Raskažite, kot rastet kunžut? Očenj mi bo všeč, da ga dodamo v peko ali preprosto v zelene solate. Zanimivo je bilo vedeti, kaj je to – kust ali travka. Lahko pa ga posadite v ogorode in dobite urok?

kot rastet kunžut Kaj predstavljajo in kot rast kunžut, je pomembno vedeti, da je uspešen za uspešno izraščanje rastlin na udeležencih. Kunžut, znan tudi pod naslovom sezam, predstavlja sorazmerno bolj trajnostno toplotno rast. Srednja višina hiše je 1-1,5 metra, pri ugodnih pogojih pa lahko doseže 3-metre višine. Rastenie ima sternično kornevno sistem z večjim številom bokovnih kornejev. Glavni koren se bo poslal v poštni naslov na globino do 1 metra, zahvaljujoč temu, da bi ga lahko kultivirali v zaprtih razmerah in prejeli pri tem dobrem urožu.

V neposrednem stanju steklene rastline so na voljo gladke ali naslednje opuščene listine, ki nadaljujejo obliko. Kunžut ima velike trupčaste cvetove v belem, rožnatem ali fioletovem barvu, ki se nahajajo v listopadnih pazuhah. Podaljšanje njihovega cvetenja je vse skupaj, v tem času pa cvetovi uspejo samoopiliti. Ko cvetovi vstavijo, na njegovem mestu nastane korobotska cilindrična oblika velikosti 3-5 cm, v kateri so krohotne semena. V eni korobočki se oblikuje vrstica 80 semen, vsaka pa je približno 2 grama.

Vidite kunžuta in uporabite njegovo semen

черный и белый кунжут Več kot 30 vidnih kosov, med katerimi je sorta z različno okrasno semenjo – rozove, zlato, črne, črne. Največje razširjenosti so rastline z belimi in črnimi semenami.

Kljub temu, da so te rastline ena vrsta, imajo vrsto odličen:

 1. Semena belega kunžuta imajo nežen orehov okus in tonski vonj. Ta priprava izdaje se uporablja v kulinariki. Beli kunžut dopolni in razkrije okus osnovne jedi, prav tako pa izboljša njegov zunanji videz. Hlebobuločni izdelki in druga vpenjala, dekorirana semenska belina, dobljena zelo lepa in aromatična.
 2. Črn kunžut ima močnejši okus in nasičen vonj. Točno iz tega videa dela maslo, ki je zelo priljubljeno v azijski kuhinji. Za črno sezamo, značilno za naslednjo gorkovito pripravo, zato jo tudi uporabljajo za pripravo jedi iz riže, mesa ali ovojne. Poleg tega je črni kunžut našo uporabo v medicini in kozmetologiji, zahvaljujoč pozitivnemu učinku na organizacijo človeka.

koristne lastnosti semen kunžuta

Poleg originalnega in pikantnega okusa semena kunžuta, neodvisno od videza in barve, vsebujejo veliko uporabnih lastnosti:

 1. Kunžut ima močnejše antioksidativne lastnosti, ki vplivajo na visoko vsebnost semena v njem. On zmanjšuje raven holesterola v krovi, preprečuje predhodno stalen klek in tkivo, izboljšuje stanje nohtov in las ter je tudi dobra profilaktična vrsta bolezni.
 2. Sezam visoko ceneje za veliko vsebino v svojem zrnu visokokakovostnega rastlinskega lista. Točno to je, da vaše podjetje pripravlja pomembne informacije o številnih jedeh, ki so vključene v vegetarijansko meni.
 3. Kunžutna semena, zlasti neočiščena, vsebujejo veliko količino kalcija. Zato jih priporočajo sistematično uporabljati v pišu, zlasti otrokom in ljudem, starejšim od starosti za krepitev kostnih tkanin in sustavov. Prav tako lahko služi kot vir kalcija za ljudi z neprenosljivo laktozo.
 4. Bogata sestava vitaminov in mineralov, ki vsebujejo sezame, omogoča normalizacijo obmejnih procesov v organizmih in podhranjenih življenjsko aktivnih tonov.

