клен татарский Talen, ki je poseben, je odporen na izjemne lastnosti kaprizma. On lahko prenaša zasuhu, ne bo zatiral doždej, morozov in silnih vetrov. Zato kulturo pogosto porabijo v mestnih skverah in parkih. Vendar to ne pomeni, da klen tatarski ne priživi na ozemlju zagorodnega doma. Znanokomisja v bližini z edinstvenim rastlinjem.

Skromni dolgožilec brez izhoda

klen tatarski v naravi Podrobno opis klena tatarskega začastuje načine, kako njegovo območje obitanije.

V naravni sreči se sreča na ozemlju:

 • vostočne in centralne Evrope;
 • Малой Азии;
 • Дальневосточной части Сибири.

клен татарский в ландшафтеProizvaja kulturo v široko razširjenih lesah, v bregovini in navdihuje majhne sklone. Ee vozrast doseže 100 let, pri prizanesljivem stanju pa se rok poveča v 2 -krat. Talenjski klen predstavlja drevo, visoko do 12 m, ali pa rasidistni večnamenski hišnik. Lahko ga imenujejo tudi črno-beli iz nenavadne barve kož.

листопадное растениеKultura se nanaša na listopadne rastline. Površina je ustvarjena in pokriva gladko barvo sero-črne barve. Na njej ni na voljo veliko edinstvenih temnih pomnilnikov, ki so časovno rastreski. Tonkie, slegka opuščene vetrnice, imajo izdane rublje in temno-krasne počke. Vse, ki jih uporabljate, je preprosto, ki je na voljo v nasprotnih vrsticah.

форма листьевPlastična plošča je lahko popolnoma ali popolnoma na voljo iz 2-5 lopastej. V obliki so ovalne ali deltovidne. Dlina od 5 do 11 cm. Naružna delna lista je okrašena v nasičeno-zeleni barvi, tišna, čutna svetlo. Prožilki «ukrašeny» miniatûrnimi vorsinkami. Osenj plastike obretujejo ognjeno-rdeči odtenok, po čem brezvozvratno “umirajo”.

цветет клен татарскийVečinoma sredi peščene zelene barve se pojavljajo belo-zelene rože s čisto odlivom. Premer butonov – največ 8 mm. Njihov istočasen dušovit vonj, zato privlačijo številne naseljence, v tem številu in pčelu. Cvetočki se držijo na dolgih češnjah in se zberejo v píšno ščitovidno metelku. Period cvetenija traja približno 2-3 ure.

плоды клена татарскогоPlodovi klena tatarskega predstavljajo miniatjursko krilko. Sestavljena je iz 2-h polovic, dolžina vsake od 2 do 2,5 cm. Plastike so na voljo pod ostrim uglom in okrašenimi v zeleni ali nasenčeno-rdeči barvi. Osbenju oni obretujejo burovaty ton. Po polnem sozrevanju semena ostanejo na celotni sezoni.

Rastenje se sprosti na 14 dni, ko se pojavijo vsi njihovi “sorodičevi”, vendar ne pričakujte vseh.

Kako posaditi klen tatarski na udeležencih

posebnosti izražanja klena tatarskegaČe želite pridelovati na novem mestu, je potrebno uporabiti agrotehnike za njegovo izražanje. Ta način je primeren za dekorativno drevo in kuhinjo. V skladu s shemami, predhodno pripravljenimi specialisti, klen tatarski visaživa na udeležbo na ranneju vesne ali na popoldansko jesen. Glavni pogoj je sozrevanje, ki bo začelo ali popolno zadrževanje listov.

Sažency kupujejo v specializiranih trgovinah ali pitomih. Kačestveni izvajalci določajo v kornevoj sistemu in zunanjemu pogledu na začetek. Oni bi morali biti brez poškodb, suhih udeležencev in gledalcev.

Izbor mesta

mesto posadke klenaZaradi tega, kar raste, je priljubljeno sončno svetlobo, njegova velikost pa je na odprtih mestih. V skrajnem primeru, uporabite v polteni. Vendar pa v takih razmerah velja za nasičennost okrasa listov in socvetij. Želelo bi, da bi na klen tatarskem, čeprav pol dneva svetilo solnce. Razmeščajo ga na razdalji 3-4 m od skrbi, stanovanja ali gospodarskega objekta. Če načrtujete ustvarjanje zelene plošče, to pomeni, da bo v intervalu približno 3 m.

Лунка и питательная почва

выкопать ямуVes delovni položaj mu je pripravljen, da se začne, kako sledi, napreduje. Ee glubina mora biti v mejah 50-60 cm. Širina, približno 70-80 cm. Pomembno, če želite, da ustrežejo velikosti kornevojnega sistema. Če so udeleženci preglasili glinasto počvo in blizu zaprli gruntovske vode, ki uporabljajo drevesa.napolnenie posadnoj jamy

Pridobite vsak iz materialov:

 • gravij;
 • мелкий щебень;
 • галька;
 • битый кирпич.

