ulej v duple drevesa

Dikie pčely, uporabite svojo instinktivno moč, ustvarite si edinstvena stanovanja. A ulej v dvojnem drevesu lahko po pravilu poimenujete šedevrom inženirsko misli. Ti miniaturni prebivalci se razlikujejo po posebni vinosilnosti in delovni sposobnosti. Hitro se prilagajajo spremenljivi pogoji in napolnijo svojo zakromo sladke tekočine. Če želite, da jih dostojno ocenite, ocenite njihov blagodatni trud.

Vnežje opisovanje in areol obitanija nasekomyh

дикие пчелы

V odličnih domačih, majhnih velikostih so manjše. Ih miniatjursko telo doseže le 2-3 cm v dolžino. Grudja ščiti ploskev pancir, v zimljeni stopinji pa jih sogreje z izgubo voljnone pokrov. Zadnji del tulovišča okrasijo črne in železne barve.

Diferenčne plošče vsebujejo vrsto značilnosti:

 • zadnja para krylʹev znatno podaljša zadnjo stran;
 • čudovito razvit hobotok;
 • ploske nožice usypany melkimi vorsinkami;
 • glaza je opremljena s širokim uglom.

жало пчелы

Srednja zaščita služi žalo, ko se začnejo uporabljati pri nevarnostih. Njegovo strojenje omogoča, da se pospešeno vstavi, kar nam pomeni učinkovitega. Praktično vedno naseljujoče kažejo agresijo, kadar slyšat resni zapah ali šum.

Na ozemlju Indonezije so plošče, dolžine do 4 cm.

Lesne pčele delujejo kot odinočne, družbene, polobjavne, zemlje in parazite.

V njihovih družinah je udeležba na delu, s starostjo prebivalcev:

 • kormilicy;
 • разведчики;
 • сборщики;
 • trutni.

Vsak izpolnjuje svojo vlogo radi družbenih del. Na primer, matični proizvod prideluje, delovni pčeli pa zbirajo nektar in skrbijo za “mlade”. In kjer živijo dikie pčely in kako oni strojata svoja stanovanja?

Место обитания

дикие пчелы в естественной среде

V naravni sreči lesni truženiki obiskujejo v razčlenjenih skalah, prepovedanih norkah živali in duplah деревьев. Ta mesta so običajno zaščitena pred prvimi lučemi sonca, skvoznjakov in silnega vetra. Ryadom z žiliščem je vedno na vodni in običajni medonosni rastlini.

Da bi lahko pripravili diskete, paseniki ustvarili za njih posebno mesto stanovanja, na primer duplo ali kolodo. Ljubite nasekome v zadnjih številkah, ko se aktivno rojstvujejo in si podedujejo primerno življenje.

Osobennosti lesnih pčel

agresivni dikie pčely

Medosne dikove naseljujejo se razlikujejo agresivno. Možno je, da se je pojavila iz tega razloga, da so njihova stanovanja pogosto uničila. Večina obitateljev lesa ljubijo polakomiti sladko tekočino.

Dikie pčely imajo krepkim imunom. Zahvaljujoč temu, da vzdržujejo virusno infekcijo. Nasekomi zdrobijo moroze do -50 ° C. Posebej pozorna oseba zasluži silikonsko toksičnost jadnih pčelov. Ukus označuje resno bolečino, barvanje in oteklino.

Zdravilo vsebuje veliko vitaminov, mineralov in drugih, rastlinskih sestavin.

V estetski sreči medonosne dikie pčely – zelo redkoe javljenje. Kljub temu bodo vodili vrsto dogodkov, da bi ohranili populacijo centrov naseljenih. Organizirajo zapovedne zone, kjer veliko dupliranih dreves. Zahvaljujoč temu nasekomljivi izživljajo in še naprej razmnožujejo.

дикие пчелы обустраивают дупло

Navidez za psihološke diske je pokazala, da so zelo aktivne bitja. Ti kristalni strožniki si predstavljajo edinstveno stanovanje in ustvarjajo v teh udobnih pogojih. Poleg tega so uspešno razmnožili in zagotovili sorodne piškote. Kadar nasekomye vidat nevarnost, takoj “vstopijo v boj”, z uporabo ustreznega “orožja” – žalo.

Če oseba, ki je uporabila pčelo, je želela hitro odstraniti telo iz telesa, premisliti rano spirtom in solno vodo.

Ulej v dvojnem lesu: opis in značilnosti

pčelno gnezdo v lesu

Kakor znano, dikie pčely obitaût v lesah. Učenci nas prikazujejo približno 20 tisoč različnih vrst teh naseljencev. Oni obravnavajo osnovne izkušnje cvetličnih rastlin. Med, ki “ustvarja” različne sestavine, se odlikuje po okusu in vsebuje edinstven nabor komponent.

Svoi «domiki» lesni truženiki, ki soružajo na drevesjah z duplami. Neposredno pred začetkom razmnoževanja, pčely-razvedčiki in ščit primerno mesto za stanovanja. Najprej ga, oni, s pomočjo različnih premikov, vodijo na novo mesto.

Dikie pčely sposobnosti gryzt drevo, razširitev odprtina leča.

обустройство улья

Izberete primerno “pot”, sedem naseljenih (približno 20 tisoč ljudi), ki vadijo njeno vrhovo navzdol. Zanimivo, a iz česa so začeli delovati v dvojnem drevesu?

Zamenjeno, kaj za to uporabljajo:

 • сухую листву;
 • travu;
 • naravne črpalke.

Vse śe naselijo nasele, ki povzroćajo propolis, da zaśćitijo żivali pred vročino in vlago. Po tem, ko se pojavijo snovi na notranjih stenah, začnejo nastajati soti. Na primer, v dvojni globini do 5 m nasčityvaets 5-7 navpičnih vrstic. Običajno postopek za izgradnjo gnezda traja nekaj let. V zgrajenem dizelskem sistemu se v dvojnem lesu podpira udobna temperatura in ventilacija zraka.

Letkom v takem primeru bo služil odprtju, izobraževal v rezultatu supa.

Lesne pčele pri službi pri osebi

med dikih pčel

Diki medonosni naseki privlačijo pasečnikov svoje vinosilnost in delo. So odporni na različne bolezni. Medtem, ki proizvajajo, se upoštevajo ena izmed najbolj uporabnih izdelkov. No, kot prestopiti pčel iz dupla v ulej gramotno in brez poterja?

пересадка диких пчел

Obstaja več preprostih možnosti:

 • gospodarski lovušku in ga namesti poleg duplom;
 • začela izkurirati pčel iz stanovanja, nato pa bodo vso soto in namenila nasekome v novem uleju;
 • izpilivajo iz drevesa skupaj s pčelino družino.

Vsak način zahteva osebne moči, kar je vredno. Če želite, da bi prišlo do priročnika, morate o njih vedno pozabiti. To mora, redno jih podkarmlivati, snabžati čist vodo, uporabljati na zimu njihovega živila. V nasprotju s tem, če naseljujoči opustite svoj novi dom.

Itak, moj poznakomilis s cennimi lesnimi truženiki. Oni se razlikujejo po vnosljivi in ​​krepki imunosti. Čudežni obraz si bo privoščil dvojno drevo iz travnikov in suhih listov ter zagotovil piškotke vse družine. Primenjajte nasvete izkušnih pasečnikov, ki jih je mogoče registrirati in prestaviti v novo žilico. V blagodarnost za pozabo, pčely podarijo obilie cenne medalje.

Kako narediti ulej v dvojnem lesu – video