выращивание сорго Sorgo – jarova, toplotna kultura, ime širokega spektra uporabe. Agrotehnika se ukvarja z veničnim praksom v južnih regijah Rusije, Ukrajine in drugih držav, v razmerah pomanjkljive vlade, zaprtega klime, pri visoki temperaturi zraka. Kultura zavzema pomembno mesto v strukturi kormovo racionalnih kmetijsko -gospodarskih živali. Uporablja se kot korito za svinjo, KRS, drugih kopirnih in ptic. Koncentrirani korm iz zrnca, ki ga shranjujejo s prudovim ribomom.

Harakteristika kulture

агротехника сорго веничного Krmilna naprava je zelo močna, močna, na voljo do 90 cm v širini in do 2,5 v globini. Vrhunske rastline segajo od pol metra do 5 m, stebelna plošča (ena ali več), socvetje – metelka. Zerna овальные или яйцевидные.

List in stebel pokrivata voskovym naletom, zrna vsebujejo alkaloidne tanine, ki podpirajo odpornost na bolnike in bolezni. Pitanost zrna, ki vsebuje silo in zeleno maso, se ne odstranijo iz kukuruzov (krahmala-72-75%, belina-13-15%, žira-4,0-4,5%), vsebujejo širok spekter vitaminov in mikroelementov.

сорго зерновоеKulturni učinki se razlikujejo glede na sorte: običajno, saharno, хвостатое, зерновое. Izbira neposredno odvisna od značilnosti uporabe. Sorgo na korm izrašča v osnovnih saharnih sortih. Eden iz vidov – sorta venično ali metelčatoe (S.technicum) se izrašča za izdelavo pročnih, lahkih, elastičnih venikov.

Če želite pridobiti kakovosten material tehničnega vida, ki je namenjen podložnim klimatskim pogojem, morate strogo upoštevati določena agrotehnična pravila.

Agrotehnika, ki je najpomembnejša za pridobitev kakovostne uroge

выращивание сорго веничногоPri željah dačnikov lahko izrazite sorto venično v sebi na udeležencih. Neobvezno preprosto združite vse priporočila specialistov glede izrastitve rastlin.

Priprava semenskega materiala

Najbolje, da kupite v specializiranih trgovinah, kjer prodajajo popolnoma pripravljene izdelke. Če je kakovost semena prikazana, jih lahko preverite samostojno:

  1. Zamočiti jih na polčasa v gluboki emkosti. Semena, vsplyvšie na povernost, odbrakovyvajo.
  2. V suhuju, vetrovno vreme preverite zrno. Ležeče, nekakšne semene se nanašajo na vetrove daleč in primerne za obisk v bližini.

Semena sorgo, odbrakovannye za obisk, uporabljajo se kot korm za vse in druge živali.

V izogibanje bolezni mlahnih prorostov fuzariozom pri neprijetnih ugodnih pogojih, semena protravlivajo (na primer Maksim XL 035 P5, v skladu z navodili proizvajalca).

Zamočena semena pred obiskom prosušivajo.

Izbor in priprava udeležencev

созревает соргоSorgo netrebovatelna kultura, na enem udeležencu lahko daje urož do 7 let. Pomembno, da je bil dobro udoben. Izrašča se na različnih vrstah poštnih pošiljk: zasolnjene, peščene, sugliniste. Kulturni ploho plodonosit na izbytočno uvladnih in kislih počah. Pri izražanju sorazmernosti na silosu ni vredno izbrati preusmerjenih udeležencev, tako kot pomanjkanje vlage ne zagotavlja izhoda zelene mase. V kakovosti predhodnikov, ki spadajo pod bobovske, propastne kulture in osimne zrnate.

Glavno v agrotehniki veničnega sorga, pravilna priprava pošt, ki vključuje:

  1. Gluboka záblevaâ vspáška (25-27 cm). V odvisnosti od stanja zapuščenosti pol po predhodnem postopku, ki ga je mogoče predhodno izvajati.
  2. Vneseno na 1 m2 pod osenčno vpaško organsko udobno (200-250 kg preprevšenega navoza) in mineralnih (4-5 kg ​​superfosfata, 2-3 kg kalijevih) udobno.
  3. Ранней весной – боронование почвы с последующей культивацией.
  4. Splošna obdelava poštnih gerbicidov splošnega delovanja (glifosat).

Za izboljšave, ki vodijo predpostavljeno in poposebno pošiljanje poštnih sporočil.

Посев

pole sorgoShema obiska je odvisna od sorte in označbe kulture:

Sortiraj v kormu v vidnih koncentriranih kormovih – 70×70 cm, 70×90 cm, 90×90 cm.

Sorgo na silos -râdovym splošnim metodom ali po dveh stročkih -40x60x15 cm.

Pri agrotehnikah veničnega sorga – širokopasovnim načinom z medsebojnimi razdaljami do 70 cm.

Po naslednjem izhodu vzdržujejo toplotne pogoje, ko se v nekaj minutah ogrozi zapor in se poveča do 10 -15 oС. Optimalna glubina zadelki seman 5-6 cm.

Uhod za posevami

uhod za posevamiPri optimalni temperaturi in vlažnosti rastlin se v tekočih tednih pojavi. Najbolj učinkovit agrotehnični sprejemnik – pošiljanje pošiljk, ki omogoča ohranjanje vlage in izboljšanje postopka prenosa zraka v koren. V prvem mesecu po vhodu zmagajo rast in se razvijajo zelo medleno, zato je treba redno odstranjevati hitro naraščajoče sorte, ki prižgejo mlado mlado družino. Pri slabem zaprtju, ki ga uporablja mehanska propolka, ki poteka v medsebojnih povezavah pri pošiljanju več razlik za sezono. Močno zaskrbljeni udeleženci uporabljajo kemična sredstva za zaščito.

Уборка

уборка сорго

Sroki uborki urožaja se bistveno razlikujejo:

  1. Sorgo na kormu v zeleni masi, ki so jo izbrali s sredinami julija do konca avgusta v fazi vhoda v cevi.
  2. Zernovine sorte uporabljajo v fazi polne zrelosti.
  3. Sorgo na silos skašivajo v stadionih voskovoj spelosti semen.
  4. Pri agrotehniki veničnega sorga vodijo mešalnik, nato pa skašivajo preostalo del stebla. Optimalna dlina metelki 40 – 50 cm, nožice – 35 – 40 cm. Uborku ne zatirajo, vodijo v koncem mlečne faze, da se zelena masa ne naloži. Metelki za proizvodnjo venikov dosegajo naravne pogoje.

Sorgo venično – kultura, ki zasluži vpogled in daje dober ekonomski učinek pri proizvodnji za tehnične izdelke in razširitev korpusnih baz v zaostalih regijah.

Video o izrazivanjii sorte veničnega