Kislo-sladka jagoda kryžovnik ljubi množico sadovodamov. Ali želite sodelovati brez edinstvene kuhinje na svojem posebnem spletnem mestu, ali veste o veliki uporabi križnika? Vedno je to najbolj bogat bogataš istočnik V.

Samo to, izrazito v svojem sadu na tej jagodi, ne vsem uspe dobiti velike in lepe plodove urože v silno neznano, kot opazujete kusty od različnih vretelej in bolezni. Eden od najbolj nevarnih problemov za začetek zadovoljstva je objava mučnistovih rož na križovnikih. Dano obolenje – najzgodnejši zdravnik za rastline, ki uničuje ne le plodove, ampak in sčasoma ubije žizne sposobnosti celotne kuge, poraža celo korenine.

Мучнистая роса

Mučna roza na križovnikih predstavlja grško bolezen, ki se razširja s pomočjo mikrokopične velikosti. Kusty kryžovniki se lahko zaračunajo med naseljenimi mesti, ki se prenašajo na same spore, ali pa griznice s sporami lahko pridejo k kustnim rastlinam s pomočjo vetrovne mase.

Navedite tudi članek: Bolezni križovnika!мучнистая росаMučnista rosa se ne razvija samo na kristalih križovnikov, ampak in je zlejšim vragom malin, smorodin, jošty. Obnažit poražene udeležence s tem zabolevanjem popolnoma ne složno. Gribnice, ki jih sporami oblikujejo na krovni križi, beli nalet, podoben na razsipanno suhujo muku. mučnista rosa na listih križovnikovMučnasta rosa poražaet ni samo listina kusta, no in mladye zmage kryžovnika. мучнистая росаmučnista rosa na plodah kryžovnikaČe gospodarstvo ne predpisuje ukrepov, to mučni rosa v tem porazi in plodi križovnika.

Z razvojem bolezni se bo začelo konec maja, ko bo križnik oblikoval nove zmage in izbral barvo za nadaljnje oblikovanje zavezi plodov. Blagodejni pogoji za razmnoževanje, ki ustvarjajo pogoje in vlažno atmosfero.

Razvoj bolezni se začne z nižjimi vetrovi, zlasti na njih, ki lahko vplivajo na preteklost slabih sporov. Številni dačniki, ki niso prepoznani v samem začetku mučnistujovega rosu, se ujemajo s temi slikami. мучнистая росаTako mučna rosa izgleda nekaj manj kot nekaj tednov, svetlo zelena populacija pa je nasičena in izmenjuje svojo okrasno barvo. Taki plodovi so neprikladni za uporabo, ko gre za zelo majhno ploskev, ki se razcepi s svojim jagodom, zlasti takrat, ko jih sozrevajo.

Vse poražene listine s časom se skručivajo, se ustavijo v roste in zmagajo, da izmenjujejo svojo dolgotrajno obliko in zasyhavajo. Boljšinstvo zavjazi opadaet, kar vodi k potere urožaja. Če rastenju ne pomaga, to tisto, preprosto na prosto, pogibaet.

Kako se borat s mučnistoj rosoj?

Daže takšne hude bolezni fruktoznih kustnikov, kot je rožna roza, je mogoče preprečiti in premagati. Borba z mučnistoj rosoj razume tri podhode.

  • Agrotehnični – primeren pri neznatnih porazih kustov, ko odkrijejo posamezne primere porazov.

Danni zmožnosti so vključene na delovno mesto, ki je stabilno pri večini rožnate sorte krovnikov in v lastno pravočasno obremenitev, prizadene vetrne jeseni ali na rane.

K trajnim sortam spadajo “Kolobok”, “Arlekin”, “Uralski vinograd”, “Grušenjka”, “Куйбышевский”, “Машенька”, “Senator”, “Afrikanec”, “Юбилейный”, “Финский”, “Хаутон”.

Srezan inficiran material, ki se nahaja na pošti v oddaljenih od plantacij križovnika na mestih.

S slednjim pervo vesennega pladnja, ki je potrebno iz-pod kustov kržovnika, je uporabil preteklodnjo listo, ki lahko tudi služi odlični srečini za razmnoževanje sporov.

Povzročeni lističi in vetvi morajo biti nezadržno odstranjeni. Do začetka na vetrah kustovih krovnovcev se izvaja obdelava raztopine margarcov, nagretim do 90 ° C, prav vroča duš razvezuje vse vetrove in grunt pod samim kustom (v desetih litrah vode razvajajo dve stolovni margini).

Podkarmlivat kusty kryžovnik stane samo kalijnym in fosfornim udobjem, ki odgovarja za oblikovanje polnopravnih silnih zmag, sposobnih za preprečevanje mucnih rož, tedaj kot azotne ugodnosti, poglobljeno razvijanje mladostnih zmag, za račun katerih so bolj ogrožene škode zaradi tega.

  • Himični – primeren, kadar se zaračunajo velike plantacijske krovne naprave in so vključene v oprijeskanije kustov močno močnih zdravil.

Priporoča se, da se opravi opryskivanje kustov do sveta in potem za bolj učinkovite rezultate.

Za to se uporabljajo medeni kupori (v gramih na deset litrov vode), pripravki “Topaz”, “HOM”, “Tiovit Džet”, “Vektra”, “Kumulus”.

  • Agronomski – kombinacijo v praksi višje razložene metode boja z mučnisto rosoj.

V vprašanju, kako se boriti z mučni rosoj na križovnikih, cenah in ljudskih receptih, učinkovitost, ki je bila dokazana v praksi mnogih zadovoljnih.

Narodne metode zdravljenja križnikov iz mučnistoj rosi predvidevajo take ukrepe delovanja:

  • priprava raztopine za uporabo v zaprtih prostorih iz kristalov iz sodi in natertoge na velikih površinah gospodarske mila (na deset litrov vode razpršijo mešanico gramov in mila);
  • priprava raztopine z zlatom (na deset litrov vode tri kilograme zolov);
  • priprava raztopine z urinom (na pet litrov vode en stakan urin).

Izpolnjevanje kustov se izvaja tudi kot kemični pripravki, do cvetenja in po njem, če je treba ukrep ponoviti še več.

Крыжовник без мучнистой росы – video