domači ržano-pšenični kruh Ržano-pšenični kruh izdana uporabniki popularnostnost. V odličnem položaju, ki je že pripravljen za mnoge belega kruha, nam je to koristno. Regularno uporabo takšnega kruha blagodejno vpliva na organizem. Njegova sestava je tradicionalno. Nego bo prišel optimalno za življenjepisne osebe, ki so povezane z uporabnimi stvarmi in mikroelementi.

V čem polza ržanega hleba?

uporaben in okusen ržano-pšenični kruh Omeniti je treba, da se recept, pripravljen v klasičnem ržano-pšeničnem kruhu, še ni spremenil z davnimi časi. Če želite v tem racunu vzeti to cenovno ugodno vrednost, je dovolj, da pod več preprostimi komponentami.

Ne glede na to, kaj sem si privoščil, da bi imel hleb-pšenicno kalorij malo, ima veliko pri vprašanju pohudetja in podkorektira svoj racio, ki ga je treba opustiti zaradi uporabe kruha. V bistvu je to priporočeno le v teh primerih, ko bo organizacija prejela vse potrebne snovi iz drugih izdelkov. Če takšnih možnosti ni, to popolnoma izključuje kruh iz njegovega racionalnega stališča.

K dostojanstvu ržanega pšeničnega kruha, zahvaljujoč kateremu se aktivno priporoča za uporabo dietnih zdravil in zdravil, se nanaša:

 1. Nevelik odstotek kalorij. Če bo bolj ržano, bo muka, tem bolj koristno bo hleb.
 2. Veliko vsebnosti koristnih snovi in ​​vitaminov. Zerna rži po svojem sestavu sestavljajo s pšennimi. Vendar pa v procesu priprave v takem hlebu ostane večja uporabnost, če v belom.
 3. Hranjenje trdnega zraka z neprevarivanimi vlakni. Tako se imenuje nova kleščeta, v kateri je nasičen ržani kruh, nezamenjena za normalno piškotje.

Če je kruh pripravljen iz koristnih sestavin in ni v njegovem sestavu, je njegova uporaba uporabna za shranjevanje v stanju našega organizma.

Ржано-пшеничный хлеб в хлебопечках

ржано-пшеничный хлеб в хлебопечкахDva osnovna elementa – to je močna rižana in pšenična. K njim dodaja vodo, rastlinsko maslo. Ostali posredniki so sahar, drožži (željno hitro delujoči) in sol.

Postopek pripravljanja dovolj prostora. Dostatno izvedite nižje napisane šage:

 1. V vederko hlebopečki dodajamo vse pomembne inštrumente.
 2. Muku ržano prosejati s pšenično muko.
 3. Dobavljamo sol po vkusu.
 4. Засыпаем сухие быстродействующие.
 5. Dodamo sahar po vkusu.
 6. Vederko stavim v hlebopečku.
 7. Izbirate osnovni režim.

V prvih 20 minutah lahko sledite tem času, kot je na primer postopek priprave in po potrebi dodajte malo vode (po 1 č. L.). V nadaljnjem krogu ne bo odprto.

Ржано-пшеничный хлеб в духовке

ржано-пшеничный хлеб в духовкеКомпоненты рецепты:

 • мука ржаная;
 • пшеничная мука;
 • дрожжи сухие;
 • соль и сахар;
 • voda;
 • olivno maslo;
 • подсолнечные семечки.

Postopek priprave:

 1. Smešajte dva vida muki (ržana po 150 g, in pšenična 300 g) in prosejajte v ločeni posodi.
 2. Zapiši 2 č. l drobžej topli vodo (270 ml), dodajte 1 st. л. mučne smesi, kot tudi sol, sahar. Odložite na nekaj časa v teplom mestu.ржано-пшеничная закваска
 3. Ko se drožijo, se pokrovijo s puzyrkami, jih izbrišejo v prosejanjno muku.
 4. Dodajte olivno maslo (1 st. L) in tudi semečke.
 5. Če želite slediti mešanju testa, morate prenehati z uporabo.nadomešam testo
 6. Nalijte pripravljeno testo, smazanno maslo, v posodo. Če želite nakriti tkanino in jo pustite na mestu približno 60 minut.testo podhaja
 7. Ko testo podnese, sledi, če ne oblikuje prihodnjega kruha, ga ne objavi na papirju.
 8. Posebej obremenjeno testo lahko razredčite, če mu je všeč prijetna zunanja oblika. Zatem obsypatt ostanevšimisâ semečkami.vmešajte testo in oblikujte kruh
 9. Testo pustite še 30 minut v tem mestu.
 10. Duhovko razgrejte 200 ° C.
 11. Testo je treba obrisati in poslati v duhovko na 40 minut.
 12. Gotovnost želi določiti glede na stanje koročke.

