Pridobite jeseni čudovit kust azalije. Če ste prišli v goste, se vam je zdelo in si želel takšno željo. Podkažite, kako razmnožiti azaliy v domačih razmerah?

Azalija se nanaša na dekorativno-cvetoče rastline. Sredi pročih cvetov azalija izhaja v tem času, ko obdobje njihovega cvetenja pride v tem času, ko so druge rastline že prebile v stanju pokoja (poznejša jesen – zima). Ee socvetija osebnosti v svoji lepoti, zato mnogi želijo razmnožiti azaliu v domačih razmerah.

Vse načine razmnoževanja barve lahko pogojno razdelite na dve podgrupi. Enostavnejši in pogosto uporabljivi so:

  • размножение черенками;
  • razmnoževanje na način delitve materialnega doma.

Ne glede na to, vsekakor pa lahko dobite nove kustike v naslednji obliki:

  • posevom seмян;
  • na način priviranja češnjeve azalije na drugo rastlino.

Na temo: azalija – vhod v domačih razmerah po nakupu video!

Razmnoževanje azalije čerenkovanjem

čerenki azalije

Leto od vzročnega kusta azalije odrezati čerenk dolžine 6-7 cm. Pošljite kosov, ki ste jih poslali po pošti, in spodnjo listo odstranite. Postavite čerek na 5 ur v raztopini kornevine.

Za razmnoževanje azalij najbolje uporabite nepredvidene mlade čerenke.

Daleje posaditi čeren v goršoček ali plastično butilko (lahko takoj nekaj kosov v eno emkost). Za ustvarjanje toplotnih pogojev prikličite zgornjo banko ali piškotno pladenj, pritrdite na karkasu.

черенок в тепличке

Azalija živi v absolutni temi, zato pri ustvarjanju “tepličke” nujno upajte na temno tkanino.

Goršoček s čerenki postavite v toplotni prostor (20-25 stopinj). Daljnji vhod je v pogosto polivirani in oprijeskani, zaradi azalije zelo vlagoljubiv in v suhi pošti ni priživesa.

проросшие черенки

Po pojavu prvih rostočkov (mesec čez 2) ukritje snemajo, vendar ne takoj. Prav tako postopoma prikritite banku ali priložite pladenj, kadar koli skupaj povečate čas. Po tem, ko se ukorenirajo čerenki podrast do 2-h cm v višini, jih je treba podpreti za stimulacijo rosto bokovskih zmag in oblikovanja mladega pyšnega kustka. Prve butone lahko tudi odstranijo, da lahko aktivno naraščajo zeleno maso. Pri pomoči čerenkovanju dobite vzrokovanje mladosti azaliю lahko leta čez dva.

Деление куста

деление куста азалии

V začetku vsega starega hiše azalije, ki se je izkazalo iz gorške, in ga razdelite na dele, ostanite v vsaki po 1-2 zmagah. Posadite jih v ločene gorške.

Razmnoženje semenami

azalija-iz-semjan

Izsevajo semena azalije v marcu mesece na ulažnem torfu. Sverhu zemlej ne prisypati, dovolj opricati semena. Nakryt plenkoj ali steklom in postavite na dobro osvetljen podkončnik. V tem primeru se vsak dan izplača pomena, prav tako redno prosvetrirajte.

Lučšejša višina ima sveže semena, ki niso več kot tri mesece.

Po tem, ko je bil posnetek nameščen, ga bodo snemali, ko se bo pojavil v času prvih listov, razpršilci azalije pikirali v večji vsebnik z razmakom okoli 5 cm. Prenositi kustike v ločenih goršokih je mogoče že v konce leta.

Прививка черенка

прививка азалии

Za podvojo, ki bo narejena, izberite vzročno rast (ne manj kot tri leta), ki se dobro ukorenini. Vzâtite ga v čeren dolžine 15 cm s kornjami. Oddelno srezat čerenček z mlado zmago azalije.

Slike na ozadju češenj bi morale biti narejene od koda (kosi).

Priložite oba mesta na srečo drug na drugega in ga olajšajte. Posadite privytyj čeren v goršok in nakryt plenkoj. Polivati ​​in opryskivati ​​rastje.

Ukorenjenje čerenkov azalije – video