Tatuajul samoan, sau „tatau” așa cum este cunoscut în mod tradițional, este profund legat de cultura Samoa. Se face ca o sursă de mândrie pentru moștenirea și cultura lor. A fi oferit șansa de a fi tatuat pentru tinerii samoani este o onoare foarte mare. De multe ori tinerii trebuie să găsească o rudă care să fie demnă să fie tatuată în același timp. În America, tatuajele samoane sunt adesea cunoscute sub numele de tatuaje tribale. Tatuajele tribale au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani. Cu toate acestea, tatuajele Samoan autentice nu sunt la fel de obișnuite.

Ghid complet pentru tatuaje samoane. Ce este și cum să obțineți unul?

Ghid complet pentru tatuaje samoane:

Ce este și cum să obțineți unul

Tatuajele samoane sunt tatuaje foarte adânci în sens și cultură. Pur și simplu să-ți placă modul în care arată nu este un motiv suficient de bun pentru a alege acest tip de tatuaj. Onorarea culturii și a istoriei din spatele acestui tip de tatuaj este esențială. Aceste tipuri de tatuaje sunt foarte dureroase chiar și atunci când se utilizează arme sau mașini de tatuat din cauza cantității de detalii care este încorporată. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele slabe care nu au multă pernă sub piele. Din acest motiv, veți dori să vă gândiți mult la decizia dvs. de a vă face un tatuaj samoan.

Ce este?

Ghid complet pentru tatuaje samoane. Ce este și cum să obțineți unul?

Postat inițial de

Ross Blackman

Un tatuaj samoan se face în mod tradițional cu un pieptene de tatuaj. Tatuajele americane se fac de obicei cu pistoale de tatuaj care folosesc un ac pentru a înțepa pielea și a introduce cerneala. Tatuajele samoane se fac plasând un pieptene de tatuaj pe capătul bățului, scufundând bățul în cerneala tatuajului, așezând pieptenele pe piele și lovind bățul cu un ciocan pentru a forța cerneala în piele. Acest lucru se face în mod repetat, astfel încât, în loc să auzi bâzâitul unui pistol de tatuaj normal, ai auzi atingerea repetată a două bucăți de lemn. Atinge, atinge, atinge, îl aud în cap.

Simbolismul samoan

Ghid complet pentru tatuaje samoane. Ce este și cum să obțineți unul?

Postat inițial de

John ape

Samoanele folosesc aceleași simboluri tribale în tatuare ca în unele lucrări de artă locale. Aceste simboluri sunt peste tot în cultura americană. Multe dintre liniile curbate și desenele cu vârfuri găsite pe popularele tricouri de astăzi provin din tatau-ul Samoa. Cămașele Tap Out purtate de fanii luptei profesionale sunt unul dintre cele mai proeminente locuri în care veți vedea simbolurile tribale ale acestei forme tradiționale de tatuaj. Veți găsi, de asemenea, aceste simboluri în modele de țesături, precum și tapet.

Ce înseamnă?

Ghid complet pentru tatuaje samoane. Ce este și cum să obțineți unul?

Postat inițial de

Michele Wilson

Fiecare tatuaj samoan are un sens diferit. Acest lucru se datorează faptului că toate simbolurile utilizate în tatuarea samoană au semnificații diferite. Au multe simboluri tribale, cum ar fi vârfuri de lance, șopârle, pești, ocean și soare. Cojile de broască țestoasă sunt unul dintre cele mai comune simboluri găsite în acest tip de tatuaj. Fiecare simbol poate avea 4 sau 5 semnificații diferite. Pentru poporul polinezian, cojile de broască țestoasă pot însemna fertilitate, pace, longevitate sau bunăstare. Acest lucru înseamnă că, deși aveți aceleași simboluri ca altcineva cu un tatuaj samoan, este posibil să nu aveți exact același sens. Acest lucru asigură practic tatuajul tău va fi unic.

Trebuie să însemne ceva?

Pe scurt, nu. Tatuajul tău nu trebuie să aibă o semnificație simbolică specială, dar fii pregătit să le spui oamenilor o poveste bună dacă întreabă. Nu este nimic mai ciudat decât să vezi pe cineva cu un tatuaj uimitor, să te îndrepți spre el și să ceri semnificația din spatele tatuajului lor doar pentru a auzi că au smuls ideea de pe altcineva și că nu are un sens durabil pentru ei. Acum nu numai că arăți ca un idiot, dar dacă îi spui persoanei greșite, poate fi mai mult decât un pic ofensator. Aceste tatuaje au în spate istorie și cultură. Dacă nu ești dispus să îi arăți respect față de tine, fă-ți o favoare și alege un alt tip de tatuaj.

Calea grea de a obține un tatuaj samoan autentic

Ghid complet pentru tatuaje samoane. Ce este și cum să obțineți unul?

Postat inițial de

Chihlimbar L.

Pentru a obține un tatuaj samoan autentic, tradițional, trebuie să faceți parte din comunitatea lor. Trebuie să lucrați pentru a deveni acceptat ca unul dintre ei, ceea ce nu este o sarcină ușoară. Gândiți-vă să scoateți coșul de gunoi al vecinului, să le tundeți curtea, orice puteți face pentru a le arăta că doriți să faceți parte din ele. Trebuie să vă dovediți de încredere și dedicați față de ei și de modul lor de viață. Acest tip de acceptare este singura modalitate de a face un tatuaj de la o adevărată comunitate samoană. Poate dura ani de zile pentru a fi acceptat într-una din comunitățile lor, dar odată ce ați fost acceptat, tatuajul va fi o briză.

Modul ușor de a obține un tatuaj samoan

Multe magazine tradiționale de tatuaje din Hawaii și Florida au oameni care au fost instruiți în vechile moduri ale tatuajelor samoane. Ați putea să mergeți la ei și să vă faceți același tip de tatuaj fără toată munca grea care vine din înrădăcinarea în comunitatea și cultura lor. Folosesc aceleași simboluri și metode tribale, dar poți să-ți faci tatuajul fără să petreci ani de viață trăind într-o altă regiune. Acest lucru nu înseamnă că artistul tău local de tatuaje nu poate face un tatuaj samoan acceptabil. Orice tatuator decent poate replica simbolismul folosit în tatuajele samoane.

Îngrijirea tatuajului samoan

Un tatuaj samoan tradițional făcut cu piepteni de tatuaj va trebui masat de trei ori pe zi. Masarea tatuajului rezolvă orice infecție, impurități sau puroi colectate sub piele. De asemenea, este o idee bună să spălați tatuajul zilnic. Acest lucru se face cel mai bine cu apă sărată. Proprietățile dezinfectante ale apei sărate reduc durerea și umflarea. Doriți să vă păstrați tatuajul departe de lumina directă a soarelui și să îl păstrați la rece, reducând astfel șansele de infecție. Aveți grijă să nu înmuiați tatuajul, deoarece prea multă apă face procesul de vindecare mai lent. Rețineți că orice piele proaspăt tatuată este în esență o plagă deschisă. Asigurați-vă că îl tratați în consecință.

Tatuajele samoane sunt unele dintre cele mai complicate arte corporale pe care le veți vedea vreodată. Semnificația din spatele fiecărui tatuaj este personală și, în cele din urmă, tatuajul ar trebui să spună o poveste. Dacă sunteți dispus și capabil să parcurgeți modul tradițional sau modern de a obține acest tatuaj, ar trebui să fiți mândru să îl purtați.