Čisty ne zaraženny kartofelʹ Kartofelj – edino, kar ni najbolj priljubljeno sadje, ki izraža več kot 80% dačnikov. Poleg tega ima druge kulturne učinke različne oblike infekcij. Bakterijske, griževne ali virusne bolezni kartofele sposobne uničiti večjo del učne poti še do njegovega zbiranja. Daže pri shranjevanju zdravega na vidnem kartonu obstaja tveganje njegove porči. Pri tej okužbi s klubom se lahko prenašajo na druge sadje, hranijo skupaj s kartofelom.

Če želite zaščititi sebe od izbranih in zaprtih hranilnih zdravil, je pomembno, da se odkrijejo okužbe. Sami razširjeni lastniki tretje skupine:

  • gribkovne okužbe – fitoftoroz, alternativioz, parša, rak, fomoz in fuzarioz;
  • virusi – mozaika in nekroz;
  • bakterijske bolezni – bura in kolicinski gnili, črna nožka.

Skupina, ki predstavlja manjše število nevarnih infekcijskih bolezni, lahko skrajšajo urokatofektofe v 3-5 raz. Po statističnih podatkih najverjetneje poter urožaja izzovejo kronične bolezni kroglic.

Фитофтороз

Фитофтороз клубня картофеля Sama razširjena infekcija – fitoftoraz. Poter urožaja pri zaračunavanju lahko doseže 60% in več. Vnovične manifestacije fitoftoroze se začnejo pojavljati v svetu sveta. Nižja lista kartofelja pokriva buri, ki se raztezajo s časom v petek, ki s časom ohlajajo vse gnezdo. V zadnjem času se bo na spodnji strani bolnih listov pojavil beli nalet – sporonosna tkanina griba Phytophthora infestans. Klubi, zaraženni fitoftorozom, ki pokrivajo temne petke. Tkani pri tem ostanejo suhi in trdni.

Pri pojavljanju bolnih rastlin je pomembno, da se praktikujejo sevooborot kartofela, vedni spori fitofitorji, ki so shranjeni na pošti, na ostankih botov in v klubu.

Zaražen fitoftorozom klub ne priporoča zaloge hrane, tako da v tem primeru obstaja nevarnost, da se izgubi ves čas, v tem številu, ki se nahaja v enem prostoru z velikim kartofelom.

Рак картофеля

Рак картофеляŠe ena nevarna infekcija – kartofek. V mestih, kjer so popravljeni primeri zaračunavanja njihove kartofele, se uvede režim karantena. Ta gribkova bolezen uničuje klube in rastline, listnate plastike in stebli. V klubu v neposredni bližini od glasov se pojavljajo ljudje, ki se povečujejo v velikosti. Ne glede na odsotnost javne gnile, bolniške ekipe kluba ne hranijo.

Da bi se izognili pojavu bolezni, je pomembno, da vzdržujete njeno stanje. Pri objavi rake kartofelja je treba nujno uničiti zaražene klube. Pole, na katerem se odkrijejo očarljive bolezni, ne zadržijo kroglic v obdobju najmanj 3 let.

Альтернариоз картофеля

Альтернариоз картофеляTa bolezen lahko uniči vse rastline, vključno s stebli in klubom. Tudi vse njene žrtve ostanejo srednjeveške in razvrščene. Prve priznane okužbe je mogoče prepoznati po pojavu uporabnih peči na listih, ki se pojavijo pred cvetenjem rastlin. V tem času veliko bolne liste želijo in pogibajejo. Očagi okužbe v klubih lahko tudi prepoznajo po koreninskem cvetju in nepravilni obliki. Če je alternativa kartofela, ki bo porabila večjo del kluba, bo lahko ta poverilnost izgledala kot morska hrana.

Prav tako ta bolezen kaže sebe in fomoz kartofelo, s tem, da je edina razlika, da je v klubu prišlo do serovega odtenka, njihova velikost pa ne presega 2-5 cm v diametru. Še eno bistveno drugačne – začasne zaračunavanja. Če je alternativa pronika v mladih rastlinah, bo to povzročilo porast v drugi polovici vegetacije. Sozrevšie na njih spori skupaj z doževo vodovod popadajo na pošto, kjer pride do zaraževanja kluba.

Pred skladiščenjem shranjenega delovnega materiala z udeleženci, kjer so bili nadomeščeni zaraženi fomozom in alternativni rastlini, pomembno je, da se prerazporedi klub. Infekcijo je mogoče vzdrževati in vzdrževati temperaturne režime v podzemnih prostorih.