Regulativna uporaba kunžutnega semena omogoča sprožitev imunskega in mišečnega sistema, ki kaže ugoden vpliv na prikaz in stanje susov.

Kje in kako rastet kunžut

kjer in kako rastet kunžutKunžut – raste toplotna energija, zato je idealno za njegovo izražanje žarobni tropični in subtropični klimat. Z davnimi časovnimi zakladnicami, kot je kulturno rastlinje, ki se je razširilo v Afriki in Indiji, kjer se trenutno srečujejo na disku. Kultura se razprostira na drugih ozemljih z ustreznimi pogoji za proizvodnjo-države Jugo-Vostočne Azije in Arabskega poliostrova. V sedanjem času največje površine pod kunžutom zaposlenih v Severni in Vostočni Afriki, Indiji in tudi v Ameriki.

Glavni pogoji za izražanje kunžute – to je toplota, vlažnost pa ima drugorazredno vrednost. To je lastno podjetje, ki se osredotoča na stroge strojne kornevojne sisteme, ki omogočajo merjenje števila v pošti, kar omogoča kultivacijo sezama v zaprtih območjih.

Zanimivo je, da boste v zadnjem času, zahvaljujoč popularizaciji principov zdrave hrane, uživali. Zato mnogi kmetijski pridelovalci, pa tudi običajni ogorodniki, živijo na straneh s tematskim klimatom, zanimajo se vprašanja, kot so rastlinjaki in jih lahko osvobodijo izražanje tega rastlinja. Južne regije Rusije in Ukrajine, Pridnestrovja in tudi države Kavkaza in Srednje Azije v celoti ne ustrezajo le ljubimcem, ampak tudi za industrijsko proizvodnjo.

cvetenje kunžuta in semenaPri nadležečem uhodu in ugodnih pogojih vhodov kunžuta se pojavljajo primerno skozi nedeljo. Če se vnos ne pojavi, ga morate nemudoma odpraviti, da na površino ne pošljete izobrazbe, sicer ga ne smete prenašati. Za to zemljo se mora stalno nahajati v tem stanju.

industrijsko izražanje kunžutaPo tem, ko se pojavijo vhodi, jih je potrebno urediti, ostanejo spremembe med rastlinami dolžine 8-10 cm. V pogojih, ki jih je treba namestiti in redkih polivov, je preprosto treba ohraniti dovolj razmerja med sevancami v vrstici, pa tudi med seboj. To omogoča rastlinam, da prejmejo bóljo površino hrane, potem pa bodo obljubile, da jih vnesejo.

Poleg tega industrijsko izraščanje, razširjanje razširjeno v landskaftnem dizajnu. Njegovi izvirni trupčasti cvetovi-kolokoličniki ukrasijo kateri koli cvet, ne glede na kratko obdobje cvetenja.

Pravila izrazivanja

выращивание кунжута

Za izbiro kunžute je potrebno zagotoviti določene pogoje:

 1. Svetovni režim. Rastenie potrebuje v nadaljevalnem svetovnem dnevu, ki mora trajati najmanj 12 ur.
 2. Temperaturni režim. Posoda za shranjevanje mora biti proizvedena, ko se temperatura dvigne do +18 ° C, temperatura zraka pa ne bo padla pod +25 ° C. Dažje neznatno znižanje temperature lahko povzroči delno zanimanje za uro. Prav tako so nizke temperature, zlasti v kombinaciji s povečano vlažnostjo, ki omogočajo razširjanje gribkovih bolezni, pri katerih sposobnosti ne gredo le v urožju, ampak in same rastline.
 3. Влажность. Kunžut je za vzdrževalno rast in osnovno potrebo, ki ga je treba učiti – obiščite sedež na vlažni pošti. Na ranskih stadijih rosta rastlina prav tako potrebuje v uvlažitvi, no, kot pravilo, če ne omogoča dovolj vesenčnih osadkov.

