Ali želite predstaviti francosko rozo in kaj se razlikuje od drugih virov? No, hočem, da jih zelo ljubim in že davno izrazim, vendar pogosto to imenujem, in nikakor ne morem razviti.

розы Številne cvetlične različice menijo, da je francoska roza – to je tako. Vendar pa bo to pomenilo, da francoski roza predstavljajo svojo osebno skupino čudovitih lepotcev, ki med seboj sodelujejo med skupnimi značilnostmi. Glavni izjemen zapis je njegova velika zgodovina, ki je bila postavljena še v 17 letih.

Kako se pojavil francoski roz?

Praroditeljskij vseh obstoječih francoskih roz je stal roza Galika – dikorastuči klaster. Z različnimi objavami so bili izbrani izvajalci, ki so dobili celotno linijo novih sort.

Iz materialnega sorte so prenesli utrdljiv vonj, kompaktne dimenzije in krasno okrasno butonovino.

Harakternye posebnosti

Odstranite francoske roze od drugih videov, ki jih je mogoče priznati:

  1. Skoraj vse raznolikosti imajo kompaktne dimenzije – največja višina ne presega 1,5 m (čeprav obstaja in nekaj visokorazrednih vidov).
  2. Cvetenje v roz sorazmerno, nastopi junija in traja vse tri tedne.
  3. V večini vidov buton okrašen v purpuren barvi

Sami cvetovi so lahko kot mahrovi, takšni in preprosti.

Starejše sorte, ne smotrne na svojem skorajda vozilu, namerno neprimerne. Oni dobro rastejo na kateri koli pošti in v kakršnem koli videu, prek tega, imajo večjo zimostojnost.

Priljubljeni videi francoskih roz

Vse sorte francoskih roz imajo neprimerno aromo in se pojavljajo v času cvetenja, vendar najlepše, prosim, lahko poimenujete take sorte:

  1. Kardinal de Rišelje. Odlikuje se nenavadna okraska socvetij: začela je mahrovska butona rozova, ko se razkrijejo, ostanejo nasyŝeno-fioletovimi. V redu je, da je še ena značilnost – skorajda ni kolučka na steblah.роза кардинал ришелье
  2. Чарльз де Миллс. Oblaket mahrovih in velikih, do 15 cm v diametru, socvetiami s silnim zapahom. Okraska butonov ima zanimivo cvetlično gammu: od temno-rozovega do filoletove barve.чарльз де миллс
  3. Галлика Версиколор. Polumahrovne rihle socvetje okrašenov v belo-rožnati barvi s temnimi pološkami na lepestkah. V središču javno vidne želtye tyčinki.роза галлика версиколор
  4. Галлика Оффиналис. Nizkorazreden kust višine do 1 m. Cvetni alymi polumahrovimi socvetijami s tankimi aromami.роза галлика официналис

Francoske rože so zelo priljubljene v cvetličarju, zato so popolnoma neprimerne v vašem domu, imajo udobne dimenzije in očarane cvetove.

Francoski roze v sadu – video