Zdorovyj kust vinograda Zadnji četrtek, 19. novembra, je bila pripravljena vinogradniška Evropa za resne preizkuse, ki so bile ugotovljene zaradi neresnih ranej obolelih kulture, sredi katere je bila in ločena mučna roza. V Starom Svetem izučanju milja, nevarnih bolezni vinogradniških rastlin in vseh rastlin v celom, ki je bilo začeto leta 1878, in prvič 18 let poraženih vinogradov, ki so bili registrirani in v Rusiji.

Od obiskanega v vinogradih mikrokopičnega griba Plasmopara viticola trpi vse podzemne dele kustosa.

Z neskončnim razvojem bolezni grozljivo zaostajajo zmage in poraženi listi, njegovo obrazovanje se bistveno manj, da bi se pojavilo, da bi se nevarnost poslabšala in padla. Popraviti s hudim neredom in ne izgubiti svoje velike učne ure je mogoče, le če je predstavljena slika bolezni, njenega razvoja in vzdrževanja vseh teh bojev z miljo na vinogradih.

Karta milddju na vinogradih: foto in opis

Листья пораженные мильдью Prva priznanja, ki jih je treba odkriti, so na seznamu. O razpršitvi gribe na začetku vegetacijskega obdobja govorijo o masljanih nasledstvih na njihovih zgornjih površinah in malozametnem belem naletu na tili strani stranskih listov. Pričemujte poseben pušk, ki označuje sporočilo, najbolje nadomestite z mladostniki del zmag in listov. V odvisnosti od vlažnosti in temperature zraka, rastlin rastlin in stadij razvoja bolezni vinogradniških listov v serednih zmagajo pokrivajo rdeče ali želtovatymi petih različnih oblik in velikosti.

Zaradi zmanjšanja porabe in razširjanja grbica začne nekrozirati listopadne plastike, izguba listov vodi do splošnega oslabljenja kust in uhudševanja kakovosti jagod.

Mildûю poražaet vse dele kusto vinogradaPopadanje grbice na zmagovalce se ne sproži pri pojavljanju blagovnih znamk maslanih pestov. Tukaj lahko takoj zamenjate serovatne ali uporabne sledi zasyhavajoče tkanine. Bolj hitro, hitro pridelajte vinograd, kot na fotografiji, porazi socvetijo, molode dele zmag in zavjez, še ne dosegajo velikosti gorošin. Pri tem na vlažnih pogojih je specifičen beli nalet že za dve enoti, ki lahko popolnoma pokrije cvetne stene in grozdi s zavezjem, ki bureet in hitro odmori.

Poraženje socvetij in zaвязейNjegodi, poraženi grbom na stacionarnih straneh ali sozrevanja, temnejo, se naslanjajo in izsihajo. A na že sozrevnih plodah se pokaže kot vdaljeno v mehko, obescvečeno v petek v rajonih plodonožk. V tem času in takšni jagodi stanujejo burymi in osypaûtsâ.

Vozbuditelj bolezni vinogradnih listov

Poražennyj mildю молодой победиMildju ali ložna munična rosa se izkaže za grimbo, v videzu, ki se zimuje neposredno pod kustomi vinograda, v nevarni po osebi livi. Zahvaljujoč odpornosti na morozam, ki vzbuja ložno mučnisto rožo, blagopolučno prehaja v hladnem času leta, že pri temperaturi od +8 ° S pa se aktivira in s vetrom ali kapljami razprši na zelenih delih.

Krug zaraženja rastlin gribkomPomanjkljivo rastlinje se zgodi, ko se zoospora nahaja v tkivih na listih in se zapre. Če želite razmisliti o poteku bolezni vinograda, in če želite odstraniti listino in druge zatronske mlečne dele, je pomembno, da ugotovite cikličnost zaslužkov in reproizvodstva.

Daljnost obdobja razmnoževanja vredonosnega griba je odvisna od temperature, njegov ugoden izhod pa od vlažnosti zraka. Za razvoj vinograda v optimalnih pogojih je mogoče upoštevati temperaturo od 20 do 27 ° C v obdobju, ko ostane ohlajen v več kot štirih urah.

V tem času inkubacijski period bolezni vinogradniških listov se resno skrajša. Za sezono vzbujalca bolezni je od 6 do 8 pokolencev, v tem obdobju inkubacij in na listih, in na njegovih mestih, ko bo prebivalstvo nadomeščeno koročno. Temperatura ponoči v nočnih urah ne pade do +12 ° C, pri čemer se pojavljajo beli puščice, ki predstavljajo skopljanje sporonoscev. Pojavlja se z vetrom na novih mestih rastlin, še posebej pri vlažni pogoji, sponzorirajo najvišje svobode pri novih zoosporih, in v krogu zaraževanja vinograda milj, kot na fotografiji, se ponavlja.

