če se razlikuje selitra od močeviny Izdelava te zelenjave, zelenjave in sadja, ki je sestavljena iz kompleksnih sestavin, je obvezna del, ki je podkorma za udobje, vsebnost azota. Razberem se, če se razlikujejo selita od močevin, in kako jih pravilno uporabiti pri uporabi za različne kulture.

Selitra: videi, uporaba

ammična selitra Rastenijam v sadah in ogorodah zahteva vprašanje. Če bo plodorodnejše poča, tem bogače bo vroče. Ob tem zna vsak, kdor ne izgubi časa in sil na izražanje lastnih jagod, cvetov, sadnih in drugih kultur. Eno od najbolj razširjenih udobnosti – to je seltra.

Samo to beseda – pojem obojestransko, zato sledi pogovor o tem, ki se pojavi selitra. Proizvajalci izhajajo štiri vrste podkormoka tega tipa. Pri njihovi uporabi je pomembno razumeti, da se v kakšnih celicah uporabljajo in v kakšnem številu. Udobje lahko prenese vrednost, če se uporabi preveč aktivno in v večjih količinah.виды селитры

Vidite selitre in jih uporabite v spodnjih tabelah:

Št Vid Формула Применение
1 Калийная KNO3 za podkorme kultur, neprenosljivih klorov (jagode, korneplode); калий способствует корнеобразованию
2 Кальциевая Ca (NO3) 2 na zakislenih počivah in za podkormike ozimnih kulturnih vesov
3 Ammiačna NH4NO3 udobnost kulture na vseh načinih in uporaba v količini sestavnih delov kompleksnih udobnosti
4 Натриевая NaNO3 udobje raste na vseh vrstah poštnih kromov

Vse vidne selítroe gíroskopiční, to je izjemno vpítyvaût vlago, ki vpliva na kakovost izdelkov. Priporoča se, da ga shranite v suhom prostoru.

Celotno v kmetijskem gospodarstvu se uporablja udobje “selita amianična”. Enostavno uporabite: popajajte na vlažni pošti, ki se hitro vpita, ne povzroča škodljivega okolja. Proizvaja se v obliki mehke kristalne soli ali granul. Vmešano in v raztopljenem videu.

Azota v ammijski selitri – do 35%. Če se preveč vlečejo, opazujejo bolotične udeležence, lahko se izzovejo iz nje.

Pravila uporabe

uporaba selitr pred zadnjo kartofelo

Ugotovite, da je enostavnejša kakovost:

 • pitje rastnij;
 • zaščita pred boleznetvornimi bakterijami in virusi;
 • dolgotrajna ohrannost plodov;
 • posrečenje rosta.

Obstajajo in minusi pri njegovem izvajanju: nevarnost zakisljevanja pošte s povišanim pH, nezdružljivost uporabe za uporabo v kulturi iz-za naklapljanje v ploščah nitratov.

Ammična selita – udobje, ne priporočamo uporabe v koncem leta, kar sproži rast zmagovalcev in zmanjšanje kakovosti plodov.

Uporaba azoto -vzdrževanih udobnih proizvodov je stroga po navodilih s predhodno ocenjeno kakovostjo pošte. Sledi natančno označeno s priporočili, navedenimi na embalaži. Za istočasno nebogatnih zemljišč v srednjih 40 g snovi na 1 m2. Za primerjavo – za bogate pošte ne uporablja več kot 30 g na tem mestu.

Primeren na dan amiamične selitre priporočeno. Če pride do povečane kislosti, dodatno vnese kalcijev karbonat, on nevtralizira kislino.

Селитра – огнеопасное вещество. Hraniti ga je potrebno iz odprtega ognja, goriv in vseh drugih materialov, ki se hitro preplačajo.

Karbamid: videi, uporaba

azotno udobje karbamidPrejdi, kar odkriješ, če se razlikuje sel od močevin, razberem se, kar od sebe predstavlja karbami. Poleg tega se pogosto uporablja v univerzalni udobnosti. Vnešnjo predstavljajo beli granulati, včasih polprozorni.

Močevina, kot in selitra, vsebuje pomembne elemente, ki omogočajo hitro rast in plodonošenje rastlin – azot. Formule ammiačne selitre in karbamida se razlikujejo. Močevina ((NH2) 2CO), ki vsebuje azota v njej, doseže 46%. To pomeni znatno povečanje kazalnikov selitre.zapakovina karbamida

Razlikujejo dva vida proizvodnje:

 • marka A;
 • марка Б.

