plodonosit lečina Lesni oreh, orešnik ali leščina – znanomoe veliko množino rastlin, srečanje v divji naravi, ki ga uporabljamo v ozelenjevanju, prav tako zahvaljujoč okusnemu in uporabnemu orehamu izdano zavojevalno priljubljenost kot sadna kultura.

Predstavniki rode, ki združujejo približno dve osebi, ki so vstopili v nočne gozdarje in drevesce, si lahko ogledate v različnih pogodbah Severne Amerike, Azije in Evrope. Kljub temu, da je razlika v velikosti in velikosti vse raznolikosti, obstaja veliko družbe. Predhodno vse to je zunanja oblika listov, okras, njeno cvetje, plodovi, značilnosti njihovega cvetja in razmnoževanja.

V temo: kako rastut фісташки на деревьях + foto

Описание растений лещины

Lestvica leŝiny navadna sorta Red Majestic V rodu Corylus so prevladovali veliki klasterji, ki so bili oblikovani za veliko zmagovalcev in dosegli višine 3–10 metrov. Izključitev je drevesna ozemlje, ki ni nagnjena k pojavu koreninske družine in hkrati s prevračanjem v moč, dolgotrajno drevo visoko do 20 metrov.

Leščino vsakršnega vida je mogoče zlahka prepoznati po širokoovalnem ali skoraj okrožnem listju s krajevnim krajem in dobro zaprtim življenjem. Hranijo se na kratkih ploskovitih češnjah in pokrijejo dolge, napenjajoče vetrnice.

Cvetki leŝiny delyats na moški in ženski. Pojavljanje srebrne barve z moškimi barvami se šteje za začetek vsega sporočila vesennega sveta. Oplodotvorenie ženskih barv se pojavlja zaradi različnih pylcy in pervym nasekoym. V socvetiah se oblikuje od 1 do 5 dni. Sozrevaûŝij v notranjosti trdne lesene obloge ploskev leščy se imenuje orehom.

цветение орешникаHarakterna posebna posebnost kulture – prisotnost svojeobrazne obrti okoli zavezi. Napominjajoča šlem ali po-greški korys, pluska se oblikuje iz vidoizmenenega pricvetnika. Po merilih sozrevanja ploda je podsihala in predstavljala srebrno-buru ali uporabno skorlupo oreha.

Культивирование лещины

zbira urožaja v sebi v saduOdličen okus levega oreha ali kilograma, visoka vprašalna cena in še več tisoč let nazaj so ocenili naše predloge. V daljšem časovnem obdobju mnogi prebivalci Evrope kupujejo ploske lešnike, v izoliranih izdelkih v široko razširjenih lesah. Prve kulturne zaposlitve, o katerih pričajo pisni viri, bi se lahko nahajale na ozemljih sodobnega Balkana, v sredozemskem jugu Evrope ali na poberežju Črnega morja. Tako so na Kavkaze orehi izrazili še 6 tisoč let nazaj in pogosto uporabljamo naslov “funduk” ima turecno poreklo.

Različno vidne, imenovane južnoe poreklo, ki se razlikujejo po največji velikosti in pomenljivem kvalitetu orehov.

No v severnih regijah, kjer so bolj nevarne, ne v Turčiji, Italiji ali v Azerbajdžanu, rastline ogrožajo pogum ali dajejo mizerni vroč. Zato je izbira lečiv – pomembna naloga okoljskih strokovnjakov, ki jih je I.V. Мичурин.

Lečina običajna (S. avellana)

лещина обыкновеннаяVid, ki je dobil ime v četrti italijanske regije Avellano, starejše središče za izražanje kulture v Evropi, je ena izmed najbolj razširjenih. Prirodni območje leksi navadna ali običajno lesena oreha varuje zahodno evropsko kontinenco, prav tako pomembno del Rusije iz Leningradske regije na severu do Kryme in Kavkaza na jugu.