Zaščitne mere boja z miljo na vinogradih

Sorta Moldova vzdržuje k mildjuPrve prireditve, ki bodo zaščitene pred nevarnimi boleznimi, lahko izvajajo še na stadionih založnikov vinogradnikov. Ne vse sorte imajo edinstveno vojskoprimerno moč k ložni mučnistovi rozi. Poleg tega je v zadnjem času vedro postalo jasno, kar je grobo, resno resno v Evropi na evropski plantaži, ne more vplivati ​​na urožnost in živahno sposobnost ameriškega vinograda. Pričetek v trajnem rastlinju, če pride do prodiranja spona v tkivo in se bo nadaljeval, se zaradi tega ne pojavi. Če ne želite opazovati živahnih manifestacij bolezni, ki jih povzroča vinograd, predstavljenih na fotografiji, in ne postavljati vprašanj, če želite lestvico in zmagati, je bolje, da podate sorto, redko poražemo milj.

Danes izbrani izvajalci ponujajo relativno obstojne k ložni mučnistovi vrtni sorti vinograda kot stolovo, takšno in univerzalno ter tudi tehničnega označevanja.

K čislu takih rastlin je mogoče odpovedati sortam Muromec, v zgodnjih časih, ki dajejo sladice temnookrašenim jagodam, Muskat Dnestrovski, vinograd Osenni rozovyj, sorta Moldova, Podrok Magarača in druge raznolikosti.

Tudi če se ne razvijejo trajni sorti brez obveznih profilaktičnih ukrepov za boj proti milju na vinogradih, ne pridejo v poštev.

List bolnoj milddюVinogradari so se zamenjali, kar je še posebej ložno mučnisto rosoj poražajo:

 • молоды кусты и только высаженные из школ саженцы;
 • rastline, redno opremljene z ustreznimi sredstvi, ki vsebujejo azot, ali pa izprašujoče pomanjkljivosti kalije;
 • delovni mesti z neprinečno namenjeno za zrak in solnce izgubljeno krono;
 • kusty, pod katerim so ohranjena sorta rastlin in ne uporabljajo nevarne živali;
 • vinogradniki v regionalnih regijah z vlažnim teplim klimatom.

Osnovne ukrepe za boj proti mlečnemu vinogradu, ki upoštevajo uporabo kemičnih sredstev za obdelavo, lahko okrepijo učinke takih pripravkov, ki so na voljo za redno uporabo.

Kust vinograda poraženny mildʹюZa zmanjšanje tveganja bolezni kustov pomaga:

 • razporeditev špalerja za spodbujanje preoblikovanja v posebnih mestih vetrov;
 • naprava širokih medsebojnih povezav;
 • obrezka vinograda, ki zagotavlja provetriranje vseh zmagov;
 • regulacija obremenitve rastlin;
 • kakovostna podvezka zmagov, oblomka, čekanka in pasынкование;
 • svojevrstno odstranjevanje sornjakov in zapaška ali zbirka nevarnih listov.

No, kot je treba določiti v času obdelave listnatega vinograda zaradi bolezni, in če se začne rast, če so se že pojavila prva priznanja bolezni?

Opryskivanje vinograda od milj, kot ukrep boja proti nevarni bolezni

Neobvezno je treba časovno začeti boj proti bolezniSroki kemične obdelave vinogradnikovega mleka v prvi naslednji vrsti bodo odvisni od pojavljanja zelenih delcev rastlin maslanih pestov. Učinek zaščite bo največji, če bo trenutek pojavljanja sporočilne poverilnosti, socvetija in zmagala v celoti pokrila sloem pripravka. To pomeni, da je za obdelavo potrebno izvajati neodvisno do tega, kot na vaši stranski listi stanet zalepljen belesyj pušistyj nalet.

Prvotno opriskanje učinkuje do začetka cvetenja, če pa je v predhodnem letu prišlo do poraza bolezni vinogradnih listov, je bilo resno, še posebej pomembno je obdelati vinogradnik, kot je le temperatura nižja od +8 ° C, in izpustiti prve običajne osice.

Izbrani čas za prvo obdelavo kustov se lahko orientira pri pojavljanju prvih 3–4 listov, nadaljnje napredovanje pa se načrtuje tako, da se prikažejo na lozih in razvijejo grbo.

Obrabotka kustov po cvetenju nacelena na zaščiti zavzazi, po nevarnosti čačne barve je najbolj podvržena zlorabi. Če priznajo bolezni prebivalstva, ki so vidne, ko vinograd aktivno cveti, obdela ne odlaga, odhaja, uporablja sredstva, ne vsebuje med. Kadar je na kristalih iskanje zavez, obdelava je potrebna glede na pogoje in manifestacije bolezni.

