus so le razširjene, vendar ne manj, prav tako se uspešno uporabljajo v dekorativnem vodovodu in landshaftnem dizajnu. Če je na severu na voljo območje za izražanje, tem bolj pomembne kategorije morajo biti uporabljene za delo na odprtem mestu. Na današnji dan, ko so najpomembnejše ocenjene sorte:

 • Buxus Sempervirens;
 • Handsworthiensis;
 • Blauer Heinz;
 • Herrenhausen
 • Rotundifolia

Sledi tudi navodilo, kaj samšit – idealno rast za ustvarjanje bonsaj. Bolj majhna in majhna narava omogoča ustvarjanje v ustreznih razmerah, ki veljajo za minimalne šedevre. Najbolj primerno za bonaso je ocenjeno kot «Buxus harlandii Hance».Samšit - idealno rastje za bonsaj

Počnite za posadko samšita

Za posadko samšita počva mora biti:

 • суглинистая;
 • z nevtralno kislostjo;
 • pitatelna;
 • rihlaja in zračnopropincemaja;
 • dobro dreniruемая.

Na takih rastlinah, ki izvirajo iz samega sebe, so izražene silikonske, guste oblike, bleščeče. Samšit lahko raste in na belih pokvah, toda takrat ne bo nadomestil naravne krone, čeprav bo po-prežnomu ostala gusto in plodno.

Na udeležencih, kjer rastmete samšit, niti v primeru, da ne morate zapustiti vode – rast tega popolno ne izstopa. Prav tako ne sodijo za samšitove težke in kisle pošte. Na belih peščenih podčah pod samšit je treba dobaviti zreli sestav in gašenuy izvest.

Rastenija samšita je mogoče uspešno kultivirati v vsebnikih in vazonahČe pogoji udeležencev ne dovoljujejo, da ustvarite delovno mesto v odprtem gruntu, ga lahko uspešno kultivirate v kontejnerjih, jih vstavite v nujna mesta na zemlji. V teh vsebnikih rastlin je mogoče uporabiti. V kontejnerju je tudi vsebovano in mlado rastlinje v prvih dveh do treh letih pred stalnim mestom.

Посадка самшита

Pri prehodu samšita je zelo pomembno čim bolj ohraniti celovitost zemljePosredujte samšito v odprtem gruntu, ki bo v celoti izdelal ves, z naslednjim vzdržljivim pladnjem. Taki časi, ki so potrebni za oblikovanje razvitih kornevnih sistemov, niso potrebni. Če boste bolje razočarani, ko ste v sažencih, bo več v njih uspelo uspešno prenesti prvotno zimo v odprtem gruntu.

Če potrebujete preusmeritev rastlin, to lahko storite v celotnem časovnem obdobju. ВАЖНО! Vzroslyh rastlin samšita ne zelo ljubjat presadku. Zato je treba izvesti rastlino, zato morate začeti njegovo delo s precej velikim komom zemlje, da bi sveže k minimalni poškodbi korenine. Vse, kar je dovoljeno, je, da rastlino nadaljujete na stalnem mestu, pri čemer se spremeni le zgornji sloj zemlje pod njim. To zagotavlja rast pri pripravi nove hrane.

Najboljša udobna sposobnost razmnoževanja samšita, to je urejanje zelenih čerenkovZa posadke, ki jih je treba izdelati, je treba pripraviti jame, ki prevažajo obseg kornevojne sisteme vsakega primerka v dveh razah – v globini in v širini. Polovina obsega jamy zapolnjava substratom iz največjega peska, listne pregnoje in dernovoj zemlje (1: 4: 2). V substratu je mogoče dodati kakovostno udobje, po katerem običajno vodite vodovod. Po tem v jami je treba natančno namestiti saženec, popraviti koren in zasedat, uplotati, ostati substrata.

Uhod za samšitom

Posamezniki morajo biti na voljo, če ne bodo trpeli zaradi sonca in vetrovnega rangaСамшит – «южанин». On lahko prenese letno solnce. No jarkie vesennie luči bi ga lahko pogubili.

Vesenni sončni ožogi, kot tudi podmerjanje listov v rezultatih moroznih jamskih pogojev in holodnih vetrov, lahko pripeljejo do podzemnih delcev rastlin. Če želite, da to ni nastalo, morate pozabiti na ohranitev svojega posla.

Ukritje na zimskem delovnem mestu s pomočjo netkanega materialaV odvisnosti od oblik in velikosti rastlinskega samšita se uporabljajo različni načini njihove uporabe:

 • Nevysokie bordûrnye posadke lahko prikritite na zimske posebne nastavke, netkane uporabnike ali celo meškovinno. V tem primeru morajo biti vse skrite priložnosti zanesljivo okrepljene, da ne bodo obkrožile vetoček.
 • Melkice odinočnih oblik lahko odprete s pomočjo odprtin za ventilacijo.
 • Rastenija na štampe sledi privezati s pročnim oporamom in obmotati hvojnim lapnikom.
 • Krupne sadovne oblike lahko objavijo široke polovične materiale iz več slojev.

S sledenjem vesennega tepla vse vkritije s posadkom samšita nemedlenno udaljavajo. Če tega ne naredite, lahko rastline izginejo.

Taki zaščiteni ukrepi so dobro zabeleženi, vendar niso vedno udobni. V tem primeru, če vam pomoč pomaga pri zelo koristnem lastništvu, ki se uspešno uporabi na delovnem mestu in v primeru samega sebe. To rastenie – теневыносливое, иногда – celo тенелюбивое. Zato je samostojna zasaditev na voljo pod prikritim stavbnim objektom, zgrajenim ali večjimi drevesi, ki jih je treba namestiti v bližini sončnih lučev in ledenih vetrov. Vsekakor se sam počuti v zadnjem poltenu, bodisi na udeležencih, odprtem solncu samo eno del dneva.

Sezonski vhod za samšitom sestoji iz mulčirovanih torfomov ali preganja grunto okoli rastlin, pa tudi v redni polici. Po tem, ko se sam odloči za vlagoljubiv, to poštno okrog njega ne podpira, da podpira čujno vlažno, ne dopustno preusmeritev zgornjega sloja. Rastenijo lahko tudi izpustite iz zraka, da jo vklopite. Zimoj polivy sledi skrajšati.

Tudi vhod za samšitom vključuje pripravo rastlin na rastline. Konec koncev, pred začetkom trajnih hladilnih delovnih mest samšita običajno poteka, da se ustvarijo rastline, ki so na voljo. Po tem poštnem naslovu okoli njih je treba zamuljčivati ​​torfom ali sosnovoj rep. Ne stane za uporabo za preprečevanje nevarnosti. Pereprevšaja za zimo osebnosti lahko v veliki meri ovira cirkuliranje zraka v pošti in koren buksus grozit zaganjanje. Taka priprava delovnega mesta, ki je nameščena na zidu, omogoča ohranjanje toplotnega korena in vlago v večinozeleni obliki.

Če pridelovanje raste v kontejnerski kulturi, je v starosti 2-3 let mogoče že pustiti, da se premakne na ulico, nameščeni goršok pa ne raste neposredno na tleh, ali v kontejnerju velikega prostora, zapolnjenem torfomu ali opisih. Grunt pod rastlinjem se razmnožuje, samo rastlina pa se skriva.

Podkarmlivati ​​buksus je potrebno 3-4 krat za dolgo, z uporabo kompleksnih mineralnih ali organskih udobja.

Važni trenutek vhoda za rastline je sam njegova škatla. Običajno se porabijo 2-3 krat na leto, pri čemer je potrebna naslednja oblika zahtevane formule.

Vreditelji v samšiti niso veliko, saj pridelovanje vsebuje jadotne alkaloide, ki jih odpuhujejo od naseljenih. Samišu lahko uredite:

 • muška Monarthropalpus;
 • паутинный клещ;
 • samшитовый войлочник;
 • gribkovne bolezni.

Стрижка самшитаV okviru profilaktičnih poškodb pri obrezovanju samonikle rastline je treba popolnoma odstraniti vse zasoljene in ugotovljene vetoke, pa tudi obdelati posode raztopin insekticidov.

Razmnožujejo samšit semennim načinom in vegetativno. Drugi način, ki je verjetno skoraj neverjeten, je, da semena samega sebe nosijo zelo visoko. Zelene ali čerenke, ki delujejo, imajo zelo visoko stopnjo ukoreninjenja, material za razmnoževanje z izpadom pa daje každasto strigo. Če želite, lahko čekovice uporabite za nego mlečnih izdelkov.

Uvod za samšitom v domačih razmerah

Samšit čudovito občuti sebe na vostočnih in zahodnih oknahIzdaja bukus se izraža kot sorodna kultura. Kljub temu, da je v domačih razmerah prišlo do lastnih značilnosti, ki mu ustvarijo reputacijo kapriznega rastlinja.

Podokonnik za samšito mora izbrati vodotočni ali zapadni, ali pa ga objaviti ob oknu na ločeni podstavki. Če raste samishta pred tem ostane na južnem oknu, je treba predložitev pritegniti od poldennega sonca.

Če želite, da vaš pitomec ne bo skrbel, je pomembno, da strogo izpolnite režim polive in uvležbe.

V poddonu ni v primeru, da ne potrebujete vode – to lahko preprosto sproži zaganjanje kornevoj sistemske napake.

Куст самшитаRastenie sledi vsakodnevno ponemnogu polivati, kot tudi opryskivati ​​iz aeratorja. V zadnjem obdobju zimskega obdobja policija skrajša do minimuma. Odmerite, da mora biti pri temperaturi 6-10 ° S. Lahko ga postavite med okenske okvirje v stanovanjih s staro načrtovano. Na voljo so sodobnih plastičnih oken, ki rastejo sami za zimovke in jih lahko obiščete na pol v zastekljeni balkonski dveri.

Prenositi samšit je mogoče samo prednostkoj. Po tem, ko rastet on krajne medlenno, to prerazporočiti njegovo priporoča v 2-3 letih. Podstrigajte komnatni buksus lahko krog let.

Самшит в культуре бонсайČe ste izrazil bonitet, se morate spomniti, da sam sam točni ekzemplar ne potrebuje v presadki. Pri poškodovani koreninski rastlini se lahko poskuša zbrati.

Če bodo zavezani k temu, da ta pravila ne bodo upoštevana v domačih razmerah, bo to veliko več let razraščalo vašo neissikajočo energijo in lepoto.

Uhod za samšitami – video