sorta baklažan za Podmoškovʹa Pri izbiri idealne sorte baklaža za Podmoskovje je treba učiti klimatske značilnosti regije – hladno in kratkotrajno, čajne začasne znižanja temperature zraka. Nosilec selekcijskih ukrepov je bil uvrščen v vrsto, ki se je dobro prilagodila pogojem Podmoskovja in bi lahko omogočila spremembo vročine tudi v neugodnih ugodnih pogojih.

Izbirajte sorto baklažan za Podmoškovʹa

выбираем сортовый баклажан для Подмосковья Baklažani – toplotna kultura, ki želi obilo sončnega sveta. Selekcionermi so bili izbrani za odprto grunto v Podmoskovju – takšne sorte so stabilno plodonosne celo v pogojih kratkega in prohladnega letnega časa.

Pri volitvah kulture za izražanje na odprti pošti morate učiti nekaj zahtev:

 • visoka stopnja odpornosti proti temperaturnim spremembam;
 • zavjez plodov v neblagovremenih razmerah – dolgotrajno odsotnost sonca ali zatiranih doždov;
 • sposobnost za aktivno rast pri kratkem svetovnem dnevu.

Za izražanje v Podmoskovcu je najbolje, da izberete nizko nizke sorte, ki jih je mogoče zlahka umakniti, če jih želite. V tem primeru se bodo baklane regresirale izključno na rasaden način – to omogoča možnost skrajšanja obdobja vegetacije in pospešitve sozrevanja urože.

Sortiraj za odprto pošto

Naredite sorte baklažanov za Podmoskovlja v odprtem gruču, ki bodo celotno izrazili rannespely videe. Če povprečno obdobje vegetacije kulture je 95-115 dni, za take sorte-ne več 75-80 dni. Te sorte odlikujejo sposobnost, da se hitro prilagodijo novim pogojem izražanja, visoko vzdržljivostjo glede na temperaturni prehod in stabilno visoko urožnostnost.

Lučšje sorte za odprto grunto v Podmoškovjue:

 1. Agat-rok sozrevanja je 108-110 dni. Baklažan Agat-nizkorosloje raste, dodaten visok vroč v odprtem grmu (do 7,5-8 kg na 1 m²). Masa masoj do 230-265 g, nadaljevalne, cilindrične, tako svetlo-fioletovoj kožuroj. Vkus megki in prijeten, brez goreči.сорт баклажана Агат
 2. Albatros – vrsta baklažana, trajnega do osnovnih bolezni kulture. Višina kustosa ne presega 60-73 cm. Plodovi masivni, do 330-350 g, grušaste oblike s temno-fioletovo kožico in zeleno meto. Plodonošenje Albatrosa-do 7-8,5 kg.сорт баклажана Альбатрос
 3. Робин Гуд-ranljiv in neprivlačen videz, ki daje stabilno visoko težo 7-8 kg pri vseh ustreznih pogojih. Rastenija nizkorasle, do 65 cm, baklažene cilindrične vrste masovne do 280-330 g Vkus belosnežne mekote prijeten, brez izrazite gore.сорт баклажана Робин Гуд

Med najbolj priljubljenimi sredi tega rastlinja Podmosovja se šteje baklažan Žizel. Odlično se prilagaja v surovih klimatskih pogojih, njegova urožnost pa se ne zmanjšuje pri resnih temperaturnih prepadih ali zaprtih dohodah.

баклажан сорта ЖизельKustiki baklažan Žizel okrogel, visok do 110-125 cm. Plošče okrogle, njihova masa pogosto doseže 470-500 g, in dolžina-do 24-25 cm. Vkus belosnežne mehkote je zelo nežen in prijeten, takšne baklaže pa ne zahtevajo izbiranja pri pripravi.

Сорта для теплиц

izrazitivanje baklažana v tepliceIzbira baklažanov v toplicah lahko znatno prepreči težave gorodnikov, če želite, da ustvari najbolj udobne pogoje za toplotno kulturo.

Sorta baklažana za Podmosovja v teplih:

 1. Alenka-eden od najbolj razširjenih zelenoplodnih vidov z urožnostjo ne manj kot 7-8 kg na 1 m². Visina kustikov do 55-70 cm. Sorta se razlikuje od svetlo zelenega okrasa kožur in kaplevidne oblike plodov, katerih masa običajno doseže 340-380 g. Mâkot zelenogovega odtenka, sladkega vkusa brez gorkih notov.sorta baklažana Alenka
 2. Bagira-v pogojih višine višine kustov doseže 110-125 cm. Baklažan Bagira ima visoke kazalnike urožnosti-do 4,5 kg na vsak kustos (16-18 kg na m). Plodovi bočkoobraznih, s filoletovo kožurojo, vesom do 280-320 g. Odpade ležkostnost pri nadaljevanju hrane ali transporterjih.баклажан сорта Багира
 3. Romantik-visokourožajni in visokorazlični sorti, kustiki, ki v testo dosežejo 135-175 cm. V srednjem ovoževodu zbirajo 7-8,5 kg urožaje s 1 m. Ploče vdoljno-ovalne, masovne 250-280 g Kožura nenavadnega svetlo-sirenevoga okrasa s kremovo mekotjo in dobrimi okusnimi okusi.sorta baklažana Romantik

