Vi sprašivatete: «Ali bi radi prepoznali vrsto – kaj mora biti jablonja Arkadik? Zanimivo, kako visoko drevo, tako in sami plodovi. Pred nekaj leti je bilo naročeno, da je letnik viden z velikimi jagodami. Ni dobil sarpriza – plody, ki so namerno mehke, okrašene v zeleni barvi, rdeče polovice praktično ni. Po okusu vrode ustrezajo opisu, sočne, s kislinko, kakšno ljubim. Mogli bi ugledati sažency v trgovinah ali je to res Arkadik takšen mora biti? »

яблоня аркадик

Moj odgovorčaem: Sredi letnih raznolikosti jablonja Arkadik se ukvarja sorazmerno s pervimi mesti v spiskih, ki izražajo plodne kulture. Delo popolnoma ne v vkusu, kislo-sladke jabločke nravijo daleč vsem, čeprav so in zelo sočne. Ranee sozrevanje, stabilno visoka vročina in neverjetna žiznestokost, ki omogočajo izražanje sorte v vsakem videu – to je tisto, kar ga ljubi.

Jablonja Arkadik – značilne lastnosti sorte

дерево яблони аркадик

Izveden še v 90-ih letih, ki je bil uradno registriran in je dobil leta 2008. Po poskusih poletnih preizkušenj, ki so bile razvrščene za osrednjo regijo, se je začela vse pričakovanja. Ona je izginila celo tam, kjer se je štela morozostojnost Antonova podmerzala holodno zimoj. Danes Arkadik je uspešno uspel v zasebnih in komercialnih gospodinjstvih na srednji plaži in celo v Sibiri. Pri poškodbah brez poškodb doseže minus 35 ° C. No in potem bolj holodnih zim se obnavljajo v teku sezone.

Ko je bil iz roditelja novega ranga sorta stal jablonja, je bil Arkad želen, poslal mu je odličen okus. Jablonju Arkadik lahko spoznate v izdaji. Silnoroslye derevya «izmahivajo» več kot 10 m v višino, naraščajoča piramidalna krona. In čeprav ona ni nagnjena k izgubi, brez redne obremenitve ne sodeluje, drugače rast drevesa ne vzdržuje.

Sorta Arkadik, krome zimostokosti, ima dober imunski sistem za par in redko poraži vrečevalce. Še več, sposoben plodonositi in v pogojih suhega žara leta, čeprav to in zmanjša njegovo urožnost.

Urožajnost in plodonošenje

plody jabloni arkadik

Prvo plodonoševanje v Arkadiki nastopi v petih letih življenja in s vsakim dnem ga oblikuje vse več. Z vzročno drevo, ki ne vsebuje 200 kg jabolka – lepih, velikih, sočnih. Srednja masa enega ploda okoli 200 g, lahko pa je večja. Jabloki, ki trpijo oblike, sledijo vpojne, s ploskovito, ali s tonsko blestnajo kožico. Po merilih sozrevanja se ona okrašiva v železni barvi, vendar skoraj ne vidno pod različnimi polosatimi rokami. Sozrevajo plodove v sredo avgusta, na tem mestu se morate hitro ubrati, drugače pa se osipa. Kot in večina letnih sort, Arkadik se ne hrani za hrano. Več mesecev plodovi ne ležijo, zato jih uporabljajo v vsakem pogledu ali prepovedujejo. Jabloki vkusni, zelo aromatični, s hrustljavo maslanisto mekoto belo-kremovo barvo in kislo-sladkim okusom.

Sorta Arkadik se nanaša na samoplodnim. No, da bi njegovo uresničevanje ustrezalo uradnim kazalnikom, priporoča se, da bi jih lahko preizkusili. Lahko bi bili kakršni koli jabloni, cvetovi v tem času, kot so letni, takšni in jesenski.

Podvidy jabloni Arkadik

podvidy jabloni arkadik

V letnem času je nekaj podvidov. Oni se razlikujejo od staršev in visokih in vročih lastnosti, čeprav imajo skoraj vse edinstvene okusne lastnosti. Iz tega razloga, na način, ki vodi do varnosti, vendar je vse odvisno od podvoja.

Sredi podvidov Arkadija je celo izrazila:

 1. Kolonovidna, značilna posebnost, ki je odsotnost najboljših zmag. Plodovi so nameščeni na osrednjem delu, vsebujejo formulo in okus, hkrati pa niso nižji od 80 kg.
 2. Letni želtyj – nizkoroslojno drevo z bolj mehkimi jablokami. Osobennost – želtaja okraska plodov skoraj brez rumjanca. In odsotnost imunomita k parše.
 3. Сахарный – деревья высокая не višja od 6 m z bolj sladkimi ploščami. In prav tako z visoko urožanostjo.
 4. Rozovyj – karlikov podvoj z melikimi jabločnimi masami ni večji od 80 g in nevysokoj urožnanostjo. Plodovi zelene barve z blednim pokrovnim rumancem.
 5. Karlikov – kompaktna lesena višina ne več kot 2,5 m. No, zato jih je še več, če ste v “roditeljici-veliki”.

Plysy in minussy sorta

плюсы и минусы яблони аркадик

Srednje prednosti osnovnega razreda – jabloni Arkadik, stane oznaka:

 • vysoku urožanost;
 • морозостойкость;
 • засухоустойчивость;
 • imunitet k parše;
 • krupnoplodnost;
 • visokokakovostne lastnosti (4,3 bala iz 5);
 • prisotnost podvidov in podvoev, ki omogočajo izbiro možnosti na kateri koli okus.

Iz bistvenih pomanjkljivosti v Arkadiki samo dva minus: plodi se ne hranijo in hitro osipavajo.

Vrh zimostojekih sort jablon