V primeru, da med obdobjem obiska ni dosegljiv, je potrebno izdelati sorazmerno vlagozadržni poliv.

Trebovanje k počvam

korobočki s semenami kunžutaVsekakor celoten sezam raste na lahkih ali srednjih dobro zastarelih počivah z bližnjim razporejanjem gruntovskih vod. Kislotnost grunta mora biti netransparentna, čeprav na slabših pokvarih kaže tudi dober rezultat. Čego ne iščete o zasoljenih in pozabljenih pokvah – na takih mestih kunžut raste, ne bo. Lahko tudi izrazite kunžut na črno -belih ali drugih pohvah, glavno, da so bili dobro zastareli.

Če želite, naj vas kupec pripelje do najboljših, najboljših iz katerih bodo zrna, bahčeve in bobovne kulture. A to po podsolnečniku najbolje ne kupi. Tudi strokovnjaki ne priporočajo izražanja sezama dveh let na enem mestu. Bolje, da se vračate v kulturo na tem mestu, kjer ne želite, še prej kot 6 let. To je storjeno za to, da bi se izognili tveganju za poslabšanje bolezni in bolnikom.

Сроки посева

kot rastet kunžut sroki posevaSemena se nahajajo na pošti, ko se stopnja segreje na temperaturo 16-18 ° C.

Poka zemlje ne napreduje do optimalne temperature, obisk proizvajalca ne stane zaradi velike verjetnosti porazov fuzariozom-samo nevarna bolezen kunžuta.

Preden obiskujete zemljo, je potrebno udobno namestiti. Na 1 kv. m po pošti ni na voljo takšnih količin mineralnih udobnosti:

 • 20 g klorističnega kalija;
 • 30 g ammiačne selitre;
 • 100 g superfosfata.

Posev proizvaja samo za vlažno zemljo. Če dolgo ni bilo osadkov, je treba vkrcati grunt pred sedežem.

Trebovanja do posebnega materiala so takšna, kot in druga kultivacija – semena bi morala biti kakovostna, polna, brez vidnih priznanj bolezni ali sporočil. Preden jih obišče, jih je treba namestiti na sutke v vodi, nato pa, po želji, obdelati sredstva za zaščito pred boleznimi.

Tako kot semena kunžuta zelo majhnega velikosti, obiščite površino, ki je nujno dobro dvignjena. Semena se izsekajo na glubino 2-3 cm s medsebojnimi premerami v 50-70 cm. Po izsesu obvezno nujno morate proizvesti prikatevanje grunta.

Pravila uhoda

vhody семян кунжутаMed izvajanjem postopkov obnavljanja vhodov je potrebno pustiti največje in močne rastline. Osnovni vhod za kunžutom je vključen v sistematično rihlenije med seboj in odstranjevanje sort. Po tem, ko je še posebej, zlasti v livneju, je potrebno uničiti koruzo, ki se oblikuje na površini grunta. Ta agroprijem omogoča najboljše ohranitev iskanja pri osadkih vlagah in osvoboditev po potrebi dodatnih polivov.

Pri znižanju temperature na 2-3 ° C Pri rastlinah, ki jih poganjajo, je treba zaradi ogrožanja takšnih podobnih sejanc nujno zaščititi skrite materiale.

To je osnovna težava, s katero se postavljajo agrarije v pogojih zmožne klime. Kljub temu selektorji vodijo aktivno delo po uvedbi novih genotipov, stabilnih nizkih temperatur in bolezni.

sozreli semena kunžutaVegetacijski čas v odvisnosti od sorte je od 90 do 130 dni. Nablûdaja, kot rastet kunžut, pomembno je, da ne pustite trenutka začetka zbora urožaja. Poželenje in odpadanje listov signalizira o tem, kar je vroče sozrelo. Na majhnih mestih v zbirki je vroča.