Kustarnik leŝiny navacknovennoj neploho prisposobils k żivi v lesni zoli, lesostepi in celo v stopničastih območjih.

plody in листья лещины обыкновеннойVzročne rastline lahko dosežejo višino približno 5 metrov in v ugodnih razmerah, se zelo razlikujejo, oblikujejo gusto, težko napredujejo. Osebno udobno prikazano na fotografiji lešnika običajno običajno čustvovanje sebe pod pologim lestvičnim lesom. Tukaj rastline:

 • zaščiteno od morozov;
 • dobivajo dovolj hrane in vlagi;
 • no iz-za plohogo razširjanja pylcy plodonosat ni v polni sili ali vovse ne oblikujejo zaveze.

Corylus avellana HeterophyllaVid aktivno uporablja človekom. Zahvaljujoč dolgoročnim, neprimernim in najmočnejšim uporabnikom v izbiri. Danes na ozemlju Rusije je prišlo do razširjanja več kot 20 sort oživitvenih lešnikov, velikih količin izjemnih kakovosti in več zanimivih dekorativnih oblik, ki so na voljo v ukrajinskem in sadnem okolju in na mestni zemlji.

Dekorativne oblike leščinov

Corylus maxima PurpureaPolučevanje orehov – ne edinstveno določilo leči. Široko uporabljajo dekorativne oblike rastlin, ki se razlikujejo od dikorastugega predka okraskega lista, formo krone in ločenih zmag.

Največja priljubljenost se uporablja le še za krasnolistno. Klaster je malo drugačen od običajnih rastlin, vendar so njegove lastnosti označene s krasno rdečim odtenkom. Pri tem na mladosti listopadnih plastik krasnota pomeni bistveno boljšo, če pa na podlagi zmag, v teni v okraski pa se prikaže vse več zelenih tonov. Osebennost leŝiny C. avellana Atropurpurea – antiocianova okraska ni samo listje, ampak in plusok okoli zaвязей.

Številne ruske družbene globacije prav tako izstopajo iz naslova krasovatoje, ki dodajo dodatno obračunavanje delovnih mest.

Corylus avellana AureaPoleg lestvic purpurea, v ruskih sadah si lahko ogledate in druge raznolikosti. Primeri lahko služijo pestrolističnim oblikam:

 • Albovariegata, ki se razlikujejo po listih, na katerih je dobro zamenjana svetlo zelena ali praktično bela polosa po robu;
 • Aurеa, v okraskem listu in po vsej kroni, ki preoblikujejo želatine in zlato-zelene tone;
 • Aureomarginata, v kateri zlata okraska zahteva samo kraj listopadne plastike in oblikuje njeno oblikovano plast.

V razporeditvi landskaftnih oblikovalcev in vseh, ki niso pripravljeni na neobičajne rastline, obstajajo oblike leščičaste, zobaste, občasne in celo vvernutosti živalstva.

Corylus avellana ContortaNeželen interes, ki označuje leščenje:

 • plakučaja ali C. pendula, rastuŝa v obliki štambovega drevca s ponikanimi vetromi;
 • iskrrivna ali C. contorta, vse zmage, ki so jih pričulivo izvozile, in skorajšnja rotacija v nižjih razmerah, če v običajnih rastlinah.

Lešina velika (C. maxima)

лещина крупнаяVid, s katerim je začelo kulturno izražanje lesene orehe, ki se imenuje leščiška velika. S drevnimi vremennimi rastlinami, kot so istovrstna vprašanja in zelo okusni orehovi, ki so se vozili na Balkanu, v Italiji, Turciji, na Kavkaze in v Krymu. V imenu italijanske regije je Lombardija vidna kot lombardski orehom, in ljudje Načeloma so ga poznale kot pontijski.

лещина крупная на КубаниKakšni in drugi videi, to je kultura, ki zahteva pošiljanje. Tam, kjer rastet leščina:

 • grunt zaranee nasyŝavajo vprašalne snovi;
 • zaboti se o rednem polivu in zraku;
 • redno uporabljajo podkorke, še posebej pomembne za pridobitev stabilnega in polnega urnika.

