Nekoliko let nazaj je posadila v sad gortenziю. Saženec je dobro prišel, za prvo leto neploho podros. V naslednji sezoni kust bo celo porazila velike rozovne socvetije. No s tem letom molodogo narave je bilo popolnoma malo. Če je gortenzija ploho rast, kaj bi lahko bilo v tem, kaj je njeno zelo močno podstrigla? Kaj lahko še poveča tormozitno rast in kako pomagati klasterku?

gortenzija ploho rastet vzrok Vse več zadovoljnih predpogojev za gortenzije. Tako lepo in običajno cvetje lahko uniči vse kulturne pridelke, velika socveta pa se takoj prikaže v glazi. Kljub temu, da so šikarni kustori ogorčaût hozjaev, namesto svojega razvoja. Če je gortenzija ploska, lahko pride do same razine, od napake v hiši in do bolezni rastlin. Vsi dejavniki, ki vplivajo na harmonično razvoj kulture, lahko v vsakem trenutku pomagajo.

Gortenzija ploho rastet – vzroki težav in načini njihove odstranitve

куст гортензии Zdorovski krepki kust vsakoletno naraščajoče mlade zmage, aktivno razrastajoč. Če se to ne dogaja in se gortenzija razvija, je to lahko rezultat:

 • neudačnoj zimovke;
 • nepravilne obrezki;
 • истощение почвы;
 • bolezni ali napadi vreditelej.

Kaj delati, če gortenzija ploho prehaja in ne raste?

гортензия зимойNe vse sorte gortenzije imajo visoko zimostojnost, in to sledi učiti. Pri volitvah sažencev je vredno odložiti predvidljive tempe, ki se bodo razvijale v lokalnih klimatskih pogojih. No in to bo še dodatna težava v posebnih zmrzalnih prostorih, še posebej, če malo sneži. Brez zakritja korenitega sistema lahko podredite, da in podzemna del kusta lahko poškoduje. Konečno, v takšnem primeru, če je težko, da se ustrezno razvije. Pomoč pri nakupu lahko preverite pri sanitarni obrezki in zagotovite redne kompleksne podkorme.

Če želite pomagati s korenino, se priporoča, da to storite na zimskem mestu pod kotom “podušku” iz pregnoje. On bo izdal toploto, sogrevalne koreške, potem pa bo služil udobju.

Večje obremenitve na rast gortenzije

obreza gortenzijeV postopkih obrezki potrebujejo vse brez izključitve gortenzij, vendar ona stimulira vetrnico. Nekatere vrste pa zahtevajo minimalno zmogljivost. To je rastlina, ki nalaga cvetlične nasvete na končikih preteklih vetokov, na primer gortenzija:

 • пильчатая;
 • дуболистная;
 • velikanoлистная;
 • колючая.

Radikalna obrezka, imenovana različnih raznolikosti klasterja, ne izključuje le njegove rasti, ampak in odlaga cvet. Zato, prej kot če bi prišli na strik, stane vspomnit, kakšen je točno takšen rast v sadu.

Če podkrijete šibko-rastujočo gortenzijo pri istočasni pošti?

udobrenje za gortenzijeOsebno je nadomestno odložitev v roste na teh kustah, ki “golodajejo”. Brez rednih podkorov gortenzija se preprosto ustavi, in tukaj že ni do nove narave. Boljši debelina dast ni na voljo za vsakodnevno uporabo azotnih udobnih – prav oni so pomagali začeti rast. Pred zakladko butonov celesoobrazne se bodo prenašali na mineralne komplekse.

Nekotorye gortenzije (velike in metelčatne) imajo radi kisle pošte. Ne stane pozabiti ob tem, občasno podkislaja grunt škatle kisline (2 st. L. Na vedro vode).

Kako pomagati gortenzije, poraženno bolezen ali vredivalci?

bolezni gortenzijeRazviti gortenzije se zamenjajo, a to in vovse kust načina propadanja, če rastlina napadne:

 • sera gnilʹ – nužna obdelava Fundazolom;
 • kloroz – pomožet Ferovit;
 • mučnista rosa – ponaдобятся фунгициды Топаз или Скор;
 • peronosporoz – nujno opryskivanje mylnega raztopine s proizvodnjo medeno kuporoze;
 • septorioz – neodmedevalna obdelava mednim kuporosom.

Osvoboditi gortenzijo od vreditelov je mogoče, preveriti opryskivanje milično-česnim raztopino. A od sliznej in ulico izbavit insekticid Децис.

Videoposnetki o sekretarijah, ki se razvijajo in svetijo gortenzije