картина А. Куинджи Березовая роща «Bela berza me ljubi, podaljša mi mnenje svoje tonce». Te besede iz starih pesmi izražajo čustvena čustva, ki ljudje kažejo čudežno drevo. Izvestni ruski poét Sergej Esenin je izrazil svojo vzgojo narave, opisal belu barvo pod snežnim pokrovom. Takšni umetniki, kot so Šiškin, Levitan in Kuindži, so zapečatili svoje na svojih slikah.

Hotja berzova se srečuje po vsem Severnem polčasu od Aljaske do holodne Sibiri, samo v Rusiji ona obrela takšno priljubljenost. Toda neizbežno simbolično lahko sodelujejo v tujini, vselej pa so bili povezani s dobroto in ljubeznijo.

Interesne informacije o lepoti berze

Njegovo ime drevo je prišlo na čest drevnej slavjanske bogini dobrih načinov. Zato ne posamezno, kaj so naši predpisi narekovali njeno drevo 4 del: za čiščenje, vračanje, uporabo in zmanjšanje. S pomočjo berzove venike se je čisto zdela. Nastopi iz začetka sprejme za zdravljenje. Dëgtem smazyvali kolësa telegi. Lepota drevesa, ki se je v času letnih večerov vzpenjala.

Berezova lučina je bila osvetljena z belih krestjanov, ko so se vrnili v polje. Drevni zapisi na svinkah iz belega drevesa hranijo do sih por.

jajco Faberže iz kareljske bereze Zanimivo, kaj znameniti Fabrike leta 1917 so izdelale roskošno jajce iz belih drevesin.

Poleg tega je na eni strani iz jubilejnih denarnic Rusije, ki je začelo to velikolepno drevo. Poistine berzoza – simbol velike države.

Splošna značilnost znamenitega lesa

удивительная березовая рощаNe glede na to, kar je znano mnogim ljudem, ne bo videti, kaj bi si lahko ogledali v bližini. To je zunaj lesa z gladko belo kolo, na površini, ki gleda na dolge škarje. V starem lesenem okolju je del korita pokrit s številnimi koreninami, na katerih se prikažejo gluboke treščine. Z višino lahko dosežete višino 30 metrov. Крона – раскидистая. Ne glede na to, da je v berzovskem rodu vedno veliko sveta, kar pomeni, da nima skoraj nobenega vostora.

Ali je skolko letnik živ? Nekotorye vidy – do 400 let. V bistvu raste rastlinje okoli 200 let. V vsakem primeru, dolje, če človek.

береза ​​ранней веснойV molodogo derevca vetvi okrašeni v bujni ali rdeči barvi, ki so občasno obretujejo sizij odtenok. Na njih so ravnomerno razporejene majhne borovočke, opominjajoče miniatjurske busene.

Lahko najdete formulo v videu rombikov ali tregovnikov. Običajno so zaostali na končikih in zobčatih. Listova plastina slegka kožasta, vesna klejka. Окрас-ярко-зелёный.листья березы

Barvni barva se pojavi na drevesu v aprilu ali maji. Socvetija predstavljajo sebe v različnih rodah. Moške možnosti se pojavljajo letom in okrašenim, začele so v zeleni barvi, nato pa v buji. Každa strežnica pokriva posebne vodnoenergetske snovi za zaščito pred morozovi. Prav v tem pancire oni zimujejo.

березовые сережкиS prihodom vesny, moški strežnik se povečuje, in preprečujejo, da delujejo žëlty tychinki. V obdobju cvetenije so izčrpale ogromno število pylcy.

Ženske čevlji, ki se običajno pojavijo na bokovih straneh vetoka. Oni so nam pomagali pri partnerjih, a po poskusih so ostali na drevesih. Moški so strežniki, ki so padli na zemljo.

созревшие плоды березыV avgustu na berzi že obstajajo plodovi, ki so povezani do določenih zim. Predstavljajo sami miniaturni oreh s prozornimi krilami. V ugodnih razmerah, takoj že prorastujejo.

Osebno poraža voobraževanje krmilnega sistema s konektorji, ki stalno potrebuje vlago.

корни березыV svoji sestavi vstopijo 3 vrste korekov:

  • osnovni korenin;
  • bokovski elementi;
  • придаточные корешки.

Če se v času razvoja razvijejo osnovne korenine, jih je treba nekoliko povečati. Po tem bokovski elementi kornevoj sistema začnejo aktivno rasti na različnih straneh. Podatkovni koreki so skoraj na pošti in nimajo odgovorov.