Kultura, ki omogoča najboljše kakovostne orehe ali funt, lahko se odlikuje po velikem, mnogostvalnem krogu, doseže višino 10 metrov.

Dva obroka zobnih, ovalnih ali skoraj krožnih rastlin so zmanjšala precej opuščene. Na listih plastičnih plošč je dobro vidno življenje, pri čemer se mladostne vrste pogosto razlikujejo od nasiŝenne antiocianovoj okraski. Krasno vabljeni in dolgi, popolnoma skrito oreh zobnati pluski.

Lečina drevovidna (C. colurna)

лещина древовиднаяLeŝina, imenovana vida ni privyčnog mnoga kuma, v visokem drevesu, ki se imenuje drevovidna. Vrsta, značilna za Malo Azijo, Kavkaza in Zakavkazja, pa tudi balkansko poluostrovo, na začetku s pontijskim orehom, ki se nanaša na drevesni kulturam, ki je zainteresiran za svoje lastne plodove.

Leča drevovidna izdaja, ki se je izrekla v Turčiji, je danes začela mesto bolj priročno in preprosto v agrotehniki kustovym sestanek.

Do dveh do dveh let starejšega prebivalstva na ozemlju ozemlja. Rastenija, ki v narodu imenujejo medvežjim orehom, lahko prepoznate zahvalo:

 • strojni vzvod, pokritym serovatoj koraj;
 • krone, z imenom vidne široke sveči ali konusa;
 • temno zobčato listve;
 • zbrano po 3–8 delih ploda, skritim v barhatistoj, močno rassečenno plinsko.

орехи лещины древовиднойOrehi leŝiny tega vida niso samo užitki, a zelo okusni. Uspeli bodo v konce leta ali v prvi polovici septembra. V Rusiji leska drevovidna sposobnost plodonosira samo v najbolj južnih regijah, v srednji polovici kultura se uporablja kot dekorativna.

Lečina raznolika (C. heterophylla)

Vetka in plodovi Corylus heterophyllaAzijska raznolikost je razširjena tam, kjer se konča z običajnimi levi. Raznolično ozemlje, ki je dobilo naslov iz značilne oblike listnate plastike, je mogoče najti na ozemlju Dalmatinske Vostoke, Čitanske regije, Kitajske, Mongolije, pa tudi na Korejskem poluostrovu in celo na Japonskih otokih.

Tako kot ga zberejo, ta vrsta raje postavlja suhe sklone, na katerih se loti razmnoževanje, široko razširjene mešanice lesa in globine. Kustarnik:

 • razlikuje se široko-okroglo krono, stanje iz več stopenj diametrom do 10 cm;
 • v višini doseže 3 metre;
 • v ugodnih razmerah oblikujejo plotne zarose, pripravljajoče rast drugih vidov, značilne za podlešče.

Odlična značilnost lešči različno raznolike – listnate plastike z majhnim zaostalim končikom in posebej obrezanna zgornja del.

Tudi za vrste značilno ranenje cvetenja in plodonošenja. Zavezi okolice sovpadajo iz dveh čašč, opuščena pluska, v obliki spominske kolokolovke. Premer orehov doseže premer 15 mm. Jadro skrito pod pročno skorlupoj serovatoga odtenka.

кустарник лещины разнолистнойRastenie neverjetno vnosljivo, najboljše druge vrste prenašajo zasuhu in ne bodo morozov. To omogoča izražanje lešnika v Sibiri, njegovo uporabo za krepitev sklonov ovragov, izvijanje tam, kjer obstaja nevarnost vetrovnih erozij.

Glavno, da se nahaja, kjer predstoji rast kuhinjskega prostora, je bilo zaščiteno zaradi podtopiranja in stalnih ali dovodnih vod.