Hleb ržano-pšenični na dročžah v duhovke pripravljen. Prav tako ga je treba objaviti na rešitvi in ​​nakriti polotencem do polne pripravljenosti.

Ржано-пшеничный хлеб на закваске

ржано-пшеничный хлеб на закваскиV receptu takšnega kruha boste našli vse tri informacije: dva vida muki, voda in sol. Če ne dobite nežne, v mero poresto strukturo. Hleb se razlikuje po prijetnem vonju in okusu. Večina kulinaričnih nasvetov, ki se odločijo, da testo položi na prvo mesto, uporabite še en dodatni sestavni del – droge. No to je že delo vkusa.

ingredienty za vpečke ržano-pšeničnega kruhaZa pripravo potreb potrebujete:

 • закваска ржаная;
 • ржаная мука;
 • соль;
 • мука пшеничная;
 • voda.

Postopek priprave:

 1. Gotova ržana zakvaska (600 g) mora biti 100% lastna. Ee količina mora biti analogna količini dveh vidov. Zalivaem zakvasku v posodo. Obratite pozornost na to, da je zakvaska že primerna za sobne temperature.
 2. Dodamo vodo (350 ml) pri sobni temperaturi (v primeru, da voda ne sme biti vroča) in v celoti premešamo. Dodajam k zakvaske preostale zavarovalnine, tj. dva vida muki po 300 g, sol – po okusu, vendar ne več kot 1 č. л. Če zamenjate testo, to ne bo dovolj, če ga boste sledili.
 3. Odstavite testo v toplotnem mestu na 30 minut, nato pa odprite njegovo piškotno ploščo. Učnite, kaj v plenke želite narediti nekaj majhnih prokolov, da testo testo. Dalee izstavimo testo in ga začnemo mešati. Ne stane pri tem, da ga dodate v svojo muko, da ne bi ponudili prihodnjega kruha. Če želite, da bo testo dovolj majhno in najnovejše, bo deloval z njim, če želite uporabiti poseben skrinbok.
 4. Dolžina zamenjave je največ 7 minut. Če želite, pustite testo še naprej v določenem času za polno pripravljenost. Če želite to testo, ga odložite v globoko posodo, pripravljeno muko. Če tega ne naredite, testo prilipnet v posodo. Z nakryvaem testo polotencem, ki ostane v takem stanju do teh por, pokaže, da ni stanet v dveh razah več po velikosti. Običajno na to pride 2,5 ure.
 5. Strljajte kistočno lišnjo muko in preložite testo na pekarsko papir. Predhodno sledi razočaranje duhovnosti do 250 ° S skupaj s pustym proti. Na dan duhovnosti morate nujno namestiti vodovod, ki bo omogočil ustvarjanje varnostne kopije za podnastavitev testov v procesu izvajanja.
 6. Daleje izložite kruh s pekarske papirje v razočarani nasprotju in pečite približno 15 minut s parovoj banejo. Temperatura – 250 ° C. Če ne želite namestiti dodatne posode z vodo, za ustvarjanje parametra bo dovolj, da izbrišete na dno razočaranih duhov stakane vode. Po 15 minutah uporabite paronsko pečico in nadaljujte s peko kruha še 40 minut pri temperaturi 200 ° C.

kruh pripravljen do uporabeČe želite določiti pripravljenost, dovolj postavite v košarico kruha. Pri tem zvoku mora biti pusto. Nikoli ne razredčite kruha takoj. Daj mu čas za “oddih”. Če želite to narediti, ga rešite in nagnite fantovskega polotencem ali katero koli drugo naravno tkanino. Če pečete kruh proti nasprotnikom, kot je bilo opisano višje, to pomeni, da je velika verjetnost, da bo ogrožen, vendar njegov okus od tega ne bo spremenjen. Če želite to preprečiti, uporabite formulo.

Drugi recepti za pripravo okusnega in uporabnega ržanega kruha

Obstajajo in drugi načini priprave ržanega kruha. Med najbolj priljubljenimi variantami je hleb-pšenično-švicarski švicarski. Njegova posebnost je vključena v tem, kar v receptih dodaja kakovosten, zato hleb pridobi značilno črno barvo. Če želite, kdo raje uporablja preprostejše metode, ki se uporabljajo, ne uporabljajte pšenice v več različicah. Če želite dovolj pripraviti testo na običajen način, potem pa ga pošljite v multivarku, izbrani režim «Napaka».