Ne vedo, če so značilne karbamad znamk A in B. Razna neznačilna: masna dolžina birete za znamke A je od 0,6 do 1,4%, vsebnost azota v njej pa višja od 0,1%. Biuret – strupene snovi. Pri visoki koncentraciji daje rast rastlin. V teh razlogih uporaba karbami proizvaja strogo po navodilih.

V kakovosti udobja se prodajajo blagovne znamke B, druga pa se uporabljajo za industrijsko proizvodnjo.

Večestvo ne vpije vlage iz zraka, zato pri shranjevanju v suhih prostorih ne sledi, se varuje, varno raztopi v vodi.

Pravila uporabe

izboljšana состава почвыVisoko vsebinsko azota zahteva od ozemlja, ki je v skladu s priporočili, razmere za udobje. To je potrebno za izpolnjevanje pogojev izražanja in podkorma.

Primenjujejo karbamid:

 • v razvedennom vide;
 • сухим.

Nadpovprečno neprimerno močevin ni neprimerno, zaradi česar se zračni aparat hitro pošlje. Za pridobitev dolžniškega učinka je potrebno znižati znesek v zemlji na 4-5 santimetrov.

V primeru, da načrtujete izvajanje kulturne, neprenosne dejavnosti, morate karboma osušiti za 2 nedeli do obiska. Вещество выветрится из почвы.

Če se razlikuje seltra od močeviny

Prišlo je čas, da spoznate, v kakšni različici so začeli in seliti. Z ene strani, ob upoštevanju vseh – univerzalna podkorka za sadne in dačne kulture, se lahko uporabijo s cvetličnimi vodniki, v tem številu in za olajšanje kombiniranih rastlin. Stojim, da jih sprejmete, poiščite v prodaji ne složno. Vendar, odličja obstaja.

Karbam vsebuje večjo količino azota, vendar njegova poraba na 100 m2 vsebuje 1,3-2 kg. Srednji razhod selitra – 1 kg na 100 m2.

za patisonove ne uporablja selitruMožnost – zadovoljno udobje, ki se široko uporablja za zunanje podkone. V času vegetacije rastlina vstopi v tla brez nevarnosti za rastline. Selitra – agresivna mineralna snov, pri nepravilni notranjosti lahko vpliva na rast. Ne uporabljajte ga v obdobju oblikovanja plodov.

Primere ammijske selitre za ogurcove, tikvy, patissonove, cukine se ne priporočajo, če te rastline nakapirajo nitrate.

Razlikuje se in postopek nasiščanja poštni azotom. V primeru, da uporabite selitro, se to zgodi hitro, karbami – manj, vendar ne manj.

Imenovanje selitr za zrnatih kultur je široko razširjeno, vendar ima svoje lastništvo “progigati” na snegu. Karbami složno vnesejo, organska povezava povečuje visoko temperaturo.

predelava sad karbamadom vesnojVesna je potrebna dodatna zaščita rastlin od vrednikov. Prilagoditev drevescev v ammijski selitri – možnost, da jih postavite in odstranite iz nezaželenih gostov. Karbami prav tako prihajajo k temu, vendar ga uporabljajo po pojavu prvih zelenih listov, ko se zrak že razširi. Več se razvaja v vodi. Ono ne navredite listov v odličnosti od mineralnega udobja. Imenovanje ammijske selitre za obdelavo lesa, popravljeno le v redni velikosti.

rezultat uporabe selitr in močevinyCvetovodam dobro poznamo lastnosti obojih stvari. Podkormi priporočajo, da izvajajo dva leta v letu. To povečuje rast, rastlina odbija cvetove. Imenovanje ammijske selitre za cvetje, v tem številu in sorodnih, se srečuje. Opasnosti v tem net.

Zamena udobnega, vsebinskega azota

V primeru, da vas vpraša, ali lahko zamenjate azotne udobnosti. Uporabljajte jih na kislih pokvarih omejeno, v nekaterih straneh najti selitvo zelo namerno.

V količini, ki je potrebna za zamenjavo selitr, bodo prvič uporabili karbamide. Pri njem odsotnosti:

 • amonij sernokislyj;
 • amonijev kloristist;
 • vse druge vrste селтры.

Če želite najti udobje, ki ga je mogoče zamenjati, uporabite vse, kar je pridobljeno.

Če želite izraziti bogat urož ali pridobiti velikolepnega sveta v tem času, morate slediti gramatičnemu odhodu in uporabi univerzalnega udobja. To dovoli, da ne pošljete poštnih sporočil, da zagotovite rastline dolžniškega vhoda. Zmanjšajte, če se razlikujejo močevine od selitre, enostavno naredite izbor.

Primere selitre in močeviny – video