мясо по-французски с картошкой Gosti na podhodu in ni časa na pripravljeno glavno jed? Sdelajte meso po-francosko s kartoško! Odlična možnost kot za praznično, tako in za budno stolo.

Немного истории

русское блюдо Ne glede na to, da je to omejeno ime, to jedi, kot je slavna oljčna oljka, ima ruske korenine. Za eno izključitev: meso je ohranjeno več od izvirnih receptov, če solata.

Najboljša jedilnica je bila poslana v 19 letih. Ustvarjalec – povar Урбен Дюбуа. Francoz, ki je v tem času služil Alekseju Orlovu, za katerega je bil podpisan dogovor.

Načelo pripravljene jedi je ostalo neizmerno. To po-prežnemu sloi različnih izdelkov, obvezno vključujejo v seme mesa in kartofela. Tako v času recepta je malo predhodnih sprememb, so se pojavile različne variacije. Sohranilas glavna glavna značilnost – graten (gratin). To je najboljši zgornji sloj, zlato koročna sira, ki razlikuje zapečeno meso iz mesa po francoskem s kartofelemom.

Zanimivo, kaj se je ranshe gratin obravnaval izyskom. Neodgovorno po “odprtju” sirove korenine so se posebej ločile od osnovne jedi in podale ločeno kot lakomstvo.

Originalni recept po francoski s kartoško

мясо po-francosko s kartoško po originalnem receptuIzvirni recept nosi naslov “Teljata po-Orlovski” in nekaj drugačnih od klasičnega.

Ingredente:

 • телятина – 1 kg;
 • kartofelj srednjih dimenzij-6-7 kosov .;
 • repčasti luk srednjih dimenzij-4-5 kosov .;
 • trden, dobro vlečen sir-200-250 g .;
 • сивки – 200 ml, 22% жирности или жирное молоко;
 • сливочное масло – 50 g;
 • muka (pšenična ali ljubaja druga) – 2 st. ложки;
 • šampinjoni – 300 g .;
 • pripravy (sol, perec, muskatni oreh po okusu).

Mjaso obmyt, promocirati papirnatimi polotencami, pustiti sušiti. V tem času v majhnem sotenjiku pripravite sous bešamel. pripraviti sous bešamelZa to na majhnem ognju se doda silikonsko maslo, dodaja se muka, premika se. Postopoma se vlije mladiko ali slike.

Židkost nujno vlivati ​​medlenno, stalno pomešivo venčikom.

Dovedite na snemanje, dodajte posebnosti, minute čez 5 dni z ognjem.

narezat мясо пластамиМясо порезать на ломтики. Obrišite, poperčite po okusu in objavite formulo z bortami. Oblika lahko pomeni zmanjšano količino maslenega masla ali uporabljeno papirno sredstvo za zapiranje.

izplačajte zavarovalnice v formuloPorežite luk na kružočke, izložite na meso. Slasami narežite kartofelj, izložite zgornji del.

Šampinjoni vыmyt, vysušiti. Narezajte sladke, izložite na kartofel.

Vsak sloj lahko odstranite, počistite po okusu.

залить соусом овощиSous akkuratno se izbriše v vsebini. Накрыть фольгой. Odločite se za zapiranje v predhodno razočaranje do 180 stopinj duhovnosti.

postaviti zapekatMinut čez 30-35 dostavi jedi, poišči foljo, posipaj sirom in pošlji obratno v duhovko minut na 15-20.

Možno ne spešit dostavo mesa po-francosko s kartoško in gribami, in pustite v duhovnem omari, da se je jed “zgodilo”. Postavi k stolu s pilu žaru. Narezati kot lazanю – kusočkami, ne terjaja celostnosti.

Klasični recept za pripravo

мясо po-francosko s kartoško po klasičnem receptuPrivyčnyj vsem recept na francoskem jeziku s kartoško v celoti nekoliko drugačen od izvirnega, tudi preprosto pripravljen.ингредиенты для блюд

Ingredente:

 • 1 kg свинины;
 • жирний майонез (nakupovalni ali domači)-8-9 st. l .;
 • srednji kartofelj – 10 kosov .;
 • repčasti luk (srednji lukovicy)-3-4 št .;
 • sir – 300 g;
 • brynza – 100 g .;

  specifikacije (sol, perec po okusu).

