akaricidni pripravki za rastline Akaricidni pripravki za rastline – to so posebna sredstva za biološko ali kemično uporabo, namenjeni za uničevanje pavtinnih in drugih vidov klešče. Oni se razlikujejo po mehanizmih delovanja, sestavi in ​​lastnostih. Zato je treba pri izbiri akaricidnih sredstev za boj s kleščami v sadu, na ogorode, na pole, vinogradnike ali v zaprtih prostorih nujno spremeniti raznico in ciljno predpisati zdravilo.

Akaricidni pripravki za rastline – klasifikacija

klasifikacija akaricidnih pripravkov Mehanizmi delovanja akaricidnih pripravkov za rastno obutev aktivnih snovi kemijske ali biološke narave, ki se nahajajo v njihovi sestavi. Akademije lahko vplivajo na zunanje vidike, vplivajo na določeno vidno površino ali so univerzalne, učinkovite na vse različne značilnosti člen.

Osnovne skupine akaricidnih pripravkov za rastline:

 1. Insektoakaricidy-najpogostejša obširna skupina sredstev, ki vodijo klešče in druge nasekomaje-vreditelej. V osnovah takšnih sredstev – fosforoргаnična povezovanja ali neorganizirana sera.
 2. Akarofungicidi – sposobni uničevati ne samo klešče, ampak in gribkovih mikroorganizmov.
 3. Posebne akaricije – takšni pripravki vplivajo samo na členstonoge. Okažite javno dejanje, uničeno samo s polovičnimi osebami, vendar jajca vreditelej.

Akaricidna sredstva za rastline imajo različno formulo proizvodnje. Proizvajali so jih v živih raztopinah, supenzij, émulsij, granule, poroškovi in ​​pasti.

Insenktoakaricidy

insektoakaricidni pripravki za rastlineInsektoakarcidni pripravki za rastline predstavljajo sami sebe najbolj obsežno kategorijo pripravkov s širokim spektrom delovanja. Oni uničujejo klešček, pa tudi druge vreditele različnih vidov.

Vidi insektoakaricidnih pripravkov:

 • фосфорорганические;
 • sintetične piretroidy;
 • амидины;
 • авермектины.

Fosfororganizijske insektoakaricidne pripravki – najbolj razširjena sredstva, ki temeljijo na petivalentnem fosforju, učinkovita proti širokemu spektru naseljenih. Ta sredstva odpirajo sistemsko, nervnoparalitično vožnjo in razlikujejo nizke stopnje toksičnosti. Insektoakaricijsko sredstvo učinkovito proti polovovzroslim ljudem in osebnostim, vendar ne kaže nobenega vpliva na jajca. K njim se nanašajo pripravki Karbofos, Aktellik, Zolon.

Sintetični piratroidi – to so pripravki, ki vsebujejo kemično sintetiziran naravni piretrin, ki vsebujejo barve v barvah. Piretroidi vplivajo na živčno sistemsko urejevalnik, izpostavijo paraleč in nadaljnjo oznako.

Amidini – pripravki kemičnega izvora, ki predstavljajo proizvodne karbonske kisline. Taka sredstva se razlikujejo po visoki učinkovitosti, ki ne vplivajo na vpliv dejavnikov na okolico. Od drugih prednosti teh pripravkov je odsotnost resnosti, če jih uporabljate tudi pri daljši uporabi.

Avermektin – skupina pripravkov biološkega izvora, ki vsebuje živila, ki vsebujejo lučivih gripkov Streptomyces avermitilis. Točno oni opozarjajo na razprševalno vožnjo na kleščeju. K avermektinam se nanaša Vertimek, Акарин, Фитоверм.

Акарофунгициды

akarofungicidni preparatAkarofungicidi – to so pripravki, ki niso učinkoviti samo proti kleščam, ampak proti gribkovim mikroorganizmom. Taki univerzalni akaricidni dodatki se uporabljajo za kompleksno zaščito rastlin pred zdravniki in gribnimi boleznimi.

Osnovni pomanjkljivosti akarofungicidov – istočasno uničeno ne samo klešče, ampak tudi koristni mikroorganizmi pri njihovi uporabi.

K najpopularnejših akarofungicidam se nanaša na koloidno ali mlado sero, ki se proizvaja v obliki granula ali poroške.

Specifične akaricidije

uporaba posebnih specifikacijPosebno specializirano sredstvo za preprečevanje kleščenja deluje izključno proti tem pavkoobraznim. Priprave visokoefektivnih učinkov proti vznemirjenim ljudem, osebam in tudi kleščam, ki pomagajo uničevati povsod populacijo uporabnikov.