V pogojih, ki so prisotni, je lestvica dokazala svojo neprimernost in razglasila nrav. Ona svetoljubiva, vendar ne more rasti in v polteni, izgubiti krono lahko pripravi v pomoč s pomočjo sekatorja, in pri gramotnem kotu živijo in plodonosirajo po nekaj desetih letih.

Leščina manjžžurska (C. sieboldiana var. Mandshurica)

Orehi Corylus mandshuricaNa ruskem Dalmnem Vostoke, v Koreji in na severu Kitajske rast leščanska manija. Ta raznolikost se razlikuje od opisanih višjih rastlin nenavadne oblike plazme. Obrazujoča dolga ploskovita cev, ki skriva oreh, je izrastna do 6 cm.

Pobegi, ki obrazujejo klaster z višino do 4 metrov, pokrivajo korenito-sero korodo, gladko na mlačni vetrič in pokrivajo treščine na mnogoletne drevesine. Za vrsto značilne velike družine. Zaveza, ki se oblikuje po majskem cvetovanju, zbrana skupaj po 3-4 delih. Sozrevavajoči v prvi polovici oseb orehi imajo nadaljevalno zaostalo formulo. Jadra pokritosti tonko skorlupoj in sʺedobny, no polučenie orehov zatrudneno iz-za šetinstoji pluski.

Растение не боится морозов. Zato se lahko na pravilnem izbranem mestu za delovna mesta v Sibiri in v kulturi uporabi kot orehoplodna in dekorativna.

Kako izrazit leŝinu

саженец лещины крупнойLesnoj oreh – netrebovatelna kultura, zabota o kateri pod silo, tudi na način, ki je zadovoljen. Priprava na delovnem mestu in vhod za levično običajni način se izvaja z izbiro ustreznega mesta.

Lestvica, ki mi je všeč, lahko raste in v teni. No, če bo žival na zelenem, bo videti kot solnce. V takšnih rastlinah bodo postopoma privlačne in zelene. Obvestila z belo ali želtojo okrajsko, pod neposrednim solnečnim svetom, ki izstopa, in tukaj je potrebno pozabiti na zaščito najlepših ur.

posadke leŝiny navaknovennojV divjini narave kustranice se nahajajo v ustreznih lesah z bogoj gumusom na črni pošti. Pri tem koreninskem sistemu rastline ne izpolnjujejo pogojev za vlago, zato hitro sprožijo objavo listov in pregledovanje urože.

Večje rast zgodnje prosipacije in prenašanje njegovega na novo mesto lahko sproži daljšo aklimatizacijo. Zato bolje v času za delovno mesto orešnika – jeseni.

Moje dimenzije ne smejo presegati 50 × 60 cm. Če predpostavlja izražanje olajšav in izhod iz raziskav zaradi neskončnih ekzemerij, med njimi ostane približno 4–5 metrov svobodnega prostora. Za hitro urejanje in aktivno roko za zapiranje pripravljeno mešanico na podlagi:

 • plodorodnega grunta;
 • 10 kg kakovostnega prehoda;
 • 200 g superfosfata;
 • 50 g kalijevih udobnih.

Sestavljeni so v obliki, ki je na voljo v obliki konektorja, v kateri se natančno razporedijo korenine, tako da je škrlatna košara na ravni zemlje. Ko jama zasypana, pošljejo vplotnjo, navadno polivajo, potem pa zavirajo, da ohranijo optimalno vlažnost grunta.

Kakor izraziti leščino, ne samo ukrašujočo površino, ampak tudi redno pripravljati okusno orehami. Strokovnjaki svetujejo, da izberejo sorto po začasnem cvetenju, in tudi učijo možnost izkušenj vetra.

obrezka leŝiny lesnojUvod za kulturo vključuje:

 • polivi, krajnje potrebni v obdobju sozrevanja orehov;
 • podkorki rannej vesnoj in v trenutku oblikovanja zaвязи;
 • obrezku, ki se izvaja za oblikovanje kronov, ponudb ali vzdrževanje zdravega stanja.

