мелисса лекарственная

Melissa zdravilna – velikoletnejše travynistoe rastejo družine Яснотковые. Ona je znana po svojih izpopolnjujočih lastnostih, vendar spekter njihove uporabe bolj širok. Čudo-travko lahko dodate v jedi in napitke v količini pripravljenih, prav tako pa pripravite lečebne izdelke, namizne računalnike in vrhunske na njihovi osnovi. Rastenje je široko razširjeno v zmernih klimah, zato ga je mogoče zagotovo samostojno ali izraziti na udeležencih. Kljub temu se melissa v tabletah in v obliki suhe suhe trave prodaja v aplikacijah.

Melissa zdravilna: opis rastlin

куст мелиссы лекарственной

Melissa – zdravilno rastje, ki proizvaja v Evropi, Aziji, Afriki in Severni Ameriki. Njegove lastnosti so še spominjale v kronikah Drevnego Rima in Grčija. Danes mellissu kultivirajo za uporabo v kulinariki, medicini in kozmetologiji. Videti je kot majhen travnanistyst kust, močno razvejan in pishnyj, z okroglimi listi. Rastenie je mogoče prenesti z mejo, ki ima podobno formulo. Osnovne razlike med temi elementi – to je zapah. Če raste med palcami, se na listih pojavijo majhne liste, ki se takoj pojavijo s stalnim vonjem mentola. V sestavkih zdravilnih zdravilnih vsebin je manjše število éfirnih maslov, zato trava ni namizno aromatična.

Pri rastlinski mešanici se pojavi lahka limonina embalaža, za katero je rastlina našla uporabo v pčelovodstvu. On odpušča pčel, zato pred delovnim časom z njimi dovolj zapasti svet svežega.

Za pripravo zdravilne dejavnosti je pomembno, da to storite, kot se pojavi v obdobju njene cvetenja. Dejstvo, da melisi ne spadajo v njeno korenino, zato mora biti potrebno le steblo in list. Ih izsušivajo v teplom, suhom in dobro prevetrivanem prostoru, nato pa v majhnih mesih iz tkanin za dolgotrajno shranjevanje hrane (do 12 mesecev). Ne pozabite, kaj je najbolj koristno, če pride do trava, pa tudi v ekološko zdravih mestih. V tem primeru je bolje, da na lastni strani sodelujejo v domačem okolju.

Himični sestavek in mehanizmi delovanja

химический состав мелиссы

Polezna lastnost travy melissy in okusne kakovosti obujene njihove kemijske sestavine. Vse sestavine, ki so bile zbrane v optimalnih proporcijah in so vključene v vrsto učinkov po sprejemu v notranjost. Pred uporabo zdravil, ki so v uporabi, je treba označiti z njihovimi sestavinami in pojmom, kakšen učinek bodo proizvedli.

Mešanice mešanice so predstavljene z naslednjimi elementi:

  • éfirna olja (ki se nahajajo v največji koncentraciji) – istočnik terpenoidov, ki odkrivajo protivospasitelno in protimikrobno delovanje;
  • terpenoid citronellal proizvaja lahek sedativni učinek, zahvaljujoč čemu melissa izpostavi v sestavinah, ki jih bodisi odvajajo;
  • terpenoidy geraniol, citronellol – naravni spazmolitiki;
  • rožmarinova kislina – pomembna v količini protivirusnih komponent (zlasti učinkovita proti virusu gerpesa), kot tudi snemanje vospalenja;
  • druge sestavine: flavonoidi, smole, dubilične snovi, saponi, vitamini A in V, mikroelementi.

Analizni elementi omogočajo, da uporabite vse, kar potrebujete za uporabo, in kako vpliva na organizacijo osebe. Kompleksna sestava z gramotno uporabo omogoča izboljšanje samozdravljenja, izločanje zaradi vnetnih bolezni in virusnih okužb, pa tudi spodbujanje imunosti in toniziranja organizma. Nastopi, odkritja, nastopi: obstaja ogromno število receptov, in pomembno je vedeti, kako pišete travu medisov za največji terapevtski učinek.

Prikaz in uporaba

сушенная мелиса

Tako kot kakršno koli drugo zdravilo, ki raste, melissa kaže vrsto učinkov v organizmih. Ee je mogoče sprejeti v notranjost ali namerno, odvisno od prikazanih. Spektr uporabe te travu je zelo širok – pri redni uporabi, ki hkrati vpliva na vse sisteme organov.

Težave s srcem in živčno sistemo

lečebni napitek za srce

Ena izmed najbolj priljubljenih aplikacij – melissa za srce. Ona normalizira arterijsko dajanje pri hipertonijah, kar pozitivno vpliva na pokazatelje srčnega tveganja. Priporočljivo je tudi, da se zdravijo pri ishemični bolezni, aterosklerozi in drugih nevarnih boleznih, ki povzročajo srčno-sosodni sistem, pri ustreznih dodatnih metodah zdravljenja.

Izvleček melisov, populariziran pri različnih razgradnjah živčnih sistemov. Strahi, častni premiki razpoloženja, zmanjšanje delovne zmogljivosti in apatija, depresije in druga stanja, ki povzročajo živčne motnje, uspešno odpadejo in pridejo do nas rastlinska izpostavila sredstev. V tem številu melissa omogoča normalizacijo hitrosti in hitro izločanje brezskrbnosti.