Osnovni videi specifičnih akaricidov:

 1. Tetrazine – so zelo učinkovite proti kleščam v vseh stadijih razvoja in zmerno toksičnostjo za ljudi in živali. K tetrazinam se nanašajo pripravki Apollo in Fluumajt.tetraziny
 2. Benzilati – akaricidi na osnovi bormprolilata. Deluje kot vzvišeni ljudje, tako in na njih jajca. Zagotavljajo dolgotrajno zaščito, vendar se ne uničijo v vodi in pošti. K benzilatam se nanaša na Neoron.benzilat
 3. Hinozolini-pripravki za kislinsko-kontaktno delovanje, hitro uničujoči jajca, ličinke za kleščanje in tudi za odrasle osebe. Eden od najbolj priljubljenih hinozolinov je Demitan.hinozolin
 4. Pirazoli – akaricidi na osnovi fenpiroksimata. Ta stvar paralizira in uniči vretenca, odvisno od stadij njegovega razvoja. K pirazolam se nanaša na Virtual.пиразол ортус
 5. Pripravki na podlagi sulfoksislot – taka sredstva ne samo uničujejo vznemirjene klešče, ampak in prižgejo samo sposobnost, da bi predstavili žiznesposobne potomce. Среди производственных сульфокислот – Ниссоран и Омайт.препарат ниссоран

Posebni pripravki morajo uporabljati omejen čas, tako kot pri daljši uporabi, ne uničujejo samo klešč, ampak tudi uporabnih naseljencev. Navodila za uporabo akaricidov priporočajo, da jih uporabite ne več kot 1 -krat za podaljšanje sezone, drugače pa v veljavi lahko uporabite uporabo pri njih.

Učinkovitost in pravila uporabe akaricidov

obdelana drevesa proti kleščejuAkaricidni pripravki imajo različno učinkovitost, ki je odvisna od številnih dejavnikov. Srednje zaščiteno delovanje takih sredstev se shrani do 21-25 dni, ob žaroku, suhi pogoji ta rok se skrajša.

Akaricidni pripravki za osebe so lahko toksični, zato pri njihovem izvajanju morate upoštevati pravila o tehniki varnosti, navedena v navodilih.

Osnovna pravila uporabe akaricidov:

 1. Delovni raztopina je nujno pripravljena neposredno pred obdelavo, tako kot akardiciranje pod vplivom kisline hitro vpliva na uporabne lastnosti.
 2. Obrabotka sada ali ogoroda je treba opraviti z ranim utromom ali z zadnjim večerom, v suhuju, tepluju in brez svetlobne pogoje.
 3. Pri izvedenih postopkih neprimernega pitja, obstaja in kuriti.
 4. Po zaključku obdelave akaricidam je potrebno izbrati vse odprte dele udeležencev telesa z milom in obleko preprosto.
 5. Optimalna višina obdelave rastlin-do 1,4-1,6 m nad površino zemlje.

Obratovanje rastlinskih akarikatorjev je potrebno izvajati z uporabo sredstev za individualno zaščito – ploščato, zaprto obleko, rezinovy ​​perčatok, respirator, želeno prisotnost glavnega organa.

Učinkoviti akaricidni pripravki

obdelava učinkovitih akaricidnih pripravkovV trgovinah za sadovoda in ogorodnike je predstavljen širok asortiman akaricidnih pripravkov, namenjenih zaščiti rastlinskih in zrnatih kultur, dekorativnih rastlin od klešč. Vsa sredstva se razlikujejo glede na sestav, načela in področja delovanja.

Pri izbiri akaricida je treba učiti njegovo vožnjo na podlagi vrednot, stopnjo strupenosti, posebnosti obrabativnih rastlin in stopnjo zaražanja klešč.

Неорон

supersredstvo neoronV skladu z navodili Neoron se priporoča za boj s pautinnimi in galoobrazujočimi kleščami na jablonah, vinogradnikih, dekorativnih barvah in plodno-jagodnih kozarcih. Ta naprava je izjemno učinkovita in dolga obdobja zaščite – do 30 dni.

Za pripravo delovne raztopine 2 ml Neorona je treba raztopiti v 1 l vode in uporabiti za običajno polivo zaražennega rastlinja. Obrabatyvat nujno tŝatelno, promačivay vse zony listyev in povernost pošt.

Демитан

obdelana preparat deminanDemintan se nanaša na visoko učinkovit akaricid na osnovi fenazahine, ki hitro uniči pavtinnih in galoobrazujočih klešč na jablonah, grušah, vinogradih in gorodnih kulturah.

Navodilo za uporabo Priporoča se uporaba raztopine pripravka v raztopini 1200-1500 l na 1 ga nasičenih snovi. Sredstvo učinkovito proti kleščini na vseh lokacijah za razvoj, zaščiteno delovanje se hrani do 50-60 dni.

Флумайт

uporaba pripravka za prečiščevanjeNavodila za uporabo Fluumajt uporablja to akarico proti vznemirjenim kleščem, takšnim in zoper ličinoke in jaice.

Za pripravo raztopine morate raztopiti 2 ml sredstev v 5 l čiste vode. Uporabite za opripavanje zaraženih rastlin, predelajte listnate plastike na vseh mestih.

Akademije – to so učinkoviti in hitro delujoči pripravki, namenjeni uničevanju klešč na sadnih, gorodnih, dekorativnih kulturah. Pri pravilni uporabi s soljudeniranjem tehnik lične varnosti ta sredstva pomagajo zaščititi urož od škodljivcev in preprečiti njihovo ponavljajoče se pojavljanje.

Novi akaricidni pripravki za rastline – video