plody tutovog drevesa Če želite preživeti polno življenje, morate nenehno dopolnjevati svoje vitamine, zlasti v poletnem času. To drevo je edinstvena sokroviznica koristnih elementov, potrebnih za organizem. Praktično po vsej zemlji lahko srečate rastline tega družinskega družinskega sveta. Oni so videli v klasternikih, lesenih in le redkih poškodbah. Glavna značilnost družin «Tutowski» – sposobnost, da izločijo tekočino, zelo podobno na mlado. K nim se nanaša več kot 1500 videov, ki imajo radi relativno klimat. плакучее тутовое дерево Plodovi nekaterih iz njih prevzemajo pištolo, iz drugih centrov za proizvodnjo in drevesino. Nekotorye variante uporabljajo kot dekor v landšaftnem dizajnu.

Najbolj znani predstavniki tutovih dreves – šelkovica, inžir, krušno in rezinovo drevo. Vsakdo iz njih ima svoje posebnosti in vrednost. Zato ljudje starajo, da bodo na svojih mestih posadili taka drevesa.

Znakomstvo z zagadnim rastjem

тутовое дерево в садуNekotory ljubitelji zadovoljujejo vprašanja: kaj takega tutovo drevo, zaradi česar se redko ustavijo s takim imenom. No, ko spoznajo, da je to sama običajna šelkovica, se ne obremenjujejo. Vedno na zemlji praktično ni človeka, ki se je odpovedal v poletni žari sočnih jagod. V nekaterih mestih, ki rastejo, posebej pridelujejo vozila, da jih ne bi prehodili, privlačni plodovi.

Tuto drevo neredko narašča do carskega veličastva, ker je po ceni vrednejše znane monarhe. V tem primeru poročajo o lesu, ki je več kot 100 let, proizvedenim v botaničnih sabah Evrope. Istoriki govorijo, da je v času veljavnosti Petre bil izdan ukaz, ki je zaviral udarjanje šelkovice. Zaradi tega je tutovnik široko razširjen na srednji ravni in v južnih regijah Rusije.

созревают плоды шелковицыTuto drevo predstavlja listopadno rast, ki se dviga nad zemljo največ 15 metrov. Njegova široka kompaktna krona je sestavljena iz številnih tonskih vetov, na katerih so na voljo zobne plošče.

цветет шелковицаVsaka velika šelkovica ponuja originalni cvetlični nard. Sestavljen je iz moških in ženskih butonov, zbranih v elegantni srebrnini, ki graciozno povezuje med listi. Po uspešnih poskusih, namesto socvetij na vetkah, se razvijajo sočni jagodji, znani njihovi lastni lastnostmi v vsem svetu.

крупные плоды шелковицыPlod tutovoga drevesa zunanje napoveduje vsakoletno formulo, vendar nima podaljšane formule. Nekatere jagode lahko dosežejo 4 cm v dolžino. V odvisnosti od sorte rastlin imajo plodovi naslednji okras:

 • črni;
 • rdeč;
 • розовый;
 • beli;
 • фіолетовый.

Kmalu zatem se razlikujejo od specifičnega zapaha in prijetnega posledic, ki dolgo ostanejo na tleh. Edinstveni pomanjkljivosti – jagodi ne prenašajo in trdijo svoje lastnosti pri dolgu hrane.

Tudi vse skupaj šelkovica prinaša veliko plodov. V nekaterih primerih iz enega drevesa zbere približno 350 kg jagod. Zato želijo, da jih bodo zbirali, drugače pa bodo padali na zemljo in razmnoževali.

V estetski sreči se lahko srečate s šekovico z nesosebnimi plodami, katere cene za drevesino. Rastlina z melikimi jagodami se nanaša na rjadu kormovih sort. Na današnji dan selekcionarji nimajo več kulturnih sort toplotnega lesa. Posebne priljubljene možnosti so bele in črne različice:

 1. «Črna baronessa». Plody se pojavljajo v juniju ali juliju, odvisno od klimatske cone, proizvedene. Обычно они крупного размера. Ima nežen vonj in jasno izrazito sladkost. Če je mogoče, lahko vzdržujete do 25 stopinj, če so na voljo za več sutok.сорт Черная баронесса
 2. “Шелли 150”. Sortirajte na ozemlju Ukrajine. On predstavlja sebe tutovo drevo z bolnimi listi. Nekotorye iz njih izražajo do 0,5 metra. Sladke jagode, dimenzije 5,5 cm se razlikujejo po okusu in uporabnih lastnostih.сорт Шелли 150
 3. “Bela nežnost”. Plody tega sorta so se začele v začetku junija. Imenujejo belosnežno raskrasku in sladki sočni okus. V času, ko se pogoji napišejo, so obremenjeni z značilnostmi. Dekorativne možnosti drevesa ne presegajo 5 metrov in se razlikujejo po nizkih vetrah. Imenito beli tutovnik uporablja za preskušanje šelkoprjev za pridobitev naravnega šelka.сорт белая нежность
 4. «Črna šelkovica». Sorta je ena od osnovnih vidov. Njegovo začetno mesto proizvajalca – Иран и Афганистан. Derevo lahko doseže višino približno 15 metrov. Odliča se раскидистой формой кроны. Izvaja nenadzorovane moroze pod 10 stopinjami.сорт черная шелковица
 5. «Красная шелковица». Derevo je prišlo na ozemlje Evrope iz Severne Amerike. Lahko doseže 20 m višine, oblikuje široko krono. Neredko s strani raste naponira ogromen šater. Za njo značilne velike listine z ostrimi končiki. Kislo-sladke plode sozrevajo do zadnje december junija.красная шелковица

