Собран урожай петрушки Sveža zelen petruška z žitaricami – to je neodvisen aroma vročih mesnih in zelenjavnih jedi, neposredna dodatek k solatam in marinam. Ko te dni pridejo do konca, rastline dajejo vse manj zelenih pahučih listov, kmalu pa se bodo približale snegu. Kako ohraniti petruško svežo hrano, tako da bogati vitamini ne bodo preskočili, meni pa tudi v hladnem času ostane najbolj raznolik in koristen?

V pogojih hladilnika pri temperaturi do +6 ° C se zelenka peteršk ne hrani več mesecev. Pri tem listi postopoma začnejo vlagati, želeti in venetiti. Корневища петрушки более выносливы.

Če očiščeni ostanki listov in gruntne korneplode naložijo v čistem pesmu, zagotavljajo stalen vtok zraka in temperaturo od +1 do +5 ° C, da se peterček uspešno prežene. Prav, pogrešljivo je daleč od vseh, da pa za čas, ko bodo pripravili korneviša, težko napolnijo veliko koristnih stvari. Kako shranjujte petruško?

Priprava kornevoj petruški za shranjevanje Danes, čeprav v domačih razmerah, lahko uporabite nekaj možnosti uporabe in receptov, kot pripravite peteršku na zimu. V vseh primerih se zelena in korneplodna obdelava ne pregleduje niti v okusnih izdelkih, niti v njihovih vitaminskih sestavah.

Možno ali zavoriti peteršku na zimu?

Plotne listine petruški in korneplody, izbrane jeseni, čudovito poddajejo se zaroze.

Z možnostjo holode ne ogroža strukture tkanine in listov, ne zmanjšuje se količine aromatskih in uporabnih snovi. Če sem že sposoben, če se zadrževanje preveri med celimi pučkami ali listi, se lahko danes šteje za preprost in hiter. Kako po tem receptu pripravite petruško na zimu?

  • Predhodno zasebno zelen prehodujejo, udarijo podsohšie ali poškodovane listine, travinke in postopoma vključujejo.
  • Obrezujte neprijetne v piščo grube čereške.Промытая петрушка dobro сушится
  • Petrušku tŝavno promyvajo in prosušivajo približno 10-15 minut na salfete ali polotence.
  • Gotovo k zaporaživanju zelen delat na majhnih porcijskih pučkah, dostatno za pripravo ene jedi.Priprava listov k zamoročke
  • Listi zavoračivajo v piškotno ploščo ali razstavljajo po paketih, če jih lahko pošljejo v morozivno kamero.Zamoravajo petruško majhne porcije

Na poétapnih fotografijah je vidno, kot na zimskem mestu, ki ga je treba namestiti. Če ni podvergat zelen razmoraživanja in ponovnega vozdestvija holoda, peterška čudovito hrani vso zimo. Če želite v tem trenutku zaloge, ki so bile najbolj čiste, in na površini lestvice ne ostanejo naslednje vode, zmogljive pri nizkih temperaturah, ne bodo vplivale na kakovost zelenih listov.

Oddajte na voljo vlage v paketih lahko po tem, kot izgleda peterška. Če je bila zelenjava manjkala, je bila razsežnost porabljena, temno zelenejša, popolnoma izgubila moč, ponikala. Kakovostna zelen ohranjen vid in struktura svežega.

Uporaba zamoroženne zeleneAnalogično delujejo s korneviŝami petruški. Ih napredujejo, odstranijo melike korenine in ostale liste. Očiščene kornevišča narezujejo solomko ali kubike, kot in zelen, podsušivajo in fasuirajo po majhnih paketih. Taku petruško v zimskem času lahko uporabite v času priprave bujonov, ragu in drugih vročih jedi.

Kako naročiti peteršku na zidu: foto in opis izvirnih načinov

Priprava aromatičnih kubikovIzrashodovat pust in majhen, vendar celovit pučk petruški ne pride vedno. Ali bi lahko zaroživali petruško na zimu še manjših porcij? Da, če uporabljate formočke za ljo, to preoblikovano, promitano in mehko prepovedano zeleno orehovo peščenje po zavračanju, ki se vrača v aromatične kubike za pripravo bulonov, zapekanokov, tušenih zelenjav ali pasto.

Pri uporabi tega načina priprave petruškov na zimu je pomembno, da pravilno izberete stopnjo menjave listov.

Za kubikov petrušku mehko rubatČe uporabljate bleder, zeleno maso dast sok in stanet kašiceobrazne, ali pri tem izjemno zapolnite jačeje kontejnerje za ljo in zamerzaet. Pri ručnem izmenjevanju delcev, ki se nahajajo v večjem obsegu, ne pa pri oblikovanju kubika nam pomembnega složa. Zato pred tem, kot na fotografiji, naročite petrušku na zimo, z uporabo tega načina, pridete pozabiti na tem mestu, da bi lahko preprečili, da bi poškodovali osebnost. V vsakem primeru, če taka dodana jed v polni meri prenaša in okusi, in aromatizirane sveže zelene.

Aromatični kubiki, pripravljeni za shranjevanjeČe je v kubikah potrebno ohraniti skoraj cele liste, potem ko bodo razporejene velike narezane zelene mase po jačečih vsebinah, bodo zalivale majhno količino vode, bolje pa rastoplenirano ali nerafinirano maslo. Zamoroženni kubiki stojijo v veliki količini dodane k podžarennemu mesu, pelenmenjam, jed iz riže in krompirja.

Če želite v sestavi zmesi, lahko dodate in druge priljubljene trave, na primer zeleni luk, rumeni česen ali sladki pesek, oregan in bazilik.

Kubiki iz povezave svežih trav

Priprava petruških na zimu v masle

Priprava petrušk z uporabo podsolnenega oljaPohožijo sposobnosti za pripravo petruških na zimu, ki tudi uporabljajo uporabo masla, vendar že običajno, očiščenega podsolnečnega. Da in morozilno kamero v tem primeru ne potrebujete.

  • Zelen, ki hoče ohraniti, obvezno promyvajo, obrezujejo vse podporne, podsohhne in skupne dele listov.
  • Po tem petrušku prosušivajo in izmenjujejo.
  • Zelen plosno sestavljajo v čiste steklene plošče in zalivajo maslo, tako da med živalmi ne ostanejo zračni puziri.

Izmenjena peterška zaliva podsolnega maslaKo maslo pokrije peteršku, pločevine zaklenejo in pošljejo v nagreto ali hladilnik, kjer bo proizvod zagotovljen pri shranjevanju pri temperaturi od +1 do +8 ° C.

Kako pripraviti peteršku na zimu: recept soljene zelene

Zazola – eden od starih načinov, ki omogoča ohranjanje lastnosti najhitrejših izdelkov v času, ko so bili domači hladilniki samo za tekmo.

Petrušku pretirajo s soljoDanes o tem, kako ohraniti na zimski petruški sveži s pomočjo soli, malo koga pomniti. Tem manj, samo kot naravni konzervans izjemno varuje vse kakovosti zelenih in ne daje razviti vredonosnega mikroorganizma.

Za zasolitev podstavite čiste izmenljive zelene in naravne korneplode. V petih časih rastlinskega sira berut eno del povarenne soli. Komponente zmešajo in razmestijo po čistim stekljan banki, tako da ostanejo mesto za obračunavanje z mešanico raztopine soka. Zakrytye emkosti se lahko shranjujejo v nagrebih ali v hladilnikih, in po potrebi razpršijo zasoljeno petuško za kularne celice.

Kako sušiti petruško v domačih razmerah

Zelena in korneviška zelenjava je ena izmed najbolj učinkovitih načinov priprave petrušk na zidu. V pripravljenem izdelku ostanejo vsi mikroelementi in vitamini, aroma se skoraj ne spreminja, poleg tega pa prebivalci in več nasenŝennyh.

Priprava zelene k suškeKonec koncev, še vedno ni potrebna posebna oprema za shranjevanje, velikokrat se zabavajo in objekti primerjajo s svežimi in tudi udobno uporabo. Pred tem, kot v domačih razmerah, spravite peteršku, zelenico in korenine, jo lahko, testativno in bežno sušite. Po tem, ko suške ločite, vključite, podgrivite in shranite del rastlin, to že ne bo mogoče, zato je treba zaranee preusmeriti, ali koreniti čist.

Koren petruški narezujejo plastike in sušijoZelene peterčke lahko ustavite s celim listom skupaj z zgornjo deljo češnje, tako in z ločenimi majhnimi kusočkami. Korneplody pred suško narezajo tanke kružočkami ali majhnimi kubiki. Sušite peteršku, kot in druge ogorodne kulture, lahko na odprtem zraku, pod marljem, v mikrovalovni pečici, posebno suško ali v duhovki, pri temperaturi ne višji od +60 ° C. Če bo zrak vroč, obstaja nevarnost podrejanja zelenih in drugih uporabnih lastnosti. Določite kakovost suhe trave lahko po tem, kot izgleda peterška.

Če je posebej zelena trava kupila železo ali siv odtenek, je temperaturni režim v času, ko so bili prekršeni.

Сушенная петрушкаČe želite izgubiti vlago v listih in kumovati korneplodov, bo to enakomerno in hitreje, ko bo čas, ko se bo zgodilo, da se bo to zgodilo. Kako hraniti petruško po suški?

Suhuû petrušku hranat v plotno zaprtih bankahPo dokončanju postopka, ki bi ga morali odpraviti s stekljanskim bančnim računom s ploskimi zapiralnimi kriškami ali paketi z notranjim slojem iz folije. Taka embalaža ne dovoljuje suhega proizvoda, ki razprši aromo in vlije vlago iz zraka.

Kako zarozit petrušku na zimu – video