Arta tradițională a tatuajelor maori din Noua Zeelandă s-a bucurat de reapariție în cultura pop de astăzi. Probabil că nu ați auzit niciodată de Ta moko. De fapt, dacă nu sunteți interesat de căldura lui Dwayne Johnson sau Rihanna, probabil că nu ați luat niciodată seama de tatuajele maori. Tatuajele maori sunt pline de simbolism și au o semnificație profundă în spatele fiecărei forme și linii folosite. Dar, dacă ați observat această formă uimitoare de tatuaje, vă puteți întreba cum să obțineți una dintre a dvs. Iată ce trebuie să știți despre realizarea unui tatuaj maori.

Ghid pentru tatuajul maori. Cum să le obțineți și de ce ar trebui:

Ghid pentru tatuajul maori. Cum să-ți iei și de ce ar trebui?

Postat inițial de Houda

Din punct de vedere istoric, tatuajele maori au fost făcute complet diferite de ceea ce a devenit cunoscut sub numele de tatuaj tradițional în SUA. Obținerea acestui tip de tatuaj este un proces lung. Nu este o afacere unică. În mod normal, ți-ai face un tatuaj cu un pistol de tatuaj. În timp ce a devenit acceptabil să faci tatuaje maori cu o armă, oamenii polinezieni și-au făcut al lor cu piepteni de tatuaj. Deci pielea nu a fost perforată cu un ac, ci a fost de fapt sculptată cu o dalta. Dacă sună mai dureros – este. Maori nu sunt pentru cineva care are o toleranță scăzută la durere, indiferent dacă folosiți un pieptene sau un ac.

Alege-ți designul

Ghid pentru tatuajul maori. Cum să-ți iei și de ce ar trebui?

Postat inițial de Renee Evanoff

Maori sunt pline de semnificație personală. Sunt pline de spirale, curbe și puncte realizate într-un model foarte complicat. Dacă alegerea unui design de tatuaj te-a luat pentru totdeauna, un Ta moko va dura și mai mult. Fiecare punct, linie sau formă vorbește despre tine. Dacă aveți frați, există un simbol maori pentru frate sau soră. Dacă mama ta este importantă în viața ta, există și un simbol pentru asta. Există și simboluri pentru obiectivele și atributele personale. Nu trebuie să știi ce sunt, trebuie doar să știi ce vrei să spună tat.

Luați calea ușoară

Ghid pentru tatuajul maori. Cum să-ți iei și de ce ar trebui?

Postat inițial de

Jennifer Lange

Poate că nu doriți să treceți prin toate acele lucruri de semnificație personală; vrei doar ceva care să atragă atenția unui hottie din cameră. Poți face și tu asta. O căutare pe Google vă va oferi o mulțime de idei pentru un tatuaj maori. Dacă sunteți prea leneși pentru a căuta semnificația designului dvs., puteți face o poveste despre semnificație. Nu mulți oameni vor ști ce înseamnă elementele de design oricum. Asigurați-vă că aveți o poveste la care vă puteți ține după ce ați avut câteva.

Decide unde vrei maori

Dacă rămâneți cu tradiția poporului polinezian care a inventat acest tip de tatuaj, locația dvs. va merge împreună cu mesajul pe care doriți să îl înfățișeze. Femeile își luau, de obicei, tatuajele pe spate, gât, bărbie și buze. Pentru bărbați ar fi așezați pe față, picioare sau fese. Da, bărbaților li s-au tatuat fundurile. Sunt eu singurul care crede că tatuarea fundului unui bărbat este … ahem … neobișnuit?

Alegeți un artist

Nu contează ce fel de tatuaj faci, unul dintre cele mai importante lucruri de reținut este să găsești un artist bun. Știu că sună simplu, dar poate fi mai greu decât crezi. Doriți să vă asigurați că liniile sunt curate și că cerneala nu se estompează. O modalitate de a găsi un artist bun este să te uiți la personajele pe care le cunoști. Majoritatea oamenilor când găsesc un artist bun refuză să meargă la oricine altcineva. Un artist bun va putea încorpora ceea ce doriți să spuneți într-un design uimitor.

De ce ar trebui să obțineți un maori:

Ghid pentru tatuajul maori. Cum să-ți iei și de ce ar trebui?

Postat inițial de Elizabeth Jackson

Uită-te la această fotografie, nu este doar adorabil? Oricum, ideea mea este că tatuajele sunt o declarație personală. Nu contează ce tată ai, toți spun ceva. Cu toții am văzut tatuaje care spun că cineva este un idiot. Pe de altă parte, am văzut tatuaje care au fost uimitoare și am spus că persoana care o are este o mamă proastă jamma.

Îl poți roti

Chiar dacă simbolurile folosite în maori vă spun că sunteți un băiat al mamei, care încă locuiește acasă și care vă cheamă mai relaxat, totuși pare uimitor. Amintiți-vă că doar o mică parte din populație va putea să știe ce spune tatuajul dvs. Deci, asta lasă o mulțime de întâlniri potențiale impresionate de tatuajul tău – până când încerci să le duci înapoi la casa mamei tale. Puteți întoarce semnificația tatuajului în orice mod doriți. Fiți atenți la asta, pentru că nu știți niciodată cine a cercetat istoria acestui tatuaj.

Maori nu sunt niciodată terminate

Unul dintre lucrurile frumoase despre tatuajele maori este că acestea sunt realizate într-un mod pe care le puteți adăuga oricând. Cu tatuajele tradiționale este uneori greu de legat într-un design la altul, dar cu Maori’s există întotdeauna o modalitate de a adăuga la acesta fără a compromite frumusețea tatuajului original. Pe de altă parte, nu trebuie să adăugați niciodată unui maori dacă nu doriți.

Tatuaje exclusive

Ghid pentru tatuajul maori. Cum să-ți iei și de ce ar trebui?

Postat inițial de LindaDavid Hardison

Toată lumea are tatuaje de stele, sau inimi, sau cranii. Sunt unele dintre cele mai comune tatuaje de acolo. Nici măcar nu trebuie să mergi pe un bloc în majoritatea cazurilor pentru a vedea pe cineva cu unul dintre aceste tatuaje. Dacă doriți ceva care să facă pe cineva să întoarcă capul, șansele sunt una dintre acestea care nu o vor face. Pe de altă parte, un tatuaj maori este mai neobișnuit, mai izbitor. Există ceva de spus pentru un tatuaj care îi face pe oameni să întoarcă capul. Dacă tatuajul pierde unele dintre stigmatele pe care le-a avut în deceniile anterioare, doriți ceva care să atragă atenția.

La sfârșitul zilei, tatuajele maori nu sunt pentru toată lumea. Este un lucru bun. Cu cât ceva este mai popular, cu atât este mai puțin special. Tatuajele maori sunt speciale datorită istoriei artei și a poveștii unice pe care o spune. Folosiți informațiile de aici pentru a vedea dacă tatuajul maori este ceva ce puteți vedea purtând cu voi de-a lungul vieții. Dacă este, alegeți-vă designul și locația, apoi găsiți un artist bun și începeți.