Pomoč v ginekologiji in bolezni ŽKT

odvar pri bolezni na žkt

Poleg tega se uporabljajo v ginekologiji. Bolznenne oŝuŝevanj, vzvanne menstruacijemi ali klíksom, uspešno kupijo prímom odvarov in namizja. Vsebujejo protivospalitetne komponente in spodbujajo politiko, zato so bili učinkovani na središče izvora bolezni. Tudi ta sredstva se priporočajo v obdobju brejosti in laktacije za izločitev, povezano z namenom, da se doda, ali zato – za povečanje izrazitosti mleka. Trava melissa za moškega je tudi prikazana pri zdravljenju vnetne bolezni, najbolj možne.

Druga področja uporabe teh rastlin-bolezni želodčno-kislega trakta. Trava prikazuje mogočen in lahek slabilen učinek, ki omogoča obnovitev fermentov v kišečnikih. Prav tako povečuje izrazitost in odpravlja želodec, preprečuje razvoj želodčno kamnite bolezni. Poleg tega lahko uporabite tudi v profilaktičnih ciljih, da podprete stanje piškotvornih sistemov v normah.

Melissa pri napredku in težavah s kožami

prodaja melisssy v apteke

Če želite, ga lahko dodate v čaj ali pišete v odprtju pri postopkih in ORVI. Ee komponente ukrepljajo imunski sistem, kupujejo vospatelne procese in močno vplivajo na patogeno mikrofloro. V tem številu je mogoče dati otrokom mlajšega leta. Vendar pa se zdravljenje melisoja in nasprotovanje pri uporabi posameznikov, zato je bolje, da se konstituirajo z vračom.

čaj iz melisis zdravilne

Nastopi melisy, ki so namenjene za uporabo. Priporoča se pri gnojnih boleznih, v tem številu pri furunkulezi. Vendar pa je v domačih razmerah koristna pri pojavljanju akne bodisi za zdravljenje povečane življenjske vrste. Otvorite melisse, ki vam bodo omogočile, da izpokojite občutljivo kožo.

Ne glede na to, sredstva, ki temeljijo na tem zdravilu, se lahko pripravijo samostojno, zdravniki pa ne zavračajo uporabe zdravil pri uporabi zdravil. V odličnih primerih od mnogih drugih ljudskih metod je dokazala svojo učinkovitost in varnost. Posebna priporočila za normalizacijo stanja nervne sisteme.

Protivopokazanija in pobočni učinki

obstaja nasprotovanje od uporabe

Ne glede na ogromno količino koristnih lastnikov, ki se nahajajo v zdravju, pred njeno uporabo stane, da se konkonstituirajo z vračom. Če se v zdravem človeku pojavi alergijska reakcija na to rastlino, vnesite do ocene Kvinke. Predhodno to ni mogoče, vendar pri pojavljanju prvih simptomov (stopnje slizivih, pojavljanje sipov) je treba nujno začasno prekiniti zdravljenje. Drugi faktor, ki ga je treba učiti – melissa in davanje.

Pri gipotonijah (znižanih arterijskih obsodbah) lahko pride do izgube stanja.

Recepti na osnovi melisy

odvar из мелиссы

Pred uporabo medicinskih zdravil je pomembno, da jih pravilno pripravite. Če jih shranjujete pod pogoji za lastno moč, bodisi pod odprtim soncem, rast izgublja svoje uporabne lastnosti.

Sami preprost recept – dodajte nekaj svežih ali suhih vetočkov v čaj. Dodali so aromo in aktivirali organizem v boju z infekcijo:

  1. Odličen izdelek – najpreprostejša možnost za njegovo pripravo. Na loku izsušenega izmenjevalnega sira se dobi 1 stakan vode. Pomislite na vodenje do kipenije, potem pa ukinite na medlennem ognju še 10 minut. Ko tekočina pade na sobno temperaturo, jo je treba oceniti in vzeti v tečaj za vsak dan.
  2. Nastopi melissi – uporablja se pri teh že prikazanih, kaj in odvarnih. Suhuju travo melissy je potrebno zalivati ​​s kitajo in pustiti na noč v teple. Konec koncev je pripravljen, kar lahko razdeli na več porcij in sprejme več razlik na dan.
  3. Nastojka iz melisy na vodki polezna pri brezžični uporabi in za namerno uporabo. Za njeno pripravo se bo začela suha trava in voda v sorazmerju 1: 1. Nekaj ​​časa nastane 2 nedeli v tem temnem prostoru, nato pa procesirajo. Židkost sprejema vnutarj po ložke.

Trava melissa, koristne lastnosti in nasprotovanja, ki potrjujejo uradno medicino, se prodajajo v vseh aplikacijah. Prav tako jih lahko kupite v tabletah – takšna oblika je bolj priročna in omogoča natančno razvrščanje odmerkov. Poleg tega je mogoče dodajati v kakršne koli količine. Ona šteje univerzalno naravno pripravo, dolgo hrani in obogati okus in aromatične jedi in napitke.

Video o koristnih lastnostih melisy