вредители цитрусовых Ustvarjanje eksotičnega sada v domačih pogojih – poiskati stoječe delo. Kljub temu, da so na prvem vzponu rastlinski rastlinski rastlinci nenavadno lahko postopoma uničeni. Da bi zaščitili nasade od nepredvidenih gostov, bi bilo razumno, da jih vsi poznajo. To ne bo najti in najti zanesljivo orožje proti njim, nato pa zamenjati na praksi. Tolgo takrat obstaja šans navsegda izbaviti se od napada nasekominih in uživati ​​v eksotičnih plodah.

Najbolj priljubljeni vreditelji citrusovih kultur

poškodovan list Govorijo, da na zemlji obstaja ogromno število naseljenih. Mnogi od njih izpolnjujejo pomembno vlogo v naravi. Togda kot drugi prinosat nepopravljiv razred. Zato z drugimi prihodki borotirajo z različnimi načini.

Tudi vse citrusne kulture poražajo:

 • паутинный клещ;
 • тля;
 • щитовка;
 • мучнистый червец.

V sožitju, vrediteti citrusovih kultur ostajajo nezanesljivi obraz bitja. V vsakem primeru se maskirajo v ozadju dobrih zelenih, zmagovalnih in celo kornevih sistemov. Vendar pa pozorni posnetki lahko snemajo z njimi, po tem, ko porazijo nadejno orožje.

V domačih razmerah ni vedno udobno uporabljati kemikalije, da bi uničili časnike. Zato strokovnjaki priporočajo, da stalno spremljajo rast, da bi jih obremenili.

Pautinnyj klešč spešit polamirati se “vitamini”

паутинный клещKovarni vretilniki velikosti približno 0,4 mm se nahajajo na tihi strani listopadne plastike. Vnešni so oni, ki opozarjajo na miniatjurne pavčke, ki brez semena sedijo na rastlinah. Zalepiti jih nevooružennim glazom skoraj nevozno. Lišji tonki ne zmanjšajo pautin, ki bi jih razkrili glede na njihovo prisotnost in živahnost. No, kako se bo boriti s pautinnim kleščom na citrusovih rastlinah, da se ne bi posredovali v kulturi.

Če se ne odzovejo na prisotnost nasekomenih, so se nove plastične plošče začele pokrovati v belo-žoltni barvi, potem pa jih želijo, vrnejo in ogrozijo.

Obstaja še nekaj načinov odstranjevanja pautinnega klešča:

 • v majhnem marlevem mešku naspavajo seru v vidno poroško in posipajo vse dele rastlin;
 • gospodarstvo razvaja vodovod in odpravlja navadno “dušo” poraženo žival;
 • zaradi pavtinnega klešča bo ultrafioleta, kulturo pomešajo v nekaj minutah pod posebno lampo;
 • poražena mesta obrabirajo izopropilovim spirtom, ki ubija nevažene goste.

Uporablja se sprt za boj s kleščom, zato je treba aktualno zaščititi svojo delno listo z vatom tamponom, da se izognete.

Poleg tega v trgovinah prodajajo posebne pripravke za uničevanje pautinnega klešča. Oni ne vsebujejo samo kemičnega značaja, ampak naravnega izvora. Po postopkih natančno spremljajo kulturo. Nekotory jajca lahko ostanejo v živih, kar je povzročeno z vozroždenijo vreditelej. Za profilaktični kompleks ponavljajo spustitev 5 sutok. Eden od pripravkov ne uporablja več kot 4-krat razmere, zato se lahko hitro poveča, kar pomeni, da izrazita imunost.

Мягкотелая тля и «сладкий» сок цитрусовых

мягкотелая тляČe povečate to nasekomoe v več mestih, lahko to pokažete precej simpatično. Vendar pa se pojavljanje tli na domačem limonu ne bo zgodilo. Nasekomoe se hitro razmnožuje, zato je potrebno v običajnih piščah. Vse kolonije obljubljajo nežne zmage rastlin in aktivno izvirajo iz njega. Da bi preprečili napade, zaposleni v lesenih prostorih povzročajo napol toplote.

Izpolnite postopek, zaželite, da odprete poštno številko.

Ko se le pojavi, uporablja milen raztopino. To je njegova gospodarska, deževna ali zelena mila. Na 1 l toplote vode kladut 10 g syrja. Za pomoč s pomočjo tampona, ki bo nasprotoval poraženim mestom citrusovske kulture. Čez nedeljo postopek ponovimo. Zahvaljujoč temu mehkemu tlom na limoni, fotografija, ki je prikazana višje, izginja navsegda.nužna obdelaka

Izbavi se iz vrečevalcev pomaga česna voda. Ee pripravite preprosto:

 • izmenjujejo glavko česnoka;
 • zalivajo stakanom kipatka;
 • nastaivajo 48 ur.