Od bioloških lastnosti je značilno, da je rastlinsko nerazmnoževalno sozrevanje plodov. V tem času, ko so spodnje koroške že v celoti sozreli, zgornji ostanejo še bolj zeleni, semena v njih plosno držijo in ploho izmolačivajo. Ko so plodovi dobro izzreli, se zelo enostavno razkrijejo. Majhno prikosovenija ali celo dunovenija vetra daje dovolj za to, da se stručnica odpre, pri tem semenu lahko izstopi neposredno na zemlji.

Če želite sveže poter urožaja k minimu, zbiranje korobok, ki je nujno naslednja nedovoljena, in po dosušivanju na solnce do polnega izsihanja.

Kako uporabljajo kunžut

pasta iz semen kunžutaO najpomembnejših značilnostih kunžutnega semena so znane še starejše civilizacije. Po tem dnevu ta cenovni izdelek ostaja zelo priljubljen skoraj pri vseh ljudeh.

Izdani ljudje so se naučili uporabljati uporabne lastnosti, ki se pojavljajo v različnih področjih, kot so:

 • кулинария;
 • medicina;
 • kosmetologija;
 • kmetijsko gospodarstvo;
 • ландшафтный дизайн.

Največja razširjenost kunije je bila uporabljena zaradi uporabe v kulinariki, zlasti v dietnem vprašanju. Večina jedi v azijski kuhinji vključuje svojo sestavo semena v tem ali drugem videzu, bodite to celotno zrno, vmesne v videh pašte ali poroške, mešane s solju.

V narodnih kuhinjah tujca Bližnjega Vzporedna stran zaseda tahinna pasta, ki je pripravljena iz različnih semen kunžuta. Taka pasta je na mnogih bližnjih območjih zavezujoč element vsakega dnevnega racionala. Na njihovi osnovi pripravljajo souse in guste podlive. Pastu dostavljamo v slano jed in v mesne jedi, prav tako pa zmešamo s fruktovimi sirupi in namažemo na kruh. Na podlagi takšnih pripravljenih je veliko vostočnih sladkosti, na primer halva.

Primere v medicini in kozmetologiji

koristno maslo kunžutaCelotne lastnosti so bile odkrite še v starih časih, ljudje pa so jih naučili uporabiti za boj proti boleznim, pa tudi za zaščito zdravja in dolgotrajnosti.

Številni recepti narodnih zdravil za podaljšanje mnogih zdravil pomagajo pri zdravljenju s takšnimi nepredvidljivostmi:

 • простуда и кашель;
 • ангины и болезни горла;
 • motnje piščevarenja;
 • obostrenija astmatičnih in legočnih bolezni;
 • dvignjeno arterijsko davanje;
 • атеросклероз;
 • депрессивные состояния.

Uradna medicina prav tako priznava položilno vožnjo za organizacijo osebe. Na osnovi kunžutnega olja, ki se proizvaja z žirastvornimi pripravki za vbrizgavanje, pa tudi zgodaj zaživljajoče plastire in mazi.

kot rastet kunžutZa proizvodnjo različnih kozmetičnih sredstev se uporablja kuno, ki vsebuje vprašalne in regenerirajoče lastnosti. Kozmetični pripravki, ki temeljijo na zmanjševanju in odpravljanju šelitve kože. Prav tako pomagajo boriti se s prvimi priznanji staranja. Iz masla, ki ga sestavljajo maske za nego obraza in las, pa tudi uporabljajo po masovnih postopkih. Zahvaljujoč zmožnostim, ki se uporabljajo za ultravijolične luči, kunžutno maslo, ki se uporablja za izdelavo sončničnih kozmetičnih sredstev.

Kako rastet kunžut v Pridnestrovju – video