Priprava:

 1. Narezati meso lomtikami debelina najmanj 2 cm.narezaть мясо ломтиками
 2. Odstranite mešanico molotočka do stanja, ko se debelina zmanjša in stane 1-1,5 cm. Če želite to narediti, ne priporočajte, da natisnete lomtike na piškotki. Poslati, poperčiti po okusu.отбить мясо
 3. Нарезать луковицы мелкими кубиками.narezati луковицу
 4. Kartofelj začne, pomytti, narezati doljkami. Uporabite v misku, dodajte nekaj stolovnih lokov olivnega masla, nasvetite, poperčite.narezat kartofelj
 5. Luk in majonez se premikajo v ločeni miski. Dobavlja se na primer ¼ сыра. Če želite to narediti, lahko dodate malo vode.zmešati syr, luk in majonez
 6. Protiven zmanjšajte količino maslinovega masla ali zalepite pergamentno papir. V odlični obliki, ki je narejena po-orlovsko v francoskem francoskem jeziku s krompirjem v duhovnem prvem sloju-to je kartofelj.izložite prvi sloj
 7. Натереть брынзу.натереть брынзу
 8. Odbijte meso potrebno obžariti na skovorode. Nedolgo, približno minute s vsakim stranom do izobraževanja značilne zlati koroške.обжарить мясо
 9. Objavite v nasprotju s površino kartonov.izložite meso na nasprotnik
 10. Gustym sloem vložite površino mejoneone-lukovo-syrnu smejo.izložite zgornji sloj
 11. Zaprite 40-45 minut pri temperaturi 200 stopinj. Za 15-20 minut je potrebno dostaviti emkost, posipati preostavshsy syrom (potertym na terke).натереть сыр

Ko se podrete, lahko pustite jed 10 minut v izključeni duhovi.

Mâso-po-francoski s kartoško in pomidorami

Še ena priljubljena različica jedi-meso po-francosko s kartoško in pomidorami. Tomaty dajejo dodatni sok, ki preslikava kartofel z mesom, dodaja njihove nežnosti.ingredienty za mesa po-francoski s kartoško

Ingredente:

 • мясо (свинина) – 700 g .;
 • sir-150-200 g .;
 • žirni (domači ali nakupni) majonez – 250 g .;
 • tomati srednjega velikosti-3-4 kom .;
 • kartoška srednjega velikosti-5-6 kosov .;
 • repčasti luk – 1 kom .;
 • соль, перец по вкусу.

izloži meso in luk na nasprotnikIzmyty мясо, narezajte lomtikami približno 2 cm debele. Za udobje je mogoče malo odstraniti vsak kupek. Pripravite specifikacije in objavite na podmazanem podsolnem maslu proti. Narežite luk, izložite površino mesa.

izložite kartofelj in polirajte majonezomDaljše narežite kartofelj, izložite površinsko luko, navzgor zmanjšajte majonezom.

Če želite dobro kuhati, priporočamo, da razrežete krompir za meso po francoski lomtikami debeline 0,5-1 cm.

выложить помидорыNarezajte pomisleke, izložite in znova zmanjšajte majonezom. Poiščite vse približno polovico natrgavega sira.polit майонезом

Naredite 30-35 minut v duhovki na 180-200 stopinjah.

zapekat do pripravnostiV primeru, da z drugimi različicami receptov minut za 10 dokončno dostavijo protiven, poiščejo preostali sir in obrnejo obratno do polne pripravljenosti.

Če želite to narediti, lahko nekoliko zmanjšate kalorično jed, namesto taljenj ali svežin, ki jih lahko uporabite za kuhanje. Majonez ali bešamel zamenjajte na grehični jogurt, kefir ali smetano z nizkim odstotkom.

Točno obdobje za določitev je odvisno od moči duhov. V povprečju je to 30-35 minut, vendar se to lahko zgodi in več časa.

Predhodno pripravljeno meso na francoskem jeziku v duhovnosti je v tem, da se lahko recepti navadno uporabijo različni stiki, spremenijo ali dopolnijo nove incidente. Eksperimentirajte!

Video-recepti mesa po-francoski