Bordska mešanica za zdravljenje vinogradov iz ložne mučnistove roze

Starejšim in samim preizkušenim sredstvom boj z miljo je bordska tekočina, ki predstavlja mešanico raztopine negativnih izlogov in medeno kuporozo. Poleg tega je velika količina rožnatega sredstva, ki se uporablja proti antraknozi in drugim boleznim vinogradov, zato se lahko uporabi kot ukrep kompleksne profilakse in zdravljenja. Za izdelavo mešanic je možno brati kot pripravljen, masovno proizveden izdelek, in uporabiti posebne komponente.

Če obdelava vodi do razkritja začetka, koncentracija kuporoze v raztopini sestoji 3%, pri uporabi kisline in zelenih rastlin, ki vsebujejo aktivne sestavine, pa je resno ogrožena..

Trebuja se obdelava bordojske zmesiZaradi tega za bolj pozdnejšo obdelavo in zdravljenje vinograda na bordski smeši neposredno neposredno pred postopki, ki delujejo sorazmerno.

Iz 5 litrov vročo vodo in 100 gramov medenega kupora, ki je zelo razmeroma raztopljen. Zatem v ločeni embalaži v 10 litrih vode 75 gramov naložite in tudi razčlenite. V znanem mleku, ki ga sestavlja, raztopino medenega kuporoza, zmešajo in filtrirajo, dobljeno sredstvo.

Bordska mešanica za zdravljenje vinogradov mora biti uporabljena brez sprememb, pri čemer je treba spomniti, da se njene zaščitene lastnosti obdržijo po prvem dohodku, kar pomeni, da je treba obdelavo ponoviti. Pri izjemni pozornosti posebno pozornost namenjajo moji družini in značilni strani.

Fungicidi – pripravki proti gribkovim boleznim

Brez fungicidov ne obojtite seČe želite obdelati vinograd bordojske smeši, je bila učinkovitejša, lahko sredstvo uporabite s koloidno sero, ne nanesenih časov človekovega trpljenja, ki kaže na grško in kleščeče. V tem primeru se oskrbi s toksičnim učinkom pripravka zdravila, in loza ne ščiti samo od milj, ampak in od iste mučnistove rože.

Hlorna oksis medij-to je osnovno delujoče vedenje v takih fungicidih, kot so Abiga-pik in Home, uporabljenih proti oidium, mildju in antraknoza vinograda. Učinkovit pripravek od zaviralca ložne mučnistove roze je Delan.

Danes za zdravljenje z mikrobom, kromosomskimi tekočinami, v arzenalnem vinogradu obstaja vrsta učinkovitih pripravkov, ki vsebujejo v svoji sestavi med, tako in na osnovi drugih delujočih snovi.

V količini, ki je potrebna za zamenjavo bordojske zmesi pri odstranjevanju vinogradov ali dopolnjevanju, se lahko uporabijo znano-srčni odvar. Koriščena ali temno-oranževa tekočina s predoblačevalno zavarovano serovodoro, ISO, tudi aktivnost v odnosu do poražujočih vinogradniških klešč in gribov.

Alinrin-B in Planriz-to so predstavniki razredov mikrobioloških sredstev, priporočeni za obdelavo lozij proti številu gnili, mučnistoj rosi in milo.

Фунгицид Строби для винограда

Борьба с болезнями виноградаDejavnost stvari tega sodobnega sredstva se v preteklih tednih zavzema za obdelavo zasebnih rastlin in ne daje možnosti za širjenje spora grige, za zagotavljanje dolžine in upanje za zaščito pred mizi in oidiumi.

Vzdržljiv k osadkam in ne opasen za vinograd Strobe:

 • ne samo zaščiti rastline od gribov, vzbujajočega oidij in milj, ampak in omogoča izzrevacijo zmagov;
 • deluje od 8 do 12 dni;
 • se lahko uporablja z drugimi pripravki.

V tem primeru ni dovoljeno več treh obdelanih vinogradov Strobi za sezono.

Ridomil Gold za profilaktiko mildju na vinogradih

Ručna obdelava vinograda fungicidamiTa sistemski fungicid se profilaktično uporablja proti ložni mučni rosi in drugim boleznim vinogradov. Sredstvo je malo toksično in združljivo z drugimi pripravki, ki se pojavljajo pri kondenzaciji s fugicidami kontaktnega delovanja..

Obrabotka zdravo lozy, podvergaûŝejsâ riško zaraževanje mildû, vodi v suhuy brezvetrennogo pogodu, ko za kusta ne nevarnosti ožgov.

Učinek od opriskanja traja od 7 do 10 dni. Prednosti uporabe Ridomila V vinogradih so v tem primeru vključene:

 • sredstvo, visoko na listve in zmage, ne smyvava se rosoj in osatkami;
 • Zaščita razširjanja je na neobdelanih delih, vključno z oblikovanjem po obdelavi narave.

Če na listi vinograda obstajajo priznane bolezni, je treba vzpostaviti rastlino, ki je potrebna za zmanjšanje števila kurativnih dejanj, in le, potem, v nedeljo, veljati v Romi..

Bolezni vinograda mildю – video