Alex Alemany s-a născut la 5 ianuarie 1943 la Gandia (Valencia), Spania. A studiat Arte Plastice între 1961 și 1966 la „Real Academia de Bellas Artes de San Carlos” din Valencia.

Realismul lui Alex Alemany (și în unele dintre lucrările sale, hiperrealismul său) continua să se îndrepte spre un stil inconfundabil propriu rezultat din introspecția personală, devenind treptat din ce în ce mai îndepărtat de răceala altor concepte realiste cu o puternică influență a fotografiei ca Realismul american a fost. Opera lui Alemany este veriga lipsă dintre poezie și pictură. Explorându-și propriile senzații, sentimente și concepte, le transmite cu credibilitatea prețioasei sale tehnici, permițându-ne să participăm la climatul picturii sale și să ne identificăm cu lucrurile pe care vrea să ni le spună prin opera sa, poezia metaforică, subconștientul. imagini și lume onirică.

Desemnând un conținut poetic profund, elementele și formele operelor sale sunt tratate cu „licență poetică”, iar simbolismul folosit este atât de subtil încât captează privitorul, stimulându-i capacitatea de interpretare. Aceasta este o lucrare care poate produce orice efect, cu excepția indiferenței, iar limbajul folosit contribuie la o interpretare mai bogată. Aspirațiile sale eclectice l-au condus la incursiuni sporadice în alte stiluri: compoziții formaliste, pictură socială, expresionism etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vizualizați site-ul web