куст черной крупной смородиныDanes, prosim, ne morete najti nobenega udeleženca, kjer se ne bi zgodila. Črna, rdeča in bela krasota, ki je zavolila ljubezen, je okusila aromatične in uporabne jagode. Če želite vsako leto prejeti dober urož, za kumate v jagodnicah potrebujete pravilen vhod in svoječasno razmnoževanje ponravivšihsartov.

V nekaterih primerih, ko je potrebno prenesti prerazporeditev:

  • če kustam začne mešati sosednje razrosjese drevja ali kustarniki;
  • če kust ustarel in zahteva ponudbe;
  • če je potrebno presadit ukorenivšiesya čerenki ali zmage;
  • če zemlja pod vzroslim kustom izvira in raste zaradi pomanjkanja vprašalnih stvari.

V vsakem primeru, ki je podvržen boljšim primerom, se uporabljajo pravila o prevozu smorodnih in urejenih delovnih mest.

Pravila preusmeritve smorodiny

размеры ямыPeresadke smorodiny ponujajo izbiro mest za prihodnjo hišo ali jagodnico. Domači ljubljenci osvežujejo velike dele udeležencev in ne prenašajo zatem, zato je treba na razpolago na razpolago od drevesca, skrbi in gospodinjskih objektov. Učastok pod prihodnjim jagodnikom se prekapira, da odstranite sorte in korenine stare rastline.

  • Na izbranem mestu so pripravljeni za 2-3 nedeli na razdalji 1-1,5 metra drug od drugega. V jamy zasypaets plodorodna poča, peregnoj (kompost), kalijeve, fosfatne udobrenije ali drevesna zola. Pripravljen grunt mora biti pripravljen in vprašljiv. Za krasno smorodino v vprašalni smesi, ki bi jo želeli dodati pecivo, in na drugi strani je treba dati majhno plast mešanice za drevesa.
  • Velikost lunoka, ki se ne zadržuje manj kot 50-60 cm v širini in 30-40 cm v glubini, ne pa bolj ciljno usmerjena na veliko korenino kustov smorodiny.
  • Prerazpoložen kust zahteva tštabilno pripravo. Obrezujejo se na polovico mladih zmag in srezajo se stare vetve do osnove. Smorodinu obkapyvajo akkuratno in dostavijo iz lunk. Za zmago rastlin ni treba – lahko popravite korenine ali vetrnice. Če se ne dobi izvleč smorodin s prvim razmeram, ga obkapirajo po krogu še na 1,5-2 štične lopate v glubinu.
  • Če je to zdravo, ga je mogoče izkopati s komom zemlje in presajati. Če je kust bolna, je treba natančno osmotriti vse korenine, odstraniti poškodovane ali suhe, ubrati ličinke vreditele in nasekome, ki živijo v kornevoj sistemu rastlin. Obrabovati koreninski rastlinski raztopina permanganata kalija (marganec).
  • Izločite v dovolj količini vode, da se plodna mešanica prevrne v živalsko substancijo. Nujno naložite kust v žižu in, vzdržujte na vesu, položite suho poštno pošto na 5-8 cm višje kornevoj škejki.
  • Obrišite še več, če želite, da se zemljišče nahaja okoli korneja.

Daleče za presažennym pitomcem se običajno uporablja običajni vhod: častni poliv, opryskivanje in podkormi.

Пересадка осенью

Vse, kar mu je všeč, vpraša: kdaj bolje preusmeriti smorodino, da bi lahko dobil polnocen urnik?

V severnih regijah celesoobrazno preusmerimo smorodino vesolje, ko bo padel sneg in vzpostavila visoko temperaturo. Če pa se kusty že niso uvrstile v rast, se to preseže na novo mesto, ki je vredno odložiti do osebe.

Ob prehodu na zahtevo terpenije, takšno, kot bi ga bilo treba prestaviti, in v zmagah, ki so že ustavljene.

Za srednja posojila Rusije, ki so najbolj ugodna obdobja, določena za konec oktobra.

V severnih regijah se sroki dvignejo na 2-3 nedeli. Če boš preusmeril kustosa preveč zgodaj, bo lahko “prestopil” čas leta in objavil v rast, izbral poke, ki so z njim izmerjeni, oslabiv kust. Pri toplih in suhih osenah, ki potrebujejo redno polico.

Zimnejše odkritje v tem primeru obvezno. Možno v osnovi kustov izsipati 2-3 vedra starega obdobja, premeščenega z listi dekorativnih dreves. Togda ves ves okrog kusta tvori plodorodny sloj rihloj pošti, v katerem je možno soorudit polivočno čašo.

Kusty smorodiny, zaposlennye jeseni, za zimu prilagoditi na novem mestu in urejeni, če želite letom že dati urožaj.

Kusty smorodiny, presažennye vesnoj, dolgo preživljajo, se prilagajajo in dajejo urožaj samo čez leto. V okroglem domu z osebo lahko posadite zobne češke. Ko bo vzpostavil vestno, vsake 3-4 dni podreja perja na 0,5-1 sms, potem pa bo češnjo odpustil.

Пересадка весной

Običajno običajno preiskujejo ukorenivši se čerenke, zato jih je treba prenašati iz pitomnikove transakcije na stalno mesto v jagodnicah. Če so čerenki sažali jeseni, bodo to ves čas vetočki s 2-3 lističi iz začetka, preostalih nad zemljo.

Če je kust čerenkovali pretekla ves čas, pred letom, bi morali v trenutku preusmeritve ostati polnopravni kustici s 2-3 zmagami. Taki molodi kustiki se lahko hitro preusmerijo, po pravilniku opisanem višje. No, izvajanje rastlin je potrebno s komom zemlje, potem pa bo minimalna nevarnost poškodb korenin. Prekomerne vestne kusty zahtevajo stalne težave in običajno polivo v celotnem letu.

Preuskus vzroslih kustov smorodiny vesnoj vodijo, kot je mogoče ranje v seredine ali konec marca, kot samo odtajala zemljo.

Пересадка летом

полив смородиныPrenoska smorodiny letom ne želitelna, no vozmožna. Vedno se zgodi, da so ljudje kupili novo podobo in žalost pustili svoje ljubimce, ki so vložili stopenjo energije in energije. V tem primeru, če so najboljši, ki jih kupijo s komom zemlje, bi to moralo biti več. Za prevoze kustov na novem mestu uporabljajo vedra, tazi in jašiki po velikosti korneja. Posredujte kust v pripravljeni mu, vendar pa jo vsak dan redno polirajte v nekaj dneh.

Sesnice iz kontejnerjev lahko prerazporedite v jagodnik v vsakem času leta in celo letom, kar zagotavlja njihovo običajno polico in ustrezne podkorme. Razum po mestu, na katerem se nahaja pod kustom, mora pomagati pri pregledu torfoma, komponente, pregnoem ali pesmu, takrat pa bo ohranjen. Če so zaposleni jami dobro popravljeni, podkormka delovnih mest, ki se jih bo dobilo samo čez leto.

Stanja na temo: smorodina zlata – pravila uhoda!

Kako pravilno sadit smorodinu (video)