Dekorativni vidi drevesa uporabljajo za okrasitev parkovnih površin. Če želite, da se na ozemlju zagotovo začnejo pojavljati vse vrste okrasnih rastlin, se lahko v celoti poiščejo okusni plodovi. Ali ste uspešno izrazili tuto drevo in vsakoletno uživali v običajnem urožu? Obstaja več preprostih pravil.

Ориентиры садоводам-любителям

šelkovica na dačnem mestuNa podlagi tega, da je šolica povezana z lesom, ki je dolgotrajna, bo v naslednjih dneh potrebno podati o ustreznih udeležencih. Vzrosno rastje lahko doseže 4-metrsko višino, zato mora biti stalno dostopen v svetu, zraku in vlagi. Idealna varianta – sažati tutovnik kot enotno drevo.

Šelkovica lahko nastane kot zaslana pošta, tako in pes. V teh razlogih akcenat dela na volitvah pravilnega mesta zaposlitve.

V pogojih domačega uporabnika lahko izberete moške in ženske lesene površine na največji razdalji približno 3,5 m. Če želite zaposliti, morate pripraviti popoldne jeseni. posadka sažencaOptimalne dimenzije: 50 cm širine in takšne mase. Pri potrebi, pred posadko, ki jo je mogoče povečati, pod korenino saženca.

молодое деревоIzkopan zemljo zmešajo z mineralnim udobjem in pregnoem. V jaku akkuratno namestijo saženec, popravijo koreške, po tem, kar zavirajo pripravljalni substratom. Sverhu grunt polivajo vodo in vodijo mleko. Za to, da uporabljajo samo, suhu travo, ali pa samo peregojno.

Pri posadki kustarnikovih tutovih dreves, ki se želijo raztezati med sabencami ne manj kot 0,5 m.

Mlada šelkovica potrebuje v redni polici 5 let. Točno ga vodi do seredin leta. V času, ko bo tutonik še posebej potreben za vlado, zato mora slediti še več. To ščiti jagode od presihanije. Poliv čudovito v konce julija, da bi lahko popolnoma popolnoma izzvali. poliv tutovog drevesaV nasprotju s tem, če bi mladi zmagali, preprosto zamerznujte pri samem znižanju temperature.

Ko se drevo izlije 3 leta, ga porazi podkormit. Za to uporabo udobne organske in mineralne lastnosti. Postopek izvaja v času polivanja. Pošljite poštno sporočilo okrog stvora, ki preprečuje prerok ali samostojno.

Polezni elementi sočnih jagod

сочные полезные ягодыNežne kislo-sladke jagode tutoga lesa se razlikujejo od uporabnih lastnosti. Vsebujejo:

 • molekule glukoze;
 • organske kisline;
 • elementi fruktozy;
 • эфирные масла;
 • kompleks rjada vitamina;
 • številni mikroэлементов;
 • karotin;
 • selen.

Zahvaljujoč takšni sestavi šelkovica pozitivno vpliva na osnovne sistemske sisteme. Uporabljajo plodove za zdravljenje različnih bolezni (anemija, gastrit, hipertonija). Otvary in nastojki so pripravljeni z velikimi boleznimi, s trpljenjem angij, pnevmonij, z zaprtim kašljem. Uporabljajte kot sredstvo za boj proti glistam. Konečno, najbolj koristni so omenili sveže jagode, ki natančno očistijo kisik, in dopolnijo organizem polnih kompleksov dragocenskih elementov.

Polezne lastnosti šelkovice niso zaključene samo v njenih izvirnih jagodah. Iz plotne drevesine tutovoga lesa izdelujejo glasbene instrumente. Ona je pripravljena za ustvarjanje različnih suvenirnih delov. Če ne delajo bočk, ki jih uporabljajo v domačem gospodarstvu. Kitajci so uporabili drevesne šolice v papirni industriji.bočka iz tutovog drevesa Kot vidno tutovo drevo hrani v sebi veliko sokrovišč, ki jih ni vredno prenebregati. In vsak življenjski planet prikazuje svojo blaginjo, zavezano je to dragoceno živalsko sokroviščnico centih stvari.

Posoda in uhod za šelkovicej – video