V regijah s surovimi zidovi molodie klasterji se lahko podmerjajo. Ih svetujejo, da se priklonijo v zemlji in ukrivajo. Razrešnice lestve vsestransko dovoljujejo sprostitev rastlin iz slomannih, podmernih ali zasoljenih vetov. Poleg tega, nedosledna procedura pomaga pravilno oblikovati krono, da je na voljo solnca za vsako plodonosno vetrico.

плоды сортовой лещиныZa to v vsakem primeru lahko ostanejo na 8–10 krepkih zmagah, preostale, starejše osvobodijo center, zadenejo na ravni skupine. Za legiranje, ki je mogoče izraziti na špalerih, in tudi oblikovanje štambovih rastlin.

Če ne želite oslaviti hiše, vsako leto izredite lišnjo kornevno porodnico. Osebno je to pomembno na zasebnih zemeljskih površinah.

Ležina: koristne lastnosti in nasprotovanje

ядра орехов лещиныGlavno sokrovišče rastline so orehi. To je najboljši razred vitaminov, koristnih živil, beljakovin in mineralnih snovi.

Približno 65% odstotkov porabe porabi na nezamenljivih živih kislinah. Sredi mikro- in makroelementov vsebuje magnezij, kalij in kalcij, fosfor in sera, cink, marganec, ftor. Vitamini predstavljajo skupino B, askorbinsko kislino, A, E in PP. Kalorij 100 gramov plodov vsebuje 700 kcal.

Nasičen sestavek in visoka energetska cena izdelkov opredeljuje uporabne lastnosti leščičev in kontraindikacije, ki sledijo uporabi pri uporabi okusnih orehov.

Čem polezen funt? Bogati koristni žirami, magnezij in kalijev orehi – cenovni izdelek za profilakso in zdravljenje srčnih in suzističnih bolezni, prej:

 • атеросклероза;
 • išemičkoj bolezni;
 • skleroza sosudov glavnega mozga;
 • инфаркта миокарда.

Prirodnoe sredstvo ne samo stimulira srčno mišico, ampak in ukrepa sosudy, izboljša kakovost krovov. Poleg tega, drugi lešniki, ki so koristni za živčno in piškotno sisteme, spodbujajo delo želne pulzije, izboljšujejo obmen stvari in protistopajoče procese staranja organizma.

ореховое молоко из лещиныZahvaljujoč masnim vitaminom, beljakovinam in žitnim kislim plodom lešniki ne morejo spremeniti v racionih vegetarijancev, ljudje z neperenosimostjo laktoze pa lahko nadomestijo koruzo mlečno okusno in uporabno orehovno. Nizko vsebina saharov jamči, da desert iz funtov ne bo šel na zdravilno diabetiko in ne izvajal pribav v veselje v tem, kdo stremi pohudet.

Govorite o poljščinah običajnih rastlin, ne pozabite o listih, koreninah in drugih delih rastlin. Vsebujejo biološko aktivne snovi, ki vsebujejo rastlinsko sirujo vežujoče, žaroponižajoče, sosudorasširjujoče, protivospalitetne, obnovitvene lastnosti. Nastopi in otarni na podlagi lezij označujejo težave s piškotvami, boleznimi sosudovi, pri močepolovih boleznih in glistah invaziah.

орехи лещины крупнойOrehovo maslo ima zgodnje zaživljajoče vozdestvije. Tako lahko hitro zmanjšate zdravje, zmanjšate bolezen in pospešite regeneracijo tkanine. Mlačko iz razpršenih jeder – preverjeno narodno sredstvo za zdravljenje gastrije, holecistitisa in éntekolikov, pa tudi pri drugih težavah, ki se sprožijo s spazmo, razdraženostjo in bolečinami.

Sekrety izrazivanja orehov – video