Široka priljubljenost med dačniki Podmosovka je dobila morozoustojen gibrid Korol Severa. To je univerzalni videz, ki ga je mogoče kultivirati tako, da je zaprt, tako in na odprti pošti. V toplih pogojih plodonošenje tega sadja je 14-16 kg.

baklažan Korol SeveraVisoka rast do 65-75 cm. Oni plotni in močni, stebili uporabljajo skupino posebnih plodov. Baklažane imajo pravilno formulo, ki tehta 320-360 g, dolžina 28-32 cm. Imajo prijeten in nežen okus, brez izrazitih goriv, ​​zato ne potrebujejo v izmišljanju pred proizvedeno znamko. Zahvaljujoč odlični vročini in odličnim okusnim lastnostim.eden iz najboljših sort baklažana za Podmoskovja

Sorta visokourožajnih baklažanov

visokourožajne sorte baklažanov za PodmoškovʹaSurovi klimatski pogoji Podmoskovja so daleč daleč od vseh vrst baklažanov. Mnoge rastlinske kulture čutno reagirajo na temperaturne razlike in pomanjkljivosti sončnega sveta, ki so bile zamenjane z rostom in uhudenjem plodonošenj. Kot rezultat izbranih delavcev so bile izbrane sorte in gibridi, ki dajejo stabilno visoko stopnjo urože v vseh ugodnih pogojih.

Lučšie sorte baklažana za Podmoškovʹa:

 1. Санчо Панса – visokourožajni razred s srednjimi časovnimi pogoji. Visota kustov-do 140-160 cm. Baklažane je mogoče izraziti kot odprto grunto, tako in v toplih pogojih. Srednji kazalniki urožnosti – do 10 kg na 1 kv. m Plodovi imajo nenavadno šaroformno formulo in velik ves-do 500-600 g.баклажан Санчо Панса
 2. Begemot – eden izmed najbolj visokouporabnih sort, razvrščenih za klimo Podmoškovja. V odprtem gruntu visoke rastline do 80-140 cm, v tepljačih-do 200-250 cm. S 1 kv. m lahko zberete do 16-17 kg plodov (do 5-6 kg z enega kusta). Baklažane grušaste oblike, s sijočo kožico temno-fioletove barve. Mâkotʹ kremovo-želtaja, s prijetnim vkusom brez goreči.баклажан Бегемот
 3. Lolita – rannespelyj visokourožajni gibrid, priljubljen sredi tega rastlinjakov Podmosovja. Kusty poluraskidistye in visokoroslye-do 280-350 cm. Urožajnost sorta Lolita-do 14-15 kg urožaja s 1 kv.m Plošče cilindrične oblike, z bleščečo kožuro, nasičennega fioletovega barve. Srednji ves plodov-do 250-300 g.baklažan Лолита

Eden od najbolj razširjenih visokokakovostnih sort baklažanov za Podmoskovje je vštet v Щеelkunčić. Z razliko od rekordne urožnosti, ki v odvisnosti od pogojev izražanja lahko doseže 18-20 kg.

sorta baklažana лкуelkunčikKusty baklažan Щеelkunčik visokorasle, do 160-180 cm. Plodovi imajo šarovidno formulo, tonko gledajo kozuru fijoletove barve. Srednji ves plodov 320-350 g, dolžina do 16-18 cm. Baklažane dobro ohranijo okusne in tovorne kakovosti pri dolgotrajni hrani in transportu.

Posebnosti izražanja baklažanov v Podmoškovju

выращивание рассады баклажанIzbiranje baklažanov v odprtem gruntu v Podmoskovju izvaja rasadnim načinom. Za obisk semena na razpravo je treba pripraviti vprašalno poštno sporočilo zaradi napovedi, rednega peska in dernovog grunta v proporcih 2: 1: 1.

Izraščanje rassady baklažan:

 1. Zapolnjevalniki pripravljene poštanske pošiljke emkosti. Korneva sistem baklažan zelo čudno reagira na pikirovko in presadko, zato jih je bolje takoj izseiti v ločenih plastičnih ali torfnih stakančikih.
 2. Izseite semena na glubino do 2 cm, prenesite tonkim sloem pošt.
 3. Pripravite sejance iz toplotnega vodika iz puljeverizatorja.
 4. Prikrojite stekleno steklo ali poliétilensko plosko za ustvarjanje parnikovega učinka.
 5. S semenom pomestite v suho in toplo mesto do pojavov vshodov.

Sejance je treba redno izvajati, če v emkosti ne bo treba preusmeriti. Potrebujete svetovni dan, ki traja najmanj 13-14 ur, zato je potrebno dodatno dopolnjevanje fitolampamov.

V drugi polovici maja se obrnite na razpravo, ki jo lahko preusmerite v teplico. Izdajte baklažan na začetni pošti, ki je najbolje objaviti do konca maja ali prve polovice junija.

rezultat pravilnega prehodaIzbiranje baklažanov v Podmoskovju ni stane problem za ogorodnika pri pravilnem izboru volitev. On mora ustrezati zahtevam holodnega in surovega klime v regiji – hitro se prilagoditi k resnim temperaturnim spremembam, biti neprikladen v hiši in razviti stabilno visoko učno uro v vseh ugodnih pogojih.

Samye rannie sorta baklažan za Podmoškovʹâ – video