Rastvor uporablja za uporabo v letalskem prometu v času med tednom – čez dan. No, če bi obdelali limon iz vrediteljev, da bi dobili pomemben rezultat? Nadežnoe sredstvo – «Dihlofos». Pred postopkom kulturo sestavljajo v polietilenski paket. Po tem času opustite običajno običajne pripravljene pripravke, jih zaprete in izklopite približno 5 ur. Obrabotanne listine tŝavno promyvajo čist toplotni vod.

Opazen «predpristopnik» citrusovih kultur – ščitkov

ščitkov na citrusovih rastlinahS prvim priznanjem pojavljanja škodljivcev se upoštevajo izpuste na listih plastike in rastlin. V srednji dolžini doseže 4 mm, kar je vidno neoblikovano z glazom. Običajno naseljujoči se izberejo ustrezna mesta in se usedejo k njim. Predhodno izbrani foto ščitniki na limoni jarko kažejo živahnost tega vreditelja.

Biološki razlikujejo več vidov ščitnika:

 • черные;
 • ponedeljek;
 • želto-črne;
 • uzorčatye;
 • овальные;
 • kroglye.

Po tem, ko nasekomoe ustvari okrog sebe voskovoj ščit, s katerim se namerno ne bo škodilo. Zato najprej priznanje prisotnosti ščitkov na mandarinah – manjša listina, ki opozarja na sladek sirup. Sčasoma kultura oslabi in lahko popolnoma zaskoči.

Odstranite nevarno zdravilo, ki pomaga kemičnim pripravkom:

 • «Aktora»;preparat aktora
 • «Фитоверм»;
 • “Aktellik”.

Po obdelavi kulture vpijejo insekticid in njeno sok ostanejo smrtni za zaščito. Postopek izvedite tako, da vsaj trikrat z intervalom 15 sutok. Verhni sloj poštni posnetki, ki so ga spremenili svežim gruntom.

V sožitju, plodovi obdelane kulture neprikladni za piščance.

Borotiraj se s ščitkovo možno in drugimi načini. Na primer, limonina limuna ali mandarina prevajajo več raztegov v enem dnevu iz tabake (50 g raztopine raztopijo v 1 litru toplotne vode, zdržijo 2 dni).zeleno milo za obdelavo citrusov

Prav tako poraženni listi obratujejo raztopino, pripravljeno iz takih komponent:

 • анабазин сульфат;
 • zeleno мыло;
 • teplaja voda.

Po isteniranju sutok, njegovo smyvajo čist vodoj. Postopek ponavljanja čez 7 dni. Ne manj učinkovito sredstvo-kerosinovo-miselna emulzija, ki uporablja za oprimizacijo citrusovske kulture 2 razi v nedeljo.

Mučniстый червец – mojster maskirovk

мучнистый червецKo kdo-to najde v mandarinah črve, takoj propada željo, da jih kupi. Zaradi tega je treba zaščititi njihove zaščitne stene pred vrečkami. Napadanje mučniškega črevesa se pokaže v saharistih izdelkov in pušilom na listih plastičnih plošč. Konečno, nasekomoe čudežno maskira na kulturo, in ga ne takoj zamenja.

To lahko izberete iz takšnih čajev:

 • молодые побеги;
 • распустившиеся бутон;
 • листья;
 • korneva sistema.

To povzroča nadomeščanje rastnega strukturnega in poraženega ploda. Če opazujete osebje v pritožbah, to pomeni, da je drevo poraženo.

цветет домашний апельсинIzdelava eksotičnih rastlin v domačih pogojih, še posebej pomembna za nadzor vlažnosti prostora. Najvišji nivo – do 80%. Zaščitni butoni in nemudoma snemajo, da bi preprečili “obisk” mučnistove črve. V primeru poraze kulture uporabljajo posebne kemične snovi («Delci», «Karbofos»). Posebna priljubljenost, ki se uporablja in narodna sredstva, pripravljena na osnovi zelene mile, česna in tabaka.

Kot vidno, s kakimi pri vredivalcih citrusovih rastlin ne pride v poštev, vedno obstaja šans, ko zmagujete. Za to pomembno dobro poznajte svoje vragove: povabite, zunanjost in mesta «dislokacije». Tudi učinkovite metode boja. Protiv takšnega orožja ne stoji niti ena nevarna bukaška.

Večerna obdelava citrusov – video