Največja dolžina mora biti približno 15-20 cm. Poleg tega, izvlečeni iz jamy grunt premikajo s pregnoemom, dernovoj zemljo, peskom in kompostom. Pri nepotrebnem vgradnjo kompleksnih mineralnih pripomočkov. Ta sklad pomeni znatno pospešitev razvoja kulture. Čez nekaj let višina klena tatarskega lahko doseže dvemetrometrične oznake.

крепление саженцаDaleč lahko omejijo pripravo pripravljene voronke, na začetku pa jo zadržijo v navpičnem položaju. Kornevno sistem natančno razrešuje, da bi lahko dobil dovolj cenovnih komponent iz pošte. Obrazovalno prostor zapolnjujejo zemljišča, ki jih etapno uplotnjujejo.

Če klen tatarski visagiva za oblikovanje živega izvora, to pomeni, da drug drugega razstavijo 3-5 m.

Uvlažnjenje po nalogu

уходNe glede na neprimerno kulturo, takoj po zaposlitvi, ona potrebuje v običajnem polivu. Vsak dan pod molodoe drevesce vlijejo 20 litrov vode. Ko zgornji šar zemlje prosihaet, ga tŝatelno vzrihajo. Zahvaljujoč temu kornevalnemu sistemu dobiva dovolj kisline. Da bi preprečili španjolsko vlago, prizemna poverilnost zavira tudi večino torfomov. Na podaljšanju 3-4 popoldanskih letnikov, ki podkamlirajo mineralne udobne snovi.

Zaključek in pozornost k rasti

pozabljen uhod za sažencem klena tatarskegaVse, kar napolnira zemljo, prikazuje neprekinjeno ljubezen Творца. Podobni obrazci in ljudje se morajo nanašati na svoje zasebno vlado. Začetek izražanja klena tatarskega na dan, pomembno je, da se upoštevajo priporočila strokovnjakov. V nasprotnem primeru hitro raste ali izgubi svojo nepopravljivo dekorativnost. Mlado kulturo polivajo en raz v nedeljo. Vzroslym zemeljski plin dovolj 20 litrov vode v mesecu. V času, ko se doza in pogostost polivov povečajo, se analizirajo ugodni pogoji. Pri običajnih atmosferskih presadkih, polivi popolnoma čudoviti.

Obrezka

obrezka klena vesnojRanej vesnoj in pozdnej jeseni drevo podvergajujo sanitarno obrezovanje. Začelo se je z njim, osmatrivajo, potem pa udaljujejo suhe in poškodovane zmage. Kronu oblikujejo v začetku leta. Zahvaljujoč temu klenu bo stilsko in privlačno videti, zanimalo se bo vaše začetno mesto na določenih udeležencih.

Napadanje prebivalcev in priprava na stene

borba z vreditelji klenaK sožanju, velika kultura neredko trpi zaradi vreditelej. Ne nego napadajo različne sosušne nasekomye (tlja, ščitka, črvec). Листья поражают клещи, гусеници и пилильщики. V korneviŝe orehotvorka odlagava ličinke. Semena uničkožavajo žuki. Poleg tega lahko, tudi pri dostojnem mestu, klen lahko porazi mučno roso ali nekrozo. Če želite izbrati drevo iz neduga, živil in veter, obratujejo kemične snovi, ki se prosto prodajajo v trgovinah.

V času postopki uporabljajo posebna sredstva zaščite:

 • dolg plašč;
 • respirator;
 • очки;
 • перчатки;
 • резиновая обувь.

Vsem nevarnostim, ki bi jih bilo treba skrbeti in po možnosti, zavirati. V naslednjem času holodnega časa leta mladostniki potrebujejo pomoč v dodatnih razmerah.mulčiranje pristvolnega kruga

Za uporabo uporabljajo:

 • древесные опилки;
 • толстый слой мульчи;
 • обычную мешковину;
 • сухую листву;
 • хвойный лапник.

Ljudje iz teh materialov pokrivajo rastlinsko rastlino. Višji klen tatarskega stojala prenese nizko temperaturo in ne potrebuje “podpore” osebe. Kot vidno, postopek izražanja kulture je sestavljen iz preprostih dejanj. Za začetek je izbrano preprosto odprto mesto. Kopajte mu, zaspajte dno drenažem. Daleče akkuratno dimenzionirajo saženec in zapolnijo prostor zemlje. Uvod izvajajo po splošnih shemah.

Odličen medonos klen tatarski – video