джентерский сот Dženterski sot – eden iz najbolj starih in vostrebovannih starih sistemov za umetno izvajanje pčelinih mačk. Ona je preprosta in udobna pri delu, kar omogoča njeno zelo priljubljeno središče začetnikov. Sistem omogoča pri minimalnih znanjih, da dobijo delovne, kakovostne računalnike. Pri vsakem pasečniku smo lastnoročno izdelovali dženterske sote, malo porabili in čas.

Dženterski sot – posebne konstrukcije

konstrukcija dženterskega sota Dženterski sot je bil izdan v koncertu 90-h gospoda Karlom Dženterom za to, da bi lahko poslal trud pasečnika in razmislil o umetniškem izvodu pčelomatok. Temeljna prednost tega sistema je polno sprejeta povezava družinskih članov, ki zagotavljajo visoko kakovost.

Po posebnih konstrukcijah Džentera je analogna pčelinka, izdelana iz plastičnih mas in imenske velikosti 11,7 cm v dolžino in širino.

On izgleda kot dvostopenjska naprava s kristalom-izolatorjem in je sestavljena iz naslednjih elementov:

 • dvostopenjska korobka-kaseta, razdeljena prerejska v centru;
 • rešetka-pregorodka z vrvmi z odprtim premerom do 4 mm;
 • цоколь для прививочных рамок;
 • маточные миски;
 • zagluški;
 • čaški za uporabo matočnih miškov.

Večja vloga v stroeniji dženterskega sota odvaja zagluškam-donyškam-prav v njih mačka odlaga jajca, iz katerih spustimo 3 sutok, ki se prikaže ličinka. Po tem, ko jih založijo v posebne misočke, v katerih so začele novo kartico.

Sprednja stenska škatla, zaprta rešetka, se uporablja v količini izolatorja za mačke, zadnja stenska škatla pa priklopi miške z zamaški. V rešetki, ki je na voljo za namestitev, namenjena za prohoždene pčelomatok.

Dopolnilno dženterska sistem vključuje poseben priborom za izvajanje mikroskopov iz kosmičev in naprav za njihove čiste.

Виды джентерского сота

Dženterske vrste so na voljo v številnih raznolikostih. Osnovna naprava je izdana pod imenom “Standard”.

Obstajajo in druge, manj priljubljene naprave za urejanje:

 1. «Bystryj start» – ta sistem je namenjen začetnikom, tako da se odlikuje z lahkoto in preprosto uporabo. Kompletira posebne rezervoarje za shranjevanje mikroskopov, prikrepljajemimi pri privivočni načrti.джентерский сот быстрый старт
 2. «Rasširen standard» – ta komplet dodatno dopolnjuje dodatne dodatke in 115 mišic, privivočnih ploščic in posebnih instrumentov za čiste jajce. «Razširjen standard» je kvadratne oblike in povečanih dimenzij – 12 cm.dženterski sot razširjen standardni

Vsi kompleti, ki so v navodilih za uporabo na DVD-disku, zato delo s sistemskim načinom ne označujejo slogov, tudi na začetni napravi.

Dodatki in minusi dženterskega sota

plusi in minusi uporaba konstrukcijDelo z dženterskim sotom ima svoje posebnosti, prednosti in pomanjkljivosti, ki jih je treba vsakemu pčelovodu narediti.

Osnovne plusy naprave:

 • 100% prevzem ličinok družine-vzgojiteljicej;
 • udobna in hitra preusmeritev velike količine ličink brez poterja;
 • možnosti opredelitve točnega starosti ličink;
 • velika velikost matoteka zahvaljujoč velikemu gabaritamu in pravilni obliki matočnikov;
 • lojalno spoštovanje pčeline družine do matke, izvedene na izkušen način;
 • organizacija izvirnega izhoda matok iz sota;
 • možnost velikorazrednega uporabe.

No ne obošlos in brez pomanjkljivosti. K n pčelovody se nanašajo na visoko ceno dženterskega sota-v odvisnosti od različno vidnih sistemov, ki so v 5500-7500 rublej. Poleg tega za večji posel potrebuje nakup več naprav Džentera, kar znatno poveča finančne trate.

Navodila za uporabo dženterskega sota

navodilo za uporaboPasečnik prenaša ličinok v matočniku varne oblike, ne priganja se k njim – ustrezno, izključuje njihove poškodbe. To pomaga povečati število pčelomatokov in delovnih pčelov. Zahvaljujoč tej posebnosti uporaba dženterskega sota dopušča, kot na majhnih domačih straneh, tako in za industrijsko izdelavo pčelomatok.

Kako izvaja izvod matok s pomočjo dženterskega sota:

 1. Po 15-16 urah dneva namestite sot v ulej, vrezajte v lubuju iz ramoka, zakrepite vintame. Dodatno zmanjšajte količino tega, da preprečite njegovo odpravo.
 2. Za 24 ur, da dobite jaic, vzpostavite okvir s sistemom med razpršenimi okvirji, želeno v osrednjih delih.
 3. Čez sutkice izvlečite okvir iz ulije in zakrojte krishko z odprtino.
 4. Namestite mačko v dženterski sot, zakupite probko in namestite nazaj v ulej.
 5. Po odložitvi jajc izlevite mačko iz sote, a ramočko postavite obratno v ulej.
 6. Spustja 3, ki prenašajo mlahne ličince v privivočne okvirje, izstopajo doniške in vstavljajo misočke z nosilci v dženterski sot.
 7. Iz družine-vzgojitelji zabeležite mačko in uničite vse matočnike, nato pa omestite okvirje.
 8. Spust 3 sutok osmotrira število ličink, prevzetih pčelinjih družin ob obisku.uporaba dženterskega sota

Pred izhodom nove mačke morate obvezno zapreti matočnike kletočne. Za garantirano izvodno matrico ni manj kot 20 listov za vsako okvirje.

Izdelava sota Džentera lastmi lukami

izdelava джентерского сотаUčitelna višina cene nemške konstrukcije, mnogi pčelovodi raje izdelujejo dženterske sote svoje roke. Za to potrebuje izdelavo listov tovarn do 10 mm, dreves, pijač, voska in črnih izdelkov.

Схема изготовления сота Джентера:

 1. Na spisku proizvajalcev kvadratnih dimenzij 15 cm.
 2. Na okvirjih iz tovarn, ki izdelujejo odprtine premera 8 mm, pustite med njimi ravne odprtine. Za prošnje lahko razporedite okvir z majhnimi kvadratnimi dimenzijami 10 mm in nastavite odprtine v središču, v točnih premerah.
 3. Odstranite luknjice 4-5 mm.
 4. Rastoplenny vosk zalejte v notranjost pripravljenih odprtin.
 5. K vsaki liniji odprt prikrepite voskovo položo.

Po tem, ko so bile izdelane odprtine po načrtovani pripravljeni shemi – morajo imeti koruzno obliko in globino ne več kot 3 mm. Dalee lahko pokrijete medom in postavite v okvir.

простое и надежное приспособлениеDženterski sot – to je preprosto in upravno pripomoček, ki pomaga izvesti pčelomatok na izkušen način. Zahvaljujoč lahkotnosti uporabe tega sistema, ki deluje na začetni način, in preproste konstrukcije, ki omogočajo izdelavo lastnih rok.

Kako izvesti pčel, z dženterskim sotom – video