Parša

Parša na kartofelnih klubihVečji poter urožaja je lahko ponedeljek in pri poraženju njihovih različnih vidov parši: običajno, porošisto ali srebrno. Običajno se parša razvija samo pri visoki temperaturi pošte in znižani vlažnosti. Boljši klubi pokrivajo suhe, nekoliko prikazane nad površino kožice v temni barvi. Stebli ta vid parši ne poražaet.

Tako deluje na rastlinah in pariški kartofeli. Ona poraža samo podzemno del rastlin. Na začetnem nivoju na njih se pojavljajo okrogle petke s premerom 6-7 cm, pokrito z belim naletom. V tem času se udeleženci uničijo, na njihovem mestu pa ostanejo rdeče barve. V izjemnem primeru od običajne parše, ki kaže aktivnost samo pri visoki moči.

Serebrista parša poražaet izključno klubni v času hrane. V rezultatih zaračunavanja oni ogrožajo veliko število vlag, zaradi česar stanujejo lahki in skrajno suhi. Za posadko takega kartofela ni pripravljen. Povzroča vročinsko bolezen z večjo vlažnostjo (več kot 90%) in temperaturo nad 3 stopinje.

Da bi se izognili množičnemu zaračunavanju kluba, si oglejte parfem, pomembno pa je, da sevooborate kartofelo. Poleg tega je treba pozornost in pripravo delovnega materiala posvetiti: pregraditi pred zakladko na hrani, preprečiti ponovitev pomanjkljivosti kluba in pošt.

Črna nožka kartofelja

Črna nožka kartofeljaZabolevanje se razvije v posledicah rastlin bakterij Pectobakterium. Istočne okužbe so veliki klubski kartofeli, ki rastejo na pošti. Čas razširjanja je ličinkanjem naseljenih. Poraja skoraj vse dele rastlin na vseh fazah razvoja. Hronični značaj pridobi v suhih razmerah. Kusty kartofela začne boleti takoj po vhodih. Snačala želtejujo listino, potem pa oni svoračivajo in zasihajo. Kust hitro uvaja, stebel prebiva megkim in lahko izdergira iz zemlje. Na klubu črne nožice se prikaže kartoteka, kot je temna plošča v delih stolone.

Фузариозное увядание

Фузариозное увяданиеPoleg tega lahko kartofelija, pri kateri se lahko uporabijo urografi, doseže 50% – fuzariozno razveljavitev. Vseeno se to razvija v pogojih zvišane temperature in vlažnosti. Začetni fuzarioz lahko sprejme za bolniške kartofele, fotografije katerih neredko melikajo v specializiranih izdajah. Infekcija poraža listopadne rastline: zgornja stanovanjska območja so svetla in na koncu nižje pridobijo medsebojno povezanost. V tem času oni trpijo zaradi povečanja in venut. Na spodnjem delu steble se pojavijo peta, prekrita z oranžno ali rožnato barvo. Pojavila se je po pošti, okužba poražaet in klub, jih je izzvala.

Da bi se izognili gibalnim urožajam iz fuzarioze, dovolj skoz poraženo okužbo in odstraniti vse rastlinske ostanke z udeležencev. Po tem lahko pridete v zbirno kartofelo.

Če želite obdelati kartofel zaradi okužbe z virusom gripe?

Препарат МаксимBorotirati s gribkovimi boleznimi kartofele je potrebno še na tej stopnji priprave delovnega materiala. Predhodno, če obdelate kartofele v raztopini borne kisline ali medeno kuporozo, je pomembno prikazati nerazvito infekcijsko društvo. V času vegetacije je potrebno stalno slediti stanju stanja. Pri prvih priznanjih bolezni je potrebno odstraniti poražene rastline, po tem, ko so obdelali 2%-m raztopine mednega kuporoza, pripravkov Hom ali Maksim.

Gribkovne okužbe pogosto pošiljajo po pošti s popolnoma ne preoblikovanimi rastlinskimi ostanki in navozom. Možno je izključiti podobne nastavitve, tako da to skrajša delovna razmerja pri obdelavi obiskov posebnih sredstev in poveča število ur. Da bi se izognili zaračunavanju kluba v času zbiranja ur, je treba nujno pravočasno odpraviti botu in ubrati rastlinske ostanke z udeleženci. Klubi, poškodovani v času transporta in shranjevanja, so vredni uporabe v pišu v prvi vrsti, tako kot oni pravzaprav celo uničujejo okužbe.

Nemalovažnoe vrednost ima in sevooborot kartofelja. Večina gribkovih bolezni trenutno obstaja na pošti po 2-3 letih. V odsotnosti tega območja kulture, sposobni članki, ki nosijo okužbe, je samoproizvodno izključena.

Борьба с картофельной паршей – video