Obyčno vozle berze se srečujejo malo drugih деревьев. Glavna razlog – močna konektorska naprava iz pošte pošilja skoraj vse uporabne snovi. Če želite, da se na prvem mestu udeležijo naslednjih učencev, uporabite posebno značilnost lesa.

Zaradi tega, ker so koreninski piškotki na voljo, niso zelo gluhi, pri samem vetru lahko pride do poškodb.

Načelo sažency raste v zamenjenem tempu, glede na to, da glavni koren ne speši sdavati svoje pozicije. Kakor le on odmira, bokovni korenini začnejo aktivno razvijati in berzozovo drevo ukorenjajo.

berezy v poberežʹâ rekiPoleg tega, ker ni primerno za pošto. Ona čudovito preživi na pesčanih in sugliinstih gruntah, črnozëmah in celo obednënnih zemljih. Vstreča se v poberežja rek in celo morej. Karlikovi vidi rastut na kamnitih zemljiščih in v tundre, kjer je večna merzlota.

Zahvaljujoč svoji nepripravljenosti, je odlično, da uživa na danem udeležencu. Sažatʹ je mogoče jeseni ali rannej vesnoj.

Ne sledi izbira za zaposlitev velikih nemolodij. Oni krajnje redko pridejo na novo udeležence. Optimalni prevoz vozil za vesenne posle – 3 leta. V zimskem času lahko posadite berlinsko osemletnega leta. Semena se izogibajo neodvisno od časa leta.

Dolžina življenja je odvisna od vrste in mestnih razmer. V bistvu je to več kot 100 let.

Samye znani vidy berz

Izdano je to drevo, učitelji so prišli k izvodu, kaj v naravi se sreča okoli 100 vidnikov. V celoti so jih razdelili na 4 skupine:

  1. Albae. V skupini, ki prihajajo v berzove, imajo bele barve barve.
  2. Costata. Derevja ima rebristyj stvol in list s šeršavo površnostjo.
  3. Acuminatae. Vse te skupine rastejo na večjih širinah in se razlikujejo od velikih.
  4. Nanae. Vse karlikovne sorte z mehkimi lističi se nanašajo na to skupino.

Posredujte najbolj priljubljene video posnetke, ki se srečujejo na ozemlju Rusije.

Берёза бородавчатая

береза ​​бородавчатаяTakoj vidna višina doseže 20 m v višino. Imenoval je, da visijo vetvi in ​​gladek stvor z belovato korojo. V starem izvirniku spodnja del stvo je kupil tëmno-sivo okras koro. Na njen način se tudi prikažejo gluboke treščine.

Vetvi takoj berery – rdeče ali bujne barve. Na njih ni mogoče razgledati melike smolistye borodavočki. Odsjuda in naslov vrste dreves. Poleg tega, za to, kaj se bo vrtelo navzdol, se bo imenoval berzoza poklicala. Krona je vsekakor široka, vendar v zrelih letih starejša naslednja progresivna z opuščenimi navzdol vetvi.

Običajno v videu romba ali treugoljnika. Imenovajo kinoobrazno osnovo in glavno površino. Zračni list, zobčat, končič – zaostrennyj. Sestavljajo nežen vonj, še posebej vesen, ko se drevo razpusti.

bereza borodavčata rannej večneV tem obdobju se na njej ne pojavijo gole in manjše počke. Na podlagi njih so naslednje razširjene, na verhuške z ostrim končikom.

Berjozove strežnice rastejo na vseh vetkah. Po izkušnjah na njihovem mestu so prikazane plošče v nadaljevanju oreha s krylyškami. Sozrevajo v konce leta ali v september.

Tam, kjer rastët berzoza borodavčata vedno čistyj zrak in nezemna lepota. Vstreča se drevo v mešanih lesah ali v čistih berzozovih nasaždenjih.

Drevesina drevesa velja za eno najboljših naravnih materialov za izdelavo mebel in različnih podstavkov. Zelen se uporablja v medicini. A berëzovyj sok – edinstveno uporabno pitje.

Берёза пушистая

береза ​​пушистаяNajbolj učinkovito razpršen vid, ki se srečuje po celotnem ozemlju Rusije – to je najboljše mesto. Ona raste kot v evropski državi, tako v sibirski tundre.

V naravni sreči se drevo čudovito počuti med drugimi znanimi ali hvojnimi sorodičeji. V idealni varianti so ustvarili berzovske roči, kjer se drugi drevesi ne pojavljajo. Če vzdržujete toploto, prenesite dovolj nizko temperaturo.

Na fotografiji, ki jo vidite pušisto, si lahko ogledate šikarno raskidistujo krono, ki doda drevo velikemu videzu. Izrastaet ona do 30-ti metrovoj višine. Obdobje stiska doseže približno 80 cm. Kora na ♥ vedno bela brez glubokih treščin. Na ощупь она – гладкая. Če hočemo, mladiči imajo v bistvu bugo ali rdečo barvo, v desetih letih življenja je stabilen in več se ne spremeni.

V izjemnih primerih, ko je prišlo do pojavljanja, vetvi v podatkih o okužbi nimajo majhnih borodov in ne povzročajo pomanjkanja. Krona mladič sažencev vzkaja in strojna. V vzroslyh – раскидистой форме.

Moške ogrlice v črni barvi in ​​se pojavljajo na vetkah letom ali jeseni. Tam so blagoslovljeni, ker se srečujejo z ženskimi strežniki, ki hkrati izražajo mlade moške lisice.

Cvetut v aprilu ali na začetku maja, po čem se zaroždajo plodi v nadaljevanju oreškov. Vsak od njih ima 2 prosojni krili, ki omogočata, da se dvigneta daleč od lesa.

Listina v berzozi pušisto naslednjih, dolžine do 7 cm. Forma – jajcevidna ali rombičeska z zaostrennim končikom. V mladosti деревьев они светло-зелёные. V starosti temnenje, jeseni – žolto barve.

Берёза Шмидта

береза ​​ШмидтаOdlične informacije o ruskem učenju so se posvetile posebnim lastnostim milog lesa. To je nastalo v času posebne ekspedicije na Daljnemu mestu. Prvič je opisal to nenavadno drevo. Njegovo ime je bil – berjoza Šmidta, na čast slavnega učnega.

V naravni sreči, v krogu Daljne Vostoke, se srečuje na japonskih otokih v Koreji in na Kitajskem. Tudi vse, kar je narejeno na poštni pošti, je neprimerno od skala. Ona soseduje z različnimi lastnimi drevesi v mešanih lesah. Zanimivo, kaj v času požara, ona ostane nepredvidena. Eë edinstvena drevesina ne gori, za kaj je dobil naslov – železna berza.

Derevo ljubi veliko sveta, zato lahko v lesu, zaradi česar bi lahko bil izognut, iz streljanja proti soncu.

To edinstveno vostočno drevo se pojavlja v mnogih botaničnih sakih Moskve in drugih gorodov Rusije. Zato kupijo mladosti sažency in se usedejo na dače, v celoti resnično.

Vnešno drevo ni preveč podobno berzu. Eë nemnogie vetrovi rastejo pod uglom 45 stopinj, glede na stelo. Vyrastaet drevo berzoza do 30-ti metrovoj višine. Kora v mladosti sažencev seroge ali bujne barve, vetrnice – črne. Ko bo prebival, bo starejši, če bo temnejši in si bo pridobil črni videz.

Listovna plastina v ovalni obliki z zobatim obrazom. Rascvetaet železna lepota v maju, po čem se pojavijo jajcevidne oreške. Ko so sozrejuti, se razvejajo vetrami na različnih straneh. Pošlji v ustrezni pošti, semena prorastajujo, prevraščajo se v čudovita drevesa.

Берёза карликовая

береза ​​карликоваяTaka miniatjurska severna lepota se srečuje na holodnih prostorih Severnega polčasa. Ona je tudi izdelana v alpijskih gorah, v tundre in na mohovih bolotah.

Berëza karlikova – to je razveseljen kust, ki izraža do 70 cm. Ali vetočki imajo pušistujo ali barhatistujočo površino. Okras kory – črna ali črna.

Listina ovalne oblike. Края – зубчатые. Zgornja plastna lista je bila okrašena v temno zeleni barvi in ​​nekoliko bleščeča. Nižnjaja del – svetla, slegka pušista. S prihodom oseni so nastanjeni jarko-krasnimi, kar izgleda zelo šikarno.

Cvetët drevo do tega, kot se sproščajo, in plodonosit 2 meseca – maj in junij.

Sodobni biologi uvrščajo več virov severne lepote, ki odlično uživajo na različnih mestih. Oni skromno izražajo višje od 5 metrov, nekateri iz njih pa še manj.

береза ​​плакучая ЮнгаEden od dekorativnih površin karlivogovega lesa je berza plakuča «нгаng». Ona izraža za 10 let vsega do 5 m v višino. Diameter miniatûrnoj kroni od 2 do 3 m. Vetvi izvirno sisajo navzdol, spominjajo ivu ali japonsko višnjo. Izjemno posebna lastnost plakučev, ki privlačijo cene zelene lepote.

Če želite ohraniti takšno formulo, morate narediti dekorativno obrezko. Osebno je to ohišje, ki se nahaja na zemlji. Postopek se izvaja v obdobju, ko se pojavi “spit”. V rezultatu na strani udeleženca se bo živalska cona pojavila od poljskega sonca.

Berёza Эрмана або каменная

kamenna berezaNjegovo ime drevo je ostalo v spominu o nemškem učenju Georga Эрмане. Berëza Érmana lahko pride do 400 let, zato je dolgotrajno.

Vyrastaet do 15 metrov. Diameter stiskalnice pri tem doseže 90 cm, kar se šteje za nenavadno oznako. Kora kamenine bergozy burog ali tëmno-serog barve. Po merilih rosta ona pokriva trešine, ki jih oblikujejo na podlagi masivno štrli.

Poluprozračna krona je sestavljena iz neposredno stalnih vetrov, nizkozmogljivih navdihov. To je dobro na fotografiji, ki je prikazana na fotografiji.

Derevo ne zahteva posebnega prehoda. Rastët na kamnitih neplodorodnih gruntah. Odlično prenaša pomanjkljivosti vlade. Objavljeno na Daljni Vostoke Rusije, v Japoniji, Kitajski in Koreji.

Берёза вишнёвая

береза ​​вишневаяDovolno pogosto takšen videz berjaz se imenuje sladka ali težka. Ona se nahaja v višini do 25 metrov. V mladosti drevesa krona v videu piramide. Berëzy so nastale v okrožju polproizvodne krone, ki so prisotne iz večjih vetrov. Stil вишнёвой берёзы шероховатый, тёмно-коричневого кольору z glubokimi treščami. V mladosti sažencev ima aromatičen neposreden zapah.

Derevo je dolgožitelem. Predvsem rastët na kamenistyh počah, no ne prenaša surovih zim. Berzoza je bila prvič zafiksirana v Severni Ameriki. Trenutno je izjemno priljubljeno v Pribaltikah, Belorusiji in Rusiji.

Берёза речная або чёрная

речная березаDanni vid je toplotna energija sredi trga. V višini doseže – 30 metrov. Širina stvola – 100 cm. Ažurna krona je sestavljena iz nižjih vetokov, ukrašenih ovalnih listov. Sverhu so okrašeni v temno-zeleni barvi, a snizu-beli ali serovati.

Kora povzroča gladovno ali grubovatoj. Okras – siva ali črna. Nekontrolni ekzemplarji imajo kremo-rozovno koru, ki se odlikuje od slono bumage. Berëza rečna ali černa sestanek v Soedinënnih Štatah, ki se šteje kot toplotni les.

Карельская берёза

карельская березаTa vrsta piva se prikaže v višini lesa ali hiše. Derevja izražajo od 5 do 8 m v višini. Кусты обычно низкорослые. V bistvu karelske berze si lahko ogledate veliko primerljivih bugov in nevronov, ki opozarjajo na mimomorne risbe. Поистине очаровательное деревце!

Razmislite o najbolj priljubljenih videoposnetkih, ki jih lahko zamenjate, če vsak od njih ima svoje prelesti. Visoke in nizkorasle, strojne in plakutne, «kamnite» in «železne» – vse, kar dajejo ljudem, niso postavljene. Vendar simboli dobrodelnosti in ljubezni, ki jih po-prežnemu navdihujejo romantične narave, pišejo čudovite izdelave.

ukrašenje dačnega udeleženca berezeEë vetki se neizogibno uporabljajo v ruski banki za polno čiščenje organizma. A degtârnoe milo se šteje za pervoklassnym naravnim sredstvom gigieny. Poleg tega je berza ukraševanje več udeležencev, napolnjenega njegovega zelenja in tene. Mogoče, razmisljaja pod njo o smysle življenja, ki je napisala stihotvorenje ali sliko.

Video posnetki in primeri marca