Dostavljen od babuški gibikus. Rastenie zelo staro, dolgo ne obrezano, v rezultatu, ki ima nekrasiven zunanji vid. To je tisto, kar ste rešili, da boste prenesli nove ocene. Podkažite, kot razmnožite gibikus v domačih pogojih?

Gibikus ali kitajska roza-čudovit kotiček s šikarnimi jarko-zelenimi listi, ki so v veliki meri veliki, cvetoči veliki socvetiji v okraski. Rastenje pogosto uporablja za okrasitev pisarniških prostorov, vendar domačih podrejencev ne srečuje. V času, ko se je vzhodni kust že ne pomestiti tam – krepke zmage tvorijo trenutno drevo, ki sega do 3 metrov v višino.

молодые гибискусы

V domačih razmerah razmnožiti gibikus lahko dve povezavi:

  • semenami;
  • черенкованием.

Preberite tudi članek: kitajska roza – vhod v domačih pogojih!

Razmnoženje gibiskusa semenami

семенное размножение

Če želite dobiti kakovostne sažence, semena kitajske roze kupijo v specializirani cvetlični trgovini. Za posadke, ki se nahajajo na širokem območju, ne pa na gluboko gorko ali jašiček in napolnijo njegovo poštno pošto.

Sdelati boroždku (neglubokojo), polirati njeno ali opryskat iz pullverizatora. Semena so poslana na enem in malo priraspata zemlje. Uglubljajte ne nado. Gorko nakrite plenko in postavite v svetlo toplotno mesto.

Periodično plenku, primerno za provetriranje tepličk. Vmesno polivo dobro zaprite zemljo. Kot samo semena se vklopi, plenku je mogoče sneti. Po merilih podrastanja vshodov najbolj velike in krepke pikirajo v ločenih goršokih za doraščanje.

Nedovoljeno semensko razmnoževanje je tako, da tako pridobljene metode rastlin vedno ne ohranijo ustreznih priznanj, potem ko bo že samo cvet ob četrtletju.

Razmnoževanje kitajske roze čerenkovanjem

čerenki

V domačih razmerah kitajsko razmišljanje vse skupaj razmnožuje s pomočjo čerenkov. Za to v zdravem polodrevesnevem zmagi srezajo verhuško, na katero se nanašajo tri točke. Dlina čerenka ne sme biti večja od 15 cm, rez pa mora delovati naivno. Nižje listje obryvajo, in nadrejen čeren obrezujejo pod prvim uglom. Mesto sreza pripisati drevesno zlato ali smočiti v štipendiji izobraževanja korajne.

Ukorenâtʹ čerenki je možno v stakančike z vodo, ali jih takoj izsadiv. Za urejanje delovnih mest čerenkov uporablja lastni pesek ali ga zmeša s torfomom.

черенки в тепличке

Plastični stakančiki napolnijo poštno pošiljko, polirajo njeno in posadijo čeren, sledijo vplotniv zemlji okoli. Tako je, kot in pri obisku semen, stakančić pomešajo v tepličko iz paketov do teh por, poka čerenki se ne ukorenjijo. Za odstranitev skopivšejše vlage paket v času od časa priotkrivajo.

Ukorenivšijsâ čerenček bo pripravljen za presaditev na stalnem mestu približno štiri tedne in porazi prvotno svetovanje naslednjega leta.

Izraŝivaem gibikus doma – video