Artista din Los Angeles, Allison Cortson, colectează praful din casele subiecților ei de artă și îl folosește pentru a picta fundalul portretelor lor. Ea și-a început seria de opere de artă „prăfuite”, numite Dust Paintings, în urmă cu câțiva ani, dar abia acum primește expunerea online pe care o merită atât de pe bună dreptate.

Picturi de praf … Iată ceva ce nu vezi în fiecare zi, nu? Ei bine, de fapt, în urmă cu doar o lună am postat o poveste despre Alessandro Ricci, un artist italian care pictează cu praful colectat din clădirile istorice din Florența. Dar, deși creațiile sale de praf seamănă mai mult cu declarațiile de mediu împotriva poluării din orașul său natal, picturile lui Allison Cortson sunt mult mai elaborate și au un scop complet diferit. Prin picturile sale de praf, artista încearcă să sublinieze faptul că „materia este în mare parte spațiu gol” și numai prin interactivitatea cu ființele vii le oferă orice valoare. De aceea, în toate lucrările sale de artă Dust Paintings, subiecții umani sunt vopsiți în culoare, în timp ce fundalul este recreat cu praf.

Ce este și mai uimitor este că Allison colectează de fapt praful din fiecare spațiu de locuit al subiectului ei. Deoarece unele dintre picturile ei au o dimensiune de aproximativ 70 de inci, procesul de colectare a prafului durează de obicei câteva luni. După cum vă puteți aștepta, ea trece foarte mult prin aspiratoarele oamenilor … Odată ce a adunat suficient praf, redă subiectul uman în vopsea cu ulei și trece pe fundalul fad. ”Stropesc praful pe pânză și manipulez cu o perie. La terminare, praful este acoperit cu un sigilant acrilic ”, explică Allison.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vizualizați site-ul web