kako sušiti listja maliny V tem primeru so skoraj vse podzemne rastline uporabne za pripravo celovitega čaja. Vendar pa niso vse cene lečenega napitka znane, kot da bi uničile škodljivce. Neobvezno sobludati termine zbiranja celebnega materiala, pravila priprave in hrane.

Lečebne lastnosti listov maline

listya maliny imajo uporabne lastnosti Malina je ena izmed najbolj uporabnih jagod za zdravje. Vendar pa ne vedo vse, kar je njeno ne le koristno, če sem sam plod. V njih so vitamini A, V, S, E, mikro in makroelementi, éfirna olja.

Unikatne uporabne komponente, ki se nahajajo v sestavi rastlin, vplivajo na pozitiven vpliv na organizem osebe:

 • ponižujejo raven holesterina;
 • omogočajo normalno delo delovnega mozga;
 • povečajo imunost;
 • pospeši postopek zaživitve ssadin in ran;
 • odpravljajo zud;
 • stimulirajo piščevarenje;
 • tormozjati procesi starenja;
 • borijo se s prostudnimi boleznimi;
 • regulirajo ritm srca;
 • izvodja lišnjo tekočino;
 • povečujejo raven fizične iznosljivosti.

сухие листья малиныListe maline pomagajo v boju s številnimi ginekološkimi boleznimi. Rastenje je zmanjšalo bolečinski sindrom med menstruacijo, obnavljalo organizem po rodovih, preprečilo pojavljanje zlorabljenih opuhov. Redna uporaba listov maly zmožnost očistiti obraz zaradi napak, posneti vospitacijske procese.

Večina moških redno uporablja skupne rastline za zdravljenje bolezni, ki predstavljajo predstavljene železnice, besplodijo in zaščito. V primeru, da malenkosti normalizirajo delo piščevarne sistema, pomagajo pri ustanavljanju, posnamejo stres.

Ko in kako zberem listje malin za čaj

v času zbiranja listov malinSpecialisti svetujejo, kako pripraviti listino do začetka ali v času cvetenja malinov. Optimalno obdobje obdobja je konec maja – začetek junija. Prav v tem času so vse rastline razvite na njegovo rast, zato se v vsebini vsebujejo največje število uporabnih stvari. Pogoj za pripravo sonca mora biti sončna, vlažnost zraka minimalna. Lučše se bodo zbrale listne rastline v času od 10 do 11 ur in blizu večera – s 16 do 18.

Pred začetkom zbora najbolje upajte na ploske perčate. Malina se ne ljubi razpravljati s svojo osebnostjo, zato obstaja verjetnost, da bodo roke izpostavile.

Poleg tega vse skupaj zbirajo, uporabljajo in uporabljajo pri pripravi čajev. Za uporabo rastlin v takšnem videzu je idealno, da pride do dikorastušne maline. Zberite bolje v glubine lese. Vplivi industrijskih objektov, avtomobilskih in železniških podjetij lahko vplivajo na številne pomembne snovi, težke kovine. Takoe syrye nosilec vred organizmu. Če nimate možnosti, da izberete v lesu, to pomeni, da podidete in sadežna malina. Pri pripravi sira za pomembno njegovo kakovost. Neobhodimo, da zryvate samo zdrave liste, brez črnih točk in kakih-ali petenih.

Ne vredi zbirati listov s kustovi malin, ki so nedavno obdelali kemične pripravke. Številna sredstva po naknadni uporabi še dolgo ostanejo na površini listov plastike.

priprava лістьев для сушкиOblikujte celebny material najbolje z verhuški vetrovi. Lahko posnamete koristne dele rastlin z majhnimi vetočki, tako da imajo tudi lečebe lastnosti. Potiskanje listov sledi z maksimalno aktualnostjo, z možnostjo uporabe nožnic. Ne srečajte veliko število listov z eno vetrico. To je močno navredit maline: rastlina lahko poganja.

Kako sušiti listje maline

сушеные листья малиныDa bi čaj iz celebnih rastlin dosegel največjo količino uporabnosti za organizem, je treba material pravilno uporabiti. Nekotorirani strokovnjaki priporočajo, da premisvijo o listi pred začetkom suške. Kljub temu, da je material, ki ga je treba shraniti, dovolj hiter, da se zbriše in pobere lizični miš.

Ne vedo, kako pravilno izločiti malino. To je mogoče storiti z več načini sporočil:

 1. Klasični način priprave zraka. Syrje razstavljajo na trdno trdno površino (lahko zadržite gazeto) in postavite na dobro provetrivano mesto. Nevarnost je treba redno prevajati.сушим листья на улице
 2. Kupite zasebni material prek elektrosušilnih strojev. Pripravljene listne plošče se nahajajo v prostoru in se sušijo pri temperaturi 30 stopinj. Lokalni elektrosušilniki redno spremljajo mesta. Ves proces se ukvarja približno 7 ur.uporaba elektrosušilk
 3. Izsušite celebnye dele rastlin v duhovke. Pri takšnem načinu, ko se listja izklopi v nasprotju, predhodno zastelen pergament, in se namesti v duhovko z minimalnim nagrevom na 30-40 minut.priprava listov malin v duhovke

Ne vredi prevajati zbranega materiala. Kakovost suških je mogoče preveriti pri rastlinah v ladonjah: le ta bi morala biti objavljena, če bi se privila in melila. Tolikšni deli rastlin ohranjajo svojo formulo za fazovanje in prepisovanje pri pripravi emkosti.

Fermentacija sušene maline

fermentacija suhih listov malinyŠe bolj priljubljen način, kot je suženj, je fermentacija listov. Sobranni celebni material, ki je namenjen za izdelavo pod protočno vodo, izpisuje na papir in podsušiva. Da bi preprečili, je treba redno premikati. Po tem, ko se je voda isparila, je sledila naslednja podsohšim in megkim (zavijalim), ki so jo prestregli v rokah ali skozi meso. To je storjeno za to, da bi lahko prispevali k temu.

Dodatno pripravljeni skladiščni materiali so shranjeni v več slojih, prikazujejo skupino in ostanejo na 8 urah pri temperaturi 25-28 stopinj. V skladu z odpovednim časom pripravljeni lističi razstavijo tanke sloje na nasprotju, zastojni papir za izpiske in namestitev v razgretje do 100 stopinj duhovnosti. Čez nekaj časa temperaturni režim zmanjša do 50 stopinj in doseže redni premik. Pri pravilni pripravi materiala se dobi okusen fermentiran čaj iz listov maline.

Če v procesu priprave nekateri deli rastlin ostanejo temni ali podginirani, jih morate nujno ubrat. Ta material lahko objavi vse izdelke.

Kako dolgo hranjatsya suhie listje maliny

shranjevanje suhih malinovih listov v bankahSposobnost shranjevanja sušenih malin nesložni. Gotova listina v zaprtih prostorih pod ploščatimi krogami in v temnem prohladnem mestu, ki se nahaja v neposredni bližini sončnih lučev. Hranite pripravljeni material najbolje za leto, po tem, ko obnovite zapase v naslednji sezoni.

Vprašalniki ne priporočajo, da bi ohranili izstopajočo listo v poliétilenskih paketih. Prepreči in lahko pokrije plesen.

uporaben čaj iz malinovih listovČe veste, kako izločite škodljivce in uporabite vsa pravila za pripravo sira, se lahko v hladnem času letno soočite z okusnim in zdravim napitkom.

Kako sušiti listje malin in